'Gomes naar Spurs, Spurs willen Villa'

Sally (Tessa)
Volgens een Engelse krant zijn Tottenham Hotspur en PSV dichtbij een akkoord over de transfersom van doelman Heurelho Gomes. De Spurs zelf maken jacht op David Villa voor het komende seizoen.

The Daily Telegraph meldt dat Valencia het met Spurs eens is geworden over de transfersom voor de begeerde Spaanse aanvaller. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro.

David Villa is met vier treffers momenteel topscorer van het EK. Vanwege financiële problemen zou Valencia willen meewerken aan een transfer.

Wat de keepers betreft, het is al een tijd duidelijk dat trainer Juande Ramos niet tevreden is over zijn huidige keeper Paul Robinson en derhalve een nieuwe doelman wil aantrekken. Gomes maakte tijdens de dubbele UEFA Cup-ontmoeting tussen Spurs en PSV een prima indruk en had een groot aandeel in de uitschakeling van de Engelse club.

Tottenham hopen deze week nog tot definitieve overeenstemming te komen met PSV, zodat men op korte termijn met Gomes zelf kan gaan praten. Naar verluidt zou het om een bedrag van ruim 12,5 miljoen euro gaan.