Levenslang voor schoolmoordenaar C.

De 23-jarige Julien C. is vandaag in hoger beroep tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Het Hof acht hem schuldig aan de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans. Die werd op 1 december 2006 volgens de rechters met opzet en voorbedachte rade door C. in zijn school De Klim-Op te Hoogerheide doodgestoken.

C. voerde twee weken terug zijn eigen verdediging. Dat pakte voor hem niet erg best uit want de rechtbank had C. eerder veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs.

De officier van Justitie had 20 jaar en tbs geëist. Het Hof vindt dat tbs niet van toepassing is, omdat C. weigerde mee te werken aan een onderzoek. Verder is het Hof van mening dat C. nimmer meer mag deelnemen aan de vrije samenleving.

Julien C. heeft altijd ontkend de moord te hebben gepleegd. Het gerechtshof in Den Bosch baseerde zich voor het schuldbewijs onder meer op (bloed)sporen die zijn gevonden op broeken, een jas, een horloge en schoenen die C. heeft gedragen en een veeg bloed van Jesse die in de woning van zijn stiefouders is gevonden. Ook staat volgens de rechters vast dat een gevonden vleesmes dat aan C. toebehoorde, is gebruikt bij de steekpartij.

Met dank aan bartd voor de submit.