Info en screens Daemonica

Astrid (lizardtattoo)
Daemonica is grotendeels adventure (3D Interactive Murder-Mystery, volgens de cover) met een snufje RPG. Het spel is ontwikkeld door het Tsjechische RA Images en al uit in Tsjechië, Rusland en Polen. Daar waren de recenties erg positief. Nu heeft een relatief nieuwe Canadese publisher, Meridian4, aangekondigd de titel te willen uitgeven in Noord-Amerika, waar het spel eind maart in de winkels zal liggen. Een uitgever voor de rest van de wereld is nog niet aangekondigd.

Daemonica speelt zich af in een MiddelEeuwen-achtige setting waarin bovennatuurlijke krachten de wereld bedreigen. Nicholas Farepoynt, een "Beast Hunter" is een outcast. Hij kan met de doden communiceren door middel van de oeroude taal "Daemonica". Het spel begint als hij in het dorpje Cavorn aankomt. Een echtpaar is vermist en een jonge vrouw is vermoord. Hoewel de burgemeester Nicholas had gevraagd naar Cavorn te komen beweert hij nu dat ze zaak al opgelost is en de moordenaar geëxecuteerd. Natuurlijk vertrouwt Nicholas het niet; hij gaat toch op onderzoek uit.

De gameplay bestaat voornamelijk uit het ondervragen van de bewoners van Cavorn. Soms moet je opdrachten uitvoeren om hun vertrouwen te winnen. Ook moet je kruiden en andere ingrediënten verzamelen om drankjes te brouwen. Hiermee kan Nicholas naar het hiernamaals om daar met de slachtoffers te praten. Het is mogelijk te sterven in het spel, als je de verkeerde keuzes maakt tijdens een gesprek in het hiernamaals, of tijdens een van de (beperkt aanwezige) gevechten. Het RPG-gedeelte van het spel bestaat namelijk uit een paar zwaardgevechten. De moeilijkheidsgraad hiervan is aan te passen al naar gelang je meer een adventure-speler of meer een RPG-speler bent.