NBA: Topteams maken geen fouten

De top vijf in de NBA maakte maandag wederom geen fouten. Detroit, Dallas, San Antonio, Phoenix en Miami wisten allemaal hun wedstrijden te winnen. Het was voor Dallas al haar vijftiende thuisoverwinning op rij.

De Detroit Pistons, berucht om hun stugge defensie en koploper in het oosten, lieten weer eens zien waarom ze de grote favoriet om de titel zijn. Nadat het de eerste drie kwarten tegen de Cleveland Caveliers gelijk op ging, wisten ze de tegenstander in het vierde kwart slechts op negen punten te houden, waardoor Detroit alsnog gemakkelijk met de overwinning aan de haal ging. De Miami Heat, dat tweede staat in het oosten, wonnen mede dankzij Dwyane Wade en Shaquille O'Neal van de Toronto Raptors. De beide sterspelers van Miami waren samen goed voor 59 punten. Het was voor zowel Miami als voor Detroit hun zesde overwinning op rij.

In het westen wonnen de Phoenix Suns hun zevende wedstrijd op rij, terwijl de Dallas Mavericks en de San Antonio Spurs respectievelijk hun zesde en vierde opeenvolgende overwinning boekten. Dallas gaat aan de leiding in het westen, gevolgd door San Antonio en Phoenix.

Volledige uitslagen:

New Jersey Nets - Atlanta Hawks 102-104 (n.v.)
Detroit Pistons - Cleveland Caveliers 84-72
Toronto Raptors - Miami Heat 94-102
Washington Wizards - Memphis Grizzlies 98-108
Phoenix Suns - Houston Rockets 111-94
Philadelphia 76'ers - Dallas Mavericks 92-104
New York Knicks - San Antonio Spurs 93-121
Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 110-89
Portland Trailblazers - Sacramento Kings 91-115
Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers 87-95
Utah Jazz - Golden State Warriors 117-108 (n.v.)