Bill Gates nog steeds rijkste mens

Icoon AlgemeenBill Gates, medeoprichter van Microsoft, is nog steeds de rijkste mens ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op 56 miljard dollar. Gates staat voor de dertiende keer bovenaan in de jaarlijkse lijst van het blad Forbes.

Gates' voornaamste concurrent is Warren Buffett, met 52 miljard dollar. De voorsprong van Gates op Buffett is het afgelopen jaar gehalveerd. De Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim Helu staat met 49 miljard op de derde plaats.

De hoogstgeplaatste Europeaan is de Zweedse oprichter van IKEA, Ingvar Kamprad. Zijn vermogen van 33 miljard dollar is goed voor een vierde plaats.

Er staan vier Nederlanders op de lijst van 946 miljardairs. De 52-jarige Charlene de Cavalho-Heineken staat op plaats 102 met een vermogen van 7,2 miljard. Op plaats 230 staat Frits Goldschmeding, bekend van Randstad. Zijn vermogen wordt geschat op 3,8 miljard. Mediamagnaat John de Mol, bekend van onder meer Talpa, bereikte met 2,2 miljard de 432e plaats. Door zijn vermogen van 1,3 miljard bemachtigt Joop van den Ende de 754e plaats.

Ook de eigenaren van Aldi staan op de lijst, evenals ex-premier Silvio Berlusconi, met 11,8 miljard de rijkste man van Italië. Vooral in Rusland en India is het aantal miljardairs gestegen.