ONM-actrice opgepakt na 'stelen roddelblad'

Soapactrice Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft donderdagavond een aantal uren vastgezeten op een Amsterdams politiebureau. Ze werd beticht van diefstal van een roddelblad, maar volgens de actrice uit het BNN-programma ONM berustte het hele verhaal op een misverstand.

Ze zou simpelweg vergeten zijn het tijdschrift af te rekenen, meldde haar management vrijdag. Volgens een woordvoerster deed Cabau van Kasbergen boodschappen in de supermarkt met "haar goede vriend" Mark van Eeuwen (Goede Tijden, Slechte Tijden). Al babbelend kwamen ze aan bij de kassa en rekenden af. De actrice zou zijn vergeten dat ze nog een blad onder haar arm had.

Een beveiligingsbeambte hield haar aan en de actrice besefte dat ze een vergissing had gemaakt. Ze wilde alsnog de 1,90 euro betalen, maar moest mee naar het politiebureau. Daar doorliep ze de volledige procedure van iemand die wordt ingerekend (persoonlijke eigendommen inleveren, fouilleren en dergelijke).

Na enkele uren cel en een verhoor mocht ze weer gaan. Zowel producent Endemol van Onderweg naar Morgen (ONM) als omroep BNN zei vrijdag dat ze de actrice "steunen in deze vervelende situatie''. Zij benadrukken dat het hier om een misverstand gaat en betreuren de gang van zaken. Volgens hen blijkt uit het voorval dat het hebben van een bekend gezicht in het nadeel van prominenten kan werken.

Cabau van Kasbergen stond de laatste tijd veelvuldig in de roddelbladen en andere media, omdat zij de nieuwe vriendin van Jan Smit zou zijn. Zowel de zanger als de actrice hebben aangegeven dat ze geen liefdeskoppel vormen.

Yolanthe Cabau van Kasbergen
Yolanthe Cabau van Kasbergen