'Forrest Gump' krijgt mogelijk vervolg

Icoon FilmDe film 'Forrest Gump' krijgt mogelijk een vervolg. Plannen voor een tweede deel zijn in de maak, aldus een anonieme maar 'zeer betrouwbare' bron. De bron vermeldde het nieuws op de Amerikaanse filmsite Cinema Blend. Er zouden op dit moment onderhandelingen zijn met Tom Hanks, die in 1994 de hoofdrol speelde in het origineel.

De opdracht voor het maken van een vervolg zou al in 2001 zijn gegeven door filmmaatschappij Paramount Pictures. Het scenario zou worden gebaseerd op het boek 'Gump & co', geschreven door Winston Groom, die ook 'Forrest Gump' schreef; de basis voor de eerste film.

Door onenigheid met Groom zou het project echter op een laag pitje zijn gezet. De auteur zou ontevreden zijn geweest over de vergoeding die hij ontving voor de eerste film. Deze problemen zouden nu uit de wereld zijn geholpen waardoor het plan weer op de rails staat. Of de film wordt gemaakt indien Hanks past voor de hoofdrol is nog niet bekend. Ook is nog niet zeker of regisseur Robert Zemeckis, die het zeer succesvolle eerste deel regisseerde, het tweede deel voor zijn rekening neemt.


My momma always said, "Life was like a box of chocolates.
You never know what you're gonna get."

'Forrest Gump' won destijds zes Oscars, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste hoofdrolspeler. De film draait om de geestelijk achtergestelde Forrest Gump, die zonder het te beseffen in belangrijke historische gebeurtenissen verzeild raakt.

Met dank aan Bupatih voor de submit.