FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 8 maart 2007

Marokko houdt vast aan verplichte nationaliteit

Icoon Buitenlands De Marokkaanse regering is niet van plan haar standpunt met betrekking tot de verplichte nationaliteitstoekenning te wijzigen. De kwestie over de dubbele nationaliteit is een Nederlands probleem, stellen hoge functionarissen binnen de Marokkaanse overheid.

PvdA-vicepremier Wouter Bos gaf onlangs aan graag met de Marokkaanse overheid te praten over het opgeven van de nationaliteit. Volgens de Marokkaanse wet kan geen afstand worden gedaan van de Marokkaanse nationaliteit.

"Marokkaan blijf je tot je dood, of je wilt of niet", zeggen Marokkanen. De Marokkaanse nationaliteit blijft verplicht, verzekeren regeringsbronnen. Marokko vindt dat het toekennen van de nationaliteit behoort tot de soevereiniteit van de staat.

Tijdens het bezoek van toenmalig minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk aan Marokko in 2005 werd al gepraat over de dubbele nationaliteit. Ook toen hield Marokko vast aan het standpunt dat ieder land dit voor zijn eigen burgers moet bepalen.

In een nieuwe nationaliteitswet die wordt besproken in het Marokkaanse parlement, is sprake van enige keuzevrijheid. Volgens de nieuwe wet krijgen voor het eerst ook vrouwen die zijn getrouwd met een buitenlandse man de mogelijkheid de Marokkaanse nationaliteit over te dragen aan hun kinderen. Tot nu toe werd de nationaliteit uitsluitend door de man overgedragen.

In theorie bestaat voor Marokkaanse ouders in Nederland al de mogelijkheid hun kinderen de Marokkaanse nationaliteit te onthouden: door ze niet in te schrijven bij het Marokkaanse consulaat.

Big Bangs

Einstein zei het al: "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.".

En zoals we hier zien kunnen wij waarschijnlijk wel een beeld krijgen met wat voor wapens de eventuele 3e Wereldoorlog wordt uitgevochten, en ik heb ook zo'n idee dat het de kortste wereld oorlog ooit wordt. Zo te zien krijgt Albert Einstein gelijk in wat hij heeft gezegd.

Ik maak me hier voorlopig niet zo zorgen om, ik kijk liever uit naar de eerste echte lente dagen.

Uitslag Newcastle United - AZ

AZ is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd in de achtste finales van de UEFA Cup te winnen. Op St. James' Park was Newcastle United met 4-2 te sterk. Voor de Engelsen scoorden Dyer en Martins (2x). Steinsson schoot in eigen doel. Arveladze en Koevermans scoorden voor de Alkmaarders.

Van Gaal begon het duel tegen Newcastle United tegen met Kew Jaliens en Grétar Steinsson in de basis. Dit tweetal was tijdens het treffen met Ajax nog geblesseerd, maar keerden tegen de Engelse ploeg weer terug in de basis. Hierdoor startten Ryan Donk en Gijs Luirink vanaf de bank. Ook Moussa Dembélé moest zijn basisplaats afstaan. De oefenmeester van de Alkmaarse formatie begon met Shota Arveladze en Danny Koevermans in de voorhoede.

Om 20:30 trapte Sieberski af voor het begin van de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor hem, maar de speler van Newcastle United schoot naast. Na zeven minuten spelen kwamen de Engelsen al op voorsprong. Dyer gaf de bal voor, maar Steinsson raakte de bal ongelukkig en tikte hem voorbij Waterman. Enkele minuten later gaf Koevermans de bal voor aan Arveladze, maar de Georgiër kwam te kort. Na twintig minuten spelen kreeg Martins een goede mogelijkheid, maar hij kopte de bal langs. AZ kwam er tot nu toe maar moeizaam uit en kreeg nauwelijks echte kansen. Niet veel later schreef Dyer de tweede goal op zijn naam. Hij stifte de bal over de keeper van de Alkmaarders. Nog geen minuut later gooide Martins het duel op slot door het derde doelpunt aan te laten tekenen.

Na een bijna een half uur spelen kreeg AZ de eerste echte mogelijkheid via Martens. De middenvelder schoot de bal echter tegen Given aan. Niet veel later schoot Arveladze zijn ploeg terug in de wedstrijd. Jenner gaf de bal voor, waarna de aanvaller de bal in het doel kopte. Nog voor rust breidde Newcastle United de voorsprong weer uit via Martins. Hij schoot zijn tweede van de avond binnen, nadat geen enkele speler van AZ bij hem in de buurt was. Vijf minuten voor rust waagde Koevermans een poging, maar de keeper van de Engelsen wist het schot te pareren.

Na bijna tien minuten spelen in de eerste helft kreeg De Cler een goede kans om te scoren. Given stond echter goed opgesteld. In de rebound kreeg Boukhari ook nog een mogelijkheid, maar ook hij wist deze niet te verzilveren. Niet veel later kreeg ook Koevermans een goede kans, maar een verdediger van Newcastle United was de aanvaller te slim af. Na een uur spelen kreeg Dyer een goede kans, maar zijn vizier stond niet op scherp. Niet veel later probeerde Martins het van afstand, maar de bal vloog over het doel van Waterman.

In de 73e minuut gaf scheidsrechter Busacca een strafschop aan AZ naar aanleinding van een handsbal van Taylor. Dembélé miste dit buitenkansje, maar Koevermans tikte de bal uiteindelijk toch binnen. Tien minuten voor tijd probeerde Dembélé een schot op doel, maar de speler schoof de bal naast. Nog geen minuut later kreeg Martins een goede mogelijkheid, maar Waterman stond goed opgesteld. In de slotfase van het duel kregen de twee ploegen geen echte kansen meer. De Engelsen hielden veel spelers achter de bal en AZ wilde wel, maar kon geen vuist meer maken.

Karakteristieken

Newcastle United - AZ 4-2
7' Steinsson (e.d) 1-0
22' Dyer 2-0
23' Martins 3-0
31' Arveladze 3-1
37' Martins 4-1
73' Koevermans 4-2

Toeschouwers: 50.000
Arbiter: Busacca (Zwi)
Geel: Steinsson (AZ)

Opstellingen:
Newcastle United: Given, Carr, Bramble, Taylor, Solano, Dyer, Parker, Butt, Duff (Belözoglu/77), Sibierski (Milner/65), Martins

AZ: Waterman, Steinsson, Jaliens, Opdam, De Cler, Jenner (Lens/65), De Zeeuw, Martens (Dembélé/60), Boukhari (Luirink/84), Arveladze, Koevermans

Uitverkocht

Uitverkocht, gewoon uitverkocht zonder dat ik er eentje heb kunnen bestellen, hoe durven ze.

Waar ik het over heb? Deze ultra coole Star Trek Phaser universele afstandsbediening, een replica van het phaser pistool uit de eerste serie. Hoe cool zou het zijn om op je beeldscherm te mikken en in gedachte Gerard Joling af te knallen, helaas zover zal het nooit komen, want hij is uitverkocht, snif.

UCI presenteert anti-dopingplan

De UCI heeft in Parijs vandaag het nieuwe anti-dopingplan gepresenteerd. Als belangrijkste maatregel tegen doping worden meer controles buiten wedstrijden genoemd.

Bij de onaangekondigde controles zal er vooral gekeken worden naar sporen van epo. Ook wordt het aantal bloedtests uitgebreid waarbij manipulatie zoals illegale transfusie kan worden aangetoond. “De UCI wenst dat het nieuwe beleid het meest ambitieuze anti-dopingprogramma van alle sporten wordt om zo de wielersport voor iedereen eerlijk te maken”, aldus de wielerbond. Het plan, dat de naam ‘100 procent tegen doping’ heeft meegekregen, treedt direct in werking. Alle pro-tour ploegen en wedstrijden die deel uitmaken van de pro-tour hebben De renners worden geacht een document te ondertekenen waarbij ze de bereidwilligheid aangeven DNA af te staan als ze verdacht worden van doping. De teams ondertekenen een gedragscode die strengere straffen voorschrijft bij overtreding van de dopingregels.

Overvallers geven taxichauffeur fooi

Criminelen met gewetensnood, ze bestaan nog. Twee overvallers die vandaag een taxichauffeur in Den Haag overvielen, gaven subiet de man een deel van de buit terug, toen de arme chauffeur begon te vertellen over zijn kinderen.

De overvallers drongen vandaag de taxi binnen, en bedreigden het slachtoffer met een pistool. Hierop leverde de chauffeur zijn dagopbrengst in. Maar toen de arme man verklaarde dat zijn kinderen vandaag geen eten zouden krijgen door dit voorval, kregen de overvallers medelijden en gaven het slachtoffer twintig euro terug.

WK SLC: Wüst pakt goud 1.500 meter

Ireen Wüst is de nieuwe wereldkampioene op de 1.500 meter. Met een tijd van 1.52.71, de vierde tijd ooit, was ze veruit de beste vandaag op de eerste dag van het WK afstanden in Salt Lake City.

De Italiaanse Chiara Simionato, kanshebster voor een medaille, reed al in de vijfde rit tegen de Zuid-Koreaanse Lee. Simionato zette de tot dan toe snelste tijd neer met 1.56,42, bijna twee seconden sneller dan de Duitse Lucille Opitz, die tot dan toe de snelste was. In de rit daarna kwam de eerste Nederlandse aan de start, Marja Vis. Zij moest het opnemen tegen de Japanse Hozumi. Vis had geen kind aan de Japanse en wist die al snel op een achterstand te zetten. Met nog één ronde te gaan was de Nederlandse sneller dan Simionato, uiteindelijk finishde Vis in een tot dan snelste tijd van 1.56,28.

Cindy Klassen kwam in de zevende rit aan de start met als tegenstandster de Japanse Maki Tabata. Klassen was veruit de snelste bij alle tussentijden en finishde in 1.53.40. Ireen Wust moest het in de eennalaatste rit opnemen tegen Christine Nesbitt. Ze opende even snel als Klassen eerder. Op de 700 meter was ze iets langzamer dan de tijd van Klassen. Met nog één ronde te gaan was ze weer sneller dan Klassen. Uiteindelijk eindigde ze in 1.52,71 en was ze toch ruim sneller dan Klassen.

De laatste rit ging tussen Paulien van Deutekom en Kristina Groves. Beide vrouwen wisten de tijd van Wüst niet te verbeteren. Groves kwam tot 1.54,39, Van Deutekom 1.55,47Uitslag 1.500 meter:
#NaamTijd
1Ireen Wüst (NED)1.52,71
2Cindy Klassen (Can)1.53,40
3Kristina Groves (Can)1.54,39
4Maki Tabata (Jpn)1.54,97
5Paulien van Deutekom (NED)1.55,47
7Marja Vis (NED)1.56,28

Zijwindje

Ieder z'n hobby, ik race met kleine auto's, een ander zit elk weekend langs de lijn bij z'n favorietje clubje en dan is er nog een apart soort mens wat elke vrij minuut doorbrengt aan de rand van het vliegveld om te spotten wat er binnen komt en vertrekt.

En een van die spotters heeft een filmpje gemaakt van vliegtuigen die onverwacht een fijn windje van opzij krijgen, en dat levert toch aparte beelden op.

PvdA trots op advieswerk Arib

Icoon Politiek De PvdA-fractie heeft geen enkel probleem met het advieswerk dat haar lid Khadija Arib verricht voor de Raad van de Mensenrechten in Marokko. "We zijn trots op onze collega", aldus PvdA-kamerlid Jeroen Dijsselbloem donderdagmiddag in een spoeddebat over de kwestie.

Het fractiebestuur van de PvdA heeft de nevenfunctie van Arib de afgelopen dagen tegen het licht gehouden na kritiek van de PVV en de VVD op Arib. Volgens Dijsselbloem is het doel van het advieswerk van Arib de relatie tussen Marokko en de migranten uit dit land in Europa te verbeteren. Arib is bij haar advisering onafhankelijk en ze is geen verantwoording schuldig aan de Marokkaanse staat of de koning van Marokko, aldus de woordvoerder.

Tijdens het lange debat werd Wilders door Femke Halsema, fractieleidster van GroenLinks, ook verweten dat hij een "dubbele standaard" zou handhaven. Dit verwijt kreeg Wilders naar zijn hoofd omdat hij zou zwijgen over het betaalde advieswerk van VVD-kamerlid Hans van Baalen voor de Taiwanese regering.

Schip maakt slagzij haven Antwerpen

Icoon Buitenlands Vanochtend is rond half zes in de haven van Antwerpen een zeeschip gekapseisd. Het betreft hier een containerschip van Grimaldi Lines. Volgens de Vlaamse omroep VRT gaat het om de Republica di Genova.

Het is niet duidelijk waardoor het 216 meter lange schip is gekanteld. Wel is het zo, dat het schip kantelde in de richting van de kade. "Dat betekent dat de containers vast liggen tussen de kade en de boot", zegt M. Pallemans van Grimaldi Belgium. Het schip vervoert vervoert containers en auto's, voornamelijk Fiats, van Italië naar België. De bemanning kon het schip op tijd verlaten, zegt een woordvoerder van havenbedrijf Antwerpen. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen.

Het scheepvaartverkeer van en naar Zeeland wordt niet gehinderd. Het Verrebroekdok, waar het ongeluk gebeurde, ligt te ver van de vaargeul.


Het lossen van de containers viel tussen wal en schip


Met dank aan de onbekende FOK!-er en Joost-mag-het-weten voor de submit.

Microfoon voor de Wii

Er werd al over gespeculeerd en eigenlijk was het te verwachten, maar de Wii gaat een microfoon krijgen. Het zal waarschijnlijk geen Wii-mote met ingebouwde microfoon worden, maar een losse accessoire. Al verschillende games die gebruik gaan maken van de microfoon zijn in productie, waarvan Disney Interactive's High School Musical de eerste is die het levenslicht zal zien. De microfoon is niet alleen voor het meezingen met Abba of Captain Jack, maar hij zal ook gebruikt kunnen worden voor het geven van voicecommands aan games.

Het gerucht gaat dat er samen met de microfoon ook een nieuw Wii kanaal gelanceerd zal worden dat gebruik gaat maken van de microfoon functie.


Gezinsdrama mogelijk collectieve zelfmoord

Icoon BinnenlandsHet gezinsdrama in Hengelo is mogelijk het gevolg van collectieve zelfmoord. Familie van de slachtoffers houdt er serieus rekening mee dat de ouders en hun kinderen samen uit het leven wilden stappen.

De politie zou een brief hebben gevonden, waarin staat dat alle slachtoffers vrijwillig pillen hebben ingenomen. Vandaag is sectie gepleegd op de overledenen. Wat daaruit is voortgekomen is nog niet bekend gemaakt. De vader, de enige overlevende van het drama, wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tetris muziek

We kennen allemaal de fervente gamers die zo verslingerd zijn aan hun spelletjes dat ze de de muziek na spelen. Het rusissche volksdeuntje wat iederen kent van tetris is erg populair op YouTube.

Sommigen zijn nou niet bepaald Wibi. Zet je zoiets op youtube dan krijg je daar gegarandeerd reacties op. De een wat klassieker dan de anderen, zo zijn er die het effectenknopje op hun synthesizer hebben gevonden. Anderen zijn dan weer redelijk goed te noemen. Dan zijn er ook altijd nog degenen die het over een andere boeg gooien en maar aan de Type B gaan, voor de afwisseling.

Met dank aan Fixers voor de submit.

Olifanten zwanger maken gevaarlijk beroep

Olifant- en neushoornspecialist Thomas Hildebrandt heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het insemineren van olifant Christy met sperma van olifantenman Jackson. Volgens de Duitse wetenschapper was het "A hell of a job".

Christy en Jackson wonen op tweeduizend kilometer afstand van elkaar. Als een olifant een erectie krijgt wordt de penis ongeveer anderhalve meter lang. Hij beweert ook iemand te kennen die een keer zo’n klap van een olifantenpenis kreeg dat hij er een blauw oog aan overhield. Als het dier klaarkomt komt er ongeveer driehonderd milliliter zaad uit, net zoveel als een blikje cola. Het sperma wordt opgevangen in een groot condoom om het per vliegtuig naar Christy te brengen. Toen Hildebrandt een catheter bij de vrouwtjesolifant inbracht om haar te bevruchten met het zaad van Jackson werd hij bijna ondergepoept.

Hildebrandt heeft over zijn bijzondere werk een documentaire gemaakt. Daarin gaat hij ook in op insemineren van een witte neushoorn. Het programma is 20 maart te zien op de BBC2 onder de titel: 'Horizon: The Elephant's Guide To Sex'. Het tijdstip is nog onbekend.


Een olifantenpenis in erectiestandMan steekt testikels van kennis in brand

Icoon BizarEen 20-jarige Amerikaan is met tweedegraads brandwonden in het ziekenhuis van Minnesota opgenomen, nadat zijn testikels in brand waren gestoken. Dit zou gebeurd zijn na het zien van een Jackass-film.

Een kennis van de man zou het kruis van het dronken slachtoffer hebben overgoten met aanstekervloeistof, waarna hij het aanstak. Hij wordt beschuldigd van mishandeling.

Zelda: Phantom Hourglass laat zich zien

Vandaag zijn er op de GDC nieuwe beelden verschenen van het lang verwachte DS-spel The Legend of Zelda: Phantom Hourglass. Helaas zal het 'lang verwachte' nog steeds even wachten worden want van een releasedatum is nog niet gesproken. Ergens in oktober van het jaar 2007 zou het spel in de schappen kunnen liggen. Om het wachten te belonen hebben wij wat nieuwe screenshots voor jullie.

Mass Effect in juni in de winkels?

Bioware is aanwezig op de Gamers Developers Conference en heeft daar een hele grote hint gegeven over een release-datum voor Mass Effect op de Xbox 360.

Ze hebben namelijk gezegd dat Mass Effect niet aanwezig zal zijn op de E3. Nu kan dit natuurlijk betekenen dat ze er gewoon niet zullen zijn, maar veel waarschijnlijk zal de game voor die tijd al in de winkels liggen. Het is al een tijdje bekend dat Bioware al in de laatste fase is met de ontwikkeling van het spel, en de verwachting is dus dat het spel eind juni of begin juli in de winkels zal liggen.

Xbox Live heeft 6 miljoen gebruikers

Microsoft heeft aangekondigd op de GDC dat ze de zes miljoen geregistreerde gebruikers hebben bereikt, vier maanden voor op schema. De zes miljoen gebruikers zijn Gold- en Silver-leden.

Sinds de lancering van de service in 2002 hebben de gamers ongeveer 2.3 miljard uur gespendeerd op het Xbox Live-netwerk. De game die het meeste gespeeld werd is Halo 2 gebleken; met 710 miljoen uur aan gameplay, en een half miljard potjes die gespeeld zijn. Elke dag worden er twee miljoen spraak- en tekstberichten verstuurd via Xbox Live tussen de gebruikers.

Xbox Live zal ook naar de PC komen en daar moet, net als op de 360, betaald worden voor de service. Mensen die al een Gold-abbo hebben hoeven niet te betalen voor Xbox Live op de PC.

Gezocht: een stuk aarde

Op het nieuwste stukje forum, De Elementen, kwam ik dit interesante verhaal tegen, ze hebben ontdekt dat er ergens een compleet stuk van de aardkorst mist, opmerkelijk nieuws dus. En zodanig opmerkelijk dat er een onderzoeksschip op af is gestuurd om de boel eens te gaan onderzoeken.

Het topic kun je hier vinden en de website van de expeditie waar je meer info kunt vinden en zelfs vragen kunt stellen aan de wetenschappers aan boord van het onderzoeksschip vind je hier.

Met dank aan aloa die het nieuws tegenkwam er een topic over opende.

Nazi-kinderen klagen Noorse overheid aan

Icoon Buitenlands154 Noorse nazi-kinderen gaan naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), omdat zij gecompenseerd willen worden voor de 'gebrekkige steun' die zij zouden hebben gekregen van de Noorse autoriteiten. Zij vinden dat de Noorse overheid te weinig heeft gedaan om hen te beschermen tegen een leven vol discriminatie en misbruik, omdat zij 'nazi-kind' zijn.

In Noorwegen, maar ook in Nederland en Oostenrijk, plaatsten de nazi's zogenoemde 'Lebensborn-tehuizen'. Ongehuwde vrouwen werden gevraagd naar deze gratis kraamklinieken te komen als zij zwanger waren van een Duitser. Op deze manier wilden de nazi's raszuivere Ariërs voort brengen om later het Derde Rijk te kunnen leiden. Naar schatting zijn zo'n negenduizend kinderen in dergelijke tehuizen geboren.

Velen van hen werden, omdat zij opgroeiden zonder ouders, in inrichtingen voor zwakzinnigen geplaatst. Hierna zijn velen mishandeld, verkracht en geminacht. In 2002 heeft Noorwegen hiervoor excuses aangeboden.

Deze zaak werd eerder behandeld door de stadsrechter in Oslo, maar werd ongeldig verklaard omdat de termijn van twintig jaar was verstreken. De inmiddels bejaarde Lebensborn-kinderen eisen dat de Noorse overheid alsnog verantwoordelijkheid neemt voor het leed dat hen is aangedaan. Het EHRM neemt de klacht donderdag in behandeling.

Feyenoord legt talenten langer vast

Feyenoord heeft Tim Vincken, Diego Biseswar en Jeffrey Altheer langer aan zich gebonden. Het drietal verlengde hun contracten bij de Rotterdammers tot medio 2009. Ook de talenten Mitchell Schet, Timon van Leeuwen, Jordy Buijs en Michel Poldervaart zijn voor langere tijd vastgelegd. In het nieuwe beleidsplan van de club uit de Kuip werd al aangekondigd dat men zich op de jeugd gaat concentreren.

Na een jaar met blessureleed is Vincken de laatste tijd weer van waarde voor de Rotterdammers. Biseswar is dit seizoen uitgeleend aan Heracles en Altheer aan Excelsior.

Jeugdspelers Luis Pedro, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Miguel Nelom, Hanne Hagary, Eric Cummins, Erwin Mulder, Glenn Kobussen en Tobias Waisapy tekenden al eerder een contract.

Griep officieel een epidemie

Icoon GezondheidHet aantal griepgevallen is zover opgelopen dat er nu officieel sprake is van een epidemie. Dit is donderdag gebleken uit cijfers afkomstig van het Nederlands instituut voor onderzoek in de gezondheidszorg Nivel.

Per 100.000 mensen hebben momenteel 86 de griep. Als meer dan 60 op de 100.000 mensen zich bij de huisarts melden, is er officieel een sprake van een epidemie. Volgens een woordvoerster van het Nivel is een griepepidemie zeker niet verontrustend.

Met dank aan Pizzahut voor het herschreven bericht en de submit.

Lucius twijfelgeval tegen AZ

Het is onzeker of Feyenoord aankomende zondag, in de uitwedstrijd tegen AZ, kan beschikken over Theo Lucius. De 30-jarige aanvoerder van de Rotterdammers kampt met een blessure aan de hamstring.


Afgelopen weekend, in de competitiewedstrijd tegen Roda JC, viel Lucius na een uur spelen uit. En sindsdien heeft hij nog niet met de groep meegetraind. Voor de winterstop had de Noord-Brabander last van dezelfde blessure. Daarom speelde hij enkele wedstrijden met verdoving. "Ik moet afwachten hoe de blessure zich dit keer zal ontwikkelen. Het is aan de trainer om te bepalen of ik zondag zal spelen."

Nachtje stappen

Als het gewone stappen op vrijdagavond je gaat vervelen en je wel eens wat meer uitdagends wilt, dan is dit misschien wat voor jou.

Op 9 Maart organiseert de Stichting Museumnacht Amsterdam een evenement in Museum Energetica.
Het thema is duurzaamheid en energie.

Energetica is gevestigd in de eerste elektriciteitscentrale van Amsterdam..

Het evenement bestaat uit de volgende programmapunten:

De vertoning van de documentaire "Afval is voedsel" ,met daarop een paneldiscussie over duurzaamheid en energie.

De Franse kunstenaar, Pierre Bastien, geeft een bijzondere muziekoptreden op zijn zelfgemaakte meccano-instrumenten.

En Nukuhiva (fair trade winkel) toont een selectie van hun hippe " fair wear" kleding.

Om 23.00 uur begint er een afterparty in Bitterzoet.

Meer informatie is hier te vinden.

Politie Utrecht gebruikt lokauto

Icoon PolitieNa de lokhoer en de lokfiets is er nu ook de lokauto. Afgelopen nacht heeft de politie in Utrecht zo'n auto ingezet. Drie jongens uit Utrecht (allen 17 jaar) zijn vanochtend aangehouden bij een actie met de lokauto.

De politie besloot de auto in te zetten, vanwege het grote aantal auto-inbraken in de wijk Kanaleneiland, en in het bijzonder op de Meubelboulevard. De wagen is verder niet bijzonder, maar er zit interessante apparatuur in voor inbrekers.

Meteen nadat de auto was geplaatst, trok deze de aandacht van de drie jongens. Agenten hielden de drie in de gaten. Op het moment dat ze toesloegen en de auto openbraken, kwam de politie in actie. De jongens probeerden nog te ontkomen, maar konden in hun kraag worden gegrepen.

De jongens zijn ingesloten. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht. De politie heeft al aangekondigd de lokauto vaker in te gaan zetten.

Spoeddebat kamer over uitzetplan Antillianen

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer houdt donderdag een spoeddebat over het kabinetsbesluit om een wetsvoorstel in te trekken waarin wordt geregeld dat Nederland criminele Antilliaanse en Arubaanse jongeren kan uitzetten. De Partij voor de Vrijheid (PVV) en VVD willen intrekking van de wet voorkomen.

Het kabinet heeft vorige week besloten het wetsvoorstel terug te trekken. De koningin heeft nog geen handtekening gezet onder dit voornemen, waardoor het besluit nog niet formeel is bekrachtigd.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wilde een debat over dit onderwerp liever volgende week houden. Fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66 zei eerst inzage te willen in het negatieve advies dat de Raad van State aan het wetsvoorstel heeft verbonden. Kamervoorzitter Gerdi Verbeet besloot echter het verzoek om een spoeddebat van PVV en VVD te honoreren.

Trulli: 'TF107 is niet als verwacht'

Jarno Trulli heeft weinig vertrouwen in de Toyota Racing F1-bolide van aankomend seizoen. Tijdens de recente testsessies bleek de bolide niet alleen onbetrouwbaar, maar ook niet snel genoeg te zijn.

"Ik kan er werkelijk niet bij dat de auto werkelijk zo slecht is," aldus een sombere Trulli. "Op aerodynamisch gebied komen we te kort, en over het geheel is het verschil met de anderen veel te groot. Ik kan er niet werkelijk niet bij dat de auto echt zo slecht is als de rondetijden impliceren. Er zijn verschillende problemen waar we niet omheen kunnen. Zo is het nu eenmaal," vervolgt de Italiaan.

In een laatste poging de auto te verbeteren heeft het team een extra testsessie ingelast. Deze week is het team in Jerez om nieuwe aerodynamische onderdelen te testen. Echter heeft al dit testen en sleutelen zijn weerslag op de betrouwbaarheid van de bolide. "De betrouwbaarheid is de laatste twee weken niet best. In Bahrein hadden we vorige week de slechtste testdag van het jaar. Er gingen continu dingen stuk en we hebben in feite niks kunnen uitrichten. We moeten ontdekken wat goed en wat slecht is. Tot die tijd kunnen we de problemen niet oplossen," aldus Trulli.

Spoeddebat over tbs-drama in Enschede

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer begint in de loop van deze donderdagmiddag aan een spoeddebat over de werking van het tbs-systeem. Dat heeft Kamervoorzitter Gerdi Verbeet bepaald. Aanleiding voor het debat is een dodelijke schietpartij afgelopen zondag in Enschede.

De hoofdverdachte daarvan is een tbs'er die in de laatste fase van zijn straf zat en met bewegingsvrijheden buiten de tbs-kliniek woonde. Door de schietpartij kwam een 44-jarige vrouw om het leven. Drie anderen raakten door de kogels gewond. In totaal heeft de politie tot dusver zes mensen aangehouden.

De VVD heeft het spoeddebat aangevraagd en kreeg daarvoor steun van de PVV. De andere partijen wilden eerst een feitenoverzicht van staatssecrataris Nebahat Albayrak (Justitie) ontvangen om zorgvuldig te kunnen debatteren. Maar de Kamervoorzitter besloot tegemoet te komen aan de wens van de VVD en PVV.

VVD-Kamerlid Fred Teeven wil onder meer weten hoe de tbs'er aan een vuurwapen kon komen en waarom de man toestemming kreeg de tbs-kliniek te verlaten terwijl hij kennelijk gevaarlijk was.

Voor Albayrak is het haar eerste confrontatie met de Kamer over het tbs-beleid. Haar voorganger op dit gebied, minister Piet Hein Donner, lag in de Tweede Kamer geregeld onder vuur na geruchtmakende ontsnappingen van tbs'ers.

Componist wil 140 decibel halen in Apeldoorn

Bezoekers van de Young Composers Meeting in Apeldoorn lopen vrijdag kans op gehoorbeschadiging. Tenminste, als het orkest het voornemen van de Japanse componist Hikari Kiyama waar kan maken om zijn compositie op 140 decibel te spelen.

Op dat volume wordt de druk op de trommelvliezen zo groot dat de pijngrens wordt overschreden. De Japanner wil met de harde muziek het begrip stress uitdrukken. Daar had Kiyama in zijn jeugd last van door de hoge verwachtingen die zijn omgeving van hem had, aldus een woordvoerster van het muziekevenement donderdag.

Volgens de organisatie zal de 140 decibel niet worden gehaald. Toch krijgt het publiek dat naar podium Gigant komt oordopjes uitgereikt om eventuele schade te voorkomen. Kiyama dingt mee naar de ere-compositieprijs, die dit jaar voor de twaalfde keer wordt uitgereikt door orkest 'de ereprijs'.

Höcher teruggezet naar tweede elftal Heracles

Marc Höcher is per direct teruggezet naar het tweede elftal van Heracles. De 22-jarige aanvaller moet voorlopig zijn conditie op peil houden bij de reserves vanwege een openhartig interview.

In een interview met het blad Sportweek liet Höcher zich niet erg positief uit over trainer Brood. "Er is weinig tot geen contact met Brood en ik kan trainen wat ik wil, maar hij komt zijn beloftes toch niet na."

Ruud Brood was 'not amused' over het interview en wenst Höcher voorlopig meer te zien. In de beslissende fase van de competitie wenst Brood geen onrust in zijn spelersgroep.

Nieuwe gsm na traumatische beroving

De gehandicapte Pakistaan Zia Syed (42) werd op 31 januari beroofd, maar durfde tot dinsdag 6 maart geen aangifte te doen. Twee gewapende mannen namen bij een straatroof zijn portemonnee en mobiele telefoon mee, en lieten hem met een trauma achter. Zonder gsm durfde Syed, die aan een ernstige spierziekte lijdt, de straat niet op. Dus bleef hij vijf weken binnen.

De Haagse Anja Korst (34) hoorde dit nieuws via de radio en bedacht zich geen moment. In een la had ze nog een gloednieuw mobieltje liggen, mèt beltegoed. Die was oorspronkelijk bestemd voor een oom, maar vanwege zijn overlijden heeft hij het apparaat niet in ontvangst kunnen nemen. Korst belde de politie en stelde de gsm beschikbaar.

Woensdagmiddag regelde de politie een ontmoeting tussen Korst en de zeer dankbare Syed, die nu de straat weer op durft.46-jarige 'barbie' moet ID-tonen voor drank

De 46-jarige Britse Sarah Burge uit Cambridgeshire moest onlangs naar huis om haar rijbewijs te halen toen ze een fles wijn wilde kopen. De dienstdoende caissière wilde weten of de moeder van drie kinderen wel meerderjarig was.

''De kassamedewerkster keek me een beetje raar aan toen ik mijn echte leeftijd verklapte. Nadat ik bewezen had dat ik de 18-jaar grens reeds lang gepasseerd was, volgden er excuses. Maar eigenlijk vind ik het wel tof dat iemand me zo jong schat'', aldus Burge.

De Britse heeft de afgelopen jaren 265.000 euro uitgegeven aan plastische chirurgie, en ziet er daarom uit als een jeugdige barbiepop. Iets waar ze overigens erg trots op is, getuige haar website.'46'

Donner buigt zich over zwangere zelfstandige

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken gaat snel de mogelijkheden onderzoeken of zelfstandig werkende vrouwen een zwangerschapsregeling kunnen krijgen. Dat heeft hij donderdagochtend toegezegd aan FNV-voorzitter Agnes Jongerius, die met een delegatie zwangere onderneemsters aan de bewindsman circa drieduizend petities overhandigde.

De vakbondsvoorzitter wees erop dat er 'grote ongelijkheid' bestaat ten opzichte van mannen. Maar ook ten opzichte van vrouwelijke werknemers, waarvoor wel een vangnet bij zwangerschap en bevalling bestaat. "Zelfstandig werkende vrouwen moeten het zelf maar regelen op de private markt met torenhoge premies en verzekeraars die wachttijden van wel twee jaar hanteren", aldus Jongerius.

De FNV-voorzitter wees erop een meerderheid van de Tweede Kamer vorig jaar al een motie heeft aangenomen om een regeling te treffen. Volgens haar zou het mooi zijn als de minister nog deze dag, Internationale Vrouwendag, 'een overtijdsbehandeling' start. "Daar is toch geen vijf dagen bedenktijd voor nodig?", zei ze verwijzend naar bedenktijd voor arbortus. Volgens de FNV kost een regeling 'slechts' 20 tot 30 miljoen euro.

Amerikaan koopt urine van kinderen

Een inwoner van de Amerikaanse staat Connecticut is opgepakt omdat hij urine kocht van schoolkinderen. Hij bood de basisschoolleerlingen 10 dollar als ze hun plas bij hem inleverden. Hij sprak de kinderen aan in een toilet van de school toen hij er op bezoek was om iets naar zijn neefje te brengen.

De man had overigens geen seksuele bijbedoelingen. Hij wilde de urine gebruiken voor zijn controleplasje bij de politie. Die moest hij af en toe inleveren omdat hij op borgtocht was vrijgelaten.

Hij liep tegen de lamp toen een moeder bij haar kind een 10 dollar biljet ontdekte, en vroeg hoe hij er aan gekomen was.

Toekomst Capello bij Real Madrid zeer onzeker

De toekomst van Fabio Capello als trainer van Real Madrid hangt aan een zijden draad. Al meerdere malen werd er gespeculeerd over een vertrek van de Italiaan. Nu, na de uitschakeling in de Champions League door Bayern München, is het zelfs onzeker of hij zaterdag nog op de bank zit in de topper tegen FC Barcelona.

"Op dit moment kan ik niet garanderen dat Capello zaterdag op de bank zit", aldus de technisch directeur van de Spaanse club, Predrag Mijatovic, vandaag tegenover de Spaanse media. "Maar in principe zal Capello tegen Barcelona de coach zijn."

Gisteravond, na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd, zei Capello dat hij afwacht wat wat de clubleiding besluit. Real-voorzitter Ramón Calderon heeft gezegd dat hij denkt dat de oud-trainer van onder meer AC Milan sterk genoeg is om door te gaan. "De coach moet ook aangeven of hij het gevoel heeft dat de situatie verbetert", aldus Calderon tegen radiozender Cadena Ser. Tevens zei hij dat een vertrek van Capello niet de beste oplossing is.

UEFA pakt vijftal aan na rel Valencia-Inter

De UEFA gaat stappen ondernemen tegen Valencia en Internazionale. Dit naar aanleiding van de schermutselingen na afloop van het Champions League-duel van afgelopen dinsdag. Beide ploegen zijn aangeklaagd en ook vijf spelers moeten op het matje komen.

Carlos Marchena en David Navarro van Valencia en Nicolas Burdisso, Iván Cordoba en Maicon van Internazionale zijn door de Europese voetbalbond aangeklaagd voor de wanordelijkheden. Het ging na afloop van de wedstrijd mis toen Marchena en Burdisso met elkaar op de vuist gingen. Navarro sloeg Burdisso daarop een gebroken neus. Enkele Inter Milan spelers gingen vervolgens achter Navarro aan en probeerden hem onderuit te schoppen.

De UEFA gaat de zaak 14 maart behandelen. De uitspraak van de voetbalbond kan van invloed zijn op het verdere Champions League avontuur van Valencia.

Terugslag voor Yildirim

Gertjan Verbeek, de trainer van SC Heerenveen, zal het nog een tijdje moeten stellen zonder Ugur Yildirim. Na veel blessureleed maakte de aanvaller drie weken geleden zijn rentree in het eerste elftal, maar nu blijkt dat hij wellicht iets te optimistisch is geweest.

Na zijn rentree heeft Yildirim wederom last gekregen van zijn als maar aanhoudende dijbeenkwetsuur. Hoeveel tijd de revalidatie exact in beslag gaat nemen is nog onbekend. Tot nu toe speelde Yildirim dit seizoen slechts twaalf wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij één keer tot scoren wist te komen.

Miljoenen Turkse vrouwen analfabeet

Ongeveer acht miljoen vrouwen in Turkije hebben geen enkele vorm van onderwijs genoten en zijn zo goed als analfabeet. Dat komt neer op ruim tien procent van de bevolking.

Deze gegevens maakte een vrouwenonderzoeksgroep aan de Ege universiteit in het Turkse Izmir donderdag bekend naar aanleiding van internationale vrouwendag op 8 maart. Daarnaast gaan er op dit moment zo'n 640.000 meisjes niet naar school. Slechts 3% van alle vrouwen geniet een universitaire opleiding.

Volgens het instituut is het niet alleen op onderwijsgebied slecht gesteld met de vrouwen in Turkije. Volgens hun gegevens wordt 57% van de vrouwen al in de eerste dagen na een huwelijk mishandeld. Wetten die bedoeld zijn om vrouwen te beschermen tegen huiselijk geweld, worden niet nageleefd. Opmerkelijk genoeg vindt 9% van de mishandelde vrouwen geweld volkomen normaal.

Europees geweld
De Raad van Europa liet gisteren weten dat in het zich beschaafd en geëmancipeerd wanende Europa, tussen de 20 en 25% van de vrouwen minstens één keer in hun leven onderworpen is geweest aan fysiek geweld. Het geweld tegen vrouwen in Europa is een plaag die de samenleving ook erg veel kost,  waarschuwde de Raad. Het geweld tegen vrouwen is overwegend seksueel geweld of huiselijk geweld gepleegd door een partner of ex-partner.

 Meer dan 10% van de Europese vrouwen hebben geleden onder seksueel misbruik waarbij geweld is gebruikt. Onder huiselijk geweld leed op basis van het onderzoek 12 tot 15% na hun zestiende levensjaar. Het onderzoek geeft volgens de mensenrechtencommissaris van de raad, Thomas Hammersberg, aan dat dit geweld de meest wijdverbreide aanslag op de menselijke waardigheid in de Europese landen is.

'Elfje' steelt lingerie

Icoon OpmerkelijkEen 45-jarige Ierse man is aangeklaagd omdat hij ondergoed heeft gestolen uit een lingeriewinkel in Belfast. De man was tijdens zijn misdaad verkleed als elfje.

De man, Robert Boyd, had zich als elf uitgedost omdat hij meedeed aan een rollenspel. Hij liet zich hier zo door meeslepen, dat hij de lingerie stal. De man schuift de diefstal dan ook in de schoenen van het elfje en ontkent zelf schuldig te zijn. "Mogelijk heb ik realiteit en fictie door elkaar gehaald", aldus Boyd.

Boyd beweert dat hij de diefstal absoluut niet bewust heeft gepleegd. Volgens aanklagers wist de man echter maar al te goed wat hij deed. De rechter moet nog uitspraak doen in de zaak.

Met dank aan Dior.sun voor de submit.

Houllier blijft bij Olympique Lyon

Gerard Houllier is ook volgend seizoen gewoon trainer bij Olympique Lyon. Dat heeft de Fransman bevestigd na de teleurstellende uitschakeling in de Champions League. AS Roma versloeg de Franse club met 2-0 in Lyon.

De uitschakeling van Olympique Lyon weerhoudt Houllier er niet van om met goede moed door te gaan bij de Franse topclub. “Ik heb het hier naar mijn zin en ik blijf," aldus de Fransman.

De afgelopen weken waren er geruchten dat Houllier bondscoach zou worden van de Australische nationale ploeg. “Dit zijn enkel geruchten en die zullen er wel meer komen zolang ik bij Lyon werk.”

Koeman: "Ik blijf bij Feyenoord"

In een interview met AD Sportwereld heeft de trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, zich uitgesproken over zijn toekomst bij de Rotterdamse club.

"Ik blijf zeker aan bij de club", aldus Koeman, daarmee vooruitkijkend op volgend seizoen. Door het nieuwe beleidsplan denkt Koeman na de zomer "meer voetbaltrainer te kunnen zijn en minder crisismanager".

De technisch manager van de club uit de Kuip, Peter Bosz, wil volgend seizoen meer specialisten toevoegen aan de technische staf. Hierdoor hoeft Koeman zijn aandacht minder te verdelen. "Als je niet veel te besteden hebt moet je creatief zijn. We hebben inmiddels een namenlijstje voor de nieuwe rol van spitsentrainer. Binnenkort zal bekend worden wie dat gaat doen," aldus Koeman.

Mobieltjes gaan mee het graf in

Icoon BinnenlandsVeel begraafplaatsen in het land kampen met hetzelfde mileuprobleem: nabestaanden die een lijkkist volleggen met allerlei spulletjes van de overledene. Deze spullen verteren echter niet. Het komt steeds vaker voor dat mobieltjes, iPods en andere elektronica met de overledene mee de grond in gaan.

"Nabestaanden vinden vaak dat zulke spullen dan echt bij de overledene horen. Maar ze denken er niet bij na dat daar materialen in zitten die slecht zijn voor het milieu", zo zegt Pauline Harmsen van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB).

Conway nieuwe testcoureur Honda

De regerend kampioen in de Britse formule 3, Mike Conway, wordt testcoureur bij het team van Honda Racing F1. Later dit jaar zal hij zijn Formule 1-debuut maken in de Honda RA107-bolide.

"Dit is een fantastische kans voor mij", aldus de 22-jarige Brit die dit seizoen in de GP2-klasse zal uitkomen voor Super Nova Racing. "Ik wil Honda bedanken voor het vertrouwen dat het team in mij heeft. Ik ben erg blij dat ik deel kan gaan uitmaken van het team en hoop dat ik optimaal gebruik kan maken van de hulp die Honda mij kan geven in mijn raceloopbaan. Vorig jaar heb ik een geweldig seizoen gehad en ik ben nu aan het werk aan de voorbereidingen op het GP2-seizoen."

De sportdirecteur van Honda, Gil de Ferran, is erg blij met de komst van Conway. "Mike heeft in verschillende klasses al laten zien over veel talent te beschikken. Vooral zijn prestaties in de Britse Formule 3 waren erg indrukwekkend. Honda ziet de ondersteuning van opkomend racetalent als een belangrijke onderdeel van haar strategie en we kijken ernaar uit om Mike bij het team te hebben en hem de komende maanden verder te helpen bij zijn verdere ontwikkeling als coureur."

Crysis "special-effects" trailer

Er is op de Game Developer's Conference een nieuwe trailer van Crysis getoond aan de pers. Helaas is deze trailer niet officieel vrijgegeven en moeten we het dus doen met een gefilmd stukje. De trailer laat de verschillende gebruikte effecten in de DirectX 10 first person shooter zien zoals het nieuwe physics systeem dat gedemonstreerd wordt door middel van een exploderende atoombom. Je kunt het filmpje hier bekijken. Hieronder vind je een GIF van hoe de atoombom explosie er uit ziet.

Vandamme wil alweer weg bij Roda JC

Jamaique Vandamme overweegt om na één seizoen alweer te vertrekken bij Roda JC. De zaakwaarnemer van de Belgische aanvaller, Jean-Claude Lagaisse, zegt in het Algemeen Dagblad dat hij voor Vandamme aan het rondkijken is.

Lagaisse zegt dat er geruchten zijn dat Standaard Luik interesse heeft in Vandamme. "Maar die interesse is nogal vaag. Dat moet je niet serieus nemen”, aldus Lagaisse over de aanvaller, die vorige week in het nieuws kwam nadat het hem even zwart voor de ogen werd in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Er werd even gevreesd voor hartritmestoornissen maar na onderzoek bleek dat niet het geval te zijn.

'SP hoort er nu echt bij'

SP-leider Jan Marijnissen vindt dat de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen van gisteren aantoont dat zijn partij zich nu gevestigd heeft tussen de 'grote jongens'. De SP, die zowel in Brabant als in Limburg groter is geworden dan de PvdA, is volgens Marijnissen nu ''genesteld in de kring van de vier grootste partijen. En we zijn niet van plan daar ooit nog weg te gaan''. Marijnissen ontkende gisteren dat zijn partij in de zuidelijke provincies zou hebben geprofiteerd van het feit dat Wilders deze keer niet meedeed: ''Het zíjn geen Wilders-stemmen.''

Voor Marijnissen smaakte de wraak van de verkiezingen gisteren zoet. ''In het kabinet was geen plaats voor ons. In de herberg van de mensen is wél plaats voor de SP'', aldus de SP-leider. In de Eerste Kamer zal de SP binnenkort 12 zetels bezetten, tegen 15 voor de PvdA. ''De PvdA is nog steeds groter, maar het verschil wordt kleiner. We hangen aan de achillespezen van die partij'', aldus SP-veteraan Remi Poppe.

Volgens Poppe en SP-secretaris Van Heijningen is het niet meer de vraag óf de SP ooit regeringsverantwoordelijkheid krijgt, maar wanneer dat gaat gebeuren. ''We stomen op naar de regering.''

Koe eet kip

Een koe in Chandpur, een afgelegen dorp in India, blijkt levende kippen te verorberen. De afgelopen maand verdwenen er op raadselachtige wijze bijna 50 kippen. Totdat de kippeneigenaar de dader ontdekte: zijn eigen koe.

De koe wordt normaal gesproken 's avonds bij de kippen gezet, omdat die ruimte ook dient als stal. De eigenaar die verwacht had dat een hond de dader was, zag zijn koe naar de kippen sluipen en zich als een roofdier op een aantal kippen storten.

Een lokaal tv-station schoot daarop beelden die tonen hoe de koe een kip beetpakt en in enkele seconden verslindt. Volgens een veearts zou het gedrag van de koe te maken kunnen hebben met een gebrek aan belangrijke mineralen in het lichaam van het runddier. Sommige dorpelingen geloven echter dat de koe in zijn vorig leven een tijger was.

Met dank aan afstandbediening voor de submit.

Geanimeerd gevecht!

Desktopfight of iconwars, we hebben ze al geregeld gehad hier op de weblog. Die zijn natuurlijk altijd leuk om te zien. Dit filmpje is ook zoiets. Hier zien we een vrouwelijk figuurtje dat wordt gecreeërd in een tekenprogramma. Na wat aanpassingen wordt ons figuurtje geconfronteerd met een nogal agressieve tegenstander. Nu moet ze in alle haast op zoek naar oplossingen. En die vindt ze in de mogelijkheden die een desktop nou eenmaal biedt. Klik

Dj Tiësto krijgt eigen radioprogramma

Icoon MuziekDj Tiësto is vanaf 6 april wekelijks op de radio te horen. Op vrijdagavond presenteert hij twee uur lang 'Club Nouveau' op Radio 538. Dj Jean, die tot nu toe op vrijdagavond te horen was op het radiostation, verlaat de zender.

"Het wordt een echt dance-programma waarin ik ook gewoon ga praten", zo zegt de Bredase dj. "De Club Nouveau show is voor mij de manier om wekelijks voor een wereldwijd publiek te kunnen draaien. Het is voor mij een uitlaatklep om te experimenten met alle verschillende stijlen welke dance muziek te bieden heeft."

De dj wil in het eerste uur van zijn programma toegankelijk (commerciële) dance-muziek draaien. Het tweede uur laat hij nieuwe tracks en remixen horen.

Vuile smeerlap...

Heeft er iemand een kogeltje over? Ik zeg het niet snel, maar de smeerlap uit het volgende filmpje verdient er absoluut eentje. Die vent spoort absoluut niet. Waarom niet? Hij is een vieze pedo die erg van jonge jongetjes houdt. En wat nog erger is, hij vindt het blijkbaar heel normaal en hij heeft absoluut geen schuldgevoel.

Een gezellig interviewtje met deze smeerlap.

Met dank aan FormerlyKnownAs voor de submit.

Nieuwe Manhunt 2 info

Manhunt was een controversiële game te noemen, en dat is nog voorzichtig uitgedrukt. Een game waarin je beloond werd voor het zo bruut mogelijk afslachten van je tegenstanders kon blijkbaar niet op veel begrip van veel mensen rekenen. Toch bestaat er een schare fans van de game, en voor die mensen komt Rockstar binnenkort met Manhunt 2 uit.

Er zijn nu meer details bekend over de inhoud van de game. Zo zal het verhaal los staan van het eerste deel. The Director, gangs, closed circuit tv-camera's en hoofdrolspeler James Earl Cash zul je niet tegen komen.

Je speelt dokter Daniel Lamb, opgesloten in een psychiatrisch privé-ziekenhuis van The Project, je voormalige werkgever. Je werkte daar in het geheim aan een nieuw drugs-gebaseerd wapen. Bij je uitbraak zal je hulp krijgen van Leo Kasper, een psychopatische patient. Leo zal je de fijne kneepjes bijbrengen van het zo pijnlijk mogelijk iemand uit het leven helpen.
De kill-levels zijn wel terug uit deel één, je kunt Hasty, Violent en Gruesome Kills uitvoeren. Het zal dit keer ook mogelijk zijn om een gun voor stealth-kills te gebruiken. Nieuw is dat dit keer ook Environmental Kills in de gameplay verwerkt zijn, deze worden on-screen weergegeven door een wit kruis. Wie The Punisher heeft gespeeld weet hoe dat ongeveer in z'n werk gaat. Zo kun je iemand z'n gezicht kennis laten maken met een elektriciteitskastje, de kwaliteit van een schedel testen met een telefoon of een gewoon een toilet gebruiken om lastige vragen te voorkomen.

Liefhebbers van mini-games zitten ook goed bij Manhunt 2, wanneer je je verstopt in de schaduw, en een tegenstander komt te dichtbij, zal je een button-combo na moeten doen om Daniel z'n ademhaling te controleren. Ook nieuw in dit tweede deel is de mogelijkheid tot springen en kruipen.

Natuurlijk is al dat moorden leuk en aardig, maar welke wapens krijg je tot je beschikking? De plastic zak, glasscherf, pistool, shotgun en wapenstok maken een glorieuze terugkeer. Pennen, sloophamers en een van spijkers vergeven honkbalknuppel zijn nieuw in dit bloederige circus.
Het wapen-selectie systeem is op de schop genomen, opvragen van je inventory zet het spel op pauze. Vooralsnog is onbekend of dit betekent dat je meerdere wapens mee kunt sjouwen.

De game is gepland voor een release in de lente van 2007.

John Inman (Mr. Humphries) overleden

In een ziekenhuis in de Britse hoofdstad Londen is de Britse acteur John Inman op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Inman is vooral bekend geworden door zijn rol als mister Humphries in de tv-serie 'Are you being served' (Wordt u al geholpen). Die tv-comedy uit de jaren '70 was indertijd zeer populair, ook in Nederland. Nadat 'Are you being served' in 1985 eindigde, werden de televisieoptredens van Inman ook minder. In 1992-1993 werd er nog een spin-off van 'Are You Being Served' gemaakt, onder de naam 'Grace & Favour', waarin Inman weer in de huid van mr. Humphries kroop.

In 'Are you being served' speelde Inman de rol van verwijfde verkoper in een typisch Brits warenhuis genaamd 'Grace Brothers'. In zijn rol heette hij voluit 'Mr. Wilberforce Claybourne Humphries' en was hij overduidelijk homoseksueel. Beroemd uit de tv-serie werd de kreet: ''Mister Humphries are you free?'', waarop hij steevast met hoge stem antwoordde: ''Yes i'm free''.

John Inman was in het gewone leven overigens ook homoseksueel. In 2005 ging hij, toen de Britse wet dat mogelijk maakte, een geregistreerd partnerschap aan met Ron Lynch waarmee hij al 33 jaar een relatie had.John Inman in zijn glansrol

Renault geeft Red Bull alle steun

Renault wil Red Bull alle steun geven om komend seizoen goed te presteren. De Franse motorleverancier wil alles wat mogelijk is doen om Red Bull goed voor de dag te laten komen.

"Red Bull moet alles op zijn plaats krijgen, het is een nieuw verbond. We doen alles wat we kunnen om het zo goed mogelijk te laten verlopen en het testen is in veel opzichten erg positief gebleken. We moeten leren samen te werken en onze efficiëntie zien te verbeteren. Daaraan hebben we de afgelopen weken gewerkt", aldus Denis Chevrier, hoofd motorenafdeling van Renault.

Niet alleen Red Bull heeft voordeel bij de samenwerking tussen beide teams. Renault zelf probeert ook voordeel te halen uit de testkilometers die Red Bull maakt. "De vele kilometers die de Renault-motor in de winter heeft gemaakt, zullen onze teams beide ten goede komen", sluit Chevrier af.

Softwareverkopen Japan

De wekelijkse Japanse softwareverkopen zijn weer bekend. Dit keer weer 'ns een PS3 game op één:

GameConsolePublisherAantalTotaal
Gundam MusouPS3Bandai Namco170.725170.725
Super Robot WarsNDSBanpresto139.311139.311
Monster Hunter 2PSPCapcom137.851843.132
Wii SportsWiiNintendo39.6391.130.376
Professor LaytonNDSLevel 533.957220.673
Wii PlayWiiNintendo31.702976.288
Left Brain: Mistake Museum 2NDSBandai Namco28.49528.495
DQ: Monster JokerNDSSquare-Enix27.2361.201.812
New MarioNDSNintendo24.5454.193.532
Brain Training 2NDSNintendo22.8544.039.850

De nummers 11 t/m 30:

11. (NDS, Nintendo) Animal Crossing Wild World
12. (NDS, Nintendo) Picross DS
13. (WII, Nintendo) Fire Emblem: Goddess of the Dawn
14. (NDS, Nintendo) Mario Kart DS
15. (NDS, Marvelous Interactive) Harvest Moon: The Island I Grew Up On
16. (NDS, Nintendo) Hotel Dusk: Room 215
17. (NDS, Nintendo) Common Knowledge Training
18. (NDS, Nintendo) Wario: Master of Disguise
19. (NDS, Nintendo) Brain Age
20. (NDS, Pokemon) Pokémon Diamond
21. (NDS, EA) SimCity DS
22. (WII, Takara-Tomy) Naruto: Shippuuden Gekitou Ninja Taisen! EX
23. (WII, Nintendo) Wario Ware Smooth Moves
24. (PS2, Alchemist) Higurashi no Naku Koro ni
25. (NDS, Nintendo) English Training
26. (NDS, Konami) Death Note
27. (NDS, Pokemon) Pokémon Pearl
28. (NDS, IE Institute) Kanji Brain Test 2M
29. (NDS, Bandai-Namco) Heisei Board of Education DS
30. (NDS, Sega) Bleach DS 2nd: Kokui Hirameku Requiem

Van de top 30:

NDS - 22
WII - 5
PS2 - 1
PSP - 1
PS3 - 1

Aboutaleb toch heel boos op Wilders

PvdA-staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb is bij nader inzien toch heel boos over de motie van wantrouwen die de Partij voor de Vrijheid (PVV) tegen hem en zijn collega Nebahat Albayrak indiende. Dat zei de PvdA'er gisteren tegen buitenlandse media.

Toen PVV-leider Geert Wilders de motie aankondigde, reageerde Aboutaleb nog vrij rustig. Hij noemde de motie van de PVV toen ''hun goed recht'' en zei het debat met Wilders graag te willen aangaan. '''Maar ik heb er de afgelopen dagen nog eens over nagedacht en werd steeds bozer.'' Hij zei zich nog nooit zo onveilig te hebben gevoeld in Nederland sinds de PVV de aanval op hem opende wegens zijn dubbele nationaliteit. Hij doelde daarmee niet op het risico van een aanslag op zijn persoon, maar op de ''onderstroom in de Nederlandse samenleving die me hier niet wil hebben''.

'Volgende is Koran verbranden'
Volgens Aboutaleb zal het voor Wilders toch nooit genoeg zijn. ''Zelfs al verscheur ik voor de camera mijn paspoort. De volgende stap die dan van mij verwacht zal worden is dat ik de koran publiekelijk verbrand'', aldus de PvdA'er gisteravond tegenover vertegenwoordigers van de buitenlandse pers.

De oud wethouder van Amsterdam zegt zichzelf als een ''frontsoldaat'' te beschouwen op de weg naar integratie. ''Ik ben de laatste tien jaar ongevraagd uitgegroeid tot symbool van 'nieuwe Nederlanders'. Ook Albayrak is zo'n symbool. Daarom zijn we een soort frontsoldaten. Ik benadruk deze term omdat zij het meeste risico lopen te worden aangevallen. Je hebt niet altijd iemand die je in de rug dekt. Het debat over dubbele paspoorten is bedoeld om mij te beschadigen. Het is een persoonlijke aanval.'' Volgens Aboutaleb ziet Wilders moslims per definitie als 'onbetrouwbare mensen die je niet in Nederland moet willen'.

Aboutaleb bestrijdt ook dat een dubbel paspoort automatisch een dubbele loyaliteit met zich meebrengt, zoals Wilders stelt. ''Nederlanders die in de Tweede Wereldoorlog collaboreerden met de nazi's hadden ook maar één paspoort'', zei de staatssecretaris.

Het gesteggel van de laatste weken zou de PVV electoraal gezien overigens geen windeieren hebben gelegd. Als de partij had meegedaan aan de Provinciale Statenverkiezingen, zou die 11% van de stemmen hebben gehaald. Dat blijkt uit onderzoek van opiniepeiler de Hond in opdracht van de NOS. Bij de Kamerverkiezingen van 2006 haalde Wilders nog 5,9%.

Met dank aan djmurcielago en FOKwa voor de submit.

Zuid-Korea maakt wetten voor robots

Icoon Digital Zuid-Korea wil ethische wetten opstellen voor robots om duidelijk te maken hoe mensen en robots met elkaar om dienen te gaan. "De regering is van plan ethische gedragsregels op te stellen voor de rol en functies van robots, omdat de intelligentie van robots in de nabije toekomst een sterke ontwikkeling zal doormaken", aldus Park Hue-Young van het ministerie van Handel, Industrie en Energie. "Stel je voor dat mensen androïden gaan gebruiken als echtgenoot of verslaafd raken aan de interactie met de robots zoals sommigen verslaafd raken aan internet", waarschuwt Park.

Zuid-Korea ziet de robotindustrie als één van de tien belangrijkste pijlers voor de groei van de eigen economie de komende jaren. Het land denkt dat robots rond 2018 routineoperaties zullen uitvoeren in ziekenhuizen. Ook zal elke Koreaan tussen 2015 en 2020 een 'huisrobot' hebben. De Koreaanse regering is bang dat mensen de robots gaan misbruiken of verslaafd worden aan hun robotvriendje. Zuid-Korea is momenteel op technologisch gebied één van de modernste landen ter wereld.

De wetten in Zuid-Korea zullen gebaseerd zijn op de beroemde robotwetten van Asimov. De science-fictionschrijver voorzag de problemen die zich zouden gaan ontwikkelen tussen mens en robot. Asimovs drie wetten van de robotica in het kort:
1. Een robot mag een mens geen letsel toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens letsel oploopt.
2. Een robot moet de bevelen uitvoeren die hem door mensen gegeven worden, behalve als die opdrachten in strijd zijn met de Eerste Wet.
3. Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de Eerste of Tweede Wet.

Overigens wordt ook in Europa nagedacht over ethnische normen voor robots. Een groep onderzoekers van het European Robotics Research Network wil eveneens regels opstellen voor het gebruik van robots. In april zullen de wetenschappers met voorstellen komen.De huisrobot


Met dank aan jimpsel voor de submit.

Wereldbekerfinales 2008 in Heerenveen

Volgend seizoen zullen de finales van de strijd om de wereldbeker in het Thialf in Heerenveen worden verreden. De internationale schaatsunie ISU heeft dat in Salt Lake City besloten.

De definitieve lijst van de wereldbekercyclus is nog niet helemaal vastgesteld. De eerste wereldbekerwedstrijden zullen in principe worden verreden in Salt Lake en Calgary. Daar zullen dan vrijwel alle afstanden op het programma staan.

Loting WK Afstanden dag 1

Vandaag start de eerste dag van het WK Afstanden in Salt Lake City. Voor de mannen staat de 5000 meter op het programma, terwijl de vrouwen de 1500 meter zullen rijden.

Sven Kramer zal pas in de allerlaatste rit in actie komen tegen de Italiaan Enrico Fabris. Een race eerder zal Carl Verheijen het opnemen tegen de Noor Eskil Ervik. Wouter Olde Heuvel completeerd de Nederlandse mannelijke inbreng vandaag. Hij start tegen de Rus Ivan Skobrev.

Bij de vrouwen komt Ireen Wüst in actie tegen de Canadese Christine Nesbitt. Marja Vis mag haar tijd laten noteren tegen de Japanse Masako Hozumi. In de slotrit zal Pauline van Deutekom tegen Kristinsa Groves de 1500 meter afsluiten.

Krajicek naar tweede ronde Indian Wells

Michaella Krajicek heeft zich voor de tweede ronde geplaatst van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells. De Nederlandse versloeg de Zweedse Sofia Arvidsson met 6-4 en 6-3.

De 18-jarige Krajicek draait tot nu toe een zeer matig seizoen. In Indian Wells won ze pas haar tweede partij van dit jaar. In de tweede ronde heeft de Nederlandse een zware tegenstandster: De nummer één van de wereld, de Russische Maria Sharapova.

Koeman: "Een onbeschrijflijke wedstrijd"

Na afloop van de 1-1 in de return van de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal sprak de trainer van PSV, Ronald Koeman, van een "onbeschrijflijke” wedstrijd. De Eindhovenaren plaatsten zich voor de kwartfinales, mede door de 1-0 winst in de heenwedstrijd.

"Fantastisch gewoon, voor mij, voor de spelers, voor de club en voor onze supporters. Met 1-1 hebben we hier gekregen wat we wilden," aldus Koeman die erg tevreden was over zijn ploeg. "Natuurlijk, die eigen goal van Alex was waardeloos. Maar daarna drukte Arsenal niet door. Ze hinkten een beetje op twee gedachten. Na de gelijkmaker van Alex was het gedaan. Arsenal had de moed en de kracht niet meer om terug te vechten. Dit was al een lekker toetje, ik ben benieuwd welke tegenstander er vrijdag bij de loting voor ons uitrolt.”

Koné waarschijnlijk weken aan de kant

Arouna Koné is waarschijnlijk enkele weken niet inzetbaar. Gisteravond raakte de aanvaller van PSV, in de Champions League wedstrijd tegen Arsenal, geblesseerd aan zijn knie.

"Hij heeft de mediale band van zijn knie verrekt. Ik ben bang dat we hem enkele weken moeten missen", aldus Ronald Koeman na afloop van de wedstrijd. Doelman Gomes hield eveneens een beenblessure over aan het duel in Londen. Vandaag komt meer duidelijkheid over de ernst daarvan.

DVD: Just FriendsChris Brander is het toonbeeld van succes. Hij woont in een luxe mansion met uitzicht over Los Angeles en heeft een goede baan bij een platenmaatschappij. Hij leeft maar voor twee dingen: vrouwen versieren voor een nachtje plezier en succesvol zijn in alles wat hij doet. Als hij van zijn baas een platendeal moet sluiten met überdom blond zangeresje Samantha James ziet Chris er vreselijk tegenop. Zij is na een one-night-stand nog steeds verliefd op hem en heeft de meest afschuwelijke karaktertrekken. Om haar een contract te laten tekenen moet hij haar zien te paaien en vertrekken ze samen naar Parijs. Als het vliegtuig plotseling een noodlanding moet maken in de geboorteplaats van Chris, wordt hij geconfronteerd met een periode waarin hij alles behalve succesvol was.

DVD: Laguna Beach 2

Na het eerste seizoen van Laguna Beach stonden de rijke ouders in de rij om hun populaire zoon of dochter de serie in te praten. Je kind in een real-life soap over het leventje aan de zonnige kust van Californië, dat was nog eens pronken met je veren! Gelukkig bestaat de serie in het tweede seizoen voor een groot deel uit dezelfde tieners. De spil van de serie is Kristin, die het eerste seizoen iets meer op de achtergrond stond. Haar vrienden maken nu hun intrede in de serie, maar er is ook veel ruimte voor haar studerende vrienden uit het vorige seizoen. Sinds kort is de tweede serie op dvd verkrijgbaar.


Manchester United maand zonder Saha

Manchester United zal het ongeveer een maand moeten doen zonder aanvaller Louis Saha. De spits heeft dinsdag, in de voorbereiding op de Champions-League wedstrijd tegen Lille, een hamstringblessure opgelopen.

Het wegvallen van de Fransman is een probleem voor manager Alex Ferguson. Volgende week vertrekt de Zweed Henrik Larsson terug naar zijn geboorteland en aanvaller Ole Gunnar Solskjaer staat nog enkele weken buitenspel na een knie-operatie.

Groenewold voldoende fit

Renate Groenewold is voldoende hersteld van een zware verkoudheid. Ze kan daarom deelnemen aan de WK afstanden in Salt Lake City. De voormalige wereldkampioene allround komt vrijdag voor de eerste keer in actie, op de 3000 meter.

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary, afgelopen weekend, was Groenewold allesbehalve fit. Ze volgde in Canada een antibioticakuur om beter te worden. Normaal gesproken zal Groenewold op drie onderdelen aan de start verschijnen, de 3 en 5 kilometer en de ploegachtervolging.

Man wint rechtszaak tegen spammer

Icoon InternetHoewel de meeste computergebruikers slechts even zuchten en op delete drukken, is spam toch een grote ergernis. Toen de 30-jarige Gordon Dick uit Edinburgh een spammailtje ontving, klaagde hij de afzender, Transcom Internet Services, aan.

Dick werd in het gelijk gesteld door de rechter en het bedrijf moest een schadevergoeding van 750 pond (duizend euro) betalen. Ook moet het bedrijf 600 pond (900 euro) betalen om de kosten voor de rechtszaak te vergoeden.

''Sommige mensen deleten en negeren het'', zegt Dick, specialist in internetmarketing. ''Maar als iemand stenen tegen je ruit gooit, zou je dat dan ook negeren? Het is asociaal gedrag en ze moeten het gewoon niet doen.'' Het bedrijf zou Dicks e-mailadres zonder toestemming van een internetforum hebben geplukt, wat in strijd is met de Europese wetgeving over gegevensverzameling.

Transcom ontkent dat het bericht spam was en beweert dat het bericht per ongeluk bij Dick terecht is gekomen. Volgens Dick was hij niet de enige en kregen 41.000 mensen dezelfde mail als hij.

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Elite Base Jumping en Line Game (behendigheidsspel)
Hoe goed ben jij? Ik heb 1159 punten gehaald met Base Jumping!

Met dank aan vogelkooi voor de submit van Line Game!
Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Muziekcolumn / Meat Loaf - Paradise By The Dashboard Light

Muziek, de een beschouwt het als behang, de ander kan als een bezetene over doorfreaken over zijn of haar favoriete band of zanger. Freak of onkundig, bijna iedereen heeft wel songs die ontroerende momenten naar boven laat komen. Een oude liefde, een grappige gebeurtenis of het enthousiasme voor een speciaal liedje, terwijl je daar nu heel anders over denkt.
Als je dan ook nog van schrijven houdt, is de muziekcolumn een feit.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Ik hang voor paal."

En de top 5:

5: Ryoga: "Michael Jackson vindt nieuwe roeping"
4: Twinky: "laatste minuten van het wereldrecord paalhangen verlopen moeizaam""
3: JCdeLeeuwarden: "AOok dik flosdraad blijkt bruikbare toepassingen te hebben."
2: Apotheose: "Das wel een hele feestelijke opening van de nieuwe kazerne."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: aereda

previous picture

Roy Makaay scoort snelste CL-doelpunt ooit

Icoon VoetbalRoy Makaay, speler van Bayern München, heeft het record van snelst gescoorde doelpunt in de Champions League aangescherpt. Na tien seconden stond zijn ploeg woensdagavond al met 1-0 voor tegen Real Madrid. Mede door dit doelpunt, de Duitsers wonnen met 2-1, is Bayern München door naar de kwartfinales van de Champions League, waar het mogelijk PSV treft.

Wat het doelpunt extra bijzonder maakt, is dat de Koninklijke de aftrap nam. De bal ging voorbij aan Roberto Carlos, kwam terecht in de voeten van Salihamidzic die perfect voorzette op Makaay, die scoorde.

Het oude record staat op naam van Gilberto Silva. Hij scoorde in 2002 tijdens een uitwedstrijd bij PSV na twintig seconden. Arsenal won dat duel uiteindelijk met 4-0.
Met dank aan Walter_Sobchak voor de submit.

Verkiezingen: coalitie houdt stand, opkomst weer laag

Icoon VerkiezingenDe coalitiepartijen van de Tweede Kamer houden ook in de Eerste Kamer een meerderheid. De SP, die het tijdens afgelopen Tweede Kamerverkiezingen uitstekend deed, kwam ook tijdens deze verkiezingen als winnaar uit de bus en verdrievoudigde haar zetelaantal in de Senaat.

Het CDA zakt één zetel terug: van 23 naar 22 zetels; de Partij van de Arbeid zakt van 19 naar 15. De ChristenUnie wint twee zetels en komt in totaal op vier. De coalitiepartijen hebben hiermee 41 van de 75 te verdelen Senaatzetels. Dat zijn er drie minder dan in 2003.Opkomst
Ruim 46% van de stemgerechtigde kiezers heeft woensdag de gang naar het stembureau gemaakt, ruim een procent minder dan de verkiezingen van vier jaar geleden. De opkomst bij Provinciale Statenverkiezingen is de afgelopen stemmingen laag, zo rond de 45%. In 1978 was de opkomst nog bijna 80%.

VVD en PVV
De VVD heeft geprofiteerd van het feit dat de PVV van Geert Wilders niet aan de verkiezingen meedeed. Volgens een peiling van Maurice de Hond zou 70% van de kiezers die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op de PVV stemde, op de VVD hebben gestemd. Zou de partij van Wilders wel mee hebben gedaan, dan zouden de rollen omgekeerd zijn en zou 30% van de VVD-stemmers op de PVV hebben gestemd, aldus De Hond.

[update] Sony voelt zich thuis

Zo langzamerhand worden online services voor consoles steeds belangrijker. Zo wist Microsoft met Xbox Live! een groot succes te boeken en heeft zelfs Nintendo een eigen online dienst, met de Virtual Console en de Mii's. Sony had met de PlayStation 2 al een online functionaliteit, maar van een echte unieke service kon men nog niet spreken. Met de PlayStation 3 willen ze dat veranderen, troef hierin wordt Home.

Sony gaf al eerder aan dat ze op de GDC een concurrent voor Live! zouden gaan presenteren, dit bleek dus Home te worden. Home is een virtuele wereld waar je als PlayStation 3 bezitter in kan ronddwalen met je eigen personage. Je kunt in de wereld van Home andere personages aanspreken, uitdagen voor een spelletje en zelfs meenemen naar jouw eigen online huis.

De dienst zal in principe gratis worden, maar je zult gaan moeten betalen voor kledingstukken en meubilair. Sony zegt zelf dat dit nog maar het begin is, ze willen de virtuele wereld snel gaan uitbreiden door bijvoorbeeld bedrijven aan te trekken. Geheel nieuw is dit principe natuurlijk niet, de Second Life invloeden zijn alom, maar misschien weet Sony mensen aan te trekken met Home.

Een impressiefilmpje vind je hieronder en deze geeft een goed beeld van wat je kunt gaan verwachten van Home.
Quicktime
WMV

[update]
Bij Home krijg je ook de game Little Big Planet. Details over multiplayer, gameplay of wat dan ook weten we niet, we hebben alleen een gameplaytrailer die in MOV of WMV te bekijken is.

[update 2]
Inmiddels is er wat meer bekend over Little Big Planet. Je kunt elk level zelf designen, vullen met user-created content, en delen met anderen. Er wordt bijgehouden hoeveel mensen in jouw level spelen.
Bij het selecteren van een level, of plot zoals ze genoemd worden in de game, kun je kiezen om alleen dev-only, user-only, friends-only of gewoon alles te tonen. Enkele screenshots:

[update 3]
Er is ook een filmpje verschenen die laat zien hoe je plots kunt bouwen, en hoe het sharen in z'n gang gaat. Het filmpje kun je traditiegetrouw in WMV of als MOV bekijken.

World of Warcraft blijkt populair

Blizzard verblijdt ons met enkele verkoopcijfers van World of Warcraft en zijn uitbreiding, The Burning Crusade.

Volgens Blizzard zijn in minder dan een maand na release nu al meer dan 3,5 miljoen exemplaren van The Burning Crusade verkocht. Op het moment zijn er dan ook meer dan 8,5 miljoen mensen die elke maand geld overmaken naar Blizzard.

Om dit even in perspectief te plaatsen, dit zou betekenen dat iedereen in Somaliland The Burning Crusade heeft gekocht, en dat heel Oostenrijk World of Warcraft speelt.

Blizzard was zoals wel te verwachten erg blij met deze verkoopresultaten.


In den beginne was WoW nog vrij leeg...
Laatste reviews en specials
review
Salt and Sanctuary (Nintendo Switch)
special
Hardware en gadgets op G2A
review
Blu-ray: Pacific Rim Uprising
preview
Hyperbook en Hyper Arena VR
special
World of Warcraft: Battle for Azeroth - interview met Terran Gregory en Gary Platner
review
Blu-ray: The Post
©FOK.nl e.a.