Bunniker (14) pleegt zelfmoord na hackactie

Een 14-jarige jongen uit Bunnik (provincie Utrecht) heeft zichzelf vorige week opgehangen nadat zijn account van de populaire online-game RuneScape was gehackt door een vriend. Voor hij zelfmoord pleegde, plaatste de jongen nog een bericht op de website van zijn gameclan, Heroes of the Future genaamd. De hackactie zou de laatste druppel geweest zijn voor de jongen, die zijns inziens geen al te best leven had.

"Ik doe dit (zelfmoord plegen, red.) omdat ik veel problemen heb op school, thuis en op andere plaatsen. Ik ben gewoon ziek van de wereld en de mensen die er op leven. De weinige steun die ik kreeg, kwam van een stel vrienden, maar nu heeft zelfs mijn beste vriend (degene die hem heeft gehackt, red.) me teleurgesteld. (...) Mijn ouders weten hier niets van, jullie zijn de eersten die het weten. Ik denk niet dat iemand me ooit uit de diepe problemen waar ik in zit, kan helpen", zo schreef de 14-jarige in zijn afscheidspost op zijn clansite. Een mirror van zijn volledige laatste post valt hier te zien.

RuneScape is een zogenoemde Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) en wordt dagelijks door miljoenen mensen over de hele wereld gespeeld. Het spel speelt zich af in een virtuele online wereld. Opvallend bij deze games is dat de tijd niet stilstaat, maar net als in de echte wereld verloopt. Ook is het sociale aspect van deze games voor veel spelers zeer belangrijk. Een hack in zo'n spel betekent dat alles wat iemand heeft opgebouwd binnen de game, verloren kan gaan.
Met dank aan s0k voor de submit.