Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (08/03)

Icoon UEFA CupVanavond werden de eerste wedstrijden in de achtste finales van de UEFA Cup gespeeld. AZ is de enige Nederlandse club die nog in het toernooi speelt. Een kort verslag van de wedstrijd van de Alkmaarders, plus een overzicht van de andere uitslagen.

Newcastle United - AZ 4-2 (4-1)
AZ is er niet in geslaagd om van Newcastle United te winnen. Op St. James' Park was de Engelse ploeg met 4-2 te sterk. In de eerste helft kwamen de Alkmaarders al snel op achterstand door een eigen goal van Steinsson, maar daarna ging het hard. Na ruim twintig minuten spelen wist de Engelse club in het tijdsbestek van één minuut tweemaal te scoren. Martins en Dyer waren de aanstichters. De Alkmaarders leken hierdoor wakker geschrokken te zijn, waarna Arveladze wist te scoren. Nog voor rust werd het 4-1 via wederom Martins. In de tweede helft kwamen de Engelsen nauwelijks in de problemen. In de 73e minuut kreeg AZ nog wel een penalty, nadat een speler van de thuisploeg hands maakte. Dembélé wist dit buitenkansje niet te benutten, maar Koevermans maakte het daarna toch nog af.