UEFA: compliment KNVB over kaartverkoopsysteem

Sally (Tessa)
Bert van Oostveen, projectleider van grote evenementen bij de KNVB, is tevreden over de manier waarop de KNVB de kaarten aan de fans heeft gebracht tijdens dit EK. Tegelijkertijd plaatst hij zijn kanttekening bij de manier waarop andere landen de kaarten verkopen.

"Daardoor wordt twintig, dertig keer te veel betaald voor een kaartje van 65 euro. Deze toernooien moeten een hoge mate van toegankelijkheid hebben. Het mag geen kwestie van vraag en aanbod zijn", motiveert Van Oostveen tegen het ANP.

Van de overkoepelende organisatie UEFA kreeg de KNVB de complimenten over hoe het de 'ticketing' bij het EK had geregeld. Van Oostveen: "Door onze aanpak weten wij tot op de stoel nauwkeurig wie waar zit. De kaarten kunnen daardoor niet in verkeerde handen vallen. Dat kunnen niet alle bonden zeggen."

Dat de KNVB vooral bobo's naar de wedstrijden van Oranje laat gaan, spreekt de projectleider met cijfers tegen. "Dat de geldschieters 25 procent van de kaarten krijgen is legitiem. De selectie moet zich goed kunnen voorbereiden en daarvoor is financiering nodig. Maar ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat het hier geen 'blauwe blazer' feestje is geweest."