Dennis: "Straf Hamilton onterecht"

McLaren-teambaas Ron Dennis is van mening dat de door de wedstrijdleiding in Frankrijk opgelegde drive troughpenalty voor Lewis Hamilton na de inhaalactie op Sebastian Vettel onterecht is, omdat Hamilton volgens hem Vettel al lang voorbij was toen hij de chicane afsneed. Mede door de uitgedeelde straf werd Hamilton uiteindelijk tiende in de race.

Dennis sprak over het incident in een interview met ITV. "Ik denk dat hij Vettel al voorbij was. Ik denk niet dat hij door zijn actie een positie heeft gewonnen. Dat is mijn mening en blijkbaar niet die van anderen, maar ik denk dus dat hij Vettel al had ingehaald." Dennis sprak met de wedstrijdleiding over het voorval, maar vond bij Charly Whiting geen gehoor. "Ik heb hem verteld wat ik ervan vond. Het mocht niet baten."

Dennis is van mening dat McLaren deze race door de organisatie flink benadeeld was. Hamilton moest door zijn actie in Canada tien plaatsen naar achteren starten en ook Kovalainen kreeg een straf van vijf plaatsen, omdat hij in Q2 Marc Webber opgehouden zou hebben. Na de drive troughpenalty voor Hamilton was de maat vol. "Trek je eigen conclusies maar. Wij richten ons volledig op Silverstone. Het team heeft genoeg werk te doen, maar we weten dat we snel en competitief zijn. Dat willen we in Silverstone laten zien."