Kubica beperkt schade voor BMW

Peterselieman
Robert Kubica heeft met een vijfde plaats de schade voor BMW Sauber in Frankrijk beperkt gehouden. Op het circuit van Magny Cours kwamen de BMW’s er dit weekend niet aan te pas, terwijl ze in Canada nog op de eerste en tweede plaats eindigden. Nick Heidfeld eindigde het weekend op een teleurstellende dertiende plaats.

Kubica was gematigd positief over de race, maar zei geen potten te hebben kunnen breken. "We hebben vandaag niet zoveel punten gescoord als gehoopt. Ons hele weekend draaide om het minimaliseren van de problemen die we hadden en we wisten dat de eerste ronde bepalend zou worden voor de rest van onze race. Bij de start probeerde ik Jarno Trulli in te halen, maar dat lukte net niet. Ik deed een nieuwe poging aan de buitenkant van de vijfde bocht, maar ook daar lukte het niet. Ik ben uiteindelijk redelijk tevreden met de vijfde plaats. Ik kwam aan het einde van de rit maar twee seconden te kort voor een podiumplaats. We moeten nu gaan onderzoeken wat onze problemen waren."

Heidfeld reed een race om snel te vergeten. Hij wil dan ook niet al te veel woorden aan de race vuil maken: "De dertiende plaats is zeer teleurstellend. Ik verloor bij de start meteen twee posities en ik wist deze niet meer terug te pakken. We moeten ons nu concentreren op de testsessie in Silverstone en de race daar."