Jovink and the Voederbietels uit elkaar

Na vijftien jaar rock and lol is het genoeg geweest. De band Jovink and the Voederbietels is niet meer. Het concert in oktober in het Gelderse Laren zal de laatste zijn. Er volgt geen officieel afscheidsconcert.

Gezondheidsredenen zouden de hoofdreden zijn voor dit besluit. De meeste bandleden worden er na vijftien jaar continu touren en doordeweeks keihard werken niet beter op. Daarnaast komen nog de nevenactiviteiten, zoals de organisatie van de Zwarte Cross. Vooral oprichter van de band en zoon van Bennie Jolink, Gijs Jolink, zou het lichamelijk niet langer aankunnen. Hij heeft mede-oprichter Hendrik-Jan Lovink te kennen gegeven na de huidige tournee te stoppen als bandlid en hem hebben aangeraden uit te kijken naar een opvolger. Lovink is dit echter niet van plan, en zei tegen Jolink:"Als jij stopt, stop ik ook!"

Zonder het naamgevende duo wordt het moeilijk voor de band door te gaan, vandaar dat ze hebben besloten de stekker eruit te trekken. "We hebben mooie dingen meegemaakt, mooie dingen gemaakt en mooie dingen bereikt. En er is meer in het leven dan Jovink & the Voederbietels, alhoewel we nu nog niet weten wat precies.", zo luidt de verklaring.

Misschien dat ze heel af en toe nogeens een klein optreden zullen verzorgen, al is het maar voor de fun:"Na de komende tournee blijven we allemaal muziek maken en we blijven spelen op de Zwarte Cross en misschien dat we ook nog andere optredens doen. Als we het allemaal willen. Maar hou er maar rekening mee dat dat niet vaak zal zijn."