Atari Benelux gaat games CiRCLE uitgeven

Peter (deejaylethal)
CiRCLE heeft bekend gemaakt dat het een overeenkomst heeft gesloten met Atari Benelux, de uitgever van games in de Benelux, voor de distributie van haar complete portefeuille van DVD-games in Belgie, Nederland en Luxemburg.

Ontwikkelaar/uitgever CiRCLE in Derby (Groot-Brittannië) zal komend jaar ongeveer 10 DVD-games uitgeven, allemaal in samenwerking met zeer bekende merknamen voor een breed publiek, waaronder Discovery Channel, Discovery Kids, de National Basketball Association (NBA), Eurosport, FIFA en FIFA World Cup.

Atari Benelux is een van de grootste distributeurs van games in de Benelux, met voor 2006 een sterke productportefeuille in de planning van meer dan 50 games voor alle platformen. Atari Benelux is ook de exclusieve distributiepartner van SEGA en NovaLogic in de Benelux. Het bedrijf een ervaren team medewerkers en werkt nauw samen met de detailhandel in de Benelux. De exclusieve distributieovereenkomst voor de Benelux tussen CiRCLE en Atari Benelux gaat in op 1 maart en de eerste lijn producten wordt begin mei 2006 uitgebracht.

De strategie van CiRCLE is gericht op het uitgeven van sterk interactieve DVD-titels met toegevoegde waarde in de vorm van spelopties en wedstrijdarena's, waardoor de score wordt bijgehouden en het complete spel on-screen gespeeld kan worden. Het eerste product van het bedrijf in de DVD-gamesmarkt -'Now That’s What I Call a Music Quiz'- was al snel na de release op 5 december 2005 de best verkochte titel in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn nu meer dan 500.000 exemplaren van verkocht.
In een commentaar op de samenwerking zegt Mark Stanger, verkoopdirecteur van CiRCLE: "Met veel genoegen maken wij deze samenwerking bekend en wij zijn ervan overtuigd dat de inzet van Atari Benelux voor onze DVD-games ons verkooppotentieel in de Benelux zal optimaliseren. We hebben een geweldig releaseschema gepland voor de komende maanden, met titels als FiFA World Cup, dat het vooral goed zal doen in de Beneluxmarkt omdat het Wereldkampioenschap Voetbal in juni 2006 begint. Wij kijken echt uit naar de samenwerking met hen".

Menno van der Bil, algemeen directeur van Atari Benelux, voegt daar aan toe: "Het doet ons veel genoegen dat we ons releaseschema kunnen uitbreiden met de DVD-games van CiRCLE. Hun producten zullen een geweldige aanvulling zijn op onze productportefeuille en wij hebben er alle vertrouwen in dat de detailhandel en de consument deze producten zullen verwelkomen, gezien de eerdere successen in het Verenigd Koninkrijk. Wij zijn ervan overtuigd dat dit partnerschap zal resulteren in een bijzonder succesvolle samenwerking op de lange termijn tussen beide bedrijven."