Benitez: "PSV niet onderschatten"

Olga (Nuongirl)
Rafael Benitez, de coach van Liverpool, was duidelijk in zijn woorden nadat bekend was geworden dat de Engelsen tegen PSV moeten spelen in de kwartfinales van de strijd om de Champions League. "We onderschatten PSV niet", aldus Benitez.

In de groepsfase van de Champions League was Liverpool thuis met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren. "Ik weet zeker dat de supporters blij zijn met deze loting, maar we moeten niet dezelfde fout als vorig jaar tegen Benfica. Toen dacht iedereen dat we door zouden gaan, maar de Portugezen versloegen ons zowel in de thuis- als uitwedstrijd."

"PSV heeft een goed team. We hebben ze dan wel eerder verslagen, ze hielden ons in Eindhoven wel op 0-0. Ze zijn enorm gegroeid ten opzichte van onze laatste ontmoeting en ze lieten hun kwaliteit zien door Arsenal in de vorige ronde te verslaan. Er zijn geen favorieten in deze wedstrijd," aldus Benitez die blij is dat zijn ploeg eerst een uitwedstrijd speelt. "In de eerste wedstrijd uit spelen, kan voordelig zijn omdat er op die manier een hele speciale sfeer rondom de tweede (thuis-)wedstrijd hangt. We zitten nu dicht tegen de halve finales aan en we hebben de steun van iedereen nodig om naar de volgende ronde te komen. Dit is de meest belangrijke wedstrijd van de maand. Ik zie er naar uit."