Frentzen naar Audi

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Audi heeft Heinz-Harald Frentzen voor komend seizoen gecontracteerd. De 38-jarige Duitse ex-Formule 1 coureur zal een Audi A4 DTM tot zijn beschikking krijgen van het Abt Sportline team.

Aankomende woensdag zal Frentzen op Vallelunga voor het eerst testen met de wagen. Afgelopen twee jaar reed hij voor Opel in de DTM met twee derde plaatsten als beste resultaat, op de circuits van Brno en Zandvoort. Voor hij in 2004 in de hoogste toerwagenklasse terecht kwam, reed Frentzen van 1994 tot 2003 in de Formule 1 voor de teams van Sauber (94, 95, 96 en 03), Williams (97 en 98), Jordan (99, 00 en 01), Prost (01) en Arrows(02). Hij won 3 races waarvan één voor Williams in 1997 toen hij tweede werd in het kampioenschap en twee voor Jordan in 1999 toen hij derde werd in de eindstand.

“We weten dat Frentzen erg populair is bij de fans en de media, dat zegt iets over zijn persoonlijkheid. We vinden dat hij nooit de kans kreeg in de DTM die hij verdiende. Hij heeft in de Formule 1 bewezen dat hij technisch zeer begaafd is en erg snel,” sprak Dr Wolfgang Ullrich van Audi.

Frentzen was uiteraard zeer blij met zijn nieuwe contract: “Ik ben al jaren een beetje fan van het merk Audi, en ben blij dat ze me de kans geven om me te laten zien wat ik kan in een toerwagen. Ze zijn één van de beste teams de afgelopen jaren in de motorsport. Na de Formule 1 is de DTM de hoogste klasse dus ben zeer tevreden dat ik erin kan blijven,” aldus Frentzen.