Italiaanse sekte verdacht van 18 moorden

Een satanische sekte uit de buurt van Milaan wordt ervan verdacht zeker 18 moorden te hebben gepleegd. De leiders van de sekte waren al voor vier eerdere moorden tot levenslang veroordeeld, maar door een lid van de groep worden ze er nu ook van beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor minstens veertien andere moorden. Volgens Mario Maccione hebben ze eigen leden gedood en anderen tot zelfmoord gedreven.

Maccione vertelt in het interview met de Italiaanse krant 'Il Giornale' dat meerdere jongeren, verdwenen ten noorden van Milaan, het slachtoffer zijn geworden van de sekte. De groep, die zich in eerste instantie profileerde als de heavy metal-band 'Beasts of Satan', was volgens Maccione een verzameling van seriemoordenaars: "We doodden en we werden niet ontdekt. We verstopten de lijken en ze werden niet gevonden." Voor het meewerken aan de moord op een in 1998 verdwenen tienerpaar is Maccione destijds veroordeeld tot negentien jaar gevangenisstraf. Het sektelid komt nu pas naar buiten met deze verklaring, omdat hij door overmatig gebruik van LSD en cocaïne zich de gebeurtenissen niet eerder kon herinneren.

Het Openbaar Minsterie van Milaan gaat opnieuw de 'zelfmoord' van zes jongeren bekijken. Zij werden de afgelopen vier jaar dood gevonden en waren allemaal lid van een rockgroep, ook woonden zij allen in een klein dorpje ten noorden van Milaan. In eerste instantie werd gedacht aan zelfmoord, maar na uitspraken van één van de moeders denkt men nu dat de satanische sekte de jongeren tot zelfmoord heeft gedreven.

De leiders van de sekte, Andrea Volpe en Nicola Sapone, werden door de rechtbank in Monza in 2005 voor de vier bekende moorden tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Vijf andere leden werden veroordeeld tot straffen tussen de 24 en 26 jaar. Volgens openbaar aanklager Antonio Pizzi moordden de leden alleen om de verschrikkelijke leegte in hun leven te vullen. "Ze hebben koelbloedig en met sadisme gemoord."