Geen duidelijkheid Australische GP

Nog altijd is het niet zeker wat er moet gebeuren met de Grand Prix van Australië. Eerdere berichten maakten duidelijk dat de Australische overheid de GP niet meer in Melbourne wilde houden.

De organisatie in Melbourne en Formule 1-baas Bernie Ecclestone hebben nog altijd geen contract ondertekend, terwijl het huidige contract in 2010 afloopt. Eccelstone zegt het contract alleen te willen verlengen als de Grand Prix van Australië een nachtrace zou worden, net als de GP van Singapore.

Melbourne echter ziet een race in het donker niet zitten vanwege de extra kosten die het met zich meebrengt, en ook de gevolgen voor het milieu tellen zwaar mee bij het besluit. Een eerder voorstel van de organisatie om de race om 17.00 uur van start te laten gaan is afgewezen door de hoogste baas in de Formule 1.

"Het moet een nachtrace worden", houdt de 77-jarige Brit vol. John Brumby, premier van de staat Victoria vertelde tegenover persbureau AAP: "Hopelijk weten we binnen niet al te lange tijd iets meer. Het is geen geheim dat er momenteel gesprekken worden gevoerd en die onderhandelingen zijn nog steeds gaande. We hopen dat er een nieuwe overeenkomst komt, maar dan moet het wel de juiste deal zijn voor onze staat. Het moet het geld wel waard zijn."

De burgemeester van Port Phillip, waar het circuit van Albert Park gelegen is, liet onlangs nog weten de race niet meer in haar achtertuin te willen hebben. Ook de gestegen kosten kwamen haar de neus uit.