EK: KNVB laat beroep rode kaart Russen achterwege

De KNVB gaat niet in beroep tegen de discutabele beslissing van scheidsrechter Lubos Michel tijdens de wedstrijd Nederland - Rusland. Deze scheidsrechter trok een rode kaart voor de Russische verdediger Kolodin in, na een tweede gele kaart voor een overtreding op Sneijder. Dat deed hij nadat zijn grensrechter - ten onrechte -  had geconstateerd dat de bal eerder al over de achterlijn was geweest. De voetbalbond had eventueel een beroep kunnen instellen om de wedstrijd over te spelen, maar zal dat niet doen.

"We vinden het niet sportief deze zaak aan te vechten. Oranje heeft, helaas, terecht verloren, dan ga je niet op basis van een arbitrale fout proberen de zaak terug te draaien," aldus KNVB-directeur Henk Kesler in het Algemeen Dagblad.

Het organisatiecomité van Euro 2008 is blij met de beslissing van de KNVB. Een toegewezen appèl had het schema van het EK danig in de war kunnen sturen. Een goed ingevoerde bron bij de UEFA bevestigde gisteren dat de kans op overspelen ''reëel'' was geweest.

Voor meer EK-nieuws kijk je natuurlijk op de Euro 2008-site!