Kledingstuk in fuik niet van Natalee Holloway

Icoon HollowayEen kledingstuk dat de bemanning van het schip Persistence in januari in een krabbenfuik voor de kust van Aruba vond, blijkt niet van Natalee Holloway te zijn. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba vandaag bekendgemaakt na laboratoriumonderzoek van de Amerikaanse FBI.

Het onderzoeksschip, dat sinds eind vorig jaar dankzij Amerikaanse giften de zee rond Aruba nauwkeurig afscant naar sporen van de verdwenen Amerikaanse tiener, zocht naar de krabbenfuik. Op Aruba deden verhalen de ronde dat het lichaam van Holloway in een fuik was geplaatst.

Toen de sonar van de Persistence de verdachte fuik op een diepte van circa dertig meter opmerkte, werd daar melding van gemaakt aan justitie. Het OM schakelde vervolgens een lokaal duikersteam in dat het materiaal boven water haalde.

Aruba liet de FBI met de textielresten een vergelijkend onderzoek doen omdat het bureau al over een monster beschikte van hetzelfde type materiaal als de bloes die Natalee aanhad op de nacht van haar verdwijning in 2005.

Om mee te praten over de zaak, kun je terecht op het Joran van der Sloot-forum. Of lees de special met achtergrondinformatie.