FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 maart 2007

NV Reizigers wil één verantwoordelijke voor OV

Icoon VervoerDe Nederlandse Vereniging van Reizigers (NV Reizigers) wil maar één verantwoordelijke voor het openbaar vervoer in Nederland. De organisatie wil graag dat de staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa die taak op zich neemt.

Minister Camiel Eurlings van Verkeer werd na de verdeling van de portefeuilles verantwoordelijk voor de Nederlandse Spoorwegen. Huizinga kreeg naast stads- en streekvervoer ook taxizaken en het decentrale openbare vervoer, waaronder de OV-chipkaart) toebedeeld. De NV Reizigers vindt het een grote fout dat het openbaar vervoer 'geknipt' is.

Klappen voor Yvonne

Yvonne van H. laat weer eens wat van d'r horen. Dit keer heeft ze klappen gehad. Een van de daders heeft een afdruk van zijn zegelring achter gelaten. Dus alle mannen met een zegelring zijn binnenkort aan de beurt op haar website, stelletje klootzakken zijn het, mannen met zegelringen.

Naar eigen zeggen is haar optreden bij Pauw en Witteman de aanleiding van deze kloppartij.
Ze heeft dus eerst gevraagd waarom ze zo boos waren. Ik kan me voorstellen dat ze klappen heeft gekregen, haar optreden bij P&W was inderdaad slecht. Of zou toch vanwege haar strijd om iedere onschuldige Nederlander tot pedo te bestempelen een reden kunnen zijn?

Ik zie het al helemaal voor me. Ze loopt over straat en ziet twee mannen langs een schoolplein lopen. Nou, dan weet je het wel, dat zijn vieze mannetjes. Ik vermoed dat ze op de mannen is afgelopen en ze flink de waarheid heeft verteld. Wat denken ze wel. Maar ja, mannen die langs een schoolplein lopen, daar moet je voorzichtig mee zijn. Voordat je het weet zit je met een blauw oog, een bloedneus en een afdruk van een zegelring op je giechel thuis.
Sterkte Yvonne van H. Dat je maar snel weer mag opknappen.

Neonazi's herdenken gesneuvelde SS'ers

Icoon AlgemeenOngeveer tachtig neonazi's van de groep Blood and Honour kwamen zaterdag bijeen op het Duitse militair kerkhof aan de Dodenveldstraat in Lommel. De neonazi's herdachten gesneuvelde SS'ers.

Op het kerkhof brachten de aanwezigen de Hitlergroet en hielden ze neonazistische toespraken. Waarnemend burgemeester van Lommel, Walter Cremers, zegt de gebeurtenis ernstig te gaan evalueren, maar er op dit ogenblik niets aan te kunnen doen. Het wachten is op de wet die neonazistische groeperingen, zoals Blood and Honour, verbiedt.

Rond drie uur 's middags kwamen de eerste groepjes neonazi's aan in Lommel. Politieagenten in burger stonden rondom het kerkhof om een oogje in het zeil te houden. Rond half zeven werd de bijeenkomst afgesloten. Hij was vreedzaam verlopen.

Blood and Honour zal zaterdagavond een concert houden op een geheime locatie. Volgens burgemeester Cremers zal dat concert niet in Lommel plaatsvinden. Er is de afgelopen dagen contact opgenomen met alle zaaleigenaars.

Grote pro-homobetoging in Italië

Icoon BuitenlandsZeker 50.000 Italianen zijn zaterdag de straat op gegaan om te demonstreren voor de invoering van een geregistreerd partnerschap. Organisaties van homoseksuelen en de met de ex-communisten verbonden vakbond Cgil hadden opgeroepen tot de betoging, zo meldden Italiaanse media.

Maar liefst drie ministers van de regering-Prodi namen deel aan de demonstratie. Diens centrumlinkse coalitie, De Unie, had in principe afgesproken een geregistreerd partnerschap in te voeren in Italië. Na kritiek van het Vaticaan proberen enkele katholieke parlementariërs van de coalitie echter terug te krabbelen.

De communistische leider Oliviero Diliberto verdedigde het wetsontwerp zaterdag nog eens: ''Het is een kwestie van gezond verstand om de rechten van stellen te regelen. Ik vind de intolerantie van de Vaticaanse hiërarchie ondragelijk.''

Ernstig ongeval op A4 na kat-en-muisspel

Icoon OngelukEen ernstig ongeval met drie gewonden op de A4 ter hoogte van het Prins Clausplein zaterdagmiddag blijkt veroorzaakt door een kat-en-muisspel. De twee 'spelers' blonken volgens de politie uit in a-sociaal rem- en rijgedrag, waaronder bumperkleven.

Het Korps landelijke politiediensten trok op last van het Openbaar Ministerie de rijbewijzen van de automobilisten in. Omstreeks 16.00 uur voegde een 28-jarige Hagenaar bij Leidschendam in op de A4. Een andere automobilist, een 54-jarige man uit Heteren, voelde zich door het invoegen van de Hagenaar gesneden.

Op een gegeven moment haalde de Hagenaar de andere auto in over de vluchtstrook en zette daarna zijn auto midden op de rijbaan stil. Achteropkomend verkeer moest volop in de remmen voor de twee stilstaande voertuigen. Drie auto's stonden niet op tijd stil en botsten tegen de twee voertuigen.

Een vrouwelijke inzittende van een van de achteropkomende auto's werd met nek- en rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht, evenals een vrouw in een andere auto die een arm brak. Ook haar man is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Na het ongeval werden twee rijstroken afgesloten en ontstond er een lange file.

Microsoft over Home en Little Big Planet

Tijdens de GDC liet Sony een nieuwe game getiteld Little Big Planet en hun nieuwe online community service Home zien. Natuurlijk werd de concurrentie gevraagd naar hun mening en Microsoft liet bij monde van de algemeen directeur van de Microsoft's Game Developer Group weten dat ze onder de indruk zijn van Little Big Planet.

Hij herkent in de Trophies wel aspecten die hun oorsprong in Achievements kennen, maar ziet ook dat Sony er een andere richting mee op wil dan Microsoft. Natuurlijk kon hij niet zomaar een compliment maken, dus werd er ook een kleine veer in de eigen kont gestoken:

"I think there is very much a vision that people see it and it looks cool but it's fundamentally separate from the games – or at least what they've shown so far. It's a cool world but it's like a little game by itself. Our approach is the other way around; it's that games are the center and that's the star of the show, that's what people buy the console for."

Little Big planet vond hij "very cool", maar zei tegelijk dat er niet veel games zijn die deze aanpak volgen. Er is niet veel om in te halen, aldus de algemeen directeur.

Zwitsers veroordelen Turk voor ontkennen genocide

Icoon BuitenlandsIn Zwitserland is gisteren de leider van de links-nationalistische Turkse Arbeiders Partij Dogu Perincek veroordeeld tot een boete wegens het ontkennen van de Armeense genocide. De Turk had in 2005 tijdens een bezoek aan Zwitserland de massaslachting op de Armeniërs ten tijde van Ottomaanse Rijk een ''internationale leugen'' genoemd. De Zwitserse rechtbank noemde de 65-jarige Perincek in haar vonnis een ''racist'' die een ''vaststaand historisch feit'' ontkent.

Perincek liet de rechtbank eerder deze week nog weten dat hij niets heeft ontkend, omdat er simpelweg nooit een genocide heeft plaatsgevonden. Volgens Perincek bezit hij Russische bewijzen dat het indertijd (rond 1915) om etnische gevechten ging met slachtoffers aan Armeense en Turkse zijde. Hij liet vanuit Turkije weten hoger beroep aan te tekenen tegen het in zijn ogen ''racistische en imperialistische'' vonnis.

In Zwitserland is het sinds 1995 verboden om elke genocide te ontkennen. Tot dusver werden alleen mensen veroordeeld die de holocaust op de Joden ontkennen. In Turkije is het juist uitdrukkelijk verboden om de slachting uit 1915 op de Armeniërs een genocide te noemen. De rechtszaak heeft dan ook tot spanningen geleid tussen Zwitserland en Turkije.

Ottomaanse Rijk
De Armeense Genocide, waarbij naar schatting ruim één miljoen Armeniërs werden omgebracht, vond plaats in het Ottomaanse Rijk ten tijde van het regime van de Jonge Turken (1915 tot 1917), toen het land streed aan de zijde van Duitsland. Omdat de Turken twijfelden aan de loyaliteit van de Armeniërs besloten ze hen te deporteren naar Syrië.

Westerse historici zijn het over het algemeen eens dat een genocide plaatsvond en veel Westerse landen erkennen de genocide ook alsmede het Europese parlement. Turkije verzet zich daar echter fel tegen en ontkent al 80 jaar dat er een genocide heeft plaatsgevonden.

WK SLC: Wereldtitel en record voor Wolf


Jenny Wolf is de nieuwe wereldkampioene op de 500 meter. Met een fabelachtig nieuw wereldrecord van 37,04 was de Duitse haar Chinese opponente Beixing Wang, die de eerste omloop won, te snel af. Wang eindigde in de tweede omloop als tweede in een tijd van 37,29.

Annette Gerritsen was wederom de beste Nederlander, met 37,97 reed ze nu wel onder de 38 seconden. Margot Boer reed in de tweede omloop met 37,99 een nieuw persoonlijk record. Sanne van der Star kwam tot 39,00.




Wolf na haar ronde

Uitslag tweede 500 meter:

#NaamTijd
1Jenny Wolf (Dui)37,04
2Beixing Wang (Chn)37,29
3Sayuri Osuga (Jpn)37,51
4Aihua Xing (Chn)37,76
5Tomomi Okazaki (Jpn)37,89
6Annette Gerritsen (NED)37,97
7Margot Boer (NED)37,99
18Sanne van der Star (NED)39,00

Eindstand 500 meter:

#NaamPunten
1Jenny Wolf (Dui)74.420
2Beixing Wang (Chn)74.530
3Sayuri Osuga (Jpn)75.200
4Sang-Hwa Lee (Zko)75.830
5Tomomi Okazaki (Jpn)75.930
7Annette Gerritsen (NED)76.080
10Margot Boer (NED)76.370
18Sanne van der Star (NED)78.010

Uitslagen Eredivisie 10/03/2007

Vanavond stonden er vier wedstrijden op het programma in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - RKC Waalwijk 1-0
30' Hansson 1-0

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 25.000.
Gele kaart: Prager, Pranjic (Heerenveen), Teixeira (RKC).

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, Breuer, Bosvelt, Prager, Gonzalo (Johnson/64), Pranjic, Alves (Tarvajärvi/69), Nilsson (Bradley/85).

RKC: Lemmens (Wevers/79), Teixeira (Janssen/73), Koenders, Fung A Wing, v. Diemen, Berger, Obodai, Vertonghen, De Ceulaer, v.d. Haar, Garcia (Ikedia/79).



NAC Breda - Heracles 1-1
33' Slot 1-0
53' Gluscevic 1-1

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 14.000.
Gele kaart: van Gessel, Elshot (NAC), Friend (Heracles)

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Elshot, Penders, Zwaanswijk, De Graaf, Slot, Diba, van Gessel, Veenstra (Kousemaker/60), Salmon, Rigters.

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit, Bosnar, Looms, Quansah (Biseswar/46), Maas, Tanghe, Schilder (Klavan/82), Friend, Gluscevic (Bridji/77).



Willem II- FC Groningen 3-0
1' Cristiano 1-0 (assist Boutahar)
32' Hadouir 2-0
70' Hadouir 3-0

Scheidsrechter: Liesveld.
Toeschouwers: 12.500.
Gele kaart: Silva (Groningen)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse (Nieuwendaal/73), Baelum, Hill, v.d. Struijk, Hadouir, Kargbo, Boutahar (Imschoot/46), Bobson, Poepon (Wilmet/10), Cristiano.

Groningen: Roorda, Silva, Svejdik, Kruiswijk, v.d Linden, Meerdink (Lovre/46), Lindgren, v.d. Laak, Fledderus, Suárez (Cornelisse/62), Nevland.



Sparta - NEC 0-4
10' Barreto 0-1
45'+1Beerens 0-1
54' Olsson 0-3
69' Holman 0-4

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 10.000.

Opstellingen

Sparta: Wapenaar, de Roover, Olfers, Schenkel, Polak (Medunjanin/52), van Bueren, Rose, Krohn-Dehli, Vlug, Lopes (Anastasiou/46), Bouaouzan (Gudde/82).

NEC: Babos, Nalbantoglu, Otten, Wisgerhof, Olsson, Barreto, Pothuizen (El-Akchaoui/52), Snoyl (Worm/75), Denneboom, Holman, Beerens (Davids/70).

Benieuwd naar de stand ? Die kan je hier vinden.

WK SLC: Davis pakt goud op kilometer

De Amerikaan Shani Davis is de nieuwe wereldkampioen op de 1.000 meter bij de mannen. Tijdens het WK afstanden in Salt Lake City reed hij met 1.07,28 de winnende tijd.

Het zilver was voor de Canadees Denny Morrison met 1.07,30, het brons ging naar Kyou-Hyuk Lee uit Zuid-Korea. Erben Wennemars eindigde net naast het podium, zijn tijd van 1.07.57 was goed voor de vierde plaats. Beorn Nijenhuis finishde als achtste in 1.08,49. Simon Kuipers stelde enigzins teleur met een tijd van 1.08,63 uiteindelijk goed voor de elfde stek.

Voor de Rus Yevgeny Lalenkov, één van de kandidaten voor een medaille, was de race na 100 meter zo goed als gelopen, nadat hij bijna ten val kwam.



Uitslag 1.000 meter:
#NaamTijd
1Shani Davis (Usa)1.07,28
2Denny Morrison (Can)1.07,30
3Kyou-Hyuk Lee (Zko)1.07,51
4Erben Wennemars (NED)1.07,57
5Joon Mun (Zko)1.07,61
8Beorn Nijenhuis (NED)1.08,49
11Simon Kuipers (NED)1.08,63

Crysis toont zich op flitsende nieuwe screenshots

Van de first person shooter Crysis zijn een negental nieuwe screenshots vrijgegeven. Crysis neemt je mee naar de nabije toekomst, naar een eiland in de buurt van Noord-Korea, aldaar is een meteoriet neergestort. Deze meteoriet is er echter geen gewone, het blijkt de eerste golf van een buitenaardse invasie. De buitenaardse wezens zijn bezig om de aarde te terraformen, zodat het geschikt is voor hun leven, dit doen ze door de temperatuur tot ver onder nul omlaag te brengen. De Noord-Koreanen rukken allereerst uit met hun leger om een kijkje te nemen op het eiland, zich nog niet realiserende wat er aan de hand is. Jij als Amerikaans lid van de bekende Delta Force eenheid wordt even later gestuurd. Met een groot pakket goodies en wapens mag jij allereerst de Koreanen zien te ontwijken om vervolgens wat te doen aan de aliens. Je vecht in de lange campaign onder andere in de gewone jungle, een bevroren versie ervan, op schepen van de uitgerukte Amerikaanse marine en in een gewichtsloze omgeving op het buitenaardse schip.







Piraterij zorgt voor multiplatform games

Todd Hollenshead, CEO van id Software, heeft op de GDC een lezing gegeven over de problemen van piraterij voor de gameindustrie.

Het is een bekend feit dat de industrie miljarden misloopt door de welverspreide softwarepiraterij. ook al zeuren veel mensen online dat ze alleen maar games downloaden die ze toch niet spelen.
Ook id Software merkte het dat de verkoop van hun games achteruit ging, en als oplossing hiervoor zijn ze multiplatform gegaan. Vergeleken met de PC is namelijk de piraterij op de consoles een vrij kleine scene. Als voorbeeld wordt bijvoorbeeld Enemy Territory: Quake Wars genoemd, een game die niet alleen voor de PC uitkomt maar ook voor de Xbox 360 en de PS3.

Uitslag Middlesbrough - Manchester United

Middlesbrough en Manchester United moeten op herhaling in de kwartfinale van strijd om de FA Cup. Het eerste duel eindigde vandaag in 2-2.


Bij Manchester United stond Edwin van der Sar niet onder de lat. De Nederlandse recordinternational raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn kuit. Het is onduidelijk hoe ernstig de kwetsuur is. Zijn plaats in het doel werd ingenomen door Tomasz Kuszczak.

George Boateng vervulde een hoofdrol voor eigen publiek. Na rust bracht de aanvoerder van Middlesbrough met een kopbal zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Daarna veroorzaakte hij een handsbal, waarop Cristiano Ronaldo de strafschop benutte en de 2-2 wist binnen te schieten. In de eerste helft waren Wayne Rooney en Lee Cattemole trefzeker.

Straatracer stort van viaduct op trein

Een straatracer is zaterdagmiddag met zijn auto van een viaduct afgestort. Hij kwam terecht op een stilstaande trein. Het voorval gebeurde in het Vlaamse Aalst. De 23-jarige Fransman raakte van het viaduct, schoot door de vangrail en belandde meters lager op een stilstaande trein. Daarna vloog de auto in brand. Dat meldde het Belgische parket.

Omstanders bevrijdden de man uit zijn benarde positie. Hij ligt nu in het ziekenhuis en verkeert in levensgevaar. De politie vermoedt dat de Fransman aan het racen was tegen een zwarte Porsche die is doorgereden. De doorrijder wordt gezocht. Op de plaats waar de auto door de vangrail reed staan remsporen.

Het parket vermoedt dat de auto een tik heeft gekregen van de Porsche. Verkeersdeskundigen moeten dat nog uitzoeken. Uit getuigenissen blijkt dat de wagens aan het racen waren.


De helft van de auto bleef aan de vangrail hangen
Foto: VRT Nieuws

WK SLC: Wang klasse apart op 500 meter

De eerste 500 meter voor vrouwen tijdens het WK afstanden in Salt Lake City is gewonnen door Beixing Wang. De Chinese finishde in een tijd van 37,24, slechte twee honderste verwijderd van het wereldrecord.

Jenny Wolf eindigde als tweede in een nieuw persoonlijk record van 37,38. Sayuri Osuga bezet plaats drie met 37.69. Beste Nederlandse was Annette Gerritsen met een tijd van 38,11. Margot Boer eindigde als elfde met 38,38, en Sanne van der Star finishde na 39,01.

Later vanavond volgt de tweede 500 meter en daarna zal bekend zijn wie de nieuwe wereldkampioene wordt.



Uitslag 500 meter:
#NaamTijd
1Beixing Wang (Chn)37,24
2Jenny Wolf (Dui)37,38
3Sayuri Osuga (Jpn)37,69
4Sang-Hwa Lee (Zko)37,81
5Shihomi Shinya (Jpn)37,98
7Annette Gerritsen (NED)38,11
11Margot Boer (NED)38,38
19Sanne van der Star (NED)39,01

Nederlandse familie geschokt door doodschieten zeehond

Icoon AlgemeenDe families Udo uit Hoogezand en Vos uit Bedum wilden hun voorjaarsvakantie vieren aan de Deense kust. Helaas eindigde hun weekje zorgeloos uitwaaien met geschokte kinderen. Voor hun ogen werd een zeehond doodgeschoten.

Toen de 41-jarige vader Ronald Udo het jonge beest op het strand vond, belde hij meteen zijn schoonzus. Zij kwam met de rest van de familie ook even kijken. Terwijl hij op hen wachtte, belde Ronald de zeehondencrèche in Pieterburen.

Hij kreeg Lenie 't Hart zelf aan de lijn en zij waarschuwde dat Denen niet van zeehonden houden. Gevonden zeehonden staan in Denemarken opsluiting of de dood te wachten. Ze vertelde Ronald dat hij het dier het beste met de auto naar Pieterburen kon brengen of kon proberen hem terug te zetten in zee. Nadat de rest van de twee families, onder wie vijf kinderen van vier tot achttien jaar oud, was gearriveerd, besloot Ronald dat laatste te proberen.

Het dier werkte niet mee en na een tijdje proberen reed een auto het strand op. Iemand van waarschijnlijk de kustwacht met een geweer waarschuwde dat hij het dier ging doodschieten. Zonder de kinderen een kans te geven weg te gaan, klonk een knal over het strand. De zeehond was dwars door zijn kop geschoten.

De families besloten een brief te schrijven aan de Deense ambassade. Die antwoordde dat dit de normale gang van zaken in Denemarken is.

'Comazuipen' trend onder Duitsers

Icoon ShockingHet stadsbestuur van de Duitse hoofdstad Berlijn maakt zich grote zorgen over een nieuwe trend onder de Duitse jongeren. Sinds kort is het namelijk populair om jezelf bijna dood te drinken.

Het fenomeen, 'comazuipen' geheten, is populair in het Berlijnse uitgaanscircuit. Jongeren zien het innemen van grote hoeveelheden alcohol als een soort sport. In veel gelegenheden is er de mogelijkheid tot onbeperkt drinken voor een vaste prijs, hetgeen bij de jonge Duitsers gretig aftrek vindt.

Een 16-jarige Duitse jongen ondervond de gevolgen van het comazuipen. De adolescent ligt namelijk al twee weken in coma na het drinken van 52 glazen tequila.

Met dank aan Domenica voor de submit.

Sporten

De meeste mensen hebben geen al te hoge pet op van Nederlandse agenten, snelheidscontroles hebben ze altijd tijd voor maar als je aangifte wilt doen moet je een afspraak maken.

Deze agenten hebben ook geen al te hoge pet van hun baan want ze vinden hun stopbordjes ideaal om badminton mee te spelen, ach aan de ene kant verspilling van belastinggeld aan de andere kant ze hebben geen tijd om bekeuringen uit te schrijven.

Maar ik ga uit van het meest positieve in de mens en denk dat ze wat sporten in hun pauze.

Couveuse-ijsbeer is lieveling van Berlijn

Icoon BuitenlandsBezoekers van de Berlijnse dierentuin wachten allemaal met spanning op het moment dat de ijsbeerbaby Knut voor het eerst naar buiten mag. Knut werd op 5 december geboren. Knut is de eerste ijsbeerbaby die sinds dertig jaar in de Berliner Zoo is geboren. De moeder van Knut, Tosca, wees hem echter af. Daarom moest Knut de eerste 44 dagen van zijn prille bestaan in de couveuse doorbrengen.

Ondertussen heeft Knut een surrogaat-mama aangetrokken. Dierenverzorger Thomas Dörflein geeft Knut de fles en blijft dag en nacht bij hem. Inmiddels krijgt Knut ook gepureerde kip te eten. Al deze lekkere hapjes hebben ervoor gezorgd dat Knut zo ondertussen, schoon aan de haak, zo'n dikke zeven kilo weegt. Zo meldde het weekblad Der Spiegel zaterdag op haar website. Als Knut de kritieke grens van acht kilo heeft bereikt mag hij naar buiten om zijn fans te amuseren.

Op de website van Der Spiegel staan al filmpjes en foto's van deze beroemdheid in spé.


Foto: Der Spiegel

Dida langer bij AC Milan

Nelson de Jesús Silva, oftwel Dida, heeft een eind gemaakt aan de speculaties over een op hande zijnde overgang naar Barcelona. De Braziliaan heeft zijn contract bij AC Milan met drie jaar verlengd tot medio 2010.

Fans van Milan appreciëren de beslissing van Dida: Toen hij vanmiddag het trainingsveld betrad, kreeg de doelverdediger een staande ovatie. Momenteel is Dida bezig aan zijn vijfde seizoen in het doel bij de Rossoneri met als voorlopig hoogtepunt de eindwinst van de Champions League in 2003.

Vader bruid valt dood neer op de bruiloft

Icoon ShockingJe trouwdag zou de mooiste dag van je leven moeten zijn. Dit had ook moeten gelden voor de Britse Stephanie Cowpe. Gisteren trad zij in het huwelijk met haar droompartner. Volgens een oude traditie werd zij door haar vader David Cowpe naar het altaar begeleid.

Na het ja-woord volgde de receptie. Op het moment dat Cowpe een speech wilde afsteken viel hij dood neer. De aanwezige gasten probeerden tevergeefs de man te reanimeren. Stephanie zal niet van haar wittebroodsweken kunnen genieten, zij is samen met haar zussen bezig om de begrafenis van haar 57 jaar oude vader te regelen.

KNVB onderzoekt forse gokinzet FC Groningen - NAC

Icoon EredivisieDe KNVB vraagt het Openbaar Ministerie maandag een forse gokinzet van 1,1 miljoen euro op het duel FC Groningen - NAC (3-1) te onderzoeken. De woordvoerder van de KNVB heeft dit zaterdag gezegd.

''We gaan er vanuit dat ze zich daarbij op het internetgokbedrijf Betfair gaan richten'', aldus de zegsman. ''We hebben intern onderzoek verricht en daarbij zijn geen onregelmatigheden geconstateerd. Maar de KNVB is geen opsporingsapparaat. Het lijkt ons daarom het beste dat een onafhankelijke instantie de zaak onderzoekt. Dat hebben we toen ook in de vermeende omkoopzaak rond ADO Den Haag gedaan.''

De inzet bij Betfair op de wedstrijd van vorige week zaterdag was zo'n twintig keer groter dan normaal. De KNVB heeft hierop de zaak uitvoerig onderzocht. De wedstrijdformulieren en wedstrijdbeelden werden bekeken. Ook is er overleg geweest met de directie van de Toto, maar er zijn geen bewijzen voor omkoping gevonden.

''Zo'n onderzoek doen we altijd bij dit soort signalen, maar er is niks opmerkelijks geconstateerd. We hebben ook geen melding gehad van het early-warningsystem, waar we bij zijn aangesloten. Dit systeem signaleert uitzonderlijke weddenschappen.''

Betfair biedt de voetbalbonden ook de gelegenheid om informatie door te geven bij ongeregeldheden. Het bedrijf heeft met de Belgische bond zo'n overeenkomst na het omkoopschandaal van vorig jaar. Daarbij werd Betfair gebruikt om te gokken op wedstrijden waarvan de Chinees Ye spelers en trainers had omgekocht. De KNVB werkt echter niet met Betfair samen.

Het Nederlands betaald voetbal werd vorig jaar opgeschrikt door een vermeend omkoopschandaal. Het OM stelde toen een onderzoek in naar aanleiding van de aangifte van een ex-vriendin van een voetballer van ADO Den Haag dat er spelers zouden zijn omgekocht. Justitie vond echter geen aanwijzingen voor fraude.


-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Nederlandse meisjes in Antwerpse prostitutie

Icoon BuitenlandsVan de 561 prostituees die vorig jaar in Antwerpen werden geregistreerd, zijn er 202 van Nederlandse komaf. De meeste Nederlandse meisjes werden als minderjarige geronseld door een loverboy en moeten de grens oversteken zodra ze meerderjarig zijn.

Dat meldde de Vlaamse krant De Morgen zaterdag op gezag van de politie. De politie stelde de afgelopen jaren een toeloop vast van Nederlandse meisjes. Wanneer ze in Antwerpen aan de slag gaan, zijn ze vaak net achttien jaar en daarmee meerderjarig. Het zijn slachtoffers van loverboys, jongens die meisjes verleiden om ze dan als prostituee in te zetten.

''Loverboys zijn doorgaans allochtonen, van Marokkaanse of Surinaamse komaf, terwijl hun slachtoffers autochtone Nederlandse meisjes zijn. Slechts af en toe zit er een Marokkaans meisje tussen'', aldus hoofdinspecteur Jan Piedfort van de afdeling Prostitutie van de Antwerpse politie. Het gaat volgens hem om een fenomeen dat, anders dan in Nederland, in België nauwelijks bekend is.

''We behandelen de loverboys als gewone pooiers. Ze zijn een fenomeen waartegen we weinig kunnen doen. We kunnen de Nederlandse meisjes wel aanraden een klacht in te dienen als ze zich onder druk gezet voelen'', aldus Piedfort. De Antwerpse politie zegt extra aandacht te besteden aan Nederlandse prostituees die net achttien zijn geworden.

VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven noemde het zaterdag op Radio 2 een moderne vorm van mensenhandel. Hij vindt dat de Nederlandse en Belgische politie snel de handen ineen moeten slaan om hier een eind aan te maken. Hij gaat minister Hirsch Ballin van Justitie vragen actie te ondernemen.  


Met dank aan pberends voor de submit.

Di Luca wint Milaan - Turijn

De 92e editie van de semi-klassieker Milaan - Turijn is gewonnen door de Italiaan Danilo Di Luca. De Italiaan van Liquigas versloeg de Colombiaan Mauricio Soler in een sprint á deux. Het is voor Di Luca zijn eerste zege van het seizoen.

De derde plaats was voor de Luxemburger Kim Kirchen van T-Mobile die op negen seconden achterstand de sprint van het peloton won. De wedstrijd kon op een sterk voornamelijk Italiaans getint deelnemersveld rekenen. Zo stond wereldkampioen Paolo Bettini ook aan de start. Il Grillo kwam echter ten val in de finale waardoor hij geen rol van betekenis kon spelen. Hij liep bij de valpartij enkele schaafwonden op.

PS3 versie UT III met de muis

Voor de verstokte FPS puristen onder ons is er het goede nieuws dat de PS3 versie van UT III ook met muis en toetsenbord te spelen zal zijn. Dankzij de USB poorten in de PS3 is deze mogelijkheid er. Dit is een optie die concurent Microsoft bij de Xbox 360 niet kan bieden, omdat de Xbox geen controllers accepteert die niet specifiek voor de console zijn gemaakt. Op de PS3 kan ook gewoon geknald worden met de Sixaxis controller, waarbij je de bewegings sensor kan gebruiken om de kijkrichting te bepalen.



Winkelhock reserverijder Spyker in Melbourne

Niet Giedo van de Garde, maar Markus Winkelhock is tijdens de eerste Grand Prix van dit seizoen, op Albert Park, reserverijder van het team van Spyker F1. Dit heeft het team bekendgemaakt. Van der Garde hoopte dat hij tijdens alle Grand Prix-weekenden op de vrijdag te kunnen rijden.

Afgelopen dinsdag, op het circuit van Silverstone, kwam Winkelhock voor het eerst in actie met de nieuwe Spyker F8-VII. De 26-jarige Duitser gaf de derde wagen van het team een shakedown en reed vijftig kilometer over het Britse circuit. Het is nog onzeker of de Duitser ook tijdens de vrijdagtrainingen in actie zal komen.

Poutiainen wint reuzenslalom in Zwiesel

De Finse Tanja Poutiainen heeft vanmiddag in het Duitse Zwiesel de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom op haar naam geschreven.

De Finse skister, tweede in de stand om de wereldbeker, zegevierde na twee runs in een totaaltijd van 1:50.12. De Oostenrijkse leidster in het klassement, Nicole Hosp, moest elf honderdste toegeven op de winnende tijd. Michaëla Kirchgasser eindigde als derde op veertien honderdste.

Met nog één reuzenslalom te gaan heeft Hosp een voorsprong van zestien punten op Poutiainen. De laatste wedstrijd is volgende week in het Zwitserse Lenzerheide.

Belspelschandaal in Groot-Brittannië

Endemol UK is verwikkeld geraakt in een schandaal met fraude bij sms- en bel-tv. Bij het programma Brainteaser, een productie van Endemol-dochter Cheetah Television, is vergaande fraude vastgesteld. Het belspelprogramma werd dagelijks rond het middaguur uitgezonden op het Britse televisiekanaal Channel Five.

Tijdens het programma werden op het scherm namen vertoond van winnaars die de makers zelf verzonnen hadden. Door fictieve namen van winnaars van geldprijzen te tonen, hoopte de zender meer kijkers aan te zetten tot bellen. Anderen beweren dat het doel was om zo geen of minder prijzen te hoeven uitkeren. Bij één gelegenheid kwam een medewerker van het programma zelf in de uitzending en deed zich voor als winnaar.

Het programma is inmiddels van de buis gehaald. Ook de zenders ITV en Channel 4 hebben besloten hun belprogramma's tot nader order op te schorten. Bij die commerciële Britse stations waren ook dubieuze praktijken bij inbelprogramma's aan het licht gekomen.

Er is een groot onderzoek naar de fraude gestart. De chefs van betrokken tv-stations moeten zich komen verantwoorden in een zitting van het mediacomité van het Britse parlement. Ook justitie zou zich al met de zaak bezighouden.

België
Belspelfraude IS-SIEind februari was er ook in België een heuse belspelrel. Kijkers van een belspelletje op VijfTV werd gevraagd een woord te vormen van de letters 'I' en 'S'. Eén van onze zuiderburen belde met het antwoord 'si', wat fout werd gerekend.

Het antwoord moest volgens de presentatrice 'is' zijn en als bewijs toonde ze een vel papier met daarop dat antwoord. Een oplettende kijker had echter door dat 'SI' op zijn kop als 'IS' geschreven wordt en toonde aan dat er geknoeid was. Volgens hem zou het antwoord wel degelijk 'si' zijn geweest. Zie onderstaand fragment:


Cocu wel, Gomes niet tegen Excelsior

Phillip Cocu kan morgen gewoon voor PSV in actie komen in de competitiewedstrijd tegen Excelsior. De aanvoerder van de Eindhovenaren hield een rugblessure over aan het duel met Arsenal, maar is gewoon inzetbaar. Doelman Heurelho da Silva Gomes heeft lichte liesklachten en krijgt rust van de technische staf van PSV.

De doelverdediger raakte geblesseerd bij het juichen na de 1-1 van landgenoot Alex in het Emirates Stadium in Londen. Oscar Moens zal morgen het doel van PSV verdedigen op Woudestein.

Spyker plant grote aërodynamische update

Het team van Spyker F1 neemt een grote aërodynamische update mee naar de Grand Prix van Maleisië, de tweede race van het seizoen. Volgende week, tijdens de Grand Prix van Australië, hoopt het team met beide auto's te finishen. Op de baan van Sepang hoopt Spyker F1 ook competitief te kunnen zijn met de Spyker F8-VII.

"De tests verliepen erg goed voor ons", aldus hoofd technische zaken, Mike Gascoyne. "De auto is betrouwbaar en er waren geen mechanische problemen. We mogen erg optimistisch zijn over het komende seizoen. Wat onze prestaties betreft, we weten dat we in het begin nog achter op de grid zullen staan, maar we denken dat het gat naar de teams voor ons inmiddels niet zo heel groot meer is."

Het team wil tijdens de tweede Grand Prix van dit seizoen een grote stap voorwaarts zetten. "We verwachten een grote aërodynamische update te kunnen introduceren in Maleisië. In Australië willen we met beide wagens finishen en zo dicht mogelijk bij de teams voor ons eindigen. In Maleisië willen we ook met deze teams in gevecht kunnen gaan," aldus Gascoyne.

[special] Jim Thorpe deel 2

In januari 1913 publiceerden Amerikaanse kranten een verhaal dat Thorpe professioneel honkbal had gespeeld. Thorpe had inderdaad semi-professioneel honkbal gespeeld bij Rocky Mount, North Carolina in 1909 en 1910, en kreeg daar een een kleine vergoeding voor.

Ondanks dat het publiek zich er niet druk over maakte, nam de Amateur Athletic Union de zaak erg serieus. Thorpe schreef nog een brief naar de AAU maar het hielp niet. De AAU nam hem zijn amateurstatus af en verzocht het IOC hetzelfde te doen. Later dat jaar besloot het IOC unaniem om Thorpe zijn medailles af te nemen en hem professional te verklaren. Het enige positieve voor Thorpe was dat zodra het nieuws bekend werd hij direct aanbiedingen kreeg van Major League teams.

Hij tekende een contract bij de New York Giants in 1913 en speelde daar twee seizoenen. Nadat hij het seizoen 1916 volledig mistte kwam hij in 1917 terug om voor de Giants te spelen, maar hij werd vroeg in het seizoen verkocht aan de Cincinnati Reds. Hij werd later in het seizoen teruggekocht door de Giants. In 1918 speelde hij slechts sporadisch en op 21 mei 1919 werd hij geruild voor Pat Ragan van de Boston Braves. In zijn honkbalcarrière scoorde Thorpe 91 punten en had een slaggemiddelde van 0.252 over 289 wedstrijden. Hij bleef honkbal spelen in de lagere divisies tot 1922.


Ondanks zijn honkbalcarriere had Thorpe het football niet verlaten. In 1915 tekende hij een contract bij de Canton Bulldogs. Ze betaalden hem $250 per wedstrijd, een enorm bedrag in die tijd. Het team was succesvol en won de titel in 1916, 1917 en 1920. De Bulldogs waren één van de 14 teams die in 1920 de APFO vormden, wat 2 jaar later de huidige NFL zou worden. Thorpe kon de eerste president van de APFA worden maar besloot te blijven spelen voor Canton, en daar tegelijk ook coach van te worden. Tussen 1921 en 1923 speelde Thorpe voor La Rue en Ohio Oorang Indians, een team dat volledig uit Indianen bestond.
Thorpe speelde nooit in een professioneel kampioensteam, ook al speelde hij voor zes verschillende teams tussen 1920 en 1928. Hij stopte met football toen hij 41 was en speelde 52 wedstrijden in de NFL.

Thorpe schijnt ook nog een basketbalcarriere te hebben gehad. In 1927/1928 zou hij hebben gespeeld in New York en Pennsylvania. Deze periode is echter niet goed gedocumenteerd en Thorpe's biografen weten weinig hierover.
Ook buiten de sport had Thorpe een roerig leven. In 1913 trouwde hij met Iva Miller, die hij had ontmoet op Carlisle en ze kregen vier kinderen ( waarvan één er op 2-jarige leeftijd overleed). Thorpe was op sommige momenten een zware drinker, wat waarschijnlijk de oorzaak was van hun scheiding in 1924. Hij hertrouwde in 1926 met Freeda Kirkpatrick en ook met haar kreeg hij vier kinderen. Na zijn atletiekcarrière moest hij werk zoeken (Football en honkbal waren destijds namelijk nog amateursporten) maar Thorpe vond het moeilijk om te werken buiten de sport. Hij had nooit voor lange tijd een lange baan en de crisis in de jaren 30 maakte het er niet eenvoudiger op. Hij verdiende wat bij westernfilms en ging in 1945 aan het werk in de koopvaardij. 4 jaar eerder scheidde zijn tweede vrouw van hem omdat hij regelmatig wekenlang van huis weg was.


In 1950 had Thorpe geen geld meer toen hij kanker kreeg. Uit liefdadigheid werd hij in het ziekenhuis toegelaten. In 1950 riep de Associated Press hem uit tot wereldsportman van de eerste helft van de 20e eeuw. Hij werd ook uitgeroepen tot beste footballer uit diezelfde periode. Op het eind van de eeuw was hij wat gezakt op 'atleten van de eeuw lijstjes', maar stond nog steeds overal in de top.
Drie jaar later kreeg Thorpe zijn derde hartaanval terwijl hij aan het eten was met zijn derde vrouw, Patricia Askew. Dankzij kunstmatige beademing kon hij gered worden maar niet veel later verloor hij het bewustzijn en overleed op 28 maart 1953, op 65 jarige leeftijd.
Thorpe's familie wilde een monument voor hem in Oklahoma, maar de gouverneur stond dit niet toe. Het kleine plaatsje Mauch Chunk zag er een attractieve bussiness in en sloot in deal met Thorpe's weduwe Patricia. Ze betaalden het monument enveranderen de naam van hun plaats in Jim Thorpe. Zijn monument, met het citaat van Gustav V, staat er nog steeds.
In 1963 kreeg Thorpe de hoogste onderscheiding van de NFL, hij was één van de zeventien spelers die werden opgenomen in de Hall of Fame die op dat moment geintroduceerd werd. In 1986 werd Thorpe uitgeroepen tot beste defensive back in de geschiedenis van het collegefootball. In 1982 besloot het IOC Thorpe alsnog uit te roepen tot olympisch kampioen van de vijfkamp en de tienkamp op de olympische spelen van 1912. De replica's van de medailles ( de orginelen zijn gestolen en nooit teruggevonden) werden in januari 1983 uitgereikt aan twee van zijn kinderen. Hiermee kreeg Thorpe definitief een illustere plek kreeg in de geschiedenisboeken.

[special] Jim Thorpe deel 1

Jacobus Franciscus "Jim" Thorpe (28 mei 1887 - 28 maart 1953) is waarschijnlijk de meest veelzijdige atleet ooit. Olympisch kampioen op de vijfkamp en de tienkamp en hij blonk ook uit in American Football en honkbal. Waarschijnlijk heeft hij ook nog op hoog niveau gebasketbald. Hij mag beschouwd worden als één van de beste atleten ooit en is ook uitgeroepen tot beste sporter van de eerste helft van de vorige eeuw. Hieronder het verhaal van een absolute grootheid uit de sportgeschiedenis, die hier nagenoeg onbekend is.

Informatie over zijn naam, geboorte en etnische achtergrond verschillen nogal. Wat bekend is, is dat hij geboren is in het gebied wat toebehoorde aan de indianen. Zijn indiaanse naam luidde Wa-Tho-Huk wat Lichtend Pad betekent. Een geboorte certificaat is echter niet gevonden. Thorpe werd geboren op 28 mei 1887 in Prague, Oklahoma. Zijn ouders waren beide van gemengde afkomst. Zijn vader, Hiram Thorpe, had een Ierse vader en een Indiaanse moeder. Zijn moeder, Charlotte Vieux, had een Franse vader en een Indiaanse moeder.
Samen met zijn tweelingbroer Charlie ging hij naar school in Stroud, Oklahoma. Charlie overleed aan een longontsteking toen hij 8 jaar oud was. Jim Thorpe had het erg zwaar met zijn dood en liep een aantal keer weg van school. Zijn vader stuurde hem naar wat nu de Haskell Indian Nations University is in Lawrence, Kansas, zodat hij niet opnieuw zou weglopen. Toen zijn moeder twee jaar later overleed raakte hij in een depressie. Na verschillende ruzies met zijn vader liep hij weg van huis en ging in een paardenranch werken. In 1904 keerde hij terug naar zijn vader, en besloot naar de Carlisle Indian Industrial School in Carlisle te gaan in Pennsylvania. Hij speelde voor de school ook American Football en zijn coach was Glenn Scobey "Pop" Warner, één van de meest invloedrijke coaches van die tijd. Later dat jaar overleed zijn vader waarna Thorpe opnieuw van school ging. Hij ging werken op een boerderij maar na een paar jaar keerde hij terug naar Carlisle, waar zijn atletiekcarrière begon.

De legende is dat hij die begon in 1907 toen hij op straat liep en een paar jongens van school zag hoogspringen. Terwijl hij ze stuk voor stuk zag falen sprong hij zelf spontaan 5 ft 9( = 1,75m), terwijl hij nog zijn gewone kleren droeg. Behalve aan atletiek deed Thorpe op Carlisle ook aan football, honkbal, lacrosse(een combinatie van ijs- en veldhockey) en zelfs ballroomdansen.
Hij kreeg landelijke bekendheid toen hij als running back, defensive back, place-kicker en punter voor zijn school footballteam, alle punten scoorde in de met 18 -13 gewonnen wedstrijd tegen Harvard. Het jaar erop leidde hij zijn team naar het kampioenschap en scoorde 25 touchdowns en 198 punten (over 12 wedstrijden). De grootste uitslag dat seizoen was een 27-6 overwinning tegen Army(de Amerikaanse Militaire Universiteit.) In die wedstrijd blesseerde de toekomstige Amerikaanse president Dwight Eisenhower zijn knie toen hij probeerde Thorpe te tackelen. Football was Thorpe's favoriete sport, hij was slechts sporadisch actief in de atletiek, toch zou dat de sport zijn die hem de meeste faam op ging leveren.


Voor de olympische spelen van 1912 stonden er 2 nieuwe onderdelen op het programma, de vijfkamp en de tienkamp. Op de Amerikaanse trials plaatste hij zich simpel voor de vijfkamp door drie wedstrijden te winnen. Voor de tienkamp waren er te weinig kandidaten en die trials werden daarom afgelast. Thorpe's eerste - en tevens laatste - tienkamp was op de olympische spelen.
Thorpe had een druk schema op de spelen, behalve op de vijfkamp en de tienkamp nam hij ook nog deel aan het hoogspringen en verspringen. Als eerste stond de vijfkamp op het programma, Thorpe was oppermachtig en won vier onderdelen, alleen bij het speerwerpen werd hij 3e, een onderdeel wat hij daarvoor nog nooit had gedaan. Op dezelfde dag dat hij het goud won op de vijfkamp kwalificeerde hij zich ook voor de finale van het hoogspringen. In die finale werd hij 4e, bij het verspringen werd hij 7e. Zijn laatste onderdeel werd de tienkamp, ook hierin was Thorpe oppermachtig en eindigde in de top 4 van alle onderdelen. Hij vestigde ook een wereldrecord met 8.412 punten. Met die prestatie zou hij 36 jaar later nog zilver hebben gewonnen. Volgens de gewoonte van die tijd werden de medailles uitgereikt tijdens de sluitingsceremonie. Naast zijn twee gouden medailles ontving hij ook twee uitdagingprijzen, uitgereikt door Koning Gustav V van Zweden voor de tienkamp en tsaar Nicolaas II van Rusland voor de vijfkamp. De legende wil dat koning Gustav zei: "You, sir, are the greatest athlete in the world," waarop Thorpe zei:"Thanks, King." Terug in Amerika kreeg hij een ticker-tape parade op Broadway.

Cuche wint wereldbeker afdaling

Didier Cuche heeft de wereldbeker op de afdaling veroverd. In de voorlaatste wereldbekerwedstrijd was de Zwitserse skiër de snelste in het Noorse Kvitfjell. Cuche bleef de Canadees Erik Guay zes honderdste voor, Marco Büchel uit Liechtenstein veroverde het brons.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Kvitjell had Cuche in het wereldbekerklassement 128 punten voorsprong op Büchel. Met de zege van zaterdag, zijn eerste dit seizoen, en nog maar één afdaling op het programma is hij niet meer te achterhalen door de Liechensteiner.

[MotoGP] Stoner troeft Rossi af

De Australiër Casey Stoner heeft de eerste MotoGP-wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In Qatar werd Stoner in de slotfase van de wedstrijd flink onder druk gezet door de Italiaan Valentino Rossi, maar de Australiër maakte geen fout.

De Ducati van Stoner had op de rechte stukken meer snelheid dan de Yamaha van Rossi en daar maakte de Australiër optimaal gebruik van. In de laatste ronde zag Rossi dat het gat te groot was geworden en nam hij genoegen met de tweede plaats. De Spanjaard Dani Pedrosa eindigde op een Honda op gepaste afstand als derde.

Bijrijder bijt oor en neus chauffeur af

Icoon ShockingEen 43-jarige bijrijder wordt ervan verdacht een stuk neus en oor van een Nederlandse vrachtwagenchauffeur te hebben afgebeten. In het Zweedse Växjö vond de politie het slachtoffer hevig bloedend op een parkeerplaats. De vrachtwagen was tegen een transformatorhuisje gebotst.

Een speurhond vond de afgebeten lichaamsdelen terug. Artsen naaiden de stukken oor en neus weer terug aan. De chauffeur beweert dat de bijrijder hem aanviel toen hij lag te slapen. Na het voorval reed de bijrijder –ook een Nederlander- tegen een elektriciteitskast. De politie vond hem met inwendige bloedingen in een sporthal. Daar was hij van een trap gevallen.

Man steekt ex-vrouw in brand

Icoon MisdaadEen 57-jarige Belg heeft in een kiosk in Knokke-Heist zijn ex-vrouw in brand gestoken. De vrouw raakte zwaargewond, maar verkeert niet meer in levensgevaar. De man uit Schaarbeek leefde al twee jaar gescheiden van zijn ex.

Vrijdag vertelde man aan zijn zoon dat hij zijn voormalige partner ging vermoorden. Die praatte de daad uit zijn hoofd, maar vanochtend vertrok de man toch naar Knokke-Heist. Daar overgoot hij de vrouw met benzine en stak haar in brand.

De vrouw ligt met zware brandwonden in het brandwondencentrum van Gent. De verdachte raakte eveneens gewond aan zijn handen en gezicht. Hij ligt in een ander ziekenhuis. Vanmiddag beslist een onderzoeksrechter of de man wordt aangehouden voor poging tot moord.

Trein geëvacueerd in Wildert

Icoon VervoerOp het station van het Antwerpse Wildert is een trein geëvacueerd omdat er vuur was ontstaan in de machinekamer van de locomotief. De trein was op weg van Antwerpen naar Roosendaal toen de brand uitbrak. Er vielen geen gewonden.

De machinist liet de trein doorrijden tot het station van Wildert, waar de passagiers konden overstappen op een andere trein naar Roosendaal. Doordat alle treinen nu over één spoor moeten kan de vertraging tussen Antwerpen en de Nederlandse grens oplopen tot twintig minuten.

[250CC] Lorenzo wint in Qatar

Jorge Lorenzo, vorig jaar nog wereldkampioen in de 250 cc, is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Tijdens de Grand Prix van Qatar was de Spanjaard vanmiddag de beste.

De van de voorste rij vertrekkende Lorenzo en Hector Barbera hadden beiden een prima start. Het was echter Thomas Luthi die de kop pakte, gevolgd door Lorenzo en Hiroshi Aoyama. Pech was er voor Aoyama, die bij het uitkomen van een korte rechtse bocht met een highsider vanaf ging. Niet lang daarna was ook voor Alvaro Bautista de race voorbij. De Spanjaard gleed in een bocht onderuit en eindigde in de grindbak.

Er vormde zich een kopgroep, bestaande uit Lorenzo, Barbera, Andrea Dovizioso en Luthi. De Angelis probeerde aansluiting te vinden, dit lukte hem aanvankelijk niet. Lorenzo was goed op snelheid en wist zich los te weken van Barbera. In zijn kielzog trof hij Dovizioso en Luthi. De Angelis slaagde er toch in om zich bij de kopgroep te voegen en verwees Dovizioso vrijwel gelijk naar de vijfde positie. Lorenzo breidde zijn voorsprong verder uit, gevolgd door Barbera, De Angelis, die inmiddels ook Luthi voorbij was gegaan, en Dovizioso.

De Angelis reed duidelijk de snellere rondetijden, waarmee hij uiteindelijk de tweede positie in de wedstrijd wist te veroveren. De strijd om de derde podiumplaats leek een spannende te gaan worden. Barbera voelde, op de derde positie rijdende, de hete adem van Luthi in zijn nek, maar wist zijn derde plaats te behouden.

'Financier PvdD betrokken bij dierproeven'

Icoon PolitiekEen belangrijk financier van de Partij voor de Dieren is betrokken bij dierproeven. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag op basis van eigen onderzoek. De Partij voor de Dieren, die zich in haar programma een fel tegenstander van dierproeven toont, was niet voor een reactie bereikbaar.

De door NRC Handelsblad bedoelde financier heet Nicolaas Pierson. Hij verdient volgens de krant zijn geld met de verkoop van geïmpregneerde klamboes, waarvan de chemicaliën zijn getest op dieren. Zijn bedrijf werkt samen met het chemieconcern Bayer, dat op grote schaal dierproeven doet.

Pierson gaf vorig jaar 300.000 euro aan de Partij voor de Dieren. Dat geld kwam volgens NRC Handelsblad uit zijn klamboebedrijf. De Partij voor de Dieren zou met het bedrag haar campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november hebben gefinancierd. Ze haalde bij die verkiezingen twee zetels.


Met dank aan tha-terrorist en fritsie4life voor de submit.

Muzikale browser

Het is weekend dus heb je uitgebreid de tijd om een leuk stukje software uit te proberen, wel eens gehoord van een browser en een mp3 speler in een pakket ?, ik ook niet tot ik van het bestaan van Songbird hoorde.

Songbird is een browser met als basis firefox, en geeft aan wanneer er afspeelbare muziek op een bepaalde website staat en kan die ook afspelen en zelfs downloaden.

Klinkt ingewikkeld, wil je precies weten wat het allemaal kan, dan zit er niets anders op dan downloaden en zelf proberen.

Mexicaanse burgemeester wil GRAW 2 verbannen

De Mexicaanse burgemeester Héctor Murguía Lardizába van het stadje Juarez is niet zo gecharmeerd van Ghost Recon: Advanced Warfighter 2. Hij vindt dat de titel van Ubisoft economische schade veroorzaakt en de spanning tussen de VS en Mexico opjaagt. Ook komt zijn stadje Juarez voor in de game en dat kan volgens hem natuurlijk ook niet door de beugel, zodoende heeft hij bij de overheid een ban op de game aangevraagd. Eerder al raakte Splinter Cell de gevoelige snaar van de Koreaanse regering en Rainbow Six: Vegas die van Las Vegas.

DVD: Wuthering Heights

In 1847 verscheen Emily Brontë's enige roman; Wuthering Heights. Het boek wordt gezien als één van de meest invloedrijke boeken uit de Engelse literatuur, en is dan ook meerdere keren nagespeeld en verfilmd. In 1978 werd Wuthering Heights bezongen in het prachtige, gelijknamige nummer van Kate Bush, dat haar eerste en grootste hit zou zijn. Dat jaar verscheen ook de vijfdelige tv-serie Wuthering Heights op de BBC. Nu, bijna dertig jaar later, is de serie opnieuw uitgebracht op een dubbel-dvd van 250 minuten.

Zanger rockband Boston overleden

Icoon MuziekBrad Delp, de zanger van de in de zeventiger jaren populaire rockband Boston, is gisteren dood in zijn huis in New Hampshire aangetroffen. Dit liet de politie van de stad weten.

Delp, die 55 jaar was toen hij overleed, was op dat moment alleen thuis. De doodsoorzaak is nog onbekend, maar de politie heeft geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf.

Delp was de zanger van een band die hits scoorde met onder meer "More than a feeling" en "Longtime". Hij werd in Boston geboren en kocht op 13-jarige leeftijd zijn eerste gitaar, na het zien van een optreden van The Beatles.

Lily Allen zingt in het Simlish

De Britse zangeres Lily Allen, bekend van de hit 'Smile' zit in het nieuwste deel van The Sims. Daarnaast heeft ze 'Smile' opgenomen in de taal van The Sims, het Simlish. Bij deze nieuwe versie hoort natuurlijk ook een clip waarin zij als Sims karakter zingt, zie hieronder het resultaat.

Volgens Lily was het erg leuk om te doen en had ze erg veel lol bij de opnames, "Het ging me eigenlijk heel natuurlijk af, dat zingen in het Simlish, maar het was hilarisch. De rare taal en de eigenaardige wereld van The Sims past heel goed bij het nummer. Ik kwam niet meer bij van het lachen."


Lily Allen - Smile (Simlish)

Niet alleen Lily Allen is bezig met The Sims, maar ook de Australische Veronicas en het Amerikaans The String Cheese Incident hebben een nummer opgenomen in het Simlish. Op Youtube is van de Veronicas een nummer te vinden dat wel een clip heeft met Sims personages, maar nog gewoon in het Engels is.


The Veronicas - 4ever


Groot deel leraren niet eens met 'nieuwe leren'

Icoon OnderwijsHet gros van de leraren ziet niets in het "nieuwe leren". De theorie erachter kan een vijfde van de docenten nog wel waarderen, maar slechts drie procent is tevreden over het nieuwe leren in de praktijk. Dit blijkt uit een enquête van Trouw en EénVandaag. 21.000 mensen, waaronder negenhonderd leraren uit het voortgezet onderwijs, gaven in de enquête hun mening over de middelbare school.

Het zogenaamde "nieuwe leren" is een plan dat enkele jaren terug geïntroduceerd werd door de toenmalige minister van onderwijs. De filosofie erachter gaat uit van het zelfstandig werken van leerlingen, maar ook wordt men geacht vaak in een groep te werken. Eigenlijk gaat het er dus om dat de leraar minder voor de klas staat, en dat de leerlingen zelf meer leren. De leraar is niet meer de centrale lesgever, maar slechts een coach.

Zeventig procent van de leraren vindt klassikale les nog steeds beter dan het "nieuwe leren". Zestig procent is het wel eens met enkele van de ideeën, bijvoorbeeld dat leerlingen best iets leren van samenwerken in groepjes.

Met dank aan ReinB voor de submit.

AZ met verzwakt middenveld tegen Feyenoord

AZ zal morgen, in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord, met een verzwakt middenveld aan de aftrap verschijnen. Trainer Louis van Gaal moet onder meer Stijn Schaars, Rogier Molhoek en David Mendes da Silva missen.

Wegens de aanhoudende blessureleed bij Khalid Sinouh en Joey Didulica zal Boy Waterman wederom het doel van de Alkmaarders verdedigen. De jeugdige doelman van SC Heerenveen speelt sinds de winterstop op huurbasis in het DSB-stadion, maar zal aan het eind van dit seizoen weer terugkeren naar Friesland.

PSV wil Afellay langer aan zich binden

PSV wil het contract van Ibrahim Afellay openbreken en verlengen. De aanvallende middenvelder heeft bij de Eindhovenaren nog een contract tot medio 2010.

PSV wil Afellay echter voor langere tijd vastleggen. AD Sportwereld meldt dat de partijen gisteren voor het eerst rond de tafel hebben gezeten om de mogelijkheden voor een verlenging te bespreken.

In het seizoen 2003/2004 debuteerde de 20-jarige Afellay bij PSV in het betaald voetbal. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een vaste waarde in het team van trainer Ronald Koeman.

Half-Life 2 Episode 2 wordt langer

Het lang verwachte Half-Life 2 Episode 2 zal meer content bevatten dan Episode 1.

Doug Lombardi heeft op de GDC enkele nieuwe details onthuld over Episode 2.
Zo zal de game richting de acht uur aan content bevatten, in tegenstelling tot de zes uur aan content die Episode 1 bevatte.

Daarnaast zal Steam ook enkele updates krijgen (bijvoorbeeld persoonlijke scoreboards en score rankings) waarmee de nadruk op communities wordt gelegd.

In tegenstelling tot zo'n beetje het heel internet is Lombardi van mening dat HL2E2 niet lang op zich laat wachten.

"Episode 1 took 18 months to complete and Episode 2 will end up being about 13 to 14 months, so we're trimming it down. I think we'll get closer to a year and be on a 12 month cycle. We'll see how it goes after this trilogy is done."


Get on with it, you lazy bastards!

Stop met ademen om de aarde te redden

Icoon OpmerkelijkDr. Mark Steer en dr. Andrew Imprey van de universiteit van Bristol hebben de oplossing gevonden voor het klimaatprobleem. Als ieder mens zou stoppen met ademhalen, zou dat per jaar al 1,88 gigaton CO2-uitstoot schelen.

Deze ingeving kregen de wetenschappers tijdens hun zoektocht naar een manier om de hoeveelheid kooldioxide in de atmosfeer terug te brengen. Ze zien in dat hun idee enigszins extreem is en stellen daarom voor om één op de drie ademteugen over te slaan. Dit zou op jaarbasis 0,63 gigaton CO2 besparen. Dat is hetzelfde effect als het planten van 12 miljoen hectare bos.

Mensen die werken aan hun gezondheid en iedere dag minstens een halfuur sporten, dragen per jaar nog eens 1,3 kilo CO2 extra bij aan het broeikaseffect. Dus als je bang bent voor de opwarming voor de aarde, adviseren Steer en Impey je om rustig op de bank te gaan liggen.

De wetenschappers menen recht te hebben op een prijs van 25 miljoen dollar voor mensen die bijdragen aan het stoppen van de opwarming van de aarde. Een jury zal zich buigen over de verschillende kandidaten.

[125CC] Faubel wint eerste Grand Prix

De eerste Grand Prix van dit seizoen in de 125CC klasse is gewonnen door de Spanjaard Hector Faubel. Samen met Aprilia-teamgenoot Gabor Talmacsi streed Faubel om de zege. Faubel beschikte over de snellere motorfiets en hield de Hongaar op de streep zonder problemen achter zich.

De twee Nederlandse rijders eindigden in de achterhoede. Joey Litjens van Arie Molenaar Racing finishde op zijn Honda als 21e, en Hugo van den Berg (Blusens Aprilia) moest genoegen nemen met de 24e plaats.

Heel apart...

In de submit vonden wij een filmpje gesubmit door Quannum. Hij schreef er bij : “Dit moet wel één van de raarste filmpjes ooit zijn. Ik denk dat ik me niet goed voel”.

Hij heeft zeker gelijk dat het een bijzonder raar filmpje is en ik heb om heel eerlijk te zijn ook geen idee waar het over zou moeten gaan. Het heeft vast een hele mooie diepere betekenis, maar ik zie dat nog niet.

Kijk zelf en oordeel maar!

Verdachte gokomzet eredivisie

Afgelopen week heeft de KNVB een forse gokinzet van 1,1 miljoen euro op het duel FC Groningen - NAC Breda (3-1) onderzocht. Er is echter niets onreglementairs geconstateerd. Een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond heeft dit vandaag tegenover De Telegraaf bevestigd.

De inzet bij het internetgokbedrijf Betfair op de wedstrijd, die vorige week zaterdag werd gespeeld, was zo'n twintig keer groter dan normaal. Waar een dergelijk duel doorgaans een omzet genereert van zo’n 50.000 tot 60.000 euro, steeg de inzet nu naar ruim 1,1 miljoen euro.

KNVB-directeur Henk Kesler heeft de overkoepelende organisatie van nationale loterijen, waar Betfair trouwens niet bij is aangesloten, een uitgebreid onderzoek laten doen. "Ons is niets gebleken van omkoping of het verkopen van FC Groningen-NAC. We hebben alle rapporten van KNVB-afgevaardigden bestudeerd en evenmin iets gevonden.”

Wat gebeurt er deze week.

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 15 maart opent Prinses Maxima een tentoonstelling over Prins Maurits
Van 6 t/m 11 maart de Watersportbeurs HISWA in de RAI te Amsterdam
Van 14 tot 24 maart :Boekenweek
Op 14 maart:is er de Biddag voor Gewas en Arbeid

Politiek
Op 14 maart debatteert de Tweede Kamer over de Europese Top
Op 16 maart bespreekt de SER het ontwerpadvies over arbeidsmigratiebeleid

Sport
Van 8 t/m 11 maart schaatsen, WK afstanden in Salt Lake City
Op 11 maart staan de toppers AZ-Feyenoord en FC Twente-Ajax op de agenda.

[update] Goederentrein botst tegen container

Icoon Ongeluk Een goederentrein is zaterdagochtend in Reuver tegen een container met puin gebotst. Het treinverkeer tussen Roermond en Venlo is stilgelegd. De machinist kwam met de schrik vrij. Reizigers worden met bussen vervoerd.

Spoorbeheerder ProRail heeft nog geen idee of de puincontainer, die op het perron van het station in Reuver stond, op het spoor is gevallen of geduwd.

Update 10:14
Het blijkt geen puincontainer te zijn, zoals eerder door het ANP gemeld, maar een volle huisvuilcontainer, welke door vandalen op het spoor is gerold. De trein sleurde de container ca.200 meter mee. ProRail verwacht dat het treinverkeer rond het middaguur weer op gang komt.

Wederom blessure Matthijs

Ron Jans, de trainer van FC Groningen, kan vanavond in de uitwedstrijd tegen Willem II, geen beroep doen op Paul Matthijs.

De aanvoerder van de club uit het Euroborg-Stadion kampt opnieuw met een pijnlijke lies. Zijn plaats op het middenveld zal vermoedelijk worden ingenomen door Koen van de Laak. Evgeniy Levchenko is tegen de Tilburgers wel weer inzetbaar, de Oekraïner is hersteld van een bovenbeenblessure.

Krajicek onderuit tegen Sharapova

Michaëlla Krajicek is in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Indian Wells uitgeschakeld. De Nederlandse verloor met 7-6 en 6-4 van de Russische nummer één van de wereld, Maria Sharapova.

Sharapova, die het toernooi vorig jaar won, komt net terug van een blessure en dat was in de partij tegen Krajicek goed te merken. De Russin maakte de ene na de ander afzwaaier en Krajicek kon daarvan profiteren. Nadat Micha terug wist te komen van een 5-2 achterstand, wist ze een tiebreak af te dwingen. Maar daarin kwam Krajicek net te kort.

In het tweede bedrijf wist Krajicek wederom een vroege break onschadelijk te maken. Het bleek echter uitstel van executie. Sharapova wist opnieuw een break te plaatsen en sloeg zich uiteindelijk vrij eenvoudig naar de overwinning.

Crouch maand aan de kant

Peter Crouch is gisteren aan zijn neus geopereerd. De spits van Liverpool is hierdoor zeker een maand uitgeschakeld.

De Engelse international had sinds de wedstrijd op 24 februari tegen Sheffield last van zijn neus. Hij kreeg in die wedstrijd een schop tegen het reukorgaan. "Ik kon door mijn blessure niet meer goed ademhalen", aldus Crouch die hierdoor twee duels in de Premier League, twee interlands van het Engelse elftal en de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen PSV aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Stakers havenbedrijf weer aan het werk

Icoon StakingDe stakers van het Rotterdamse havenbedrijf Smit Harbour Towage zijn vanochtend na vier dagen staken weer aan de slag gegaan. Om 07:00 uur gingen de eersten weer aan het werk. Dit na een uitspraak van de rechter. Die bepaalde afgelopen nacht in kort geding dat de staking moest stoppen.

Het personeel van sleepbedrijf Smit wil onder meer meedelen in de winst die hun bedrijf het afgelopen jaar heeft behaald. Ook eisen ze een eerlijk CAO-akkoord.

De raffinage-sector van de Rotterdamse haven was echter niet blij met de staking en spande het kort geding aan. Volgens de rechter zijn de gevolgen van de staking te ernstig om verdere acties van de slepers te rechtvaardigen. Oliemaatschappijen waren bang dat bij een verdere staking de aanvoer van ruwe olie in gevaar zou komen.

Geblesseerde Chivu geselecteerd

Cristian Chivu is opgenomen in de Roemeense selectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Nederland en Luxemburg. Bondscoach Victor Piturca liet gisteren weten welke in het buitenland spelende Roemenen hij geselecteerd heeft. Volgende week voegt hij de spelers uit de Roemeense competitie toe.

Volgende week zal worden besloten of Chivu op 24 maart in Rotterdam daadwerkelijk kan spelen tegen Oranje. Hij kreeg in de Champions League-wedstrijd van AS Roma tegen Olympique Lyon van spits Fred een elleboogstoot. Over twee weken zou de voormalig Ajacied weer fit moeten zijn.

Drugs, drank en gsm's in tbs-kliniek

Icoon Justitie In de Nijmeegse tbs-instelling de Pompekliniek zijn drugs en drank eenvoudig verkrijgbaar. Dat vertellen patiënten in een reportage in AD Weekend van zaterdag. Deze krant keek een week mee in de Pompekliniek.

Hoewel het ten strengste verboden is, is gebruik van internet en mobiele telefoons volgens de patiënten eveneens mogelijk. Volgens behandelaars wordt het naar binnen brengen van drugs en alcohol zoveel mogelijk tegengaan, maar is niet alles te weren. Bovendien zou de beschikking over verdovende middelen schadelijk zijn voor de behandeling. Veel tbs’ers hebben hun delict gepleegd onder invloed van drank of drugs en moeten juist leren leven zonder die middelen.

Om te controleren, voert de kliniek regelmatig urinecontroles uit onder patiënten. Als blijkt dat iemand verboden middelen heeft gebruikt, worden sancties getroffen, zoals het intrekken van het verlof van de tbs’er. Volgens de kliniek zijn de problemen niet anders dan in andere instellingen en huizen van bewaring.

Ook het illegaal gebruik van internet wordt zoveel mogelijk tegengegaan, maar dat lukt dus niet altijd. "Sommige slimmeriken slagen erin een internetverbinding te maken," zegt een woordvoerder. Volgens patiënten maken ze gebruik maken van onbeveiligde netwerken in de buurt, onder meer van een naburig politiebureau.

Bovendien stellen patiënten, dat ze bijzonder weinig therapie krijgen ("120 uur in vijf jaar"), en te weinig contact hebben met behandelaars. Personeel van de kliniek zegt dat die kritiek deels terecht is en dat dit voortkomt uit personeelsgebrek en een toename van administratieve taken.

ADO mist bijna heel elftal tegen Vitesse

ADO Den Haag mist zondag bijna een compleet elftal voor de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Zeker acht selectieleden zijn niet inzetbaar, en de inzet van twee spelers is twijfelachtig.

Ferrie Bodde en Richard Knopper kampen beiden met een enkelblessure, terwijl Tininho aan de kant staat met een kwetsuur aan zijn knie. Ook Christian Kum, Wesley Verhoek en Josh Wagenaar missen wegens pijntjes de confrontatie tegen de Arnhemmers.

Doelman Stefan Postma verkeert in de laatste fase van zijn revalidatieperiode na een dubbele beenbreuk en aanvaller Mark de Vries zit een schorsing uit. Daarnaast gelden Said Bakkati en Konstantinos Loumpoutis als twijfelgeval.

Extra schorsing Adebayor in hoger beroep

In hoger beroep heeft Emmanuel Adebayor een extra wedstrijd schorsing aan zijn broek gekregen. De 23-jarige Togolees van Arsenal krijgt de straf vanwege zijn gedrag in de verloren finale van de strijd om de Carling Cup tegen Chelsea.


Adebayor zou in dat duel tegenstander Frank Lampard hebben willen slaan. Daarnaast gedroeg de aanvaller zich agressief tegen de scheidsrechter en nadat hij rood had gekregen weigerde hij het veld te verlaten. De schorsing van drie wedstrijden werd nu door de tuchtcommissie omgezet in vier duels.

De Afrikaan heeft inmiddels twee van de vier duels uitgezeten. De ontmoetingen met Aston Villa en Everton moet hij nog vanaf de tribune bekijken.

OM in Haarlem verbaasd over vrijlating verdachte

Icoon Justitie Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem is verbaasd over de vrijlating van een 36-jarige Nigeriaan die wordt verdacht van grootschalige witwaspraktijken. De man was in december aangehouden met in zijn bezit een koffer met daarin 1,2 miljoen euro.

Afgelopen week kwam hij door een besluit van het gerechtshof op vrije voeten. Een woordvoerder van justitie in Haarlem bevestigde zaterdag een bericht in De Telegraaf over deze zaak. Volgens de krant zou de Nigeriaan intussen het vliegtuig naar Nigeria hebben genomen. De woordvoerder van het OM kon dit niet bevestigen.

Het hof in Haarlem heeft de man uit voorarrest vrijgelaten op basis van stukken die zijn advocaat Theo Hiddema had overlegd. Daarin kwam naar voren dat de verdachte een zakenman is die voor zakelijk bezoek in Nederland was. De koffer met bankbiljetten is nog in bezit van het OM.

Twinky en de monsters

Er was eens een lief, klein meisje met rood haar en middelgrote tieten. Ze heette Twinky. Ze ging braaf naar school elke dag en had het daar best naar haar zin. Af en toe leerde ze iets, maar meestal zat ze in de les puur om aanwezig te zijn, anders zou de grote, gemene conrector M. haar weten te vinden en opeten met huid en haar, en dan zou Twinky niet meer bestaan. Daar was ze zich erg bewust van, en daarom ging ze toch naar meer dan vijftig procent van de lessen waar ze moest zijn. De overige uren hing ze in de stad rond, zat achter haar laptopje op de grootste online community ter wereld rond te hangen, verdiende hier en daar wat geld met oppassen en gaf dit weer uit aan kleren, make-up en haarverzorgingsproducten.

Al met al liep het leven van dat meisje op rolletjes. Ze glipte zó haar eindexamenjaar binnen en ook dit was erg gemakkelijk. Er waren namelijk niks geen proefwerken, overhoringen en dergelijke, behalve in de twee schoolexamenweken en natuurlijk het centrale examen. Twinky luierde dus wat af, spijbelde zich een slag in de rondte en ook in de lessen deed ze niet zoveel.

Toen! Ineens! Kwam daar een groot schoolexamenmonster! Hij hijgde in haar nek en alle juffen en meesters waarschuwde voor het monster! Het lieve kleine meisje dacht dat het wel meeviel allemaal. Zo scherp waren de tanden van het monster niet, en hij was vooral nog best ver weg. Zeker nog wel een meter of tien. Ze ging dus gewoon rustig door met waar ze mee bezig was, en maakte zich, in tegenstelling tot sommige vrienden, absoluut geen zorgen.

En toen, nog ineenser dan dat het monster verscheen, stond het ineens voor haar neus. Hij beloofde haar dat hij nog twee dagen weg zou blijven, en dan pas zou toehappen. Maar dan ook flink, hij zou meteen beginnen met een filosofische bijt. En dan zeer uitgebreid, veel filosofie. Twinky schrok zich de pleuris en begon zich ogenblikkelijk te wapenen tegen het monster. Ze greep al haar filosofieboeken en legde ze klaar voor als het monster zou komen. Dat had ze al eerder gedaan, dus zoveel werk was dat klaarleggen niet. Sterker nog, ze had de boeken al enkele malen opengeslagen om te leren hoe ze de filosofiehap kon afweren, maar elke keer was ze met leren gestopt omdat het monster nog zo ver weg was. Nu was het echter bijna te laat, en ze leerde als een gek. Bovenlangs, onderlangs, deugdelijk, platonisch, met of zonder paradigma's, ze nam zich voor alle aanvallen te leren.

En daar zat ze dus achter haar bureautje, te denken aan de dag dat het monster zou komen. Het was ook nog twee dagen weg, dus zo bang hoefde ze nog niet te zijn. Het probleem was meer, dat er zo ongelofelijk veel aanvallen nodig waren om het monster te verslaan, en ze ze maar niet allemaal geleerd kreeg!

Ze had zelfs met zichzelf afgesproken niet in de chats van de community te gaan. Ook msnen was uit den boze, evenals icq, aim en alle andere trucjes. Het resultaat was dat ze de sites waar ze wel van zichzelf opmocht eindeloos zat te refreshen, al stonden daar geen aanvallen op tegen het filosofiemonster, en kon ze in de tijd dat ze aan het refreshen was, niet verder leren.

Toen ze 's middags stiekem toch even ging chatten, stonden er ineens nog zes monsters om haar heen, te weten het duitse mondelingmonster, het nederlandse literatuurmondelingmonster (familie van de duitse), het engelse literatuurmonster (lijkt ietwat op de nederlandse, heeft alleen absoluut geen familiaire banden met het duitse), het geschiedenismonster (speciaal overgekomen uit Indonesië, vereist dus oud-Indonesische aanvalstechnieken), het kunstgeschiedenismonster (verandert telkens van structuur, bij elke structuur hoort een andere aanval) en het grootste monster, het wiskundemonster, met meerdere koppen.

Het lieve kleine meisje schrok zich een ongeluk van al die monsters, en zo snel als ze kon sloot ze het chatprogramma af en dook ze weer in de boeken over de filosofische aanvallen, wetende dat de andere monsters ook de volgende week zouden komen, en dat zij ook hun aanvallen nodig hadden.

Arabische zender in plaats van RTL7 in Amsterdam

Icoon TelevisieEen opmerkelijk advies van de Algemene Programmaraad (APR) van kabelexploitant UPC in Amsterdam. Die wil namelijk de Arabischtalige zender Rotana Music Europe aan het kabelaanbod in Amsterdam en omstreken toevoegen. RTL7 moet daarvoor het veld ruimen, vindt de raad. De commerciële zender van RTL zou niet langer een toegevoegde waarde hebben.

Rotana Music Europe zendt films, shows en entertainment uit. Als het aan de programmaraad ligt moet de zender in juli RTL7 gaan vervangen. Het concept-advies Kabelplan 2007-2008 wordt eind deze maand aan UPC aangeboden.

RTL7 is niet gelukkig met het voornemen van de APR. De zender heeft aangekondigd opheldering te vragen bij de programmaraad. Overigens is UPC niet verplicht om het advies van de programmaraad op te volgen.

Met dank aan Boesh en The-Ghost voor de submit.

Bin Laden wordt 50

Osama Bin Laden ziet vandaag Abraham. Of de Saudiër zijn vijftigste verjaardag ook gaat vieren is niet bekend. Geruchten dat hij op sterven zou liggen of al zijn overleden, zijn de laatste tijd verstomd. De militaire commandant van de verdreven Talibanstrijders in Afghanistan liet vorige week nog weten dat Bin Laden 'geen martelaar' was geworden. Deskundigen denken ook niet dat de dood van Bin Laden ongemerkt voorbij zou gaan in kringen van radicale aanhangers van Al Qaida.

Waar de felicitaties naartoe moeten is nog altijd onduidelijk. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA denkt dat Bin Laden in Waziristan is, een ontoegankelijk deel van Pakistan bij de grens met Afghanistan, waar stammen de dienst uitmaken. Daar zou Al Qaida de afgelopen maanden in relatieve rust zijn gehergroepeerd en nu weer in staat zijn nieuwe acties te coördineren.

Osama is nog altijd op de vlucht

Uitslagen Jupiler League speelronde 31

De Graafschap kan promotie naar de Eredivisie haast niet meer ontgaan. De superboeren wonnen in Venlo met 2-1 van VVV. RBC Roosendaal wist opnieuw niet te winnen en lijkt daarmee af te haken in de strijd om het kampioenschap.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
FC Den BoschCambuur Leeuwarden3-1
RBC RoosendaalGo Ahead Eagles3-3
Stormvogels TelstarFC Omniworld2-0
FC DordrechtBV Veendam1-1
FC EmmenHaarlem1-1
FC VolendamFC Eindhoven1-3
VVV-VenloDe Graafschap1-2
FC ZwolleMVV3-1
Fortuna SittardTOP Oss2-1
Helmond SportAGOVV Apeldoorn2-2

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1De Graafschap31216470-2969
2RBC Roosendaal31179571-3660
3FC Dordrecht31175965-3956
4FC Den Bosch31167852-3755
5VVV-Venlo31167851-3955
6FC Volendam311410750-3352
7BV Veendam311213652-3649
8Go Ahead Eagles311291046-4145
9Stormvogels Telstar311251453-5241
10FC Zwollle3110101151-4240
11Haarlem319121038-4239
12FC Emmen311091248-5339
13FC Omniworld311081347-6038
14MVV31991338-4336
15Cambuur Leeuwarden31961635-5233
16Fortuna Sittard31961631-5033
17TOP Oss31951749-6932
18AGOVV Apeldoorn31771738-6328
19Helmond Sport315101630-6825
20FC Eindhoven31591736-6721

Programma

DatumThuisUit
16/3MVVFC Dordrecht
16/3TOP OssFC Emmen
16/3Go Ahead EaglesVVV-Venlo
16/3FC OmniworldFC Zwolle
16/3FC EindhovenFortuna Sittard
16/3AGOVV ApeldoornStormvogels Telstar
16/3Cambuur LeeuwardenHelmond Sport
16/3HaarlemDe Graafschap
16/3BV VeendamFC Den Bosch
16/3FC VolendamRBC Roosendaal

DVD: Dark Ride

In de jaren tachtig werden de videotheken overspoeld met de ene na de andere horrorfilm. Met relatief goedkope effecten, veel ketchup en een hele serie aan knappe dames die dachten de weg naar roem en fortuin in te slaan, werd de meest verschrikkelijke pulp uitgebracht. Het lijkt er een beetje op dat de geschiedenis zich herhaalt. De laatste jaren komt de een na andere horrorflick ons op dvd tegemoet. De ene keer is het resultaat om te huilen zo slecht, maar soms zit er toch een onverwacht juweeltje tussen. Een van de nieuwste releases op dvd is Dark Ride, nooit in Nederland in de bioscoop te zien geweest, maar nu als Collector's Edition uitgebracht.

Henk vlagt... of niet

Het is weer zaterdag en Henk is vanmorgen met zijn sporttas vertrokken richting het sportpark. Daar brengt hij de dag door bij zijn eigen clubje, waar hij nu al meer dan veertig jaar komt. Henk is er begonnen als voetballend jongetje. Hij dartelde door zijn pupillentijd, stampte zich als junior een weg richting senioren en kende zijn mooiste moment als voetballer toen hij mocht invallen bij het eerste elftal.

Screenshot uit cut-scene Heavenly Sword

De actie-titel Heavenly Sword die dit jaar uit zal komen op de PS3 zal voor z'n cut-scenes gebruik maken van real-time graphics. In deze filmpjes hebben de ontwikkelaars absolute controle over hoeveel polygonen er steeds in beeld zijn, en kunnen daarom ook veel gedetailleerdere 3D models gebruiken.

Hoe het hoofdpersonage Nariko er uit zal zien in één van die cut-scenes kun je hieronder aanschouwen.



- met dank aan Cyberia18 voor het melden in de submit -

Babel: "Ik kan nog veel leren bij Ajax"

Ryan Babel heeft vandaag een handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. De 20-jarige aanvaller die eerder nog werd gekoppeld aan Arsenal, blijft tot 2011 aan de Amsterdammers verbonden.

"Ik woon hier in de buurt en ken iedereen. Maar ook op technisch gebied ben ik nog lang niet zover om te vertrekken. Ik heb nog veel te leren. Weliswaar heb ik nu de goede lijn te pakken, maar ik moet de komende jaren gaan doordrukken. Ik hoop ook nog een keer kampioen te worden met Ajax", aldus Babel op de officiële website van Ajax.

Naast Babel heeft ook Kenneth Vermeer een nieuwe verbintenis ondertekend. Zijn oude contract liep tot 2008, die nu tot 2010 is verlengd. Momenteel keept de talentvolle jeugdinternational nog in Jong Ajax, maar hij hoopt dat dit op termijn zal veranderen. "Hopelijk sta ik ooit onder de lat in Ajax 1. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken", aldus de jonge doelman.

Script God Of War is klaar

God Of War 2 is klaar, maar terwijl iedereen wacht om met Kratos verder aan de slag te mogen, is een kleine clubje in Hollywood al bezig met hun versie van Kratos.
In een interview met David Jaffe, bedenker van God Of War, blijkt dat het script klaar is, en men op zoek is naar een geschikte regisseur. Het script is geschreven door David Self, die eerder onder andere Thirteen Days en Road To Perdition schreef.

Op de vraag wie hij het liefst als Kratos gecast ziet, antwoordde David dat hij het liefst Djimon Hounsou (onder andere Blood Diamond en Gladiator) de hoofdrol ziet spelen. Qua bouw komt hij erg dichtbij hoe Jaffe Kratos ziet, en ook de acteerprestaties zijn volgens Jaffe dik in orde. Probleem is echter dat Hounsou niet bepaald op de gemiddelde Spartaan lijkt. En al helemaal niet op een Spartaan die de bijnaam "Ghost of Sparta" heeft gekregen wegens z'n aswitte huid.


De droom van elke make-up-fabrikant

Studenten maken film over FOK!

Twee studenten Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de Universiteit van Utrecht hebben een documentaire over het FOK!forum gemaakt.

Vorig jaar openden Aage ten Hengel en Dennis van Vugt een topic op het FOK!forum met de vraag of er mensen mee wilden werken aan een documentaire. Vandaag is het resultaat te bewonderen.

De documentaire, genaamd Façade, de onzichtbare wereld van internetfora, geeft een beeld van hoe verschillende gebruikers tegen het FOK!forum aankijken. Zaken die door de makers aan de orde gesteld worden, zijn onder andere het FOK!forum als dwarsdoorsnede van de samenleving, het verschil tussen de virtuele identiteit en de echte identiteit, de sociale functie van FOK! en de vraag of het eigenlijk wel zo gezond is. Aan het woord komen onder andere Yvonne, Marty26, Dr_Flash, Litso, Nikky en Soup123. Je kunt de documentaire hier bekijken:



Daarnaast kun je de documentaire ook hier bekijken (quicktime vereist).
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.