FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 maart 2007

WK SLC: goud Sábliková, zilver Groenewold

Martina Sábliková heeft op de WK afstanden in Salt Lake City de wereldtitel op de 3000m gewonnen. Renate Groenewold won het zilver.

Groenewold reed een sterke race en kwam uiteindelijk uit op een tijd van 3.58,41. Wat een verbetering van haar eigen Nederlands record betekende. Martina Sábliková bleek echter net iets te sterk. Het brons ging naar titelverdedigster Cindy Klassen.

Ireen Wust slaagde er na haar wereldtitel op de 1500m niet in om ook op de 3km een medaille te veroveren. Met een tijd van 3.59,74 werd ze 'slechts' vijfde, al betekende die tijd wel een persoonlijk record.

"Ik ben blij met deze tweede plek", aldus Groenewold,die nooi eerder een medaille veroverde op de WK afstanden."Ik draai al aardig wat jaartjes mee en dan is dit mooi."Ireen Wust was een stuk minder tevreden over haar race.."Ik had sowieso op het podium moeten rijden". "Maar ik ben heel blij voor Renate."

Uitslag:

# NaamTijd
1Martina SABLIKOVA 3:58.09
2Renate GROENEWOLD 3:58.41
3Cindy KLASSEN 3:58.50
4Claudia PECHSTEIN 3:59.11
5Ireen WÜST 3:59.74
6Paulien van DEUTEKOM 4:00.50


Uitslag Roda JC - FC Utrecht

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

Roda JC - FC Utrecht 0-0

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 13.000.
Rood: 8. Boussaboun (Utrecht).
Geel: Cissé, Oper, Bouchiba (allen Roda JC), Loval, Broerse, Nelisse, Pieters, Somers (allen Utrecht).

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, Kah, De Fauw, Lachambre, Bodor (van Tornhout/65), Sibum (Bouchiba/54), Meeuwis, Agustien, Oper (Vandamme/71), Cissé, Ramzi

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse, Pieters, Loval (v.d. Gun/72), v.Dijk, Caluwé, Somers (Kruys/84), Nelisse (De Jong/90+1), Boussaboun.

Unibet verliest kort geding

Unibet.com zal definitief niet deelnemen aan Parijs-Nice. In het kort geding waarin het probeerde alsnog een startbewijs af te dwingen is de ploeg door de rechter in het ongelijk gesteld.

In het Franse Nanterre diende vandaag de zaak die de Zweeds-Belgische ploeg had aangespannen tegen de ASO. De ASO was het niet eens met het eerder door de UCI gestelde aantal van 20 pro-tour ploegen en nodigde er slechts achttien uit. Eerder deze week werd in een akkoord tussen de UCI en de organisatoren van de drie grote ronden besloten dat die niet verplicht zijn de ploeg uit te nodigen.

Belgen betalen slechts kwart verkeersboetes

Belgen betalen slechts een kwart van de verkeersboetes die door de strafrechter zijn opgelegd. De rest wordt nooit betaald. Dat blijkt uit een rapport van het Belgische Rekenhof.

Wie zijn boete niet betaalt riskeert een gevangenisstraf. Die wordt echter nooit uitgevoerd vanwege overbevolking in de gevangenis. Een tijd geleden richtte België het Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en de Verbeurdverkaring (CIOV) op om boetes te innen. Het Rekenhof concludeert echter dat CIOV te weinig middelen en gezag heeft om het geld alsnog te krijgen.

Jovink and the Voederbietels uit elkaar

Na vijftien jaar rock and lol is het genoeg geweest. De band Jovink and the Voederbietels is niet meer. Het concert in oktober in het Gelderse Laren zal de laatste zijn. Er volgt geen officieel afscheidsconcert.

Gezondheidsredenen zouden de hoofdreden zijn voor dit besluit. De meeste bandleden worden er na vijftien jaar continu touren en doordeweeks keihard werken niet beter op. Daarnaast komen nog de nevenactiviteiten, zoals de organisatie van de Zwarte Cross. Vooral oprichter van de band en zoon van Bennie Jolink, Gijs Jolink, zou het lichamelijk niet langer aankunnen. Hij heeft mede-oprichter Hendrik-Jan Lovink te kennen gegeven na de huidige tournee te stoppen als bandlid en hem hebben aangeraden uit te kijken naar een opvolger. Lovink is dit echter niet van plan, en zei tegen Jolink:"Als jij stopt, stop ik ook!"

Zonder het naamgevende duo wordt het moeilijk voor de band door te gaan, vandaar dat ze hebben besloten de stekker eruit te trekken. "We hebben mooie dingen meegemaakt, mooie dingen gemaakt en mooie dingen bereikt. En er is meer in het leven dan Jovink & the Voederbietels, alhoewel we nu nog niet weten wat precies.", zo luidt de verklaring.

Misschien dat ze heel af en toe nogeens een klein optreden zullen verzorgen, al is het maar voor de fun:"Na de komende tournee blijven we allemaal muziek maken en we blijven spelen op de Zwarte Cross en misschien dat we ook nog andere optredens doen. Als we het allemaal willen. Maar hou er maar rekening mee dat dat niet vaak zal zijn."

Geen monster gevonden in Gronings meertje

Onderzoekers hebben geen monster gevonden in het Oldambtmeer in Oost-Groningen. Een zoektocht naar Groningse monster van Loch Ness leverde niets op.

Wel werd een 69 centimeter lange snoek gevonden. De Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe meldt dat zich in het kunstmatig aangelegde meer grotere vissen bevinden dan tot nu toe voor mogelijk werd gehouden.


Geen monster in het water van het Oostambtmeer

Mattan geeft gebruik doping toe

Nico Mattan heeft het gebruik van doping onomwonden toegegeven. De Belgische wielrenner vertelde tegen de Krant van West-Vlaanderen dat hij jarenlang cortisonen nam. Daarnaast gaf hij ook indirect het gebruik van EPO toe.

"Ik sukkel al jaren met mijn neusbijholten", vertelde Mattan tegen de krant. "Het enige middel dat daar tegen helpt is het nemen van cortisonen. Dat product staat op de verboden lijst. Dus ja, ik heb dope gebruikt."

Mattan vertelde ook dat hij de manier betreurt waarop Johan Museeuw anderhalve maand geleden het gebruik van epo heeft bekend. "Ik vond het een afgang voor Johan", zegt Mattan. Hij moet eigenlijk zeggen: 'Ja, ik heb epo genomen. Nou en?".

"Johan heeft zeker niets meer gedaan dan andere renners. In zijn periode reed zowat het hele peloton op epo. Ik ook? Och, wie heeft er nog nooit een scheve schaats gereden in zijn leven?"

WK SLC: Lobkov aan de leiding na eerste omloop

De eerste 500 meter voor mannen bij het wereldkampioenschap afstanden in Salt Lake City is gewonnen door de Rus Dmitri Lobkov. In een zeer spannede wedstrijd finishde hij in een tijd van 34,43. De Zuid-Koreaan Kang-Seok Lee eindigde in 34,44 als tweede.

Jan Smeekens was de beste Nederlander tijdens de eerste omloop, met een tijd van 34,73 eindigde hij als negende. Erben Wennemars finishde in 34,79 en Jan Bos ietwat teleurstellend in 35,16.

Later vandaag volgt de tweede en tevens laatste 500 meter.



Uitslag 500 meter:
#NaamTijd
1Dmitri Lobkov (Rus)34,43
2Kang-Seok Lee (Zko)34,44
3Yuya Oikawa (Jpn)34,45
4Kyou-Hyuk Lee (Zko)34,47
5Tucker Fredricks (Usa)34,48
9Jan Smeekens (NED)34,73
13Erben Wennemars (NED)34,79
18Jan Bos (NED)35,16

Muskusrattenklemmen gestolen in Zuid-Holland

Icoon Misdaad De provincie Zuid-Holland heeft vrijdag aangifte gedaan van de diefstal van 65 muskusrattenklemmen in het Abwoudse bos nabij Delft. In het gebied staan normaal zo'n 85 vallen. Volgens een woordvoerster heeft de diefstal grote gevolgen, omdat het voortplantingsseizoen net is begonnen.

"Als we minder ratten vangen, zijn er meer nesten dus straks ook meer jongen", aldus de zegsvrouw van de provincie. Volgens haar is een groot aantal vallen nog niet teruggevonden. "De kans bestaat dat er ook gespannen klemmen elders in het gebied zijn terechtgekomen, waar mensen en dieren zich er lelijk aan kunnen bezeren."

Ritwinst voor Rabo-renner Brown in Murcia

De derde etappe van de Ronde van Murcia is gewonnen door Graeme Brown.

De Australiër in Rabo-dienst versloeg in een massasprint zijn landgenoot Baden Cooke (Unibet.com). Cooke pakte, ondanks zijn tweede plek, de leiderstrui in de wedstrijd. Brown staat tweede in het klassement. Beste Nederlander is Sebastian Langeveld van de Rabobank. Langeveld staat op de 26e plaats.

Gisteren werd de tweede etappe van de ronde afgelast. De organisatie vond het wegens een zware storm onverantwoord om de renners op pad te sturen. De Ronde van Murcia duurt nog tot en met zondag. Morgen staat een individuele tijdrit over 23,3 kilometer op het programma.

Snelle F-16's veroorzaken knallen

Icoon BinnenlandsDe inwoners van verschillende steden in en rond West-Friesland (Noord-Holland) zijn vanmiddag rond half twee opgeschrikt door een tweetal harde knallen. De knallen werden veroorzaakt door twee Nederlandse F-16's, die bij een poging tot het onderscheppen van een Belgisch gevaarte de geluidsbarrière overschreden.

De F-16's, eigendom van de Koninklijke Luchtmacht, stegen rond 13.00 uur vanmiddag op, nadat een Belgisch militair transportvliegtuig waarmee geen radiocontact kon worden gemaakt het Nederlandse luchtruim binnenvloog. Achteraf bleek het onbekende vliegtuig, een Hercules, vanuit Melsbroek op weg te zijn naar Oslo. Toen het apparaat met motorproblemen bleek te kampen, vloog het onaangekondigd over Nederland terug naar zijn thuisbasis.

Nadat het radiocontact was hersteld, heeft de Hercules het laatste gedeelte van zijn tocht volbracht en is het veilig geland in Melsbroek.

De knallen die in Noord-Holland, met name rond de steden Hoorn en Purmerend, gehoord werden, hebben de politie Noord-Holland Noord ongeveer tien ongeruste telefoontjes opgeleverd. Het overschrijden van de geluidsbarrière door een vliegtuig is echter op geen enkele manier gevaarlijk.

Schorsing Kenia opgeheven

Na een schorsing van vijf maanden is Kenia weer welkom als lid van de FIFA. Het land was geschorst omdat de regering van het Afrikaanse land zich te veel bemoeide met het beleid van de nationale voetbalbond. Inmiddels hebben politici beloofd eerder gemaakte afspraken tussen de bond en de wereldvoetbalbond te zullen respecteren.

De nationale bond had problemen met de regering en hield zich niet aan afspraken. Daarnaast kwamen de beste voetbalclubs van Kenia in eigen land uit in twee verschillende competities, en dat is in strijd met de regels van de FIFA.

Massaal kussengevecht op Utrecht Centraal

Icoon OpmerkelijkEen scoutingclub heeft donderdagavond een massaal kussengevecht gehouden op station Utrecht Centraal. De groep van zeker vijftig man ging waarschijnlijk uit slapen, want ze hadden kussens onder de arm.

Er werd wat over en weer gemept met de kussens. Dit mondde later uit in een massaal kussengevecht dat ongeveer de helft van de hal in beslag nam. De vlokken vlogen uit gesneuvelde kussens de hal door en schoonmakers werden achterna gezeten door de padvinders.

Toen na tien minuten de omroeper door de speakers klonk met de mededeling dat het niet toegestaan was kussengevechten te houden op het station, was het een enorme ravage. Luid gejuich en geklap steeg op, waarna ieder meehielp om de rotzooi op te ruimen en de rust terugkeerde.

Kussengevecht Utrecht Centraal
Foto: Marco Roos


Met dank aan een anonieme user voor de herschreven submit en de foto.

Henry rest van seizoen out

Thierry Henry komt dit seizoen niet meer in actie. De Fransman heeft een liesblessure en beschadigde buikspieren overgehouden aan de verloren wedstrijd met PSV.

Arsenal-coach Arsène Wenger verwacht dat zijn aanvoerder in het begin van het seizoen 2007-2008 weer helemaal fit is. Voor het duel met PSV had Henry al klachten aan zijn enkel. Net nu die opgelost zijn wordt hij weer geteisterd door een blessure.

Da Matta nog niet terug

Christiano da Matta zal voorlopig nog niet weer gaan racen. De Braziliaan reed vorig jaar tijdens een test op Road America tegen een hert op, waarbij hij hoofdletsel opliep. Hij herstelt echter goed van het ongeluk.

"Ik werk iedere dag aan mijn herstel en ik kan zeggen dat ik er nu wel redelijk bovenop ben", zegt Da Matta op zijn website. "Ik kan nog niet terugkeren in een racewagen, want ik kan het me niet veroorloven om opnieuw gewond te raken. Ik ben echter hersteld en wacht gewoon het juiste moment af."

Howard Komproe na ruzie met vriendin aangehouden

Stand-up comedian Howard Komproe is gisteravond in Purmerend gearresteerd vanwege het plegen van gewelddadigheden tegen zijn vriendin. Dat gebeurde voor een optreden dat zou plaatsvinden in Theater de Purmaryn. Een getuige zag dat de 35-jarige Komproe in een steegje een handgemeen had met zijn vriendin en belde de politie.

Volgens Kik Productions, het impresariaat van Komproe, wilden de twee kemphanen echter niet dat de politie erbij betrokken werd, omdat zij ''hun twist beschouwen als een privéaangelegenheid''. Het optreden in Purmerend moest door de arrestatie van Komproe worden afgelast.

Het impresariaat laat weten dat Komproe ''nadrukkelijk zijn excuses aan zijn vriendin heeft aangeboden en dat het voorval tussen de twee inmiddels is bijgelegd''. Het zou een eenmalig incident betreffen. ''De relatie van de twee wordt niet gekenmerkt door agressie. Fysiek geweld is nog nooit eerder voorgekomen tussen hen. Zij zijn beiden zeer aangeslagen door het incident.''

De vriendin van Komproe heeft geen aanklacht tegen haar vriend ingediend.

Van der Garde wacht op superlicentie

Giedo van der Garde komt mogelijk niet in actie tijdens de Grand Prix van Australië. De Nederlander, die op de vrijdag in actie zou komen voor Spyker F1, wacht namelijk nog op zijn superlicentie.

"Momenteel reizen Markus Winkelhock en Giedo van der Garde beiden mee naar Australië. Wie van hen zal rijden op vrijdag is echter nog niet duidelijk. We hebben een superlicentie aangevraagd voor Giedo, maar we wachten nog op het antwoord van de FIA. Indien hij geen licentie krijgt, zal Markus voor hem invallen op vrijdag", verklaarde teambaas Collin Kolles de situatie.

Koeman uit lichte kritiek op beleidsplan Bosz

De trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, heeft zich vandaag tijdens de wekelijkse persconferentie uitgelaten over het nieuwe beleidsplan.

Technisch directeur Peter Bosz zei onder meer dat er geen topsportklimaat heerst. Ook het afkraken van eigen aankopen Stein Huysegems, Jonas Kolkka, Theo Lucius, Philippe Leonard, Dwight Tiendalli en Danny Buijs viel niet geheel in goede aarde bij Koeman.

Koeman is het wel met Bosz eens dat er een andere wind moet waaien rondom de Kuip, maar toch uit hij ook lichte kritiek. "Er moet wel een beter topsportklimaat komen. Met die conclusie ben ik het wel eens. Ik sta achter het plan. Maar ik werk in het heden. Ik wil en ik moet nu presteren. Zo'n plan is leuk en aardig voor de toekomst. Voor mij verandert er op korte termijn niets."

Brit heeft seks met auto's

OpmerkelijkDe Britse automonteur Chris Donald heeft graag seks met auto's, schrijft de Engelse krant The Sun vandaag. In 20 jaar tijd heeft hij de liefde bedreven met 30 verschillende modellen alsmede twee motorboten en een jetski.

De 38-jarige Donald, die een vriendin heeft, zegt in de krant: ''Een mooie auto voor mij is een feestmaal voor de zin. Het is de geur, het gevoel en de smaak. Indien ik een prachtige Mercedes zie, wil ik er meteen de koffer mee induiken''. Deskundigen menen dat Donalds ongewone seksuele gedrag (paraphilia) voortkomt uit dingen die hij in zijn jeugd heeft meegemaakt. De motoringenieur bedrijft zijn liefde met auto's in een verwarmde en met tapijt belegde dubbele garage van zijn huis.

Chris heeft zijn eigen website waarop hij zijn merkwaardige fetisj beschrijft. Hij zegt via internet al in contact te zijn gekomen met gelijkgestemden (waaronder ook vrouwen). Chris schrijft op zijn site verhalen over 'auto-erotiek' en heeft een handboek gemaakt getiteld: 'Hoe een auto het hof te maken'.



Chris maakt auto het hof

Ietsje meer details over The Darkness

Starbreeze Studios is momenteel bezig om de laatste hand aan The Darkness te leggen. In deze game zul je demonische krachten aanwenden om vijandelijk gespuis uit te laten zoeken of er een leven na de dood is.
Je krijgt hierbij hulp van Darklings, wezens die onderdeel van de bron van je krachten. In de game zullen een aantal Darklings verstopt zitten, waarvan er een klein aantal zijn die op een speciale manier te unlocken zijn. Zo is er de 2K Sports-Darkling die je krijgt als je de game bij EB-Games bestelt.

Op het multiplayervlak is te melden dat er een nieuwe modus is toegevoegd, getiteld "Last Human Standing". Details zijn er niet, maar met wat fantasie is best te bedenken wat deze mode inhoudt.

Tot slot werd er gesproken over de in-game te bekijken films en tv-series. Starbreeze wil zowel op PS3 als X360 alle filmpjes plaatsen, maar lopen in het geval van de X360 tegen ruimtegebrek aan. Starbreeze heeft wel toegezegd de mogelijkheid te onderzoeken of deze video's wellicht via Marketplace alsnog nageleverd kunnen worden.

"Last I checked we had over 10 movies, a lot of cartoons and a few series taken from the beautiful world of public domain. There will be six channels with different styles of content in the game running this content."

Een gameplay-filmpje van The Darkness kun je hier bekijken.

The Darkness staat gepland voor een release in juni.

Hengelose familiedrama was besluit ouders

Icoon MisdaadHet gezinsdrama in het Gelderse Hengelo (gemeente Bronckhorst) is inderdaad een voorafgesproken plan tot zelfmoord van de vader en moeder van het gezin geweest. Het Openbaar Ministerie bevestigde vandaag een brief te hebben gevonden in de woning waarin de reden voor de zelfmoord en de moord op de twee kinderen wordt uitgelegd. Grote financiële schulden waren de aanleiding voor de man en de vrouw voor hun brute beslissing.

De kinderen Roan (8) en Aidan (11) en moeder Olga zijn door het slikken van een overdosis medicijnen omgekomen. Ook de hond van het gezin kwam op die manier om het leven. De vader van het gezin overleefde de pillenslikkerij en is inmiddels ingesloten in een gevangeniscel. Hem wordt moord ten laste gelegd op in ieder geval zijn kinderen.

Nederlandse Turk schiet ex-vrouw en dochter dood

Icoon BuitenlandsEen in Nederland wonende Turk heeft vrijdag in Duitsland zijn ex-vrouw en dochter doodgeschoten. De Duitse politie spreekt over een bloedig familiedrama.

De 38-jarige man sloeg toe in Mönchengladbach, net over de grens bij Roermond. Hij schoot midden op straat op zijn voormalige echtgenote en hun 18-jarige dochter. De vrouw stierf op straat, het meisje bezweek kort daarop in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

De Turkse man vluchtte in een auto met Nederlands kenteken, meldden ooggetuigen aan de politie. Agenten zetten meteen een grootscheepse opsporingsactie op touw. De man meldde zichzelf vrijdagmiddag bij een politiebureau in het naburige Viersen. Hij legde een vuurwapen op de balie en zei dat hij zijn ex-vrouw en dochter had doodgeschoten.

De vrouw laat twee kinderen van negen en dertien jaar achter. Zij worden ondergebracht bij familie, aldus een politiewoordvoerder.

Belgische rechter vlucht voor boze familie

OpmerkelijkIn de rechtbank van Antwerpen moesten gisteren de rechter en zijn helpers de rechtszaal uitvluchten toen een familie in woede ontstak na te zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een cursus 'daderinzicht'. Faisal T. en zijn zus Fatima, alsmede de rest van de uit Marokko afkomstige familie startten een massale knokpartij.

Een aantal leden van de familie was kort daarvoor veroordeeld voor het aanvallen van een politieagent in 2004. Die wandelde indertijd met zijn vrouw en schoonmoeder met een hondje, toen ze het aan de stok kregen met de Marokkaanse familie. Het hondje had bijna de 71-jarige Ahmed T. aangeraakt die daarom naar het beest schopte. Vervolgens gaf de agent in burger Ahmed een fikse duw. Zoon Faisal en dochter Fatima zetten de achtervolging in. Faisal belaagde agent Marcel tot tweemaal toe. Fatima stortte zich met haar paraplu op de twee vrouwen. Een nabijgelegen apothekeres en de kapster van de zaak ernaast hielpen ook met de familie T. mee.

Uiteindelijk wisten de agent, zijn vrouw en schoonmoeder in hun auto te stappen. Verscheidene keren beukte de bende echter nog in op de wagen. Agent Marcel S. hield aan het incident wellicht een arbeidsongeschiktheid over.

De woede na de uitspraak bij de familie T. ontstond waarschijnlijk omdat Marcel S. en zijn vrouw en schoonmoeder werden vrijgesproken van het plegen van geweld.

Lot van 14 miljoen lag in prullenbak

Icoon OpmerkelijkDe hoofdprijs van liefst 13,7 miljoen euro in de Duitse WestLotto is bijna voorbij gegaan aan de winnares. De 79-jarige was haar winnende lot kwijt. Ze haalde haar hele huis overhoop en uiteindelijk vond ze haar lot tussen de oude kranten in de prullenbak.

Dat heeft de organisatie van de loterij vrijdag gemeld. WestLotto had al bekendgemaakt dat de winnaar zich niet had gemeld en ook wat details vrijgegeven over het lot. Daardoor ging er bij de vrouw een lampje branden, maar ze had vervolgens enkele spannende dagen nodig om het waardevolle stukje papier te vinden. De winnares heeft gezegd het geld te zullen delen met haar kinderen en een seniorenwoning te zullen kopen met uitzicht op de bergen.

Zalm wordt sidekick De Wereld Draait Door

Gerrit ZalmOud-minister van Financiën, Gerrit Zalm, wordt sidekick bij het VARA-televisieprogramma De Wereld Draait Door. Zalm wordt de vaste vervanger van Marc-Marie Huijbregts, die doorgaans op vrijdagen aanschuift bij de talkshow.

Gerrit Zalm was onlangs te gast bij De Wereld Draait Door om te vertellen over zijn afscheid als minister, zijn postzegelverzameling en het computerspelletje Heroes of Might and Magic, dat hij graag speelt (klik hier voor die aflevering).

De sfeer bij De Wereld Draait Door beviel hem blijkbaar zo goed, dat hij nu dus vaker, aan de andere kant van de tafel, aan zal schuiven in het televisieprogramma. Wanneer zijn eerste optreden als sidekick zal zijn, is nog niet bekend.

Ralf: "Ik behoor tot de beste drie coureurs"

Volgens de geruchten heeft het team het grootste budget van de paddock, maar Toyota slaagt er maar niet in door te stoten naar de top. Ook dit jaar is het seizoen niet naar wens begonnen. De tijden die in de tests werden gerealiseerd, steken niet boven de middenmoot uit. Ralf Schumacher heeft gezegd dat, als het team dit jaar opnieuw met lege handen blijft, het niet aan hem ligt.

"We moeten nog wel wat meer snelheid vinden", aldus Ralf in een interview met het Duitse Bild. "We staan nu nog achter Ferrari, McLaren, Renault en BMW. Waarschijnlijk zal ons seizoen pas in Europa echt beginnen. We zullen hard moeten werken om onszelf te verbeteren. Ik weet dat we op de juiste weg zitten en ik hoop dan ook in 2007 nog de eerste race voor Toyota te winnen."

Ralf twijfelt in ieder geval niet aan zichzelf, volgens hem behoort hij tot de drie beste coureurs van het veld. "Het is natuurlijk altijd afhankelijk van de auto waarin je rijdt. In een Minardi was zelfs mijn broer nooit kampioen geworden. Ik reken mezelf echter wel tot een van de beste drie coureurs in de F1. Natuurlijk zijn Alonso en Raikkonen snel, maar ik verstop me achter niemand."

Vraag naar ontbijt op basisschool

Icoon OnderwijsZo'n 20% van de Amsterdamse ouders met schoolgaande kinderen heeft er behoefte aan dat hun kroost al vóór schooltijd wordt opgevangen. Circa 70% heeft behoefte aan naschoolse opvang. Dit blijkt uit onderzoek van de gemeente. Vanaf komende schooljaar is iedere school in het basisonderwijs verplicht buitenschoolse opvang te bieden wanneer ouders daarom verzoeken.

Voorschoolse opvang betekent in de praktijk dat de school óók een ontbijt aanbiedt. Uit eerder onderzoek bleek overigens dat veel kinderen nu al met een lege maag naar school komen. Een basisschool in Zoetermeer is deze week al een proef begonnen met het ontbijt. Reden is dat er veel kinderen vermoeid en ongeconcentreerd in de klas zaten. Toen een gymleraar een keer vroeg wie er ontbeten had, stak maar de helft van de kinderen zijn hand op.

De Amsterdamse ouders hebben wat betreft eten op school nog wel wat noten op hun zang. Zo vindt 83% het belangrijk dat het kind op school eet in een 'huiselijke sfeer' en dus niet in een grote ongezellige eetzaal.

De coördinator van Buitenschoolse Opvang Amsterdamse Scholen (Boas) meldt overigens dat de komende 'zorgplicht' behoorlijk wat voorbereiding vergt. Veel schoolhoofden vinden eigenlijk dat de zorgtaak een plicht van de ouders is en niet van de school. Bovendien is het lastig om mensen te vinden die 's ochtends om half acht even aan het werk willen als 'opvanger' en vervolgens weer tussen de middag moeten komen opdraven voor een uurtje werk.

Vermeer terug in selectie Jong Oranje

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft 33 spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie. Ajax-doelman Kenneth Vermeer is na een blessure weer terug bij de groep. Ook Feyenoord-aanvaller Tim Vincken maakt weer deel uit van de selectie. Beiden misten vorige maand de oefenwedstrijd tegen Rusland.

Jong Oranje zal later deze maand twee oefenduels afwerken tegen de leeftijdgenoten van Tsjechië en Ierland. Deze wedstrijden gelden als voorbereiding op het Europees kampioenschap voor spelers jonger dan 21 jaar, dat van 10 tot en met 23 juni wordt gespeeld in Nederland. Nederland is als gastland automatisch geplaatst.

Voorlopige selectie Jong Oranje:

Doel: Job Bulters (AZ), Kenneth Vermeer (Ajax), Boy Waterman (AZ).

Verdediging: Kees van Buuren (FC Utrecht), Royston Drenthe (Feyenoord), Marcel de Jong (Roda JC), Calvin Jong-a-Pin (SC Heerenveen), Milano Koenders (RKC Waalwijk), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Dustley Mulder (RKC Waalwijk), Erik Pieters (FC Utrechtt), Frank van der Struijk (Willem II), Ron Vlaar (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen).

Middenveld: Kemy Agustien (Roda JC), Ismaïl Aissati (FC Twente), Otman Bakkal (FC Twente), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Excelsior), Dominique Kivuvu (NEC), Rick Kruys (FC Utrecht), Hedwiges Maduro (Ajax), Haris Medunjanin (Sparta), Robbert Schilder (Heracles).

Aanval: Roy Beerens (NEC), Fred Benson (Vitesse), Eljero Elia (ADO Den Haag), Julian Jenner (AZ), Jeremain Lens (AZ), Sherjill MacDonald (AGOVV), Daniël de Ridder (Celta de Vigo), Maceo Rigters (NAC Breda), Tim Vincken (Feyenoord).

Porno voor promotie Catalaans

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De regering van de autonome Spaanse regio Catalonië heeft een regisseur van pornofilms opdracht gegeven om met publiek geld twee erotische films te produceren. Doel volgens overheid en maker: het promoten van de Catalaanse taal.

Regisseur Conrad Son, bekend van onder meer de film 'Yo Puta' (Ik, Hoer), heeft 15.000 euro gekregen voor zijn project, meldde de Britse krant The Guardian vrijdag. Een promotiefilm vertelt onder meer het verhaaltje van een ''religieus, toegewijd en hardwerkend'' meisje, dat wekelijks in allerlei seksuele escapades met vreemde mannen en vrouwen is verwikkeld.

Zowel Son, die op zijn website verkondigt dat hij 'seks in het Catalaans' aanbiedt, als de Catalaanse overheid beweert dat de films geen pornografie zijn. Volgens Son zijn de aanwezigheid van verhaallijnen en de 'niet-expliciete' aard van de seksscènes daar het bewijs van.

De conservatieve Spaanse krant ABC sprak schande van het project, dat een ontoelaatbare verkwisting van overheidsgeld zou zijn. ''Elke normale taal is in staat door te dringen tot de meest obscure plekken'', zo verdedigde de leider van de ERC, een partij die streeft naar een onafhankelijke Catalaanse staat, het besluit.

Het Catalaans wordt in het noordoostelijk gelegen Catalonië en kleine delen van het naastgelegen Aragon, Zuid-Frankrijk en Sardinië gesproken. Daarnaast worden varianten van de taal gesproken in de regio Valencia en op de Balearen. Meer dan 10 miljoen personen spreken daarmee Catalaans, of een direct daarvan afgeleide taal.

Façade

Weet je nog dat een paar mensen een documentaire aan het maken waren over het fenomeen FOK! en zijn gebruikers, een hele tijd geleden hadden we al een kleine teaser trailer, maar het eindproduct is nu online te bekijken.
quote:
Hallo FOK!

Het heeft enige tijd in beslag genomen, maar het is zover. De documentaire die Aage en ik hebben gemaakt over het prachtige FOK!forum staat online. Hij is natuurlijk door iedereen te bekijken en uiteraard in dit topic, of in andere topics, van commentaar te voorzien!

Wij willen nog eenmaal de FOK!kers bedanken die een flinke hoeveelheid aan tijd hebben vrijgemaakt om ons alles te vertellen over FOK! en over internetfora in het algemeen. Het is jullie film geworden en wij hopen dat jullie, net als wij, er op een hele leuke manier op terugkijken.

Nieuwsgierig geworden naar het eindproduct ? dat kun je zien op de website van Hersenstormers (de makers).

En schroom vooral niet om te laten weten wat je van het geheel vindt.

Scholier (17) van verkiezingsfraude verdacht

Icoon VerkiezingenBurgemeester Henk Willems van Heusden doet maandag aangifte tegen de 17-jarige vwo-scholier Ruud de Vaan uit zijn gemeente wegens verkiezingsfraude. Willems heeft dat vrijdag gezegd.

De jongen uit Haarsteeg bracht woensdag een stem uit met de stempas van zijn 80-jarige opa. Daarop stond het geboortejaar 1927 vermeld, maar de leden van het stembureau zagen dat over het hoofd. Ruud zocht daarna contact met De Telegraaf om te wijzen op de fraudegevoeligheid van de stempassen. Uit zijn verhaal bleek dat hij al voor de derde keer met de stempas van zijn opa was gaan stemmen.

Willems wil de fraude niet afdoen als een kwajongensstreek. De burgemeester heeft Ruud donderdag gebeld en gesproken. ''Hij is geen domme jongen maar heeft bewust gehandeld en zijn daad herhaald. Hij had na de eerste keer ons kunnen inseinen, maar heeft dat niet gedaan.''

De burgemeester gaat maandag praten met de leden van het betreffende stembureau en gaat bij minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken aandringen op maatregelen om fraude met stempassen aan te pakken.

Benitez: "PSV niet onderschatten"

Rafael Benitez, de coach van Liverpool, was duidelijk in zijn woorden nadat bekend was geworden dat de Engelsen tegen PSV moeten spelen in de kwartfinales van de strijd om de Champions League. "We onderschatten PSV niet", aldus Benitez.

In de groepsfase van de Champions League was Liverpool thuis met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren. "Ik weet zeker dat de supporters blij zijn met deze loting, maar we moeten niet dezelfde fout als vorig jaar tegen Benfica. Toen dacht iedereen dat we door zouden gaan, maar de Portugezen versloegen ons zowel in de thuis- als uitwedstrijd."

"PSV heeft een goed team. We hebben ze dan wel eerder verslagen, ze hielden ons in Eindhoven wel op 0-0. Ze zijn enorm gegroeid ten opzichte van onze laatste ontmoeting en ze lieten hun kwaliteit zien door Arsenal in de vorige ronde te verslaan. Er zijn geen favorieten in deze wedstrijd," aldus Benitez die blij is dat zijn ploeg eerst een uitwedstrijd speelt. "In de eerste wedstrijd uit spelen, kan voordelig zijn omdat er op die manier een hele speciale sfeer rondom de tweede (thuis-)wedstrijd hangt. We zitten nu dicht tegen de halve finales aan en we hebben de steun van iedereen nodig om naar de volgende ronde te komen. Dit is de meest belangrijke wedstrijd van de maand. Ik zie er naar uit."

ONM-actrice opgepakt na 'stelen roddelblad'

Soapactrice Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft donderdagavond een aantal uren vastgezeten op een Amsterdams politiebureau. Ze werd beticht van diefstal van een roddelblad, maar volgens de actrice uit het BNN-programma ONM berustte het hele verhaal op een misverstand.

Ze zou simpelweg vergeten zijn het tijdschrift af te rekenen, meldde haar management vrijdag. Volgens een woordvoerster deed Cabau van Kasbergen boodschappen in de supermarkt met "haar goede vriend" Mark van Eeuwen (Goede Tijden, Slechte Tijden). Al babbelend kwamen ze aan bij de kassa en rekenden af. De actrice zou zijn vergeten dat ze nog een blad onder haar arm had.

Een beveiligingsbeambte hield haar aan en de actrice besefte dat ze een vergissing had gemaakt. Ze wilde alsnog de 1,90 euro betalen, maar moest mee naar het politiebureau. Daar doorliep ze de volledige procedure van iemand die wordt ingerekend (persoonlijke eigendommen inleveren, fouilleren en dergelijke).

Na enkele uren cel en een verhoor mocht ze weer gaan. Zowel producent Endemol van Onderweg naar Morgen (ONM) als omroep BNN zei vrijdag dat ze de actrice "steunen in deze vervelende situatie''. Zij benadrukken dat het hier om een misverstand gaat en betreuren de gang van zaken. Volgens hen blijkt uit het voorval dat het hebben van een bekend gezicht in het nadeel van prominenten kan werken.

Cabau van Kasbergen stond de laatste tijd veelvuldig in de roddelbladen en andere media, omdat zij de nieuwe vriendin van Jan Smit zou zijn. Zowel de zanger als de actrice hebben aangegeven dat ze geen liefdeskoppel vormen.

Yolanthe Cabau van Kasbergen
Yolanthe Cabau van Kasbergen

Nora, de pianopoes

Mag ik jullie voorstellen aan Nora, Nora is geen meisje, althans geen mensenmeisje, Nora is een poezenmeisje, maar wel een heel bijzonder poezenmeisje.

Want Nora kan piano spelen, niet dat ze de vijfde van Beethoven kan uitvoeren, maar Nora is dol op de piano, en de geluidjes die een piano maakt als je op die rare zwarte en witte dingen roept, ach ieder gek kat z'n eigen gebrek.

Met dank aan emss voor de submit.

Man zaagt huis doormidden

Icoon OpmerkelijkEen 43-jarige Duitser die in scheiding ligt met zijn vrouw, heeft zijn best gedaan om hun bezittingen zo eerlijk mogelijk te verdelen. Hiervoor ging hij met een kettingzaag aan de slag. De man, eigenlijk een metselaar, zaagde hun zomerhuisje in het stadje Sonnerberg doormidden.

De man deelde het houten huis in tweeën en voerde zijn helft ervan af met een vorkheftruck. Het huisje van zes bij acht meter was een gezamenlijk bezit. "Ik denk dat zijn vrouw er niet zo blij mee was", aldus een politieagent.

Ajax zonder Stam tegen FC Twente

Henk Ten Cate kan aankomende zondag, in de competitiewedstrijd van Ajax tegen FC Twente, waarschijnlijk niet beschikken over Jaap Stam. De aanvoerder van de Amsterdamse club heeft nog steeds last van een hamstringblessure, en hij trainde vandaag nog apart.


"Jaap is een bikkel, dus je weet het maar nooit. Maar ik denk dat hij zondag nog even over moet slaan”, aldus de oefenmeester die ook de geblesseerde Leonardo, Roger en Thomas Vermaelen moet missen.

Scans voor Crisis Core, FFVII

Square-Enix is al een flinke tijd bezig met de PSP game Final Fantasy VII Crisis Core maar dat is omdat ze er een full production Final Fantasy ervaring van willen maken. Goede graphics, een lekker klinkende soundtrack en natuurlijk geweldige FMV. Of dat uiteindelijk ook allemaal gaat lukken moet nog blijken natuurlijk, maar hier is alvast weer een voorproefje van hoe de game eruit gaat zien:


Karous verkoopt meer dan 2.000 exemplaren

De nieuwste Dreamcast game van Mileston, Karous, is meer dan 2.000 keer over de toonbank gegaan in Japan. Karous is één van de allerlaatste officiële Dreamcast games (nu echt aangezien SEGA de disc productie gestopt is) en valt binnen het top-down shooter genre.

Karous is net als Milestones eerdere game Radilgy ook cell shaded en kent ook de afwisseling tussen schietwapens en een zwaard. Karous is sinds gister te koop in Japan en komt niet naar het Westen.

Handsfree

Koos 'hoe klop ik het geld uit de zakken van hardwerkende mensen?' Spee, wil de pakkans op het niet handsfree bellen in de auto opvoeren. Dat het hier onder het kopje verkeersveiligheid weer gewoon om vieze geldklopperij gaat, hoeft niemand te betwijfelen. Een simpel rekensommetje leert immers dat het equivalent van 7 politieagenten in 2006 een totale opbrengst van 16 miljoen Euro aan boetes wist uit te schrijven. Zoveel rendement levert bijna niemand voor zijn baas.

Dat niet handsfree bellen in de auto gevaarlijk is, dat weten we allemaal wel. Als automobilist heb je al je aandacht nodig om veilig te kunnen rijden en niemand zal ontkennen dat bellen in de auto je aandacht ernstig afleidt. Echter. Handsfree bellen schijnt net zo gevaarlijk te zijn. Sterker nog. Tijdens een praktijktest van de ANWB tussen het effect van alcohol en het effect van handsfree bellen op je rijvaardigheid, bleek zelfs dat de bestuurders die flink gedronken hadden, beter reden dan nuchtere bellers.

Als het allemaal zo gevaarlijk is, waarom loop je dan te zanikken over die bekeuringen? hoor ik jullie denken. Nou, dat komt omdat ik helemaal niet geloof dat meneer Spee dit doet voor onze veiligheid. Als dat zo was, dan zou er nu een totaalverbod moeten komen op bellen in de auto, of onderzoek verricht moeten worden om de resultaten van het eerder genoemde onderzoek te weerleggen, maar dat gebeurt niet. Want maakt het uit dat handsfree of niet handsfree bellen even gevaarlijk is? Welnee! We verhogen alleen de pakkans, zodat meneer Spee aan het einde van 2007 zijn targets qua bekeuringen gehaald heeft.

Als ik hem was zou ik gewoon dat handsfree bellen vergeten en ervoor zorgen dat het derde remlicht weer verboden wordt. Dat is pas kassa.

Ronald Koeman: "Lichte teleurstelling"

De trainer van PSV, Ronald Koeman, reageerde na afloop van de loting voor de kwartfinale in de strijd om de Champions League toch wel wat teleurgesteld. Voor de derde keer dit seizoen vliegt PSV volgende maand in Champions League-verband naar Engeland. En voor de derde maal dit seizoen is Liverpool de tegenstander.

“Het neemt iets weg van het plezier dat je zo ver bent. Maar we hebben ongetwijfeld kans”, aldus Koeman in een eerste reactie. “Omdat je niet ieder jaar zo ver komt, wil je ook wel eens wat anders. Maar ik denk niet dat ze ons onderschatten of er te licht over denken. Ze hebben ons denk ik ook gezien tegen Arsenal. Ze spelen vanuit een defensieve organisatie, met veel fysieke kracht. Ook hebben ze natuurlijk fantastische spelers, onder wie Gerrard. Als je uit bij FC Barcelona met 1-2 wint, dan kun je wat en ben je mentaal heel sterk. Het wordt een hels karwei, maar we hebben ongetwijfeld kans. We gaan ervan genieten, want het is wel iets fantastisch.”

Jagged Alliance naar het witte doek

De meeste verfilmingen van games zijn gebaseerd op grote, populaire franchises. Jagged Alliance is dan niet zo'n grote franchise als bijvoorbeeld Resident Evil of Tomb Raider, maar toch komt deze game naar het witte doek. In de JA games is het aan jou om een gebied te bevrijden (in het eerste deel een eiland, het tweede deel een klein land) door huurlingen in te schakelen en met hen de verschillende gebieden te ontdoen van de tegenstanders.

De film zal geproduceerd worden door het tamelijk onbekende Union Entertainment. Er is verder nog weinig bekend over het verhaal van de film of een geplande release datum.

Nintendo reageert op Sony's Home

Tijdens de GDC heeft Nintendo gereageerd op het onlangs aangekondigde PlayStation Home. Zo noemde een woordvoerder Playstation Home "another example of Sony’s Mii-too approach.”

“Nintendo years ago considered and rejected the type of approach Sony is now taking. Clearly Nintendo’s Miis have become a cultural phenomenon in their own right, appealing well beyond the traditional core gamer audience, and the process of populating them across the Wii universe is just beginning."

Ook Microsoft werd niet gespaard:

Wii handily outsold them in January, both in Europe and on a worldwide basis. We are very optimistic. Microsoft recently lowered the sales outlook for its entertainment and device division for the second half of its fiscal year because it had excess inventory of Xbox 360s on store shelves.”

Voetbal: PSV treft Liverpool in kwartfinale CL

Icoon Champions LeagueZojuist is in het Griekse Athene geloot voor de kwartfinales in de strijd om de Champions League. PSV is bij de loting gekoppeld aan Liverpool, de club waar de Nederlander Dirk Kuijt speelt.

In de groepsfase troffen de Eindhovenaren Liverpool ook al. Thuis werd het toen 0-0, terwijl in Liverpool met 2-0 werd verloren.

Uitslag loting

AC Milan - Bayern München
PSV - Liverpool
AS Roma - Manchester United
Chelsea - Valencia

De wedstrijden zullen worden gespeeld op 3 en 4 april en de returns staan voor 10 en 11 april op het programma.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Inbreker mag uit cel voor reisje naar Marokko

Icoon Binnenlands Vorige maand is door de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank een jonge inbreker uit de gevangenis gehaald. Dit was zodat hij toch mee kon met een door de overheid betaalde jongerenreis naar Marokko.

De jongen behoort tot de groep ernstig overlastgevende jongeren in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Hij was enkele dagen eerder op heterdaad betrapt bij een inbraak.

De negendaagse reis was voor zestien Marokkaanse jongeren georganiseerd om hen kennis te laten maken met ontwikkelingssamenwerking. De groepstrip naar Marokko kostte 65 duizend euro. Dit is meer dan 4 duizend euro per persoon. Het ministerie van Buitenlandse Zaken betaalde 50 duizend euro en het stadsdeel Slotervaart 15 duizend. Volgens de subsidieaanvraag zouden de deelnemers leergierig en gemotiveerd zijn en dat ze openstaan voor andere meningen.

Onder de deelnemers waren vier jongens die de politie op een lijst van meest overlastgevende jongeren heeft staan. Twee andere deelnemers zeiden in Het Parool dat ze op het ROC zaten en dat ze stage liepen in jongerencentrum Oportuna, mede-organisator van de reis. Bij de grote ROC's in Amsterdam zijn ze echter niet bekend.

Van de jongeren, die inmiddels zijn teruggekeerd, wordt verwacht dat ze in hun omgeving zo veel mogelijk over hun ervaringen vertellen. Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch zegt het geen probleem te vinden als deelnemers aan de Marokkoreis op "bepaalde lijstjes" staan. "Ik hoop dat de andere jongeren hen positief beïnvloeden. Ze zijn in elk geval uit een negatieve omgeving.". Dat een deelnemer uit de cel is gehaald om de reis mee te maken, bevreemdt hem niet. "Ik hoop dat hij dusdanig is beïnvloed, dat hij straks zijn straf uitzit en iets van zijn leven gaat maken.

Loting CL: PSV treft Liverpool

Zojuist is in het Griekse Athene geloot voor de kwartfinales in de strijd om de Champions League. PSV is bij de loting gekoppeld aan Liverpool, de club waar de Nederlander Dirk Kuijt speelt. De Eindhovenaren spelen eerst thuis.

In de groepsfase troffen de Eindhovenaren Liverpool ook al. Thuis werd het toen 0-0, terwijl in Liverpool met 2-0 werd verloren.

Uitslag loting

AC Milan - Bayern München
PSV - Liverpool
AS Roma - Manchester United
Chelsea - Valencia

De wedstrijden zullen worden gespeeld op 3 en 4 april en de returns staan voor 10 en 11 april op het programma.

Poes rijdt 90 kilometer mee op autodak

Icoon OpmerkelijkEen poes uit het Vlaamse dorp Kasterlee heeft een hachelijke tocht op een autodak ondernomen. Dat meldde de Gazet van Antwerpen vrijdag.

Het diertje, Francine genaamd, was op de imperiaal van een bestelbus geklommen. De kat bleef gewoon zitten, toen het busje de volgende ochtend over een afstand van negentig kilometer over de Belgische snelweg toerde.

Bij aankomst in Zellik verstopte het dier zich verschrikt. Maar het kon door het baasje toch gauw worden gevonden. De poes bleek, afgezien van een frisse neus, ongedeerd.

Machiel Kuijt door Thailand vrijgelaten

De in Thailand tot levenslang veroordeelde Machiel Kuijt is in Nederland. Dat hebben de ministeries van Buitenlandse Zaken en Justitie laten weten. Kuijt is vrijdagochtend op Schiphol geland.

Kuijt werd in 1997 in Thailand gearresteerd en daarna tot levenslang veroordeeld wegens drugssmokkel. Hij is naar Nederland overgebracht op grond van een in 2005 in werking getreden verdrag tussen Nederland en Thailand.

Levenslang gestraften moeten voor een drugsdelict acht jaar doorbrengen in een Thaise gevangenis voordat een verzoek tot overbrenging op basis van dat verdrag kan worden ingediend. Kuijt is de eerste die gebruik maakt van dit verdrag. Op dit moment zijn nog twaalf andere Nederlanders in Thailand gedetineerd


Machiel Kuijt

Met dank aan SCH voor de submit.

Coma Deel VIV

We vertrekken uit het winkelcentrum en lopen naar buiten.
Het is nacht en het is donkerder dan ooit. De lampen op de straat zijn uit, de enige verlichting komt van het winkelcentrum dat zachtjes het parkeerterrein verlicht. �Kijk daar eens in de hemel! Zo zou Lucas het hebben gewild!� Vallende sterren, lange verlichte slierten sieren de donkere hemel. Het zullen we de resten van de ruimtelift zijn die nu naar beneden storten.

Wacht, zijn dat mensen daar in de verte? Lucas schijnt er met zijn zaklamp op. Het zijn een man en een vrouw, ze houden elkaars hand vast terwijl ze rustig naar ons toelopen. �Hoi, mooi schouwspel he? Raar dat van een dramatische gebeurtenis toch nog zoiets moois kan ontstaan.� De vrouw kijkt angstig naar mij en Steven. Logisch ook omdat ik een pistool vasthoud en Steven een zaklamp waarmee je gemakkelijk iemand knock-out mee kan slaan.
�Ik ben John, dit is mijn vriendin Maria. Zeg, weten jullie misschien iets meer waarom iedereen slaapt? Ik dacht dat ik en Maria de enigen waren.
Iedereen die we tot nu toe hebben gezien, verkeren in een soort diepe slaap. We hebben geprobeerd mensen te bereiken, maar kregen geen contact.
Weten jullie misschien meer over de situatie?"

"We weten helaas net zoveel als jullie over de situatie, één ding weten we wel, en dat moeten jullie ook weten; zoek een wapen..."
Lucas heeft gelijk John, ondanks dat het zo rustig lijkt, is het beter om iets bij je te hebben om je te beschermen. Wie weet wat er later nog kan gebeuren.

Een bulderend geluid klinkt, metaal dat over metaal krast, piepend, brekend, huilend.
"Zo te horen stort het vliegtuig eindelijk neer..." Lucas heeft gelijk, nadat het enkele dagen in het flatgebouw heeft gezeten, is het nu eindelijk aan inzakken.
"Zitten we hier wel veilig genoeg? Ik bedoel, hadden die vliegtuigen niet van die mini-reactors aan boord? Misschien is het beter als we verder weg gaan staan van het ongeluk."
"Goed idee, weet je een goede plek John om naar toe te gaan? We kunnen namelijk niet in het winkelcentrum blijven, als we willen achterhalen wat er nu precies aan de hand is."
Lucas is inderdaad nogal avontuurlijk, Steven had wat dat betreft gelijk. Ik zou eigenlijk liever naar huis willen gaan en het daar afwachten, maar ik moet toegeven dat de nieuwsgierigheid aan de winnende hand is.

"Kom, laten we naar mijn appartement gaan, het is niet ver van hier en mijn auto staat hier nog. We zullen er in tien minuten zijn. Ik moet nog wel even wat eten pakken, dat is eigenlijk ook de reden waarom ik met Maria hier naar toe ben gegaan."
"Maak je maar geen zorgen John, we hebben al genoeg voedsel bij ons, en ik denk niet dat je buren het erg zullen vinden als je wat van hen leent. Het is beter dat we nu gaan, voordat het vliegtuig echt ontploft. Waar staat je auto?"

Maria is stil, zegt niks... Is ze bang voor ons? Of weet ze iets over John, wat wij niet mogen weten... Raar eigenlijk om 's avonds te gaan kijken voor eten...

Deel I, Deel II, Deel III, Deel IV, Deel V, Deel VI, Deel VII, Deel VIII

WK SLC: Wüst tegen Van Deutekom op 3.000 meter

Op de tweede dag van het wereldkampioenschap per afstand in het Amerikaanse Salt Lake City is Jan Bos de eerste Nederlander die start gaat op de eerste 500 meter. In de vierde rit moet de 31-jarige sprinter het opnemen tegen de Amerikaan Chris Needham.

Tweevoudig wereldkampioen sprint Erben Wennemars start in de zesde rit tegen de Fin Mika Poutala. Twee ritten later verschijnt Jan Smeekens op het ijs voor zijn race tegen de Japanner Joji Kato.

De vrouwen rijden vandaag de 3.000 meter. In de tiende rit nemen olympisch kampioen Ireen Wüst en Paulien Van Deutekom het tegen elkaar op. Een rit erna treft Renate Groenewold de Duitse Claudia Pechstein. De Tsjechische Martina Sábliková en de Duitse Daniela Anschütz-Thoms treffen elkaar in de twaalfde en laatste rit. De Canadese Cindy Klassen start in de achtste rit tegen de Duitse Katrin Mattscherodt.

Geen steun voor Wilders in hard 'Arib-debat'

De motie die de PVV gisteren indiende tegen PvdA-Kamerlid Khadija Arib heeft, afgezien van Wilders' eigen partij, geen enkele steun gekregen in de Tweede Kamer. Tijdens het spoeddebat over de activiteiten van Arib in een Marokkaanse adviescommissie, liepen de gemoederen hoog op. Na een paar zinnen had Wilders al bijna de gehele Kamer tegen zich in het harnas gejaagd.

GroenLinks-leider Femke Halsema verweet Wilders een dubbele standaard en betoogde dat hij alleen islamitische Kamerleden op de korrel heeft. Een ''schandelijke insinuatie'', aldus Wilders. Als hoongelach uit de Kamerbankjes opklinkt, antwoordt hij: ''Ik vind dit een heel sterk antwoord van mezelf.'' Halsema gaf de PVV'er te verstaan dat hij van haar fractiegenoten af moest blijven. ''Van mijn mensen blijft u af, want ik lust u rauw.'' Dat laatste was weer een verwijzing naar een uitspraak uit 2004 van Wilders, dat als het aan hem lag hoofddoekjes per direct zouden worden verboden en dat hij ze rauw lust als ze daartegen demonstreren.

PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem, die eerder al verklaarde trots te zijn op het werk van Arib, haalde hard uit naar Wilders: ''Hoe haalt u het in uw hoofd om een collega-parlementslid, die nota bene in het verleden gevangen heeft gezeten vanwege haar inzet voor de mensenrechten in Marokko, haar betrokkenheid ter discussie te stellen? Meneer Wilders, u moet zich schamen.'' Maar Wilders schaamde zich allerminst en vroeg zich af waarom hij geen debat mocht voeren over het onderwerp. Het verleden van Arib deed er volgens hem niet toe.

Als de ChristenUnie Wilders voor de voeten werpt dat hij het debat niet op een fatsoenlijke manier voert, laat dit Wilders totaal koud. ''Als de toon u niet bevalt, is dat uw probleem. Ik ga op volle kracht vooruit om zaken op dezelfde manier aan de orde te stellen. Morgen doe ik dit weer. Ik laat niets onder het tapijt schuiven.''

'Schande'
Wilders bleef erbij het een ''schandelijke'' kwestie te vinden dat een Kamerlid werkt voor de buitenlandse overheid. Hij hekelde ook uitspraken die Arib deed in interviews. Zo noemde Wilders het een ''schande'' dat Arib voor de radio gezegd heeft dat ze 'niet loyaal' is aan Nederland en niet aan Marokko. En vond hij het ook een ''schande'' dat Arib gezegd had blij te zijn met haar dubbele paspoort, omdat zij dan nog uit het land weg zou kunnen als mensen als Wilders hier aan de macht zouden komen. Wilders beaamde overigens wel dat Arib niet in strijd met de wet handelt.

Een merkwaardige wending kreeg het debat toen CDA en D66-voorman Alexander Pechtold over de integriteit van PVV-Kamerlid Dion Graus begonnen. Ze wilden weten waarom Wilders nooit zijn eigen onderzoek naar de vermeende mishandelingen van Graus, heeft geopenbaard. Maar volgens Wilders was dit niet aan de orde en verder weigerde hij er op in te gaan.

VVD
Na de PVV deed VVD'er Kamp nog een kleine duit in het zakje. Hij was ook tegen de rol van Arib in de adviescommissie omdat het de integratie niet ten goede zou komen, maar wilde er verder geen conclusies aan verbinden. Tot woede van Halsema die vindt dat de VVD Arib heeft geslachtofferd in haar electorale strijd met Wilders.

Kamp botste ook nog met CDA'er Sybrand van Haersma Buma die niet begreep waar Kamp het over had en zei dat de Kamer zich echt wel druk maakt om de integratieproblematiek. Kamp: ''U maakt zich belachelijk. Ik sprak al in de Kamer over integratie toen u nog in korte broek liep.''

Blij en gelaten
Uiteindelijk wordt motie van Wilders, die Arib er toe moet dwingen haar rol in de adviescommissie op te zeggen, afgestemd. Na het debat reageert lijdend voorwerp Arib gelaten. Ze is blij met de steun van de Kamer maar voelt zich geraakt door de harde aanval van Wilders.

Het Kamerlid met de meeste ervaring, SGP'er Bas van der Vlies, zei met de nodige gêne het debat te hebben aanschouwd. Wilders had volgens hem best de procedure over dubbele functies op de agenda mogen zetten, maar geen Kamerlid op de korrel moeten nemen die juridisch gezien niets fout doet. Het getuigt volgens hem niet van respect dat Wilders de integriteit van een collega-Kamerlid in twijfel trekt, dat in volle rechte haar functie uitoefent maar iets doet wat in zijn ogen onwenselijk is. ''Daarmee plaatst hij zich buiten de loyaliteit zonder welke een parlementaire democratie niet behoorlijk kan functioneren.''

Twee Steven Spielberg spellen aangekondigd

Electronic Arts wist in 2005 bekend te maken dat zij samen zouden gaan werken met niemand minder dan Steven Spielberg aan drie next-gen spellen. Gisteren kwam er wat meer informatie boven water rondom deze samenwerking.

Twee van de drie spellen zijn al goed op weg. Het eerste project zal een typisch Steven Spielberg-achtig spel worden. Het zal gaan over enorme gebeurtenissen gezien door de ogen van een kleine groep mensen. Doug Church is de producer van dit spel. Het tweede project zal een Wii spel worden met Lou Castle als producer. Beide games zullen compleet nieuwe verhalen worden die niet gebasseerd zijn op bestaande licenties.

Pakkans voor bellen in auto gaat omhoog

Icoon TelecomVerkeersofficier Koos Spee wil dat mensen die niet hands-free zitten te bellen, sneller een boete krijgen. De pakkans voor bellen in de auto moet volgens hem omhoog. Ondanks het feit dat 468.000 mensen al op de bon geslingerd zijn, ziet hij nog te vaak dat mensen met de telefoon aan het oor zitten. "De mensen hebben slecht geleerd van het verbod. Het moet een keer afgelopen zijn. Overigens adviseer ik automobilisten ook het handsfree bellen achterwege te laten. Zet dat ding gewoon eens uit."

Het eerste jaar na de invoering in maart 2002 kregen 25.000 bellers in de auto een bekeuring, in 2006 was dat aantal gegroeid tot 117.000. Gemiddeld zijn dat ruim 250 bonnen per dag over de hele periode. Spee noemt dat 'niet heel veel, maar ook niet niks'. "Je moet meewegen dat het arbeidsintensieve bekeuringen zijn. De politie moet de overtreder staande houden. Dat kost al gauw tien minuten. Elektronisch handhaven zoals bij te hard rijden kan nog niet." In totaal leverde de boetes zestig miljoen euro op.

Spee vindt dat bellers nu nog te vaak 'bijvangst' zijn voor de politie. Ze worden betrapt bij controles op snelheid of het dragen van gordels. Hij werkt aan een gerichtere aanpak. "Ik verklap nog niets. Maar in dat soort dingen zijn we zijn heel creatief", zegt Spee.

Dit jaar nog moeten zijn nieuwe plannen praktijk worden.

Met dank aan Dior.sun voor de submit.

Het 'kleine café aan de haven' is rookvrij

Vader AbrahamHet 'kleine café aan de haven' van Vader Abraham (Pièrre Kartner) is alvast rookvrij. Kartner heeft op verzoek van Radio 538-dj Edwin Evers het café tekstueel rookvrij gemaakt. "Hier waren de mensen nog blij en tevree, ondanks de rookwolken die er rondhingen", aldus het lied nu.

Maar Kartner is helemaal niet blij met het rookverbod in het café. Opmerkelijk genoeg maakt hij dus een pleidooi tegen een rookvrije horeca. Zo zijn de mensen in het café nu juist niet meer tevree en snuiven ze nu coke ter compensatie. Om coke en een lijntje te laten rijmen, is het café overigens verhuisd van de haven naar een pleintje.

"Daar in het kleine café aan het pleintje. Daar zijn de mensen niet blij en tevree. Ze zitten daar nu met hun wijsvinger tegen de neus, gebogen over een glasplaat aan een wit lijntje."

Het lied is hier te beluisteren met de Windows Media Player. Het begint na ongeveer 4 minuten.

Eerder gaf de zanger overigens ook het 'Smurfenlied' al een opfrisbeurt.

Met dank aan SunChaser voor de submit.

"I do not think the Wii is a piece of shit"

Maxis developer Chris Hecker, de man achter Spore, maakte woensdag tijdens de "Burning Mad - Game Publishers Rant" de gewaagde uitspraak "The Wii is a piece of shit!". Reden hiervoor gaf hij dat volgens hem: Nintendo games niet serieus neemt en ze, in tegenstelling tot Sony en Microsoft, niet als kunstvorm zien.

Waarschijnlijk is meneer Hecker flink op zijn vingertjes getikt door zijn bazen bij EA, of hij heeft daadwerkelijk spijt. Want hij komt met excuses en neemt zijn uitspraken terug.

"I don't know who has read the internet, yesterday. In a [unintelligible] panel I said a bunch of things. I was trying to be thought provoking and entertaining and fun and a lot of the stuff went too far over the top-on the entertaining and fun side, so that it was no longer thought provoking, just inflammatory. And in the process I hurt a bunch of people I care about. And so, I want to apologize now.
When I'm on stage, I'm me. I'm talking talk from me. From me. I'm not representing EA or Maxis.

I want to make two things perfectly clear.

I do not think the Wii is a piece of shit. Nintendo needs to be applauded for trying to interface on the controller front, the user interface front, on making games accessible, on making a console that you don't need to mortgage your house to afford.

Secondly, it's totally obvious-and I'm sorry that I implied otherwise-that everyone at Nintendo is passionate at making great games. Some of the games give me hope that we will be seen as an art form on par with movies and books."

Met dank aan Den voor het submitten van dit nieuws

UEFA onderzoekt elleboog Fred

De UEFA gaat de elleboog van Fred in de wedstrijd Olympique Lyon – AS Roma bestuderen. De aanvaller van de Franse ploeg sloeg Christian Chivu een gebroken neus. Op 22 maart zal de actie van Fred door de UEFA worden behandeld.

Donderdag werd Chivu aan zijn gebroken neus geopereerd. In het door Roma met 0-2 gewonnen duel werd de elleboog van Fred door scheidsrechter Mejuto González niet opgemerkt. Het is nog niet bekend of oud-Ajacied Chivu kan spelen tegen het Nederlands elftal, 24 maart in De Kuip. Oranje speelt dan tegen Roemenië in de kwalificatieronde voor het EK van 2008.

Mooie voetbalmetaforen

Even vergelijken. De Volkskrant beschreef de plaatsing van PSV voor kwartfinales van de Champions League met de kop: "Alex, Alex, zingen alle fans van PSV". Het NRC met: "Alex laat Engelse topclub met lege handen achter". Het Parool: "Alex bezorgt PSV kwartfinale". De Telegraaf kopt: "Alex huilt, Alex lacht".

De Engelse kranten dan. Evening Standard: "Gunners season shot down in flames by PSV's own goal hero". Daily Telegraph: "Arsenal's season ends in misery". The Independent: "Arsenal's season in tatters as Alex goes from villain to hero". De Mirror tot slot kopt: "Arsenal sunk by Chelsea player".

Wat is dat toch met die Nederlandse sportjournalisten? Die nette beschouwende koppen. Ze kloppen natuurlijk maar zijn zo saaaaai. Waarom niet van die fijne voebalmetaforen zoals in de Engelse kranten? Het was toch een prestatie van formaat.

Dat de Nederlandse sportjournalisten die taal wel degelijk beheersen blijkt uit het wedstrijdverslag in de Volkskrant. Daar staat: "De rood-witte aanvalmachine beukte onophoudelijk op de blauw-witte muur, maar na 90 enerverende minuten lag de machine aan diggelen, terwijl de muur alleen wat nieuw voegsel behoeft".
Kijk! Dat zijn de zinnen! Ik zie het ook meteen voor me, allemaal uitgebluste en naar ademhappende rood-witten die tegen een muur aanliggen, sommige met wat voegsel in hun hand. Voor de muur staat een hoofdschuddende Henry die tegen Wenger zegt: "this wall is unbreakable, sir".

Verderop in het artikel staat: "Maar dan die revanche toen de Chinees Sun een vrije trap verdiende. Mendez zette voor en toen begon Alex te klimmen alsof hij in de tweede ring iemand in de ogen wilde kijken". Minder dan de eerste maar ook lekker.

Maar aan het einde van het artikel dan toch weer die eeuwige kritische, nuance- rende noot: "Over twee duels gezien was het onverdiend, maar een prestatie van formaat is het zeker".
Onverdiend? Who cares?! Ze zijn door! Toen PSV twee seizoenen geleden AC Milan twee wedstrijden van de mat speelde maar toch uit de Champions League vloog was er echt geen Italiaanse krant die schreef dat het onverdiend was.

Jammer, zo'n afsluiting, erg jammer. Maarja, niets is perfect, Alex maakte ook een eigen doelpunt.

Gears grote winnaar Game Developers Choice Awards

Op de Game Developers Conference in San Fransisco, welke momenteel aan haar laatste dag bezig is, is het voor developers een traditie elk jaar prijzen aan hun collega's te geven. De Game Developers Choice Awards geven spelmakers de kans hun favoriete games eens goed in het zonnetje te zetten en gelden als één van de belangrijkste awards in de videogames industrie.

Grote winnaar dit jaar was Gears of War van Epic, zij mochten met drie awards, waaronder 'Best Game', terug naar huis. Runner ups waren de makers van Okami en de mannen en vrouwen achter Wii Sports, zij kregen elk twee awards.

De volledige lijst van winnaars vind je hieronder. Om alle genomineerden te bekijken ga je hier naartoe.

Best Game

Gears of War (Epic Games / Microsoft Game Studios)
- Cliff Bleszinski, Michael Capps, Rod Fergusson

Audio

Guitar Hero II (Harmonix Music Systems / RedOctane)
- Jeff Allen, Eric Brosius, Izzy Maxwell

Visual Arts

Gears of War (Epic Games / Microsoft Game Studios)
- Jerry O'Flaherty, Chris Perna

Game Design

Wii Sports (Nintendo)
- Keizo Ohta, Takayuki Shimamura, Yoshiaki Yamashita

Character Design

Ôkami (Clover Studio / Capcom Entertainment)
- Mari Shimazaki, Sawaki Takeyasu, Kenichirou Yoshimura

Technology

Gears of War (Epic Games / Microsoft Game Studios)
- Michael Capps, Ray Davis, Tim Sweeney, Daniel Vogel

Writing

The Legend of Zelda: Twilight Princess (Nintendo EAD / Nintendo)
- Kyogoku Aya, Nate Bihldorff, Mitsuhiro Takano

New Studio

Iron Lore Entertainment (Titan Quest)
- Paul Chieffo, Jeff Goodsill, Brian Sullivan

Innovation

Line Rider
- Botjan Cade

Ôkami (Clover Studio / Capcom Entertainment)
- Atsushi Inaba, Hideki Kamiya

Wii Sports (Nintendo)
- Keizo Ohta, Takayuki Shimamura, Yoshiaki Yamashita

- De speciale awards van de avond

Lifetime Achievement
Shigeru Miyamoto

First Penguin
Alexey Pajitnov

Maverick
Greg Costikyan

Community Contribution
George "The Fat Man" Sanger

Eerste screenshot van The Club is online

Het spel is nog steeds is in mysterie gehuld, maar na wat artwork is er nu een eerste screenshot door Sega vrijgegeven. The Club zal volgens Sega en Bizarre Creations een revolutie in het third person shooter genre ontketenen. Speerpunten van de game worden de snelle en intense gameplay, de aparte stijl en een van anarchie en energie doordrongen sfeer en verhaal. Dit alles is helaas nog niet af te zien aan de eerste wazige screenshot.



Roberto Carlos verlaat Real Madrid

Na elf jaar vertrekt Roberto Carlos aan het eind van dit seizoen bij Real Madrid. De bijna 34-jarige Braziliaanse verdediger kondigde zijn afscheid vandaag aan in een interview met het dagblad Marca.

"Ik vind de tijd gekomen afscheid te nemen. Ik zal mijn contract bij Real Madrid niet verlengen. Dat geeft de club die zoveel voor mij heeft betekend tevens wat meer vrijheid zich op een nieuwe toekomst te richten”, aldus de Braziliaan, die sinds het seizoen 1996-97 voor de Koninklijke speelt. Daarvoor kwam hij uit voor Palmeiras en Internazionale.

Phil Harrison over GTA IV

Phil Harrison heeft in een interview gezegd het logisch te vinden dat GTA IV niet exclusief voor de PS3 verschijnt. De Playstation 3 is op dit moment niet groot genoeg om een titel als GTA IV alleen te kunnen dragen. Hij heeft er vertrouwen in dat wanneer de Playstation 3 userbase groter wordt, het aantal exclusives vanzelf weer groter zal worden.

I don't think PS3 has the install base to support Rockstar's investment in GTA IV on its own. The first next-gen Grand Theft Auto game likely cost Rockstar considerable money and development time. That being such, it couldn't have sold enough copies on PS3 alone to make exclusivity worthwhile. In the future, as the number of PS3s in homes grows, it should become easier to nab major exclusives.

Boek: John Sandford - Dodenwake

Jake Winter is een doorgewinterde troubleshooter voor het Witte Huis. Hij beweegt zich in de hoogste kringen, maar alleen als daar iets flink mis gaat. Het is zijn taak om de waarheid naar boven te halen als niemand meer weet wat er werkelijk gebeurd is. Dat hij hierbij niet zachtaardig te werk gaat, mag duidelijk zijn. Zodra de boel vervelend wordt, gaat hij dan ook off-the-record verder met zijn onderzoek. Een echte loner, maar dat zijn de ware helden wel vaker. John Sandford heeft met Jake Winter een interessant karakter gecreëerd.

Natuurfilmpjes...

Soms kom je de meest mooie filmpjes tegen op YouTube. Via één filmpje vond ik nog een hele rits aan andere schitterende natuurfilmpjes. Ben je een liefhebber van echte natuurfilmpjes, dan kun je nu even genieten:

Christmas in Yellowstone
Outfoxed , Sleeping Bears ,
Diamond Dust , Yellowstone Untouched

Land of the falling lakes
Enough is enough , Alien creatures

Andes, the dragon’s back
Dance , Wildlife , Ancient artworks

Rhinoceros
Charge of the Indian Rhino

Nieuwe VC titels

Nintendo heeft weer een aantal ouwe games op de Virtual Console van de Wii gegooid. Het gaat vandaag om de volgende drie klassiekers:

- Galaga (NES, Bandai Namco): 500 Wii-Punten

- Super Ghouls 'N Ghosts (SNES, Capcom): 800 Wii-Punten

- Double Dungeons (TurboGrafx, Hudson): 600 Wii-Punten

Om ze te downloaden zet je de Wii aan en navigeer je naar het Winkelkanaal.

Schaatser Boden stopt per direct

De Duitse schaatser Jens Boden heeft per direct zijn loopbaan beëindigd. De bondscoach van de Duitse mannen, de Nederlander Bart Schouten, heeft gisteren gezegd dat de 28-jarige Boden meer tijd wil doorbrengen met zijn familie.

De opmerkelijkste prestaties van Boden vonden plaats in 2002, tijdens de Olympische winterspelen in Salt Lake City. Hij won toen brons op de 5.000 meter, en eindigde als vijfde op de 10 kilometer. De voorbije jaren kon hij nimmer aan de hoge verwachtingen voldoen en vorige week slaagde Boden er niet in om zich te plaatsen voor het WK afstanden.

Hardwareverkopen Japan

De afgelopen week heeft de Nintendo DS de totale verkoopcijfers van de GBA ingehaald in Japan. Verder heeft de PS3 zoals verwacht een flinke boost gekregen en doet ook de PSP het nog erg goed:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS111.926136.2601.489.33415.495.013
PSP66.156100.210503.9845.036.113
Wii57.97278.506803.5741.723.217
PS344.00019.315262.725720.283
PS215.36415.054196.04720.350.906
Xbox 3603.3794.18365.389330.091
GBA1.5682.00124.11415.322.193
Cube3033234.4324.173.900

Reggie weigert ass te kicken

Tijdens Miyamoto's keynote werd Reggie opgeroepen door iemand in het publiek om gehoor te geven aan zijn beroemde uitspraak "I'm about kicking ass and taking names". Dit doelende op Phil Harrison, directeur van Sony Worldwide Studios, die wel geslaagd was in op tijd komen voor Miyamoto's keynote waar dit niet gelukt was bij zijn eigen keynote. Als reactie hierop liet Reggie weten dat sommige mensen zouden zeggen dat Nintendo dat al gedaan heeft. De exacte quotes vind je hieronder:


-“Kick his ass and take his name!”
*“Who?”
-“Phil Harrison, front row!”
*“Some would say we’ve already done that.”

Van Gaal: "Dit was slordig"

De trainer van AZ, Louis van Gaal, was uiteraard niet tevreden na de 4-2 nederlaag in de UEFA Cup gisteravond tegen Newcastle United.

"Maar we zijn nog niet kansloos", zei Van Gaal, die daarmee al vooruit keek op de return, volgende week in Alkmaar.

De trainer van de Alkmaarders vond dat zijn ploeg gisteren erg slordig speelde. "We leden veel balverlies in opbouwend en aanvallend gebied. Daardoor waren er veel omschakelingsmomenten waarbij je met Martins van Newcastle een kwaad figuur hebt. Daarbij hebben we slecht verdedigd al hebben ze niet eens zo veel kansen gehad. Maar ze schoten ze er wel allemaal in," aldus Van Gaal die ook een positief puntje had gezien. "De tweede helft hebben we met 1-0 gewonnen. Hoewel we niet goed gespeeld hebben, dwongen we wel kansen af. Maar al met al hebben we onder ons niveau gespeeld en dan kom je Europees tekort en word je afgestraft."

Concert: The Killers in HMH

Sam's Town is een casino dat ongeveer tien kilometer van de beroemde Strip in Las Vegas ligt, aan de Boulder Highway. Het nieuwe album van The Killers draagt tevens de naam van dit gokhotel, dat omgeven is door woestijnvlakte.
Afgelopen woensdag stond de populaire band in de HMH en mocht op een gracieus versierd podium hun kunnen presenteren aan meer dan 5000 muziekliefhebbers. Het decor leek ons mee te willen nemen naar het zanderige deel in Arizona waar Sam's Town ligt. De sfeer deed aan een 4th of July in een klein woestijnstadje denken: Amerikaanse vlaggen en wimpels, houten kisten over de monitors, neon Welcome-sign, bloemen die het geheel versierden en een mooie lampenconstructie op de achtergrond.

Bill Gates nog steeds rijkste mens

Icoon AlgemeenBill Gates, medeoprichter van Microsoft, is nog steeds de rijkste mens ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op 56 miljard dollar. Gates staat voor de dertiende keer bovenaan in de jaarlijkse lijst van het blad Forbes.

Gates' voornaamste concurrent is Warren Buffett, met 52 miljard dollar. De voorsprong van Gates op Buffett is het afgelopen jaar gehalveerd. De Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim Helu staat met 49 miljard op de derde plaats.

De hoogstgeplaatste Europeaan is de Zweedse oprichter van IKEA, Ingvar Kamprad. Zijn vermogen van 33 miljard dollar is goed voor een vierde plaats.

Er staan vier Nederlanders op de lijst van 946 miljardairs. De 52-jarige Charlene de Cavalho-Heineken staat op plaats 102 met een vermogen van 7,2 miljard. Op plaats 230 staat Frits Goldschmeding, bekend van Randstad. Zijn vermogen wordt geschat op 3,8 miljard. Mediamagnaat John de Mol, bekend van onder meer Talpa, bereikte met 2,2 miljard de 432e plaats. Door zijn vermogen van 1,3 miljard bemachtigt Joop van den Ende de 754e plaats.

Ook de eigenaren van Aldi staan op de lijst, evenals ex-premier Silvio Berlusconi, met 11,8 miljard de rijkste man van Italië. Vooral in Rusland en India is het aantal miljardairs gestegen.

Alex wel, Gomes niet in selectie Brazilië

Dunga heeft Alex opgeroepen voor de Braziliaanse selectie voor de oefenduels met Chili en Ghana later deze maand in Zweden. De verdediger van PSV hoopt zijn achtste interland te spelen. Bondscoach Dunga riep doelman Gomes wederom niet op.

Helton en Julio Cesar kregen de voorkeur boven de doelman van de Eindhovenaren, die tegen Arsenal een lichte beenblessure opliep. Ronaldo en Adriano ontbreken eveneens in de Braziliaanse selectie.

C. Ronaldo in gesprek over nieuw contract

Cristiano Ronaldo en Manchester United zijn in onderhandeling over een nieuw contract voor de Portugese aanvaller. De afgelopen tijd wordt Ronaldo veelvuldig gelinkt aan Real Madrid en FC Barcelona, maar mocht hij het contract bij United verlengen dan zal er, naar alle waarschijnlijkheid, een einde komen aan alle geruchten.

"We hebben gepraat en ik hoop dat we tot een overeenkomst kunnen komen", aldus de Portugees. "Ik heb nog niks besloten, maar ik zou graag willen blijven. Ik heb het naar mijn zin bij Manchester, maar op een dag zou ik graag in Spanje spelen."

Schultz onderuit in Indian Wells

Brenda Schultz-McCarthy is in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Indian Wells uitgeschakeld. De Nederlandse tennisster, die van de organisatie een wildcard kreeg, ging met tweemaal 1-6 onderuit tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek.

Na het verlies van de eerste set had Schultz in het tweede bedrijf nog kans om er alsnog een wedstrijd van te maken van te maken toen ze met 1-0 voorkwam. Twee games later verloor ze echter haar opslag en daarmee was de strijd gestreden.

WK SLC: Kramer wint 5.000 meter

Sven Kramer heeft donderdag bij de WK afstanden in Salt Lake City de titel op de 5000 meter veroverd. Kramer won met een tijd van 6.10,70. De Italiaan Enrico Fabris (6.12,53) pakte het zilver, Het brons ging naar landgenoot Carl Verheijen, die tot 6.15,21 kwam.

Het was de tweede titel voor de Nederlandse TVM-formatie, na het succes van Wüst op de 1500 meter. Voor Kramer was het de eerste keer dat hij op een WK afstanden een titel binnenhaalde. Bij de vorige keer dat het evenement werd gehouden, in 2005, was hij er nog niet bij.

Kramer werd eerder dit seizoen wereld- en Europees kampioen allround, won de wereldbeker lange afstanden en verbeterde de wereldrecords op de 5 en 10 kilometer.


Vrijdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Muay Thai (vechtspelletje en PLANned (puzzel)
Hoe goed ben jij? Ik ben met PLANned tot level acht gekomen!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

'Forrest Gump' krijgt mogelijk vervolg

Icoon FilmDe film 'Forrest Gump' krijgt mogelijk een vervolg. Plannen voor een tweede deel zijn in de maak, aldus een anonieme maar 'zeer betrouwbare' bron. De bron vermeldde het nieuws op de Amerikaanse filmsite Cinema Blend. Er zouden op dit moment onderhandelingen zijn met Tom Hanks, die in 1994 de hoofdrol speelde in het origineel.

De opdracht voor het maken van een vervolg zou al in 2001 zijn gegeven door filmmaatschappij Paramount Pictures. Het scenario zou worden gebaseerd op het boek 'Gump & co', geschreven door Winston Groom, die ook 'Forrest Gump' schreef; de basis voor de eerste film.

Door onenigheid met Groom zou het project echter op een laag pitje zijn gezet. De auteur zou ontevreden zijn geweest over de vergoeding die hij ontving voor de eerste film. Deze problemen zouden nu uit de wereld zijn geholpen waardoor het plan weer op de rails staat. Of de film wordt gemaakt indien Hanks past voor de hoofdrol is nog niet bekend. Ook is nog niet zeker of regisseur Robert Zemeckis, die het zeer succesvolle eerste deel regisseerde, het tweede deel voor zijn rekening neemt.


My momma always said, "Life was like a box of chocolates.
You never know what you're gonna get."

'Forrest Gump' won destijds zes Oscars, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste hoofdrolspeler. De film draait om de geestelijk achtergestelde Forrest Gump, die zonder het te beseffen in belangrijke historische gebeurtenissen verzeild raakt.

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (08/03)

Icoon UEFA CupVanavond werden de eerste wedstrijden in de achtste finales van de UEFA Cup gespeeld. AZ is de enige Nederlandse club die nog in het toernooi speelt. Een kort verslag van de wedstrijd van de Alkmaarders, plus een overzicht van de andere uitslagen.

Newcastle United - AZ 4-2 (4-1)
AZ is er niet in geslaagd om van Newcastle United te winnen. Op St. James' Park was de Engelse ploeg met 4-2 te sterk. In de eerste helft kwamen de Alkmaarders al snel op achterstand door een eigen goal van Steinsson, maar daarna ging het hard. Na ruim twintig minuten spelen wist de Engelse club in het tijdsbestek van één minuut tweemaal te scoren. Martins en Dyer waren de aanstichters. De Alkmaarders leken hierdoor wakker geschrokken te zijn, waarna Arveladze wist te scoren. Nog voor rust werd het 4-1 via wederom Martins. In de tweede helft kwamen de Engelsen nauwelijks in de problemen. In de 73e minuut kreeg AZ nog wel een penalty, nadat een speler van de thuisploeg hands maakte. Dembélé wist dit buitenkansje niet te benutten, maar Koevermans maakte het daarna toch nog af.
Het volledige verslag

De overige uitslagen van vanavond:
Lens - Bayer Leverkusen 2-1
Maccabu Haifa - Espanyol 0-0
Celta de Vigo - Werder Bremen 0-1
Paris Saint Germain - Benfica 2-1
FC Sevilla - Sjachtar Donetsk 2-2
Glasgow Ranger - Osasuna 1-1
Sportin Braga - Tottenham Hotspur 2-3

De returnwedstrijden worden op 14 en 15 maart gespeeld.

Uitslagen 1/8 finales UEFA Cup

Vanavond werden de eerste wedstrijden gespeeld in de achtste finales van de UEFA Cup. Hieronder vind je alle uitslagen.

ThuisUitEindstand
LensBayer Levekusen2-1
Maccabi HaifaEspanyol0-0
Newcastle UnitedAZ4-2
Celta de VigoWerder Bremen0-1
Paris Saint GermainBenfica2-1
FC SevillaSjachtar Dnoetsk2-2
Glasgow RangersOsasuna1-1
Sporting BragaTottenham Hotspur2-3

De returnwedstrijden worden op 14 en 15 maart gespeeld.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.