IJsstokjesboot is alweer zinkende

Houden we even allemaal onze agenda erbij? 5 April gaat de IJsstokjesboot de zee op, dus hou die dag vrij. IJsstokjesboot? Ja, daar heeft de FOK! weblog onlangs,ergens in 2006 of zo, een bijzonder positief stukje over geschreven.Kringen rondom Captain Rob vertelde mij dat hij enorm gemotiveerd is geraakt door onze opbeurende woorden.

Wij melden al eerder dat Ola, de leverancier van de stokjes, zich had terug getrokken. Wij wisten de reden alleen niet. Maar wat blijkt, Ola dacht dat het een grapje was. Newsflash mister Ola, het is ook een grote grap. Alleen Captain Rob weet het nog niet, althans hij doet alsof hij het nog niet weet. Later trok Bison de lijmleverancier zich al terug, er viel namelijk niks meer te lijmen. Als er niks meer te lijmen valt, dan moet je je inderdaad terug trekken en er voor zorgen dat jouw naam niet meer verbonden wordt met de boot.

Logisch natuurlijk, stel je voor dat jouw goede naam verbonden wordt aan een geweldig initiatief waar ieder kind mee geholpen is. Weg met mijn naam!
Nu we het er toch over hebben. Captain Rob is met zijn vette bankrekening in de auto gestapt om naar Polen te gaan en daar de kindertjes te helpen. Ze kregen (bijna) allemaal een knuffeltje. Zo Captain Rob, wereldverbeteraar dat je d'r bent, applaus! Overigens is niet bekend over welke zee hij gevaren is om in Polen te komen, onderzoek zal dat uit moeten wijzen. Zie ze eens glunderen die kinderen! Terwijl papa en mama in de Nederlandse kassen aan het werk zijn om de nieuwste plasma-tv en auto bij elkaar te sprokkelen, komt de reddende engel met een knuffeltje. Schattig.

Maar goed, terug naar de werkelijkheid. Captain Rob gaat dus eindelijk de zee op. Eerst nog even proefdraaien, alwéér! De vaart rond de wereld moet nog even wachten. Maar daar hebben we alle begrip voor, het is nogal een stukje varen.
Oh, je kan nog mee, hij is op zoek naar een lekker wijf die mee wil varen. Verder heeft ie het erg druk met emails beantwoorden. Dagelijks moeten er 17.000 emailtjes beantwoord worden, de wereldpers moet te woord worden gestaan en kinderen moeten gered worden. Best wel druk leventje eigenlijk.

Laten we 5 April 2008 noteren als de dag dat er op televisie niks anders te zien is dan de uittocht van de IJsstokjesboot en hopen dat daarna het duikteam van Urk als eerste Captain Rob bergt zodra iedereen is bijgekomen van het lachen.

Met dank aan Dirkh voor de submit