[A1GP] Duitsland woest op wedstrijdleiding

Team Duitsland is nog steeds boos over de diskwalificatie van Michael Ammermüller in de sprintrace in Durban. De Duitser werd uit de uitslag gehaald na een aanrijding met Jeroen Bleekemolen. Willi Weber, teambaas van Duitsland, vindt het niet eerlijk dat zijn team zwaar gestraft is, en incidenten waarbij andere teams betrokken waren niet of nauwelijks.

Weber liet vandaag weten: "Afgelopen zondag hebben we een groot aantal controversiële incidenten gezien op het stratencircuit van Durban. Na afloop van de race heeft de wedstrijdleiding de tijd genomen om alle gebeurtenissen grondig te onderzoeken. Om die reden hebben we ons zondag niet uitgelaten hierover. Maar de wedstrijdleiding blijkt haar werk schandalig slecht te hebben gedaan."

"Ik vind het doodzonde dat de fans een consistente, vlekkeloze race is ontnomen, doordat de hoofdrace maar liefst vier keer voor langere tijd is onderbroken door een safety car-periode. Het schandalige is echter dat er extreem grote verschillen zitten tussen de uitgedeelde straffen. In de hoofdrace zijn wij uitgeschakeld door een coureur, die voor zover wij weten geen enkele straf heeft gekregen. Ook Adrian Zaugg, die eveneens tegen Jeroen Bleekemolen botste, kwam weg met een lichte straf en mag zijn punten houden. Volgens mij wordt er hier met twee maten gemeten."

Duitsland is door de diskwalificatie zijn kansen op de titel kwijt geraakt. Weber wil een gesprek met de verantwoordelijke personen.