EO mag zwerver niet 'pimpen'

Icoon TelevisieDe Evangelische Omroep (EO) moet op zoek naar een andere naam voor een nieuw programma, dat op 7 maart uitgezonden wordt. De omroep wilde het programma, waarin een zwerver geholpen wordt, de naam 'Pimp my life' meegeven', maar muziekzender MTV heeft daar een stokje voor gestoken.

MTV heeft de combinatie 'pimp my' namelijk gedeponeerd na het succes van de populaire show 'Pimp my Ride' op de muziekzender. Eerder veranderde Nationaal Spaarfonds al de naam van uitvaartverzekeringslabel 'Pimp My Grave' nadat MTV bezwaar had gemaakt. De naam van deze verzekering, speciaal gericht op jongeren, is inmiddels veranderd in 'Can You Dig It'.

De nieuwe naam voor het EO-programma is nog niet bekend, een woordvoerder meldde dat dit waarschijnlijk woensdag het geval zal zijn. De omroep was zich van geen kwaad bewust, aldus de woordvoerder. "Wij vonden de naam heel goed passen bij het programma, het is lekker eigentijds. Dat MTV het alleenrecht heeft op 'pimp my' was ons niet bekend."

In het EO-programma pikt presentatrice Margje Fikse (bekend van Z@pp) een zwerver op van straat om hem vervolgens binnen een week weer op de rails te helpen. De zwerver krijgt gedurende enkele dagen een metamorfose, logeert in de duurste hotels, rijdt rond in een limousine en dineert in dure restaurants die hij aandoet per helikopter. Het programma komt op 7 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, bij wijze van proef eenmalig in plaats van 'Het Elfde Uur'. Als het programma aanslaat, gaat de EO wellicht meerdere afleveringen te maken.