Belgische rechter vlucht voor boze familie

OpmerkelijkIn de rechtbank van Antwerpen moesten gisteren de rechter en zijn helpers de rechtszaal uitvluchten toen een familie in woede ontstak na te zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een cursus 'daderinzicht'. Faisal T. en zijn zus Fatima, alsmede de rest van de uit Marokko afkomstige familie startten een massale knokpartij.

Een aantal leden van de familie was kort daarvoor veroordeeld voor het aanvallen van een politieagent in 2004. Die wandelde indertijd met zijn vrouw en schoonmoeder met een hondje, toen ze het aan de stok kregen met de Marokkaanse familie. Het hondje had bijna de 71-jarige Ahmed T. aangeraakt die daarom naar het beest schopte. Vervolgens gaf de agent in burger Ahmed een fikse duw. Zoon Faisal en dochter Fatima zetten de achtervolging in. Faisal belaagde agent Marcel tot tweemaal toe. Fatima stortte zich met haar paraplu op de twee vrouwen. Een nabijgelegen apothekeres en de kapster van de zaak ernaast hielpen ook met de familie T. mee.

Uiteindelijk wisten de agent, zijn vrouw en schoonmoeder in hun auto te stappen. Verscheidene keren beukte de bende echter nog in op de wagen. Agent Marcel S. hield aan het incident wellicht een arbeidsongeschiktheid over.

De woede na de uitspraak bij de familie T. ontstond waarschijnlijk omdat Marcel S. en zijn vrouw en schoonmoeder werden vrijgesproken van het plegen van geweld.