Premier beantwoordt Kamervragen niet

De Kamervragen die GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi stelde aan premier Jan Peter Balkenende over de nieuwe single van de ijsblokjes-koppende rapper Lange Frans en Baas B, blijven onbeantwoord. De minister-president vindt het niet nodig de vragen te beantwoorden.

Volgens de premier bevat het nummer ''opmerkingen van uiteenlopende aard over diverse onderwerpen'', maar geen vragen aan het kabinet. Een slotoproep is volgens hem bovendien aan de Kamer gericht.

De single, getiteld Kamervragen, gaat over de vermeende doofpotcultuur van de Nederlandse regering en complottheorieŽn zoals bij de moord op Pim Fortuyn of de vuurwerkramp in Enschede.

Kamerlid Dibi zei eerder de complottheorieŽn in het nummer niet te delen, maar zag de kloof tussen burger en politiek als overkoepelend thema. Hij hoopte met de aandacht politici te interesseren voor wat er leeft onder jongeren en specifiek de hiphopcultuur.

Baas B (Bart Zeilstra) zei deze week tegen het persbureau ANP: ''Het nummer gaat niet over ťťn kwestie, maar over een algemeen gevoel dat breder is dan Nederland.'' Aluminiumhoedjesdrager Lange Frans (Frans Frederiks) voegde toe: ''We worden expres dom gehouden. Het gros van de mensen weet nauwelijks wat de overheid allemaal beslist.''De clip