Enschede weert de boerkini wel

Icoon BinnenlandsDe gemeente Enschede houdt haar poot stijf als het gaat om het verbod op de boerkini. In Zwolle wordt het pak nu geaccepteerd maar Enschede denkt daar niet over na. Ondanks dat er een besluit is genomen zijn er nog geen problemen ontstaan in de zwembaden.

Moslims die willen zwemmen in het duikpak kunnen gebruikmaken van de speciale bezoekuren voor buitenlandse vrouwen. Dit meldt het bestuur van de Enschedese Zwembaden. Daarbuiten hoeven moslima's geen stap binnen het zwembad te zetten want volgens RTV Oost worden ze aan de deur geweigerd.

Overigens is de boerkini-hype goed voor de verkoop van de duikpakken. "We hebben het ontzettend druk. Het lijkt wel of iedereen een boerkini wil hebben. Daarnaast geef ik al heel de dag interviews. Maar al die aandacht voor de boerkini is goed. Er bestaan nog te veel misverstanden over deze badkleding, die we nu uit de weg kunnen ruimen", aldus de eigenaresse van Woortman Sportswear in Meppel.

"Mensen denken meteen aan een allesverhullende boerka. Maar daar heeft het niets mee te maken. Een boerkini is gewoon een badpak, dat uit normale badstof is gemaakt. Het bedekt alleen meer van het lichaam, omdat moslima's dat op grond van hun geloof prettiger vinden."


Niet welkom in Enschede