FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 februari 2008

Kledingstuk in fuik niet van Natalee Holloway

Icoon HollowayEen kledingstuk dat de bemanning van het schip Persistence in januari in een krabbenfuik voor de kust van Aruba vond, blijkt niet van Natalee Holloway te zijn. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba vandaag bekendgemaakt na laboratoriumonderzoek van de Amerikaanse FBI.

Het onderzoeksschip, dat sinds eind vorig jaar dankzij Amerikaanse giften de zee rond Aruba nauwkeurig afscant naar sporen van de verdwenen Amerikaanse tiener, zocht naar de krabbenfuik. Op Aruba deden verhalen de ronde dat het lichaam van Holloway in een fuik was geplaatst.

Toen de sonar van de Persistence de verdachte fuik op een diepte van circa dertig meter opmerkte, werd daar melding van gemaakt aan justitie. Het OM schakelde vervolgens een lokaal duikersteam in dat het materiaal boven water haalde.

Aruba liet de FBI met de textielresten een vergelijkend onderzoek doen omdat het bureau al over een monster beschikte van hetzelfde type materiaal als de bloes die Natalee aanhad op de nacht van haar verdwijning in 2005.

Om mee te praten over de zaak, kun je terecht op het Joran van der Sloot-forum. Of lees de special met achtergrondinformatie.

Enschede weert de boerkini wel

Icoon BinnenlandsDe gemeente Enschede houdt haar poot stijf als het gaat om het verbod op de boerkini. In Zwolle wordt het pak nu geaccepteerd maar Enschede denkt daar niet over na. Ondanks dat er een besluit is genomen zijn er nog geen problemen ontstaan in de zwembaden.

Moslims die willen zwemmen in het duikpak kunnen gebruikmaken van de speciale bezoekuren voor buitenlandse vrouwen. Dit meldt het bestuur van de Enschedese Zwembaden. Daarbuiten hoeven moslima's geen stap binnen het zwembad te zetten want volgens RTV Oost worden ze aan de deur geweigerd.

Overigens is de boerkini-hype goed voor de verkoop van de duikpakken. "We hebben het ontzettend druk. Het lijkt wel of iedereen een boerkini wil hebben. Daarnaast geef ik al heel de dag interviews. Maar al die aandacht voor de boerkini is goed. Er bestaan nog te veel misverstanden over deze badkleding, die we nu uit de weg kunnen ruimen", aldus de eigenaresse van Woortman Sportswear in Meppel.

"Mensen denken meteen aan een allesverhullende boerka. Maar daar heeft het niets mee te maken. Een boerkini is gewoon een badpak, dat uit normale badstof is gemaakt. Het bedekt alleen meer van het lichaam, omdat moslima's dat op grond van hun geloof prettiger vinden."


Niet welkom in Enschede

Haase opnieuw langs Berrer

Haase is er opnieuw in geslaagd om te winnen van Michael Berrer. Haase, die vorige week in Rotterdam ook al wist te winnen van de Duitser, versloeg Berrer en bereikte hiermee de tweede ronde in het ATP-toernooi van Zagreb. Setstanden waren 6-4 en 6-3.

Haase kan in Zagreb punten pakken voor de wereldranglijst, hij kwam vorig jaar namelijk niet in actie in de Kroatische hoofdstad. In de tweede ronde moet de jonge Nederlander het opnemen tegen Gilles Simon, de nummer drie van de plaatsingslijst. Simon behaalde vorige week nog de halve finale in Rotterdam.

KNVB beker: Uitslag FC Dordrecht - Roda JC

Icoon KNVB BekerHet is Roda JC gelukt om de halve finale van de KNVB-beker te bereiken. De Limburgers wisten in Dordrecht moeizaam de plaatselijke FC te verslaan.

De nummer zeven van de Eredivisie had het lastig tegen de nummer twaalf van de Jupiler Leauge. Vooral in de beginfase waren de Dordtenaren de sterkste. De ploeg uit Kerkrade wist echter bij hun eerste aanval meteen toe te slaan door een intikker van Lamah. Na de rust werd het snel 2-0 en leek het duel gespeeld, maar Dordrecht deed via Muhamadu al snel iets terug. FC Dordrecht zette nog even aan en probeerde te scoren dit lukte echter niet. Via Hadouir wisten de Limburgers de 3-1 eindstand op het scorebord te zetten.

FC Dordrecht - Roda JC
28' Lamah 0-1
51' Kah 0-2
60' Muhamadu 1-2
82' Hadouir 1-3

Stadion: GN Bouw-Stadion
Toeschouwers: 3.850
Scheidsrechter: Blom
Gele kaart: Zijm

Opstellingen

FC Dordrecht: Rensen, v. Muyen, Kras, Versluis, Zijm, Longuet, v.d. Velden, Sequeira (54/ Muhamadu), Maach (65/ Sardar), Putter, Pinas

Roda JC: Castro, Wau (46/ Kah), De Fauw, Saeijs, Tioté, Bodor, W. Janssen, De Jong, Hadouir (88/ Senden), Yulu Matondo (92' Yulu Matondo), Lamah

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Duitse McDonalds wordt egelvriendelijk

Icoon EgelFastfoodketen McDonald's gaat in Duitsland de dekseltjes veranderen op de bekers ijs. De huidige dekseltjes zijn volgens de Duitse milieuvereniging "niet egelvriendelijk".

Wij gooien uiteraard altijd netjes onze afval in de afvalbak, maar sommige klanten van de McDonald's gooien hun lege bekers uit het autoraam of in parken. Dit tot groot genoegen van de egels die hun kop in de bekers steken om restjes ijs op te likken. Dit heeft helaas vaak desastreuze gevolgen voor het diertje. Ze kunnen hun kop niet meer terugtrekken, omdat hun stekels vastraken in de kleppen van de deksel. Hierdoor zijn al vele egels gestorven.

Daarom heeft de fastfoodketen nieuwe deksels besteld met een smallere opening. Hiervoor pleitte de Duitse milieuvereniging al twee jaar, maar nu wordt het ijs dan eindelijk egelvriendelijk.

Uitslag FC Dordrecht - Roda JC

Het is Roda JC gelukt om de halve finale van de KNVB-beker te bereiken. De Limburgers wisten in Dordrecht moeizaam de plaatselijke FC te verslaan.

De nummer zeven van de Eredivisie had het lastig tegen de nummer twaalf van de Jupiler Leauge. Vooral in de beginfase waren de Dordtenaren de sterkste. De ploeg uit Kerkrade wist echter bij hun eerste aanval meteen toe te slaan door een intikker van Lamah. Na de rust werd het snel 2-0 en leek het duel gespeeld, maar Dordrecht deed via Muhamadu al snel iets terug. FC Dordrecht zette nog even aan en probeerde te scoren dit lukte echter niet. Via Hadouir wisten de Limburgers de 3-1 eindstand op het scorebord te zetten.

FC Dordrecht - Roda JC
28' Lamah 0-1
51' Kah 0-2
60' Muhamadu 1-2
82' Hadouir 1-3

Stadion: GN Bouw-Stadion
Toeschouwers: 3.850
Scheidsrechter: Blom
Gele kaart: Zijm

Opstellingen

FC Dordrecht: Rensen, v. Muyen, Kras, Versluis, Zijm, Longuet, v.d. Velden, Sequeira (54/ Muhamadu), Maachi (65/ Sardar), Putter, Pinas

Roda JC: Castro, Wau (46/ Kah), De Fauw, Saeijs, Tioté, Bodor, W. Janssen, De Jong, Hadouir (88/ Senden), Yulu Matondo , Lamah

Everton wil Pienaar definitief

Everton wil Steven Pienaar definitef overnemen van Borussia Dortmund. Dat zei Everton-manager David Moyes. De ex-Ajacied speelt momenteel op huurbasis voor de huidige nummer vier van de Premier League.

“We willen graag verder met Pienaar”, zegt Moyes. “In de huidige huurovereenkomst is opgenomen dat we hem aan het einde van dit seizoen voor 3,1 miljoen euro definitief kunnen overnemen. Ik ga er van uit dat dit gaat gebeuren.”

Pienaar is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij Everton. De Zuid-Afrikaan speelde van 2001 tot 2006 voor Ajax en vetrok daarna transfervrij naar Borussia Dortmund.

Grote storing bij Hotmail

Icoon InternetVeel Hotmailgebruikers kunnen sinds vanmiddag niet hun mail checken, vanwege een fikse storing bij alle Windows Live-diensten van Microsoft. Hierdoor is het ook niet mogelijk om in te loggen op MSN Messenger.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de problemen is. Microsoft heeft te kennen gegeven dat een team hard aan het werk is om de problemen op te lossen, zodat gebruikers weer kunnen inloggen. Inmiddels lijkt dat sporadisch ook weer te kunnen.

"We zijn hard bezig om de oorzaak van het probleem te vinden en proberen de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Wij bieden onze verontschuldigingen aan voor het ongemak", meldt een woordvoerder van Microsoft.

Penders: "We pakken het professioneel aan"

NAC Breda neemt het morgen, in het kader van de KNVB beker, op tegen Quick Boys. Op papier zouden de Brabanders geen moeite moeten hebben met de club uit Katwijk. Toch onderschat de ploeg van trainer Ernie Brandts de hoofdklasser niet.

"We pakken alles heel professioneel aan. We vertrekken 's ochtends al naar Katwijk en gaan ons dan in de middag in een hotel voorbereiden op de wedstrijd," liet Rob Penders in een reactie weten. "Wat het sterke punt van Quick Boys is? Nou, ik denk dat ze gevaarlijk zijn bij standaardsituaties. Er lopen een paar sterke en lange jongens bij, daar moeten we voor uitkijken. We mogen ons niet laten verrassen, want als we op achterstand komen wordt het een lastig verhaal."

Penders maakte nog maar eens duidelijk dat er morgenavond veel op het spel staat. "Dit duel is voor ons belangrijker dan de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Ajax, hoe vreemd dat misschien ook klinkt. We willen de bekerfinale halen, dat geeft de club en de fans een enorme stimulans. Dit toernooi leeft enorm bij NAC Breda."

Méndez speelt niet meer voor Ecuador

Edison Méndez stelt zich niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg van Ecuador. De speler van PSV maakte op 'La Red', een radiostation in dat land, bekend dat hij het niet meer kan opbrengen om de lange reizen naar Zuid-Amerika te maken.

Daarom heeft Méndez er voor gekozen om met onmiddellijke ingang zijn interlandcarrière te beëindigen. Sinds zijn debuut bij Ecuador speelde de middenvelder 79 wedstrijden en trof hierin dertien keer doel. In januari wilde de Ecuadoraan nog terugkeren naar zijn thuisland, omdat zijn moeder ziek was. Tot een vertrek is het echter nooit gekomen.

Testdag Barcelona 26-02-2008

Lewis Hamilton heeft net als gisteren de snelste tijd neergezet tijdens de testdag op Barcelona. Op de droge baan werd Kovalainen tweede, gevolgd door landgenoot Räikkönen en Nico Rosberg. Felipe Massa maakt de top vijf van vandaag compleet.

Opvallend was de tijd van Giancarlo Fisichella. De Italiaan liet met de nieuwe Force India, de VJM01, de zesde tijd noteren, en was maar drie duizendsten langzamer dan Felipe Massa in de Ferrari.

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 L. Hamilton McLaren 01:21.234 81
2 H. Kovalainen McLaren 01:21.434 68
3 K. Räikkönen Ferrari 01:21.722 72
4 N. Rosberg Williams 01:22.309 75
5 F. Massa Ferrari 01:22.513 102
6 G. Fisichella Force India F1 01:22.516 102
7 S. Vettel Red Bull 01:22.588 109
8 R. Kubica BMW 01:22.625 94
9 J. Button Honda 01:22.659 67
10 V. Liuzzi Force India F1 01:22.942 89
11 K. Nakajima Williams 01:22.977 100
12 J. Trulli Toyota 01:23.023 98
13 F. Alonso Renault 01:23.112 77
14 R. Barrichello Honda 01:23.169 74
15 N. Heidfeld BMW 01:23.284 77
16 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 01:23.323 98
17 M. Webber Red Bull 01:23.458 58
18 N. Piquet jr. Renault 01:23.467 45
19 T. Glock Toyota 01:23.561 80

Swerts mogelijk naar AEK Athene

Er is een mogelijkheid dat Gill Swerts zijn carrière in Griekenland voort gaat zetten. De international van België werd de afgelopen week door scouts van AEK Athene bekeken. Daar komt nog eens bij dat zijn contract na dit seizoen afloopt.

Swerts is momenteel nog in gesprek met zijn huidige werkgever Vitesse om zijn huidige overeenkomst te verlengen. Aad de Mos, trainer van de ploeg uit Arnhem, denkt dat de Belg aan het einde van het seizoen zal vertrekken. Dit liet hij nog niet zo lang geleden weten.

KNVB beker: Uitslag HFC Haarlem - Heracles

Icoon KNVB BekerHeracles heeft zich voor het eerst in de historie van de club weten te plaatsen voor de halve finales van de KNVB beker. De Almelose formatie won kinderlijk eenvoudig van HFC Haarlem. Na negentig minuten stond er 5-1 op het scorebord.

HFC Haarlem kende overigens wel een droomstart. De thuisploeg stond na zes minuten spelen al op voorsprong door een doelpunt van Berkleef. Slechts acht minuten later stonden de bezoekers echter op voorsprong door doelpunten van Schilder en Everton.

Nog voor de rust was het duel al in kannen en kruiken. Everton en Lakic zorgden er namelijk voor dat Heracles met een comfortabele 1-4-voorsprong ging rusten. Na de thee maakte Everton het feest compleet door zijn derde doelpunt van de avond binnen te tikken.


Karakteristieken

HFC Haarlem - Heracles 1-5
6' Berkleef 1-0
9' Schilder 1-1
17' Everton 1-2
23' Lakic 1-3
43' Everton 1-4
69' Everton 1-5

Toeschouwers: 2.850
Stadion: Haarlem Stadion
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaart: Gronborg, Karreman (HFC Haarlem), Wuytens, Smit (Heracles)

Opstellingen

HFC Haarlem: Zonneveld, Berck Beelenkamp, Akerboom, Kruijer, Karreman, Bonevacia, Gronborg (Huismans/58), Amanda (Burgzorg/58), Wijks, Ketting, Berkleef (Sissing/65)

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit, Wuytens, Looms, Quansah, García-García (Glusevic/58), Schilder, Lakic, Everton (Bridji/70), Michalke (Klavan/61)

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag HFC Haarlem - Heracles

Heracles heeft zich voor het eerst in de historie van de club weten te plaatsen voor de halve finales van de KNVB beker. De Almelose formatie won kinderlijk eenvoudig van HFC Haarlem. Na negentig minuten stond er 5-1 op het scorebord.

HFC Haarlem kende overigens wel een droomstart. De thuisploeg stond na zes minuten spelen al op voorsprong door een doelpunt van Berkleef. Slechts acht minuten later stonden de bezoekers echter op voorsprong door doelpunten van Schilder en Everton.

Nog voor de rust was het duel al in kannen en kruiken. Everton en Lakic zorgden er namelijk voor dat Heracles met een comfortabele 1-4-voorsprong ging rusten. Na de thee maakte Everton het feest compleet door zijn derde doelpunt van de avond binnen te tikken.


Karakteristieken

HFC Haarlem - Heracles 1-5
6' Berkleef 1-0
9' Schilder 1-1
17' Everton 1-2
23' Lakic 1-3
43' Everton 1-4
69' Everton 1-5

Toeschouwers: 2.850
Stadion: Haarlem Stadion
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaart: Gronborg, Karreman (HFC Haarlem), Wuytens, Smit (Heracles)

Opstellingen

HFC Haarlem: Zonneveld, Berck Beelenkamp, Akerboom, Kruijer, Karreman, Bonevacia, Gronborg (Huismans/58), Amanda (Burgzorg/58), Wijks, Ketting, Berkleef (Sissing/65)

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit, Wuytens, Looms, Quansah, García-García (Glusevic/58), Schilder, Lakic, Everton (Bridji/70), Michalke (Klavan/61)

DualShock 3 krijgt Amerikaanse releasedatum

Bij de release van de Playstation 3 waren de meningen nogal verdeeld over de nieuwe controller. De Sixaxis had dan wel bewegings sensoren, maar geen Rumble, en dat viel veel gamers verkeerd. Sony heeft toen alsnog een nieuwe dual shock op de markt gebracht.

Deze nieuwe controller is al uit in Japan, en nu is bekend geworden wanneer hij in Amerika komt. De datum is 15 april en de prijs zal $ 54.99 worden. Helaas is er nog niets bekend over een release in Europa, maar met deze bekendmaking zal de release hopelijk niet te lang meer op zich laten wachten.

Wil je alles weten van de DualShock 3 controller, lees dan onze review.

CU: waarschuwing voor zelfmoordsites

Icoon BinnenlandsHet is enorm populair onder jongeren tegenwoordig: websites met voorlichting over zelfmoordmethodes. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind stelt vandaag dat jongeren die deze websites bezoeken een webpagina met een waarschuwing voor deze informatie te zien moeten krijgen.

Hij stelt dit voor in vragen aan de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie). Het Kamerlid reageert onder meer op de website van publiciste Karin Spaink, waarop een link is opgenomen naar informatie over zelfmoordmethodes. De ministers zouden moeten laten onderzoeken of deze informatie jongeren aanzet tot zelfdoding. Ook vraagt Voordewind zich of de mediacode om terughoudend te berichten over zelfmoord, ook voor internet moet gelden.

[A1GP] Duitsland woest op wedstrijdleiding

Team Duitsland is nog steeds boos over de diskwalificatie van Michael Ammermüller in de sprintrace in Durban. De Duitser werd uit de uitslag gehaald na een aanrijding met Jeroen Bleekemolen. Willi Weber, teambaas van Duitsland, vindt het niet eerlijk dat zijn team zwaar gestraft is, en incidenten waarbij andere teams betrokken waren niet of nauwelijks.

Weber liet vandaag weten: "Afgelopen zondag hebben we een groot aantal controversiële incidenten gezien op het stratencircuit van Durban. Na afloop van de race heeft de wedstrijdleiding de tijd genomen om alle gebeurtenissen grondig te onderzoeken. Om die reden hebben we ons zondag niet uitgelaten hierover. Maar de wedstrijdleiding blijkt haar werk schandalig slecht te hebben gedaan."

"Ik vind het doodzonde dat de fans een consistente, vlekkeloze race is ontnomen, doordat de hoofdrace maar liefst vier keer voor langere tijd is onderbroken door een safety car-periode. Het schandalige is echter dat er extreem grote verschillen zitten tussen de uitgedeelde straffen. In de hoofdrace zijn wij uitgeschakeld door een coureur, die voor zover wij weten geen enkele straf heeft gekregen. Ook Adrian Zaugg, die eveneens tegen Jeroen Bleekemolen botste, kwam weg met een lichte straf en mag zijn punten houden. Volgens mij wordt er hier met twee maten gemeten."

Duitsland is door de diskwalificatie zijn kansen op de titel kwijt geraakt. Weber wil een gesprek met de verantwoordelijke personen.

GDC: Scheuren in Gran Turismo 5: Prologue beelden

Er zijn nieuwe beelden opgedoken op de GDC van Gran Turismo 5: Prologue, de voorloper van Gran Turismo 5 op de PS3. De game zal 40+ auto's bevatten, waaronder Lotus, Mitsubishi, Nissan en Ferrari wagens. Daarnaast zullen er vijf circuits te vinden zijn, zoals Eiger Nordwand, the London City Track en Suzuka. GT5: Prologue zal ook de eerste GT-game zijn die online zal gaan, en wel met 16 spelers tegelijk. De game zal draaien op 1080p en 60 fps (30 fps bij replays vanwege de extra effecten). Online leaderboards en My Garage zullen aanwezig zijn.








Kinky agente de laan uitgestuurd

De 36-jarige Hongaarse Livia Kovacs is haar baan als politieagente kwijtgeraakt. Een collega had haar toevallig herkend terwijl hij een pornofilm keek.

In de bewuste pornofilm was het voor haar kinderspel om niet af te gaan wegens slechte acteerprestaties. Kovacs speelde in die film namelijk een dominante politieagente die met behulp van haar handboeien en knuppel spannende avonturen beleeft.

De korpsleiding was echter niet gecharmeerd van het bijbaantje van de agente. Kovacs is dan ook ontslagen omdat zij misbruik zou hebben gemaakt van haar uniform. Tevens zou zij haar collega's een slechte naam bezorgen.

De pornoagente blijft er echter onverschillig onder. "Het maakt me niks uit. Sinds dit bekend werd stromen de aanbiedingen binnen voor meer films"

ACP wijst cao-bod Ter Horst af

Icoon PolitiePolitievakbond ACP wijst het cao-bod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) af. Een woordvoerder liet vanavond weten dat 95 procent van de leden vindt dat de minister te weinig geld biedt.

De bond heeft de minister inmiddels per brief laten weten dat haar bod niet wordt geaccepteerd. Daarin hebben ze haar ook een ultimatum gesteld. De ACP wil voor 7 maart weten of dit het ultieme bod is. Ter Horst wilde op die datum pas met de bonden aan tafel gaan om te horen of haar bieding werd geaccepteerd. Volgens de ACP zou dat overleg al eind deze maand plaatsvinden.

OKT voorbij voor Kocabas

Bokser Husnu Kocabas is uitgeschakeld in de tweede ronde van het eerste Olympisch kwalificatietoernooi. In het Italiaanse Pescara verloor de Nederlander met 20-6 van de Oekraïner Oleksandr Klyuchko.

Het verschil tussen beide boksers was niet groot, ondanks de grote uitslag. Aan het begin van de partij ging het nog aardig goed op tussen de twee boksers. Na twee ronden was de Oekraïner echter beter en liet Kocabas wat punten liggen.

Door de uitschakeling van Kocabas zijn er geen Nederlanders meer actief op het OKT. Peter Mullenberg was maandag al uitgeschakeld. De enige manier dat beide Nederlanders zich nu nog kunnen kwalificeren is door in de finale te komen van een ander OKT eind volgende maand in Athene.

Rode God of War PSP Bundle

Over 2 maandjes kunnen we gaan genieten van God of War: Chains of Olympus op de PSP. De game is een prequel op God of War waarin je wederom speelt je met de Spartaan Kratos, die door de goden op pad word gestuurd om flink wat mythische figuren in kleine plakjes te snijden.

Om in stijl deze game te spelen, zal er in de zomer een speciale PSP uitkomen. Deze is fel rood met het witte gezicht van Kratos op de achterkant.




MGS 4 dan toch op 12 juni? En misschien een bundel?

Afgelopen zondag meldden we jullie dat er een groot gerucht de ronde deed over de release datum van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. De datum van 12 juni 2008 wordt nu door meer bronnen bevestigt.

Van Destination Playstation, een conference waar alleen retailers mogen komen, komen meer berichten dat MGS4 op 12 juni zal verschijnen. Daarnaast zou de game gebundeld komen met een 80GB Playstation 3 en een DualShock 3 controller. Of dit ook voor Europa zou gelden is niet bekend. Konami heeft nog geen comentaar gegeven over dit onderwerp.



Zien we deze zomer dan eindelijk hoe het afloopt met Snake?

Autodief op de vlucht met politieauto

Twee autodieven uit Apeldoorn sloegen afgelopen nacht hun slag in het nabij gelegen Vaassen. Met de gejatte auto gooiden ze even later de tank vol en reden weg zonder af te rekenen. Ze wisten enkele uren later de aandacht te trekken van een uitgeslapen agent, die argwanend keek naar het duo dat rondreed met een lekke band.

Samen met zijn trouwe politiehond wist de agent een van de autodieven staande te houden. Terwijl hij de hulp inroep van zijn collega's, ging dader nummer twee er als een haas vandoor. Deze stapte in de dienstauto van de agent en trapte het gaspedaal diep in.

Wat de beste man echter niet wist, was dat de politieauto was voorzien van een voertuigvolgsysteem. Op die manier was het voor de agenten een fluitje van een cent te zien waar auto en dief zich bevonden. De boef werd even later bij het hoofdstation van 't Harde in de kraag gegrepen.

Verklaring van verbondenheid voor nieuwe burgers

Icoon BinnenlandsBuitenlanders die Nederlands burger willen worden, moeten binnenkort een verklaring van verbondenheid afleggen. Zij beloven daarmee de Nederlandse rechtsorde en vrijheden te respecteren, evenals hun rechten en plichten als staatsburger.

De Tweede Kamer stemde vandaag met een ruime meerderheid voor het wetsvoorstel waarin wordt geregeld dat nieuwe Nederlanders tijdens een ceremonie hun verbondenheid met het land onderstrepen. De PVV keerde zich tegen de wet. De partij noemt de verklaring van verbondenheid "een wassen neus"

Pakistan veroordeelt Wilders-film

Icoon Film De senaat van het islamitische Pakistan heeft de geplande film van de Nederlandse volksvertegenwoordiger Geert Wilders veroordeeld als poging de islam zwart te maken.

De senatoren namen vandaag unaniem een resolutie aan waarin zij ook verwezen naar de Deense karikaturen over de islamitische profeet Mohammed, die begin 2006 en onlangs weer opschudding veroorzaakten.

In de resolutie stelt de senaat dat dergelijke uitingen lijken deel uit te maken van een campagne om de islam te kleineren en haat te promoten. Deze ''schandelijke'' aanvallen zijn mogelijk onderdeel van een strategie om sommige personen tot gewelddadige reacties te provoceren, aldus de senatoren.

Stinkkatten en baggerhonden gezocht

De boomknuffelaars van het Flora en Fauna forum hebben weer eens wat nieuws bedacht. Deze keer geen katten verdrinken of verbranden, maar baasjes uitlachen!
In samenwerking met www.dogsetc.nl hebben zij namelijk een flinke lading shampoos en andere verzorgingsproducten voor honden- en katten geregeld die de users thuis op hun dieren mogen uittesten. De 100% natuurlijke en zeepvrije producten zullen de huisdieren geen vlieg kwaad doen, maar dat betekent niet dat de baasjes er minder moeite voor moeten doen. De term 'dog in the bathtub' is niet voor niks uitgevonden.

Om het extra leuk te houden vragen we de users ook om een verslag inclusief foto's te posten, zodat we allemaal kunnen meegenieten van het spektakel. Voel jij je geroepen om jouw hond of kat een wasbeurt te geven, of wil je gewoon meegenieten van het waterballet? Kom dan even buurten in het betreffende topic!

Disclaimer: mogelijke bij-effecten zijn veel gevloek, sneuvelend meubilair en slaapverwekkend schone honden.

'Urzaíz stopt na dit seizoen'

Volgens Ajax-aanvaller Albert Luque stopt zijn land- en clubgenoot Ismael Urzaíz na dit seizoen met voetballen. Luque zei dit in een interview in de Spaanse krant Marca.

Luque werd gevraagd in te gaan op zijn eigen situatie en die van Gabri en Urzaíz. Dit deed Luque als volgt: "Gabri speelt veel en is een vaste waarde in de basis. Urzaíz speelt niet veel en als het seizoen voorbij is, dan stopt hij met voetbal."

Urzaíz kwam in de zomer naar Ajax om als breekijzer te fungeren. De 36-jarige aanvaller met de bijnaam El Tanque kwam tot nu toe echter maar tot 117 minuten en scoorde nog nooit. Sinds oktober is hij ook niet meer als invaller gebruikt.

'Mercedes dringt aan op vertrek Dennis'

Ron Dennis zal het begin van dit seizoen niet als teambaas van Mercedes McLaren beleven. Dat weet de Spaanse krant Marca te melden. De beslissing zou al genomen zijn, het wachten is op de officiële bevestiging van Ron Dennis en Mercedes.

Hoofdreden is het spionageschandaal van vorig seizoen. Het schandaal leverde het Duitse merk een hoop negatieve publiciteit op, wat schade berokkende aan het imago van het merk. Grootaandeelhouder Mercedes houdt teambaas Dennis hiervoor verantwoordelijk.

Mocht Ron Dennis daadwerkelijk opstappen komt er een einde aan een periode van 28 jaar dat de Engelsman de scepter zwaaide bij het team uit Woking. Ron Dennis kocht het team in 1980 en wist het uit te bouwen tot een topteam met ultramoderne faciliteiten. Als opvolger wordt Martin Whitmarsh genoemd, nu reeds directeur bij het Britse team.

Boerkini nu van harte welkom in Zwolle

Icoon BinnenlandsStelde het Hanzebad in Zwolle vanochtend nog moslima's in boerkini tijdens reguliere openingsuren voorlopig de toegang te ontzeggen, nu gaat het bad zwemmen in boerkini tijdens reguliere openingsuren voortaan toch toestaan. Dat meldde het bestuur van de Stichting Exploitatie Zwembaden Zwolle (SEZZ) vanmiddag.

Het bestuur van het bad is tot dit besluit gekomen na overleg met de gemeente. Die drong al eerder aan om zwemmen in boerkini toe te staan. Vorige week werd een moslima die in boerkini zwom uit het bad gestuurd. Een boerkini is een lichaamsbedekkend badpak met een nauwsluitende capuchon zodat ook het haar bedekt kan worden.

De zwembaden in Amsterdam lieten eerder vandaag al aan AT5 weten dat een boerkini in hun zwemwater geen enkel probleem is. De baden zien geen reden om vrouwen met lichaamsbedekkende kleding de toegang te ontzeggen.


Recordboete en schorsing voor Pardo

Sebastián Pardo moet zwaar boeten voor zijn onbezonnen kopstoot tegen Willem II, die hem de rode kaart opleverde. De Chileense middenvelder van Excelsior is door de KNVB voor vier duels geschorst. Daarnaast ontving Pardo van de club een recordboete.

Directeur Simon Kelder veroordeelde de actie van Pardo zwaar en ging direct akkoord met de voorgestelde schorsing. "Ook als het tien wedstrijden zijn, ga ik niet in beroep. Ik kan toch moeilijk beweren dat hij het niet heeft gedaan? Ik heb het voorlopig even gehad met Pardo," liet Kelder in het Algemeen Dagblad optekenen.

Over de boete van Pardo was Kelder eveneens helder: "Het is de maximale boete die we hem kunnen geven. Hij heeft het voor zijn medespelers en de club verziekt. Neem maar van mij aan dat hij dit nooit meer doet. Of hij nog excuses heeft gemaakt? Ja, maar daar ben ik niet zo gevoelig voor. Dat is allemaal geneuzel achteraf."

Assistenten Vitesse vertrekken

Aad de Mos moet voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe assistent. De huidige assistent-trainers van Vitesse, Pieter Huistra en Dick de Boer, zullen de club namelijk verlaten.

Huistra heeft aangegeven aan de slag te willen als assistent bij een topclub of als hoofdcoach bij een andere club, terwijl Vitesse zelf het aflopende contract van De Boer niet wenst te verlengen. Mede door de financiële problemen krijgt De Mos naar alle waarschijnlijkheid maar één nieuwe assistent.

Premier beantwoordt Kamervragen niet

De Kamervragen die GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi stelde aan premier Jan Peter Balkenende over de nieuwe single van de ijsblokjes-koppende rapper Lange Frans en Baas B, blijven onbeantwoord. De minister-president vindt het niet nodig de vragen te beantwoorden.

Volgens de premier bevat het nummer ''opmerkingen van uiteenlopende aard over diverse onderwerpen'', maar geen vragen aan het kabinet. Een slotoproep is volgens hem bovendien aan de Kamer gericht.

De single, getiteld Kamervragen, gaat over de vermeende doofpotcultuur van de Nederlandse regering en complottheorieën zoals bij de moord op Pim Fortuyn of de vuurwerkramp in Enschede.

Kamerlid Dibi zei eerder de complottheorieën in het nummer niet te delen, maar zag de kloof tussen burger en politiek als overkoepelend thema. Hij hoopte met de aandacht politici te interesseren voor wat er leeft onder jongeren en specifiek de hiphopcultuur.

Baas B (Bart Zeilstra) zei deze week tegen het persbureau ANP: ''Het nummer gaat niet over één kwestie, maar over een algemeen gevoel dat breder is dan Nederland.'' Aluminiumhoedjesdrager Lange Frans (Frans Frederiks) voegde toe: ''We worden expres dom gehouden. Het gros van de mensen weet nauwelijks wat de overheid allemaal beslist.''



De clip

De Jong stopt met voetballen

John de Jong stopt per direct met voetballen. De 30-jarige middenvelder heeft dat wereldkundig gemaakt via de website van PSV. De Hagenaar herstelt maar niet van een knieblessure.

De Jong licht zijn afscheid als volgt toe: "Het speelt al een tijd natuurlijk. Eigenlijk had ik in november al een beetje de gedachte. Ik voetbalde toen een paar oefenwedstrijden met Jong PSV, maar bij een simpele actie op de training kreeg ik dezelfde pijn weer terug. Ik ben daarna nog intensief behandeld en er was wel verbetering, maar niet genoeg. Telkens als ik een voetbaltraining afwerkte, deed het veel pijn. Het is geen verrassing. Je houdt hoop, maar dat wordt minder. De realiteit is dat het herstel niet genoeg is."

De Jong speelde acht jaar voor PSV en vierde daarin vier titels. Zijn inbreng in die kampioenschappen werd echter steeds kleiner. Sinds januari 2005 speelde de middenvelder namelijk geen minuut meer in een officieel duel van PSV.

Filmpas Pathé misbruikt

Icoon FilmGratis naar de film? Bij Pathé kun je binnenkomen met een zelf gekopieerde en aangepaste streepjescode. De Amsterdamse tv-zender AT5 nam de proef op de som na een tip en het lukte. Maar niet te vroeg gejuicht want volgens Pathé is de kans groot dat de fraudeurs tegen de lamp lopen.

Het gaat om de Unlimited-pas, een maandabonnement waarmee iemand voor 18 euro onbeperkt naar de film kan. Als de streepjescode wordt gekopieerd en er een cijfer wordt aangepast, zou er een gratis kaartje uit de automaat kunnen worden getrokken. "Het is mogelijk, maar het is niet makkelijk", vertelde een woordvoerder van de bioscoopketen vandaag.

Gronings dorp Ganzedijk tegen de vlakte

Icoon BinnenlandsHet Groningse dorp Ganzedijk gaat waarschijnlijk volledig tegen de vlakte. In het dorp staan zestig huur- en koopwoningen, waarvan er veel al jaren leeg staan. Volgens de Koöperatieve Architektenwerkplaats (KAW) uit Groningen, die een rapport heeft opgesteld in opdracht van de gemeente Reiderland, de provincie en woningstichting Acantus, is er geen toekomst meer voor het dorpje. "Er is één oplossing: Alle 57 woningen slopen en niks terugbouwen."

KAW stelt voor dat huurders en eigenaren worden uitgekocht. De kosten worden op vier miljoen euro geraamd. "Dat geld hebben we niet", zegt wethouder Ruud Hietbrink van de gemeente Reiderland. "We zoeken nu samen met de provincie en Acantus naar oplossingen."

Bewoners zijn woedend op de sloopplannen. Ze zijn niet van plan om zomaar te vertrekken. "De leegstand is te danken aan Acantus, die woningen heeft dichtgespijkerd en geen onderhoud pleegt. Het dorp is nog wel degelijk levensvatbaar na een goede opknapbeurt!", aldus een bewoner van Ganzedijk.

Ganzedijk kwam in 2000 regelmatig in het nieuws, nadat het lijk van Hannelore Klinkhamer-Godfrion werd opgegraven in het dorp. Haar man had haar jaren daarvoor omgebracht en begraven.

Julien C. is 40e tot levenslange celstraf veroordeelde

Icoon MisdaadDe veroordeling tot levenslang van Julien C. is de veertigste na 1945. Vier veroordeelden zijn inmiddels overleden, 36 zitten er vast. Julien C. is, samen met Frenky P. (Bende van Venlo), met zijn 23 jaar de jongste die levenslang heeft gekregen. De teller kan weldra op 41 komen, als de rechtbank in Arnhem de eis van het Openbaar Ministerie in de zaak-Sévèke volgt.

Dit blijkt uit de gegevens van het Leeuwarder advocatenkantoor Anker & Anker, dat als enige in Nederland de gegevens van levenslang gestraften in Nederland bijhoudt.

De langstzittende 'levenslange' is Hagenaar Koos H., die in 1982 werd veroordeeld wegens de seksuele marteling van en moord op drie jonge meisjes. H.'s pogingen om voor gratie in aanmerking te komen zijn tot dusver gestrand. De laatste aan wie gratie werd verleend, in 1986, was wijlen Hans van Z.. Hij kreeg in 1969 levenslang wegens drie roofmoorden.

Sterke stijging
Het aantal levenslangzaken is de laatste jaren vrij sterk gestegen. In veel gevallen gaat het om meervoudige moord. Vorig jaar was daarvan sprake bij de Rotterdamse cafémoorden (drie doden, drie keer levenslang opgelegd) en de Haagse metselmoorden (twee doden).

In enkelvoudige zaken gaat het om onbehandelbaar geachte daders, om daders die zich eerder hebben schuldig gemaakt aan ernstige (gewelds-)misdrijven of de moord hebben gecombineerd met een ander ernstig delict.

Een greep uit de meeste beruchte gevallen:

- Appie A.: moord op twee personeelsleden bij een overval op een filiaal van Albert Heijn.

- Frenky P.: leider van de Bende van Venlo, moord op bejaard echtpaar en drie onbekend gebleven Turkse mannen.

- Bennie S.: moord op een vrouwelijk lid van een arrestatieteam in een woning in Den Haag.

- Jan S.: verkrachting van en moord op een 7-jarig meisje in zijn woning in Assen.

- Willem van E.: moord op drie Groninger prostituees.

- Mohammed B.: moord op cineast Theo van Gogh, belemmering van toenmalig VVD-Kamerlid Hirsi Ali in haar werkzaamheden, poging tot moord op aantal politiemensen.

- Rudolf K.: moord op een zwerver in Enschede, poging tot moord op drie anderen, reeks ernstige verminkingen, vaak dodelijk, van paarden, pony's en schapen.

- Lucia de B.: moord op zeven patiënten in diverse Haagse ziekenhuizen.

De hele lijst staat hier.

Inbreker ontspant in bubbelbad

Icoon OpmerkelijkDe politie in Delft heeft vannacht een 30-jarige inbreker aangehouden in een bubbelbad. De boef zat even uit te rusten in bad, met een biertje en een peukje in zijn hand. De schavuit probeerde na zijn aanhouding nog te ontsnappen.

Een buurtbewoner zag rond 1.30 uur een man op het dak van het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan lopen en alarmeerde de politie. Inmiddels was de schurk via het dak naar binnen gegaan. Toen de politie aankwam lag hij in het bubbelbad.

De Delftse inbreker wist nog te ontkomen, maar een paar straten verder werd de bandiet gevonden, verscholen achter een heg aan de Roellstraat. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau.


De inbreker lag even te "chillen in het bubbelbad", maar wel zonder Katja Schuurman en Anita Doth...

GDC: Cursus "helikopter stelen" in Prototype-trailer

Alex Mercer is een beetje vreemd. Hij is namelijk besmet met een buitenaards virus en net als de andere proefpersonen ontsnapt uit het laboratorium. Hoewel Alex als enige nog een beetje normaal is, gaat het met de rest van de groep een stuk minder. Tijdens je zoektocht naar de verantwoordelijken achter deze nachtmerrie krijg je verschillende onderdelen van het leger achter je aan. Natuurlijk kun je weg rennen, maar veel leuker is het om bijvoorbeeld een tank of een helikopter te stelen en die tegen je achtervolgers te gebruiken. Hoe dat in z'n gang gaat zie je in onderstaande gameplay-trailer.

Nederland is flitskampioen

Nederland staat tweede op de ranglijst van Europese landen die de meeste flitskasten langs de (snel)wegen hebben. Ons land moet alleen Groot-Brittannië voor zich duchten.

Michelin telde in Nederland 1471 flitskasten. De Britten hebben er 4139, maar hun land is natuurlijk ook veel groter. Nederland is wel de flitskampioen van het Europese vaste continent. Zo telt België 185 palen, Frankrijk 1029, Italië 1090 en Zweden 904.

De minste palen staan in het vorstendom Liechtenstein (5), maar dat land is dan ook niet bijster groot.

Met dank aan crv voor de submit.

Nieuw circuit in Rusland

Hermann Tîlke gaat zich ontfermen over een nieuw te bouwen circuit in Rusland. De huisontwerper van de Formule 1 zal een circuit naar Formule 1-maatstaven ontwerpen.

Het project moet in goede banen worden geleidt door Hans Geist, voormalig manager van de circuits in Oostenrijk en Bahrein. Het circuit moet in Volokolamsk, ongeveer tachtig kilometer ten westen van Moskou, vorm gaan krijgen.

In eerste instantie zal het circuit gastheer zijn voor de DTM en MotoGP-klassen. "Er hoeft niet persé een Grand Prix plaats te vinden," aldus Geist. "Maar als die mogelijkheid zich aandoet, zal het zeker een optie zijn."

Irak eist terugtrekking Turkse troepen

Icoon Oorlog Het Iraakse parlement heeft geëist dat Turkije zijn troepen zo snel mogelijk terugtrekt uit Noord-Irak.

Mahmud al-Maschhadani, voorzitter van het parlement, zei vandaag dat Irak ''met grote zorgen aanziet, hoe de infrastructuur in het noorden van Irak verstoord wordt'', aldus het Iraakse persbureau Aswat al-Irak.

Turkse troepen vielen donderdag Irak binnen op jacht naar PKK-strijders. De PKK voert vanuit bases in Noord-Irak geregeld aanvallen uit op Turkije. De Koerden vechten voor onafhankelijkheid.

Volgens het Koerdische persbureau Peyamner zit sneeuwval de verdere opmars van de Turkse troepen in de weg. In het grensgebied met Turkije zouden diverse families hun boerderijen hebben verlaten in verband met de Turkse invasie.

IJsstokjesboot is alweer zinkende

Houden we even allemaal onze agenda erbij? 5 April gaat de IJsstokjesboot de zee op, dus hou die dag vrij. IJsstokjesboot? Ja, daar heeft de FOK! weblog onlangs,ergens in 2006 of zo, een bijzonder positief stukje over geschreven.Kringen rondom Captain Rob vertelde mij dat hij enorm gemotiveerd is geraakt door onze opbeurende woorden.

Wij melden al eerder dat Ola, de leverancier van de stokjes, zich had terug getrokken. Wij wisten de reden alleen niet. Maar wat blijkt, Ola dacht dat het een grapje was. Newsflash mister Ola, het is ook een grote grap. Alleen Captain Rob weet het nog niet, althans hij doet alsof hij het nog niet weet. Later trok Bison de lijmleverancier zich al terug, er viel namelijk niks meer te lijmen. Als er niks meer te lijmen valt, dan moet je je inderdaad terug trekken en er voor zorgen dat jouw naam niet meer verbonden wordt met de boot.

Sudan verbiedt Deense import over cartoons

Icoon Buitenlands Sudan heeft de import van Deense goederen verboden. Dat meldden de staatsmedia vandaag. Khartum is boos omdat de Deense regering toestond dat Deense kranten de omstreden cartoons van de islamitische profeet Mohammed opnieuw afdrukten.

De dagbladen drukten de tekeningen deze maand opnieuw af nadat de Deense politie drie mannen had gearresteerd op verdenking een van de tekenaars van de cartoons te willen vermoorden. De publicatie twee jaar geleden leidde tot protesten en geweld in de moslimwereld.

Bij de protesten vielen destijds zeker vijftig doden en drie Deense ambassades werden aangevallen. Verscheidene landen boycotten toen al Deense producten. Ook dit keer zijn er protesten geweest, maar op veel kleinere schaal.

Vettel en Kobayashi in actie

Niet David Coulthard maar Sebastian Vettel komt vandaag in actie voor Red Bull Racing op het Spaanse circuit van Barcelona. David Coulthard kampt met nek- en rugklachten en ondergaat daarvoor een aantal behandelingen.

Coulthard liep de blessure op tijdens de testdag van gisteren. De Schot reed hierdoor niet meer dan 25 ronden tijdens de testsessie van gisteren. De nachtrust heeft geen verbetering opgeleverd bij de Schot.

Het team van Vettel test vandaag met slechts één bolide en Sebastien Bourdais achter het stuur. Vettel was reeds aanwezig op het circuit waardoor de keuze van Red Bull Racing vrij snel gemaakt was. Het team wil deze week nog zoveel mogelijk testkilometers maken.

Ook bij Toyota is er een personele wijziging. Jarno Trulli komt vandaag niet in actie vanwege ziekte. Hij wordt vervangen door Kamui Kobayashi.

GDC: Sony Bravia commercial wonderschoon in CryENGINE2

Herinneren jullie je nog die briljante Sony Bravia commercial nog? Waarin ontelbare stuiterballen van een helling afstuiteren onder de muzikale begeleiding van Jose Gonzalez. De makers van Crysis hebben op de GDC een demonstratie gegeven van de zeer krachtige CryENGINE2. De gehele reclame is nagemaakt in de engine en het moet gezegd worden dat het er wel héél goed uit ziet.


'Petje af voor de CryENGINE2'

Gametrailers heeft tevens een vergelijkingsfilmpje geplaatst tussen de daadwerkelijke reclame en de CryENGINE2 versie. De verschillen bekijk je hier in HD.


Heidfeld klaar om te winnen

Volgens planning zal het Formule 1-team van BMW komend seizoen haar eerste overwinning moeten behalen. Nick Heidfeld zegt helemaal klaar te zijn om het team die felbegeerde overwinning te bezorgen.

Het team grossiert in het naar buiten brengen van positief gestemde berichten. Volgens Nick Heidfeld zijn er nauwelijks problemen: "Bij laatste tests hebben we met beide auto’s racesimulaties uitgevoerd en dat hebben we zonder problemen doorstaan."

Tijdens de eerste testsessies leek het team nog te kampen met enkele kleine betrouwbaarheidsproblemen. Daarnaast maakte het team bekend dat de bolide veel gecompliceerder is dan de F1.07 van vorig seizoen, het team zou hierdoor meer tijd moeten hebben om het gedrag te begrijpen. "We hebben grote stappen voorwaarts gemaakt. Onze auto van dit jaar is radicaal anders dan die van vorig jaar, maar het is wel een stap in de goede richting om dit jaar onze eerste overwinning te behalen. Ook voor mij persoonlijk. We hebben nu zowel op mechanisch als aerodynamisch gebied veel vooruitgang geboekt," aldus de Duitser.

Heidfeld ziet het behalen van een overwinning dan ook als een realistisch doel voor 2008: "Ik ben klaar om te winnen, maar eigenlijk was ik dat de afgelopen jaren al. Ik denk dat ook de auto dit jaar sterk genoeg is om te winnen."

DVD: Chapter 27

In December 1980 werd Beatle-legende John Lennon door een 'gestoorde' fan van het leven beroofd. Fans over de hele wereld waren ontroostbaar, speculaties over de reden van deze kille moord gingen rond. In al die jaren is er niet één echte film besteed aan de gebeurtenis. Hier komt nu een eind aan met de komst van Chapter 27, een film van Jarrett Schaeffer, die hiermee zijn regiedebuut maakt. Daarnaast tekende laatstgenoemde ook voor het scenario. De hoofdrol van gestoorde fan annex moordenaar wordt door Jared Leto gespeeld. En dat je wat over moet hebben voor je werk bewijst hij wel: hij kwam ruim 30 kilo aan om het karakter van Chapman geloofwaardiger neer te zetten.

Levenslang voor schoolmoordenaar C.

De 23-jarige Julien C. is vandaag in hoger beroep tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Het Hof acht hem schuldig aan de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans. Die werd op 1 december 2006 volgens de rechters met opzet en voorbedachte rade door C. in zijn school De Klim-Op te Hoogerheide doodgestoken.

C. voerde twee weken terug zijn eigen verdediging. Dat pakte voor hem niet erg best uit want de rechtbank had C. eerder veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs.

De officier van Justitie had 20 jaar en tbs geëist. Het Hof vindt dat tbs niet van toepassing is, omdat C. weigerde mee te werken aan een onderzoek. Verder is het Hof van mening dat C. nimmer meer mag deelnemen aan de vrije samenleving.

Julien C. heeft altijd ontkend de moord te hebben gepleegd. Het gerechtshof in Den Bosch baseerde zich voor het schuldbewijs onder meer op (bloed)sporen die zijn gevonden op broeken, een jas, een horloge en schoenen die C. heeft gedragen en een veeg bloed van Jesse die in de woning van zijn stiefouders is gevonden. Ook staat volgens de rechters vast dat een gevonden vleesmes dat aan C. toebehoorde, is gebruikt bij de steekpartij.

Met dank aan bartd voor de submit.

Releasedatum Smash Bros. Brawl nog onbekend

[Update 12:35]
Nintendo heeft aangegeven dat er geen officiële datum is vrij gegeven voor Super Smash Bros. Brawl. En dat de geruchten die op het internet rondgaan puur giswerk en onzin zijn.

Eerder werd er aangegeven door Reggie Fils-Aime dat SSBB niet eerder uit zou komen dan deze herfst voor ons Europeanen, vanwege productieproblemen en het invoeren van de verscheidene talen.

Journalisten hebben enkele termen verkeerd begrepen in het gesprek met Reggie, maar hebben zich hierbij gecorrigeerd.

"Reggie did tell me (and the other media present) that the release had been pushed out of the winter/spring timeframe due to the amount of localisation required to get the game up and running all the various European languages," gaf Shane Bettenhausen aan, de editor van EGM.

"But Reggie did not say when Europeans will get Smash Bros., just that it would be at a later date than the US."

------------------------------------------------------------------------------------------

Het ziet er naar uit dat de Europese Smash Bros. Brawl fans misschien nog even zullen moeten wachten, een half jaar om precies te zijn.

Reggie Fils-Aime, hoofd van de Amerikaanse afdeling van Nintendo, heeft in een podcastuitzending gezegd dat "Smash Brothers niet voor de herfst in Europa zal verschijnen".
De reden volgens Reggie, is dat wij hier in Europa Mario Kart Wii en Wii Fit eerder krijgen dan de VS. Dit zei hij als antwoord op de vraag waarom de VS deze twee games later als Europa krijgt. Hij geeft ook aan dat de reden een productieprobleem zou zijn. Als Nintendo het proces zou willen versnellen om de game op de Europese markt te krijgen, zullen ze meer fabrieken moeten openen. Dat zou Nintendo echter teveel geld gaan kosten.



...Even wachten?...

Dank voor deze submit van lordteddybeer

Nog meer concerten

Via de website van Fabchannel kon je tot nu toe live concerten bekijken van (vergeef me de term) de niet al te bekende artiesten, en daar zaten al veel snoepjes tussen.

Maar vanaf vandaag word het nog leuker want live concerten van nationale en internationale artiesten, opgenomen in  Paradiso of een andere zaal waarmee Fabchannel samenwerkt worden nu ook online gezet en kun je zonder kosten bekijken, aardig van Universal Music toch ?

Zwols zwembad blijft bij verbod boerkini

Icoon BinnenlandsHet Hanzebad in Zwolle blijft voorlopig moslima's in boerkini tijdens reguliere openingsuren de toegang ontzeggen. Wel treedt het bestuur van het bad in overleg met de gemeente over de kwestie, zei directeur Hans Meijer vanochtend.

Een boerkini is een lichaamsbedekkend badpak met een soort nauwsluitende capuchon zodat ook het haar bedekt kan worden.

Meijer blijft bij zijn standpunt ondanks het feit dat het college van burgemeester en wethouders van Zwolle vindt dat vrouwen in boerkini welkom moeten zijn tijdens reguliere openingstijden.

Vorige week werd een vrouw in boerkini het Zwolse zwembad uitgestuurd. Het bestuur van het Hanzebad wil tot na het overleg met de gemeente niet inhoudelijk reageren.

Graanprijs naar recordhoogte

Icoon EconomieDe prijzen van voedingsmiddelen dreigen verder op te lopen nu grondstoffen steeds duurder worden. De prijs van graan is vandaag in de elektronische handel op de termijnmarkt in Chicago gestegen tot een nieuwe recordhoogte, zo meldt de Britse omroep BBC.

De graanprijs steeg met de maximaal toegestane 0,90 dollar tot 11,99 dollar per bushel, een inhoudsmaat die overeenkomt met ruim 35 liter. Dat gebeurde nadat Kazachstan de export van graan aan banden had gelegd in een poging de stijgende voedselprijzen in toom te houden. Rusland en Argentinië deden dat al eerder.

Ook aanhoudende droogte in het noorden van China, waar veel graan wordt verbouwd, dreef de prijs verder omhoog. Ook elders in de wereld hebben extreme weersomstandigheden de graanoogst in gevaar gebracht. De graanvoorraden in de Verenigde Staten dalen naar verwachting naar hun laagste niveau in zestig jaar.

Kloppende illegalen in container gevonden

Icoon Politie In een vrachtauto met container zijn vanmorgen in Eindhoven zeker dertien en mogelijk meer personen aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om illegalen, meldde een politiewoordvoerder.

De politie zette het voertuig op de Hurksestraat aan de kant omdat geklop was gehoord in de container. De personen worden waarschijnlijk overgebracht naar het hoofdbureau in Eindhoven waar de vreemdelingenpolitie gaat uitzoeken waar zij vandaan komen. Over de nationaliteit van de vrachtwagenchauffeur en de herkomst van het voertuig was vanochtend ook nog niets bekend.

De politie kreeg hulp van ambulancepersoneel maar er zijn geen concrete aanwijzingen dat de mensen er slecht aan toe zijn.

Voor het eerst slapende walvissen gespot

Icoon AlgemeenEen Schotse wetenschapper heeft voor het eerst diep slapende walvissen aangetroffen. Tot nu toe werd aangenomen dat walvissen alleen maar met één hersenhelft tegelijk slapen. De andere hersenhelft blijft actief en een oog open, mogelijk om attent te zijn op gevaren.

Dit heeft de Duitse krant Die Welt vandaag gemeld. De Schot ontdekte uit de kust van Chili een groep diep slapende potvissen die met de bek omhoog verticaal in zee dreef.

Straf voor Antwerpse islamleraren

Icoon BelgieDe rechtbank in Antwerpen heeft twee islamleraren en een studieopzichter van een koranschool vanochtend veroordeeld voor kindermishandeling. Ze hadden enkele leerlingen lijfstraffen gegeven.

De rechter legde het trio vier maanden voorwaardelijke celstraf op en een boete van 550 euro, eveneens voorwaardelijk.

De beklaagden ontkenden de kinderen ooit geslagen te hebben. De straf is veel lager dan het Openbaar Ministerie eerder had geëist. Er was door het OM twee jaar cel en 1.100 euro boete gevorderd.

Pechtold wil burgerrechtenbeweging

D66-leider Alexander Pechtold wil dat in Nederland een burgerrechtenbeweging wordt opgericht die zich sterk maakt voor het beschermen van de persoonlijke vrijheiden van de burgers. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Duitsland bestaan dergelijke organisaties al.

Volgens Pechtold maken velen van ons zich ten onrechte weinig zorgen over de hoeveelheid informatie die bij allerlei instanties beschikbaar is: ''Als er een ander aan de macht komt, wie weet hoe snel het dan kan gaan.''

De leider van D66 sprak gisteren bij de presentatie van het boek 'Alles onder controle' van Bart de Koning. In dat boek staat beschreven hoe de overheid in de strijd tegen het terrorisme de burgers steeds meer in de gaten houdt. Inlichtingendiensten lezen bankafschriften en e-mails en camera's en satellieten bespieden bewegingen.

Nederland kent wel het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Pechthold vindt het echter verstandig als burgers zich ook organiseren. Een burgerrechtenorganisatie zou bijvoorbeeld proefprocessen kunnen aanspannen bij schendingen van de privacy. Hij hoopt dat er mensen zijn die het initiatief nemen tot een burgerrechtenbeweging.

-
NOS Headlines had gisteren een gesprek met De Koning over zijn boek en deze materie. Video daarvan staat hier. In het gesprek stelt De Koning dat de overheid de burgers steeds meer als verdachte beschouwt en daarom allerlei informatie opslaat.

Met dank aan Pjet voor de submit.

Hamas tv heeft nu 'Jihad Bunny'

Icoon TelevisieDe Palestijnse Hamas tv-zender al-Aqsa heeft afgelopen week in een kinderprogramma aan de kijkertjes laten weten dat alle ongelovige bespotters van de islam afgemaakt moeten worden. Een konijn en een meisje kwamen tot die conclusie in een vrolijk onderonsje.

De Arabische Bug's Bunny en een jong meisje met hoofddoekje keuvelden over de toestand in de wereld. Aanleiding zijn de opnieuw afgedrukte spotprenten over de islamitische profeet Mohammed in Denemarken.

Gezellig babbelend met bellende kinderen komen konijn Massud en het meisje tot de conclusie dat de tekenaar van de omstreden spotprent over Mohammed zijn straf niet zal ontlopen.

De tv-zender van Hamas bracht eerder kindervrienden als 'Jihad Mickey' en 'Jihad-Maja' op de buis.



Met dank aan crv voor de submit.

Man wordt met 50 pence miljonair

Icoon OpmerkelijkEen gokker uit North Yorkshire is de eerste winnaar van een wedwinkel in de stad Thirsk, in het Engelse graafschap North Yorkshire. De man, die een vaste klant van de winkel is, zette 50 pence in op acht paarden met een kans van één op de twee miljoen. Hij sleepte er een miljoen pond uit.

De man ontdekte dat hij een fiks bedrag had gewonnen toen hij in een andere wedwinkel weer een 50 pence op een paard wilde inzetten."Hij plaatste nog vijf weddenschappen van 50 pence voor de races van zaterdag, en vroeg het personeel of hij nog wat gewonnen had van de weddenschap die dag ervoor. Toen het personeel hem meldde dat hij één miljoen pond had gewonnen en dit in de andere wedwinkel moest innen, werd hij bleek en stamelde dat hij weg moest om zijn vrouw dit te melden", aldus Graham Sharpe van de bewuste wedwinkel

De fortuinlijke winnaar woont in de omgeving van de bewuste winkel, maar verdere details zijn nog niet bekend. Hij gokte op 8 paarden tegelijk, wat de limiet is om te mogen gokken van bookmaker William Hunt. De heer Sharpe voegde nog aan zijn betoog toe dat zelfs een scriptschrijver een dergelijk scenario niet had kunnen bedenken. De bewuste paarden die als eerste de finish haalden droegen de toch wel heel positieve namen ... Isn't That Lucky en A Dream Come True.

Force India positief over shakedown

De VJM01, de nieuwe wagen van Force India, heeft gisteren zijn baandebuut gemaakt. Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi reden er rondjes mee op het circuit van Barcelona.

"Het was een zeer productieve dag, gezien het feit dat we met veel nieuwe onderdelen en een nieuw aërodynamisch pakket op de auto reden", zei het hoofd technische zaken, Mike Gascoyne, na afloop. "Ondanks de rode vlaggen en het slechte weer hebben we toch een goed aantal ronden weten te rijden. Alleen was er een ongeplande motorwissel bij Vitantonio, waardoor hij iets minder baantijd had."

Volgens Gascoyne is het probleem met onderstuur, waar beide coureurs aan het begin van de dag over klaagden, inmiddels onder controle. "Aan het einde van de dag hadden we door wat de oorzaak was", aldus de positief gestemde Gascoyne.

Duitsland wil lijst belastingontduikers delen

Icoon FinancieelDuitsland wil de informatie over belastingfraude via geheime banktransacties in Liechtenstein delen met landen wiens onderdanen betrokken kunnen zijn bij het schandaal. Dat zei een woordvoerder van de Duitse regering gisteren.

Volgens de zegsman kunnen andere landen inzage krijgen in de informatie om te zien of ook hun onderdanen belasting hebben ontdoken via geheime rekeningen in het vorstendom. ''We zullen ingaan op verzoeken in deze'', aldus de woordvoerder van het ministerie van Financiën. Hij sloot uit dat voor de informatie moet worden betaald.

De Duitse zakenkrant Handelsblatt schreef dat Zweden, Finland en Noorwegen interesse hebben getoond in een lijst met honderden namen van mogelijke belastingontduikers. De Duitse geheime dienst had een cd-rom met die informatie voor meer dan 4 miljoen euro gekocht van een informant bij de Liechtensteinse bank LGT Group. De zaak leidde al tot het aftreden van Deutsche Post-topman Klaus Zumwinkel en een reeks invallen in huizen en kantoren over heel Duitsland.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) adviseerde dit weekend Nederlanders die heimelijk een spaarrekening hebben in Liechtenstein, zich uit zichzelf te melden bij de Belastingdienst. Zo kunnen zij alsnog een flinke boete voorkomen, omdat er voor hen een inkeerregeling bestaat.

Ophef over foto Obama in Afrikaans tenue

Icoon Amerika Een foto van Barack Obama in een traditioneel Afrikaans tenue speelt sinds gisteren een rol in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. De foto uit 2006, genomen in Kenia, verscheen gisteren op de website Drudge Report.

Die zou de afbeelding van Obama met witte tulband toegespeeld hebben gekregen van bronnen binnen het campagneteam van Hillary Clinton, de grote concurrent van Obama in de strijd om de Democratische nominatie.

Het team rond Obama gooide meteen kluiten modder naar de collega's rond Clinton over de ''schandelijke actie''. Obama zou op de foto mogelijk impliciet als een moslim worden afgebeeld en daarmee ''angst genereren'' onder groepen kiezers, aldus leden van het Obama-team. De club rond Clinton vindt dat allemaal flauwekul en overdreven, overigens zonder dat woordvoerders expliciet ontkenden de foto te hebben verspreid.

Obama's vader is Keniaan. De foto is genomen tijdens een bezoek aan Kenia in 2006. De kandidaat zou er een traditioneel Somalisch moslimtenue dragen, een gift van een van de gastheren destijds. Drudge Report, van internetjournalist Matt Drudge, is een website met enige faam. De onthulling van het Lewinsky-schandaal rond president Bill Clinton wordt aan deze website toegeschreven.

Antidepressiva hebben 'weinig nut'

Icoon Gezondheid Antidepressiva als Seroxat en Prozac helpen alleen zéér depressieve mensen, maar voor de meeste patiënten hebben ze geen nut. Dat is de uitkomst van een recent onderzoek, meldt de Britse omroep BBC vandaag.

''Alhoewel patiënten beter worden als ze antidepressiva nemen, worden ze óók beter als ze een placebo slikken. Dit betekent dat depressieve mensen zonder chemische behandeling beter kunnen worden'', aldus een van de onderzoekers.

De wetenschappers bekeken 47 eerder gehouden tests met de medicijnen opnieuw. Volgens een van de wetenschappers heeft de farmaceutische industrie daarvan alleen onderzoeken naar buiten gebracht die hun producten in een goed daglicht stellen. De onderzoekers wisten ook de hand te leggen op niet gepubliceerde onderzoeken dankzij de wet die voorziet in vrijheid op informatie.

De makers van Seroxat en Prozac hebben de 'nieuwste' bevindingen weersproken.

FOK!Idols nadert zijn eind

Nu de finale van Idols 4 tussen Nikki en Nathalie in zicht is, nadert ook het einde van FOK!Idols. De talentenjacht die twee weken geleden begon leverde al een aantal rijke kanshebbers voor de titel op.

Het concept van FOK!Idols is simpel: je neemt je eigen zang op, post het op Youtube, en je zendt het in . Door die drie stappen ding je mee naar de titel FOK!Idol 2008. Wil je meedoen moet je echter wel opschieten, want aanstaande donderdag om 23:59 sluit de inzendtermijn. Vanaf vrijdag kunnen de users dan stemmen op hun favoriet. Dus heb je een gouden keeltje, maar had je nooit genoeg moed om je op te geven voor de echte Idols, grijp dan nu je kans!!!

Ben je benieuwd wie er al meedoen aan de wedstrijd, kijk dan eens in dit topic: FOK!Idols: De kandidaten!

Lees verder voor een van de vrouwen die meedoet.

Maker tegenfilm Wilders werkt niet bij NOS

Icoon MediaErsin Kiris, een van de makers van de De Tegenfilm, werkt niet voor de NOS. Dat zegt hoofdredacteur Hans Laroes op zijn weblog. De PVV stelde gisteren Kamervragen aan PvdA-minister Ronald Plasterk (Media) over de relatie tussen de NOS en de makers.

"Het is onbegrijpelijk dat je als NOS-medewerker met een bivakmuts op een gekozen volksvertegenwoordiger mag neerzetten als fascist", zei PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma, zelf ooit werkzaam bij de NOS. Maar blijkbaar heeft hij het nagelaten uit te zoeken hoe het zat.

Hans Laroes schreef namelijk vorige week al op zijn weblog dat het dienstverband van Kiris is beëindingd. "Hij werkt al maanden niet meer voor ons, wegens ziekte", schrijft Laroes. "Wij waren niet op de hoogte van zijn activiteiten; niemand van ons heeft toestemming gegeven voor dit werk; niemand van ons heeft toestemming gegeven voor het gebruik van materiaal dan aan ons toebehoort. Toestemming zou in geen enkele omstandigheid worden verleend."

Sterker nog: als hij nog in dienst was geweest, had hij ontslag op staande voet gehad. "Geen enkele NOS-journalist wordt toegestaan mee te werken aan filmpjes etc. pro- of contra welke politicus dan ook. Dit soort werk is volledig ongewenst en volledig onaanvaardbaar", sluit de hoofdredacteur van de NOS af.

Man verwerkt cocaïne in kleding

Icoon Opmerkelijk Een 29-jarige Duitser is in de Australische stad Brisbane opgepakt vanwege drugssmokkel. De man had de cocaïne in de stof van zijn kleding verwerkt.

De man had net een vlucht achter de rug van Nieuw-Zeeland naar Brisbane, toen hij op het vliegveld werd aangehouden. De douane-ambtenaren kregen argwaan toen zij de kleding van de Duitser doorzochten. Het leek erop dat iets was verwerkt in de stof van zijn kleding. Uit testen blijkt dat een aantal broeken en shirts letterlijk stijf stond van de cocaïne.

De federale politie van Australië heeft de man gearresteerd en in staat van beschuldiging gesteld voor de invoer van "een verkoopbare hoeveelheid grens gecontroleerde drug"

CD: Triggerfinger - What Grabs Ya?

Er lag weer een stapel cd's op de mat bij de voordeur. Met onder andere de heruitgave van Queens of the Stone Age's Era Vulgaris inclusief live-cd van het concert in Paradiso en een kartonnen slipcover van het Excelsior label. De contouren van een vrouwenborst onder een rood shirtje bij een iets te koele temperatuur versiert de voorkant van de cd van Triggerfinger. Later op de dag verdwijnt er nietsvermoedend een schijfje in de audioset. Een vreemd gevoel bekroop me, dit is toch niet Era Vulgaris? Dit nummer ken ik namelijk helemaal niet, het was Triggerfinger, het Belgische trio uit Nederlandse stal. Dames en heren, we hebben een QOTSA-kloon in de Benelux!

Boek: Julia Latcham-Smith - Niemand mag het weten

Je hoort ervan op televisie, ziet eens een documentaire of leest er een boek over. Maar gevallen uit je eigen omgeving zijn je vaak niet bekend, wat niet wil betekenen dat het niet om je heen gebeurt. Dit komt omdat seksueel misbruik (zeker als het incestueus is) nog altijd een verborgen probleem is. Hier wordt niet of nauwelijks over gepraat en vaak wordt het door het slachtoffer tot op late leeftijd 'opgesloten' in de gedachten en de ziel van die persoon. Van kind tot volwassene, levend met een groot geheim en vaak daaraan gekoppeld schuldgevoel: want het ligt toch aan jou, het was toch heel normaal dat je vader al die seksuele handelingen met je deed?

Soms staat er echter een dapper persoon op die het verleden openbreekt en het verhaal naar buiten brengt. Vaak is dit tweeledig: enerzijds willen ze hun verhaal kwijt en zoeken ze naar erkenning en eventueel een veroordeling van de dader. Anderzijds hopen de mensen die naar buiten treden dat zij met hun verhaal andere slachtoffers kunnen helpen. Julia Latchem-Smith is zo'n persoon. Met haar boek Niemand mag het weten vertelt zij een zeer indrukwekkend, vaak schokkend, maar vooral intens verhaal over haar verleden dat gekenmerkt werd door seksueel misbruik door haar vader. Een boek dat je de adem ontneemt en je ongeloof per bladzijde doet toenemen.

"Top-geheime revolutionaire game in 2009"

Laatst bracht de BBC een bezoekje aan Sony, waar ze onderandere details wisten te ontfutselen over Motorstorm 2. Dat was niet het enige wat de britten mee naam huis namen. Sony heeft ze namelijk ook beelden van een game laten zien, die hun mond ver open liet vallen.

Helaas mochten ze deze details niet met ons delen maar ze kunnen wel vertellen dat de game er geweldig uit ziet.

" All I can say is that I was left speechless. If the footage I was shown truly is "in game", as told to me by the Sony PR people, then we could be on the brink of a step change in what games consoles are capable of in terms of story-telling and immersion."

Erg veel details zijn er dus nog niet, maar als we deze journalisten mogen geloven, dan heeft Sony nog heel wat petto voor 2009. Zodra er meer bekend wordt kunnen jullie dit natuurlijk op FOK!Games lezen

GoldenEye 360 soap duurt voort

Het magazine XboxWorld360 claimde dat ze een primeur hadden. Ze hadden informatie en bewijs van een remake van de N64 klassieker GoldenEye 64. Gister maakte Microsoft echter bekend dat er geen remake aan zit te komen voor XBLA, maar dat ze er wel oor voor hadden aangezien het een goede aanvulling zou zijn voor hun arcade aanbod.

Nu heeft het blad echter tegengas gegeven en gezegd dat ze daadwerkelijk informatie hebben ontvangen van Microsoft Game Studios zelf. Om te bewijzen dat ze in hun vier pagina's lange special niet liegen, hebben ze twee screenshots vrijgegeven van de ietwat opgepoetste graphics.



Zou Microsoft weer net als met Gears of War 2 alles ontkennen totdat ze zelf het spel hebben aangekondigd of probeert XboxWorld360 haar verkopen een boost te geven?

Little Big Planet Blu-Ray only

Wie nog de hoop had om Little Big Planet via het Playstation Network to downloaden wordt hiermee teleurgesteld. Sony heeft gezegt dat Little Big Planet alleen op Blu-ray zal verschijnen.

Nick Robinson, woordvoerder van Sony, heeft in een interview gezegt dat Little Big Planet de belangrijkste blu-ray release van 2008 voor sony wordt.
"This isn't a Warhawk or a Tekken: Dark Resurrection,This is a triple-A Blu-ray title."

Daarnaast vertelt Robinson ook nog dat voor de mensen die niet zo van multiplayer houden, er een grote offline mode in zal zitten.



Alleen op Blu-ray

CD: Gary Louris - Vagabonds

Voor wie een beetje thuis is in de alt.country hoek, is Gary Louris een grote naam. Samen met Mark Olson vormde hij immers het gezicht van The Jayhawks. Onwillekeurig doemt de vergelijking met Uncle Tupelo op: toen Jeff Tweedy en Jay Farrar uit elkaar gingen, leverde dat Wilco en Son Volt op. Soms levert een gespleten wortel twee prachtige planten op, maar evengoed is er kans op twee gemankeerde kasplantjes.


No more stage6

Het is sinds 2006 dé plek voor goede kwaliteit filmpjes. Dé plek voor de trailers en online filmpjes/series. Goede kwaliteit, en dat allemaal via je browser. Divx heeft zich als merk goed 'in touch'laten blijken door de site te onderhouden. De kwalititatieve tegenhanger van moloch Youtube houdt echter op met bestaan. Vanaf 28 februari houdt het allemaal op en moeten we afwachten welke vervanger er op gaat staan.

De site heeft gelukkig nog wel de mogelijkheid filmpjes te downloaden. Pak dus je kans deze laatste twee dagen, en download je filmpjes.

Hof doet uitspraak over schoolmoord

Icoon Justitie Het gerechtshof in Den Bosch doet vandaag uitspraak in de strafzaak tegen de verdachte van de schoolmoord in Hoogerheide. Justitie heeft tegen de 23-jarige Julien C. twintig jaar gevangenisstraf en tbs geëist.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij de 8-jarige Jesse Dingemans op 1 december 2006 met voorbedachten rade doodgestoken.

Op basis van eerdere onderzoeken meent justitie dat de verdachte kampt met een persoonlijkheidsstoornis. Hij is verminderd toerekeningsvatbaar en dat maakt een behandeling in een tbs-kliniek noodzakelijk, aldus justitie. Toch gaf de advocaat-generaal het gerechtshof ook een levenslange celstraf zonder behandeling in overweging.

De rechtbank veroordeelde C. vorig jaar voor doodslag tot twaalf jaar celstraf en tbs, na een eis van eveneens twintig jaar en tbs. De rechter achtte moord niet bewezen omdat volgens hem niet zeker is dat C. het plan had iemand te doden. Over de straf ontstond destijds veel publieke verontwaardiging. Zo circuleerden er op internet protesten van mensen die de straf te mild vonden.

Leeuw valt kind aan

Icoon Shocking Een Chinees jongetje is afgelopen week aangevallen door een leeuw. Het 10-jarige kind kan alles nog navertellen, maar hij mist wel een arm.

De leeuw kon toeslaan, toen de jongen te dicht bij de kooi kwam, waar het roofdier zich in bevond. De koning van het dierenrijk bleek hier niet van gediend en haalde uit. Het ventje moet voortaan zonder linkerarm door het leven.

Volgens de autoriteiten heeft de circusdirectie de veiligheidsvoorschriften niet nageleefd. Er volgt een justitieel onderzoek.

Binnenkort muziek en video downloads op Steam

Het is geen nieuws dat Steam erg populair is. Met op dit moment ruim 15 miljoen gebruikers die met z'n allen flink games kopen is het geen kleine jongen in de games industrie. Valve vind de verkopen blijkbaar nog niet goed genoeg want ze gooien er binnenkort nog een flinke schep bovenop. Het bedrijf heeft laten weten dat ze willen beginnen met het aanbieden van muziek en video downloads via Steam.

Doug Lombardi, Vice President of marketing, had het volgende te zeggen.

"We're definitely having those conversations and meetings, and we're reaching out to folks with other types of digital entertainment. I think before the end of the year, you'll probably see some pilot programs with other digital entertainment on Steam."

Dus straks is Steam ook te gebruiken voor bezigheden naast het gamen alleen. Overigens moet "before the end of the year" erg ruim genomen worden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.