Dewinter: Weg met Turkije van het EK

Vlaams Belang-leider Filip Dewinter heeft op een congres in München hard uitgehaald naar Turkije. Het bevalt de extreemrechtse politicus maar niets dat Turkije meedoet aan het EK voetbal. Hij hoopt dat woensdag de Duitsers in de halve finale zegevieren want de uitbundig feestvierende Turken in Europa irriteren hem mateloos.

“De massale aanwezigheid van Turkse vlaggen in onze Europese steden heeft mij geërgerd en geschokt'', aldus Dewinter op een bijeenkomst van de Duitse rechts-conservatieve Republikaner partij. Reden te meer volgens de Vlaming om Turkije uit de Europese Unie te weren. ''Turkije wil niet alleen lid worden van de EU, maar wil Europa koloniseren. Laten we Turkije daarom niet alleen uit het EK, maar ook uit Europa gooien.''

Dewinter vroeg zich ook af of de Europeanen ''voor een Europees Europa of voor een geïslamiseerd Eurabia gaan kiezen.” Een overwinning van der Mannschaft tegen de Turken zou in ieder geval een ''symbolische overwinning voor Europa zijn'', aldus Dewinter.

'De massale aanwezigheid van Turkse vlaggen in onze Europese steden heeft mij geërgerd en geschokt'