Heidfeld klaar om te winnen

Sander (sanger)
Volgens planning zal het Formule 1-team van BMW komend seizoen haar eerste overwinning moeten behalen. Nick Heidfeld zegt helemaal klaar te zijn om het team die felbegeerde overwinning te bezorgen.

Het team grossiert in het naar buiten brengen van positief gestemde berichten. Volgens Nick Heidfeld zijn er nauwelijks problemen: "Bij laatste tests hebben we met beide auto’s racesimulaties uitgevoerd en dat hebben we zonder problemen doorstaan."

Tijdens de eerste testsessies leek het team nog te kampen met enkele kleine betrouwbaarheidsproblemen. Daarnaast maakte het team bekend dat de bolide veel gecompliceerder is dan de F1.07 van vorig seizoen, het team zou hierdoor meer tijd moeten hebben om het gedrag te begrijpen. "We hebben grote stappen voorwaarts gemaakt. Onze auto van dit jaar is radicaal anders dan die van vorig jaar, maar het is wel een stap in de goede richting om dit jaar onze eerste overwinning te behalen. Ook voor mij persoonlijk. We hebben nu zowel op mechanisch als aerodynamisch gebied veel vooruitgang geboekt," aldus de Duitser.

Heidfeld ziet het behalen van een overwinning dan ook als een realistisch doel voor 2008: "Ik ben klaar om te winnen, maar eigenlijk was ik dat de afgelopen jaren al. Ik denk dat ook de auto dit jaar sterk genoeg is om te winnen."