FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 augustus 2005

Uitslagen eredivisie 27/08/2005

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NEC - RKC Waalwijk 1-3
14' Hoogendorp 0-1
64' Niedzielan 1-1
67' De Ceulaer 1-2
87' Janssen 1-3

Geel : Wielaert (NEC), van Diemen (RKC)

Sparta - NAC Breda 1-0
54' v.d. Bergh 1-0

Geel : Sikora (NAC)

Vitesse - AZ 0-5
30' Arveladze 0-1
38' Arveladze 0-2
45+1'Perez 0-3
49' Perez 0-4
88' Perez 0-5

Geel : Yakubu (Vitesse), Jaliens (AZ)

Bekijk de huidige stand

Gelderland heeft primeur met 'donkertekaart'

Laat het donker donkerMet het in kaart brengen van de 'donkerte' van de Veluwe heeft de provincie Gelderland naar eigen zeggen een wereldprimeur in handen. Niet eerder is een donkertekaart, waarop inzichtelijk is gemaakt hoe donker de nachten zijn, met deze precisie en op deze schaal gemaakt. Maandag zal de kaart worden gepresenteerd.

De discussie over lichtvervuiling in Nederland woedt al enige tijd. Zo is de stichting Natuur en Milieu eind 2004 de campagne Laat het donker donker gestart, in samenwerking met de twaalf provinciale Milieufederaties. Volgens de stichting zijn donkere nachten niet alleen belangrijk voor het welzijn van dieren en planten, maar ook voor dat van de mens.

Renault rekent naar kampioenschap toe

Met nog vijf races te gaan komt het kampioenschap wel erg dichtbij voor Fernando Alonso. Reden voor Renault om aan het rekenen te slaan.

Bij Renault weet men dat McLaren voorlopig de snelste auto heeft, maar men weet ook dat als Alonso vijf keer derde wordt hij alsnog kampioen is. Om dat te behalen wordt er naar twee zaken gekeken. Allereerst naar de betrouwbaarheid van de eigen auto, maar ook of Ferrari of BAR zich niet tussen Renault en McLaren in zal nestelen.

Pat Symonds rekent zich dan ook nog niet rijk: "Wat een ramp zou zijn is als andere rijders tussen Raikkonen en Fernando in komen. Michael (Schumacher, red.) deed dat in Hongarije en Jenson (Button, red.) was erg snel in Turkije. BAR reed een erg goede race en dat kunnen we niet negeren." Ook technisch directeur Bob Bell ziet BAR als een groot gevaar: "Zij kunnen de uitkomst van het kampioenschap zeker nog beïnvloeden. Ze zitten zodanig dicht erbij dat ze makkelijk erin betrokken kunnen raken."

Rabobank blij na proloogzege

De Rabobank-ploeg kan het geluk niet op na de proloogzege van Denis Menchov in de Vuelta. Ploegleider Adri van Houwelingen noemt het een gouden start van de Ronde van Spanje.

Na een goede Tour de France staat de Rabobank-ploeg in de Vuelta met een aanzienlijk minder sterk team aan de start. Voor kopman Denis Menchov is er na een slechte tour, onder andere door ziekte, echter nog genoeg te bewijzen en dat liet hij in de proloog meteen zien.

Met de winst van Menchov is de ploegleider Van houwelingen zeer verguld: "Als Denis niet bij de eerste tien zou zijn geëindigd, was ik ontluisterd geweest. Maar een zege, ja, dat had ik eerlijk gezegd ook niet zo een-twee-drie verwacht." Ook Menchov zelf is een beetje verrast: "Ik wilde een goede start hebben in de Vuelta, maar ik heb nooit het gevoel gehad, dat ik de proloog zou winnen."

De Rabobank kiest echter voorlopig wel een voorzichtige tactiek. De leiderstrui zal volgens Van Houwelingen niet al te zwaar verdedigd worden: "Voor ons verandert er niet zoveel. Denis was al kopman, maar het is belangrijker dat Denis straks nog een etappe wint en goed in het klassement blijft staan dan dat hij nu nog twee dagen langer in de gouden trui rondrijdt."

De andere Rus in de Rabobank-ploeg was een stuk ongelukkiger vandaag. Kolobnev had zijn horloge niet goed staan en miste daardoor zijn start met 40 seconden. Hij werd door zijn vertraagde start uiteindelijk 193ste op 1:37 van zijn ploeggenoot.

Davenport wint in New Haven

Lindsay Davenport heeft het WTA-toernooi van New Haven op haar naam geschreven. De Amerikaanse versloeg in de finale Amélie Mauresmo met 6-4 en 6-4. Het is de 48e toernooizege in Davenports loopbaan.

Mauresmo was wat vermoeid, want gisteren speelde ze nog een marathonpartij tegen de Spaanse Medina. Mede daardoor maakte de Française teveel onnodige fouten, vooral op de belangrijke momenten. Een andere reden voor Mauresmo's nederlaag was de sterke service van Davenport, die in de eerste set zelfs een percentage van 75% op haar eerste opslag scoorde. Nadat de eerste set werd gekenmerkt door wisselende kansen verliep de tweede set meer ‘volgens schema’ met maar één break. Die plaatste Davenport al in de eerste game, dankzij vier winners.

Gisteren na haar zege in de halve finale heroverde Davenport alweer de nummer één positie op de wereldranglijst. Maria Sharapova heeft zodoende slechts één week kunnen genieten van haar topnotering. Niettemin is de Siberische wel als eerste geplaatst op de US Open, het Grand Slam toernooi dat maandag begint.

Lift valt naar beneden

Icoon Buitenlands nieuwsEen lift in de Israëlische havenstad Haifa ging een beetje te snel naar beneden toen deze vanaf de negende verdieping in de schacht was gevallen. Vijf personen raakten gewond, toen de lift met een klap op de begane grond terecht kwam. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Volgens de Israëlische legerradio is de toestand van de vijf, die in een ziekenhuis moesten worden opgenomen, stabiel.

'Minirok alleen voor dames met mooie benen'

Crusty2004, Tarak, Vince_Taylor en girllover hadden ons via de nieuws-submit te melden:

MinirokjeAlleen dames met mooie benen zouden in minirok gekleed op het werk mogen verschijnen. Dat is de mening van een Hongaarse burgemeester. Overigens mag er van dat been niet alles getoond worden, want Gyorgy Mitnyan heeft tevens opgedragen dat de rokjes maximaal drie centimeter boven de knie dienen te eindigen.

De conservatieve Mitnyan, die de hoogste politieke baas is in een deelgemeente van hoofdstad Boedapest, heeft zich met zijn kledingvoorschriften veel woede op de hals gehaald. 'Onbeschoft', zo oordeelde de Boedapestse burgemeester Gabor Demszky over het voorstel van zijn collega uit het twaalfde district. Volgens Mitnyan zijn de voorschriften echter nodig omdat veel ambtenaren er onverzorgd bijliepen.

In de deelgemeente van Mitnyan geldt inmiddels voor elk seizoen een apart kledingvoorschrift. Alle medewerkers, zowel de mannen als de vrouwen, dienen altijd een kostuum of een blazer te dragen. Daarbij zijn leren schoenen verplicht.

Pino gaat demonstreren in Den Haag

Tientallen medewerkers van de NPS gaan maandag 5 september demonstreren voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Onder hen zal ook de blauwe vogel Pino uit Sesamstraat zijn, samen met alle andere acteurs uit de kinderserie. Op Het Plein zal een hele manifestatie worden gehouden met optredens van musici en artiesten.

Jörgen Raymann, de acteurs van Sesamstraat en Klokhuis en de Haagse kok Pierre Wind zullen optreden. Op dezelfde dag spreekt de vaste Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het kabinetsplan voor de publieke omroep. Hierin staat onder andere dat de NPS zal worden opgeheven.


Schreuder ontbreekt in de Klassieker

Alfred Schreuder zal morgen bij Feyenoord ontbreken in de wedstrijd tegen Ajax. De middenvelder van de Rotterdammers ondervindt nog teveel hinder van een blessure aan zijn kuit.

Opvallend aan de training bij Feyenoord was, dat Leonardo met de selectie meetrainde. De speler was door Erwin Koeman teruggezet naar Jong Feyenoord, maar ondat de Rotterdamse club door blessures van Vincken en Castelen krap in zijn vleugelspelers zit, is de Braziliaan weer bij de selectie gehaald.

Roda JC volgt Canadese voetballer

Roda JC heeft de Canadees Oliver Occean op het oog als opvolger van Arouna Koné, die op huurbasis naar PSV vertrekt. Occean speelt momenteel voor het Noorse Odd Grenland.

Occean scoorde in de afgelopen twee seizoenen 17 goals in 29 wedstrijden voor zijn huidige werkgever. Vorig jaar kwam de 23-jarige Canadees in de UEFA Cup met zijn Noorse club tweemaal tegen Feyenoord uit. In die twee wedstrijden scoorde hij één goal.

Bestuurslid technische zaken Nol Hendriks zal zondag naar Noorwegen afreizen om de aanvaller aan het werk te zien in de Noorse competitie.

Naast Occean, is Roda JC ook op andere fronten druk bezig op de transfermarkt. Zo hebben ze ook de Zweedse aanvaller Lukanovic op proef en hebben ze ook een bod uitgebracht op de Hongaarse verdediger Roland Juhász.

Koldo Gil naar Saunier Duval

Koldo Gil Perez rijdt het komende seizoen voor Saunier Duval. De 26-jarige Spanjaard is momenteel actief voor Liberty Seguros.

Gil tekende een tweejarig contract bij Saunier Duval. De coureur maakte grote indruk tijdens de Giro d’Italia. Hij won de zevende etappe door Toscane met aankomst in Pistoia en liet zich tijdens bergetappes vaak van voren zien. Mede daardoor wakkerde hij de interesse van een aantal ProTour-teams aan, waaronder T-Mobile. Gil kiest echter voor een tweejarig verblijf bij Saunier Duval. Op Gils conduitestaat prijken drie profzeges, waarvan twee op Spaanse bodem.

Jongeman breekt graf open tijdens werkstraf

Neil J. Goodwin Jr.Een Amerikaanse jeugdcrimineel die tot een taakstraf was veroordeeld op een kerkhof in de Amerikaanse staat Massachusetts, heeft tijdens zijn werkstraf graf- en lijkschennis gepleegd op het graf van een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De jongeman, Neil J. Goodwin Jr. (19), vernielde eerst de ingang van de graftombe. Daarna opende hij het graf en rukte de ruggengraat, sleutelbeen, en schedel van elkaar los.

De politie kwam de grafschenner op het spoor na een anonieme tip. Ook ontving ze drie foto's waarop Goodwin met de schedel en beenderen poseert. Onduidelijk is wie die foto's heeft gemaakt.

Goodwin werd deze week aangehouden en is nu aangeklaagd voor graf- en lijkschennis. Hij ontkent overigens alles. De werkstraf die hij moest uitvoeren, het schoonmaken van het kerkhof, had hij opgelegd gekregen na een inbraak. Het skelet dat de jongeman uit elkaar trok, zou volgens historici van William Balch Pierce zijn, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog die 142 jaar geleden stierf.


De opengebroken tombe

Axl Rose voor de rechter gesleept

Zanger Axl Rose van de rockband Guns n' Roses heeft een proces aan zijn broek. Twee van zijn voormalige bandleden zijn kwaad omdat Rose zichzelf benoemd zou hebben als de enige rechthebbende van de copyrights van de band. Saul 'Slash' Hudson en Michael 'Duff' McKagan beschuldigen Axl ervan hen te beroven van een deel van de opbrengst van de Guns n' Roses nummers. Ze zeggen 500.000 dollar per jaar mis te lopen.

In de aanklacht staat dat Axl Rose lijdt aan 'een aanval van arrogantie en ego'. "Hij is niet langer van plan om de bijdragen van zijn voormalige partners en bandleden in de creatie van enkele van de grootste rocknummers te erkennen."

Volgens Rose is er niks aan de hand. Zijn advocaat laat weten dat alleen het deel van de zanger is uitgekeerd. Dat hij te veel heeft gekregen ligt aan de betalende organisatie. Het zou al teruggestort zijn.

Hoofd van Mozart gestolen

Het hoofd van een levensgroot beeld van de componist Wolfgang Amadeus Mozart is afgelopen nacht uit een museum in Wenen gestolen. Het unieke kunstwerk met een waarde van 15.000 euro stond op de vierde verdieping van het multimedia-museum Next to Mozart. Dit museum is net vorig jaar geopend.

"Toen we open gingen, was het hoofd weg", zegt een medewerkster van het museum. Het beeld van de componist stond naast een wassen beeld van de dirigent Herbert von Karajan.


Mozart

Pannenkoeken bieden starters beste perspectief

Icoon economisch nieuws Wie droomt van een eigen zaak, kan het beste dromen over een pannenkoekenhuis of lingeriewinkel. Uit een onderzoek Starterskansen van R. Blom van onderzoeksbureau Graydon blijkt namelijk dat deze twee takken de grootste kans van slagen hebben. Wat je als starter absoluut niet moet doen, is een discotheek of drogisterij openen. De kans dat de zaak flopt, is dan erg groot.

Blom beschreef in zijn studie de overlevingskansen voor beginnende ondernemers in 172 sectoren en branches. Pannenkoekenhuizen kwamen erg positief uit het onderzoek naar voren. "Daar zijn er relatief nog weinig van terwijl er veel vraag naar is", aldus Blom. Van de 46.000 horecagelegenheden in Nederland zijn er nog maar 304 pannenkoekenrestaurants.

Hetzelfde geldt voor lingeriewinkels. Blom: "Mensen hebben tegenwoordig veel geld over voor mooie lingerie. Van de 80.000 winkels in Nederland is hierin maar één procent gespecialiseerd."

Volgens Blom komen er jaarlijks 50.000 nieuwe ondernemers bij. Bijna 30.000 moesten hun bedrijf binnen vijf jaar opdoeken.

Kadijk en Mooren verliezen EK-finale

Rebekka Kadijk en Merel Mooren zijn er niet in geslaagd de Europese kampioenschappen beachvolleybal winnend af te sluiten. In Moskou bleek de Griekse combinatie Arvanity/Karadassiou in de eindstrijd een maatje te groot: 17-21 en 14-21.

Voor Kadijk is het de tweede maal dat ze een zilveren medaille in de wacht sleept op een EK. In 2002 verloor ze samen met Marrit Leenstra de finale van het Italiaanse duo Gattelli/Perrotta. Mooren was nog nooit zo succesvol op een Europees eindtoernooi.

Williams neemt maatregelen voor banden

Hoewel nog onduidelijk is wat het bandenprobleem in Turkije precies heeft veroorzaakt, neemt Williams wel de nodige maatregelen voor de volgende race. Een combinatie van maatregelen op het gebied van bodywork, mechanische set-up en bandenspanning moet problemen op Monza voorkomen.

De hele week is zowel tijdens het testen op Monza, als in de fabriek in Grove, hard gewerkt om de oorzaak te vinden van de bandenproblemen. Zeker omdat de set-up niet veel verschilde van eerdere races is het mysterieus waar het probleem vandaan kwam. Na veel onderzoek is men er nog niet helemaal uit, al wordt gedacht dat een samenloop van afstellingen het probleem heeft veroorzaakt.

Voor de volgende Grand Prix worden daarom enkele restricties opgelegd om nieuwe problemen te voorkomen. Met bodywork, bandenspanning en mechanische afstellingen wordt geen risico genomen. Gedurende de tests op Monza werd tevens alvast gewerkt aan de instellingen voor de komende race. Met een speciale achter- en voorvleugel werd gewerkt aan het vinden van balans in de auto.

Menchov zegeviert in proloog Vuelta

Denis Menchov (27) heeft de proloog van de Ronde van Spanje gewonnen. De Rus van Rabobank bleef Rik Verbrugghe en Bradley McGee voor.

Menchov heeft zich dus hersteld van een zwak optreden in de Tour de France, waarin hij zijn klassementsambities nooit wist waar te maken. Vandaag reed de kopman van Rabobank een knappe proloog en schaart zich daarmee en passant bij de favorieten voor de eindzege. In de Clasica San Sebastian liet Menchov alweer zien over de juiste vorm te beschikken door vooraan te koersen op de Jaizkibel. Het is voor Menchov zijn tweede etappezege in de Vuelta, na zijn ritwinst in 2004 in dienst van Illes Balears.

Om 13.50 uur opende Luca Solari de 60e editie van de Ronde van Spanje. De Italiaan raffelde de proloog af in 10.46. Een proloog dus en geen ploegentijdrit, in tegenstelling tot de vorige edities van de Vuelta. Het parcours was allerminst vlak: in de eerste twee kilometer moest de Alto de la Alhambra worden beklommen. Een lastige klim met stijgingspercentages tot twaalf procent en een hoogteverschil van zo’n 150 meter.

De 10.46 van Solari zou geen richttijd worden voor de echte toppers. Die van Rik Verbrugghe werd dat wél. De Belg van Quick Step was met 9.46 de eerste die onder de tien minuten dook. Lange tijd was Tom Danielson de enige die een beetje in de buurt wist te komen van Verbrugghe. Ook Sastre, Botero en Bernabeu deden het meer dan redelijk, maar het was Menchov die Verbrugghe nipt klopte. Bij het eerste tussenpunt lag de Rus nog drie seconden achter.

De kandidaten voor de eindzege en ‘grote namen’ presteerden wisselend. Uittredend winnaar Roberto Heras deed het uitstekend en eindigde als zevende. Ook Carlos Sastre en Gilberto Simoni reden een goede proloog. Aitor Gonzalez en Francisco Mancebo vielen dan weer iets tegen, net als het complete Phonak-team. De pechvogel van de dag was Joseba Beloki. De Spanjaard, al bezig aan zijn derde grote ronde van 2005, viel al in de eerste bocht en eindigde in de achterhoede.

Met Menchov in de amarillo leiderstrui gaat de eerste etappe morgen over 189 kilometer van Granada naar Córdoba. Aan het begin van de rit liggen enkele heuveltjes te wachten op het 197-koppige peloton. Op 13 kilometer van de finish ligt de top van de lastige Alto de San Jéronimo. De kans op een massasprint is dus nagenoeg uitgesloten. Later in de week kunnen Petacchi, Boonen en Hushovd waarschijnlijk wél hun rappe benen tonen.

Uitslag proloog Granada:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1D.MenchovRUSRAB9.45
2R. VerbruggheBELQUI0'01''
3B. McGeeAUSFDJ0'03''
4C. SastreSPACSC0'07''
5T. DanielsonUSADIS0'12''

Klassement na proloog:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1D.MenchovRUSRAB9.45
2R. VerbruggheBELQUI0'01''
3B. McGeeAUSFDJ0'03''
4C. SastreSPACSC0'07''
5T. DanielsonUSADIS0'12''

Ferguson blij met Van der Sar

Alex Ferguson is meer dan tevreden over de prestaties van Edwin van der Sar. De Nederlander lijkt voor Manchester United een goede koop te zijn geweest.

De afgelopen jaren was er op de keepers van Manchester United veel aan te merken. De druk was zodanig hoog dat er snel onzekerheid in het spel van de keeper en verdediging kwam. Nu met Edwin van der Sar staat er weer een man met internationale ervaring, die rust weet te brengen.

Coach Alex Ferguson is dan ook meer dan tevreden over Van der Sar: "De inbreng van Edwin is groot door zijn rustige houding, zijn persoonlijkheid, zijn professionalisme en zijn ervaring. In Hongarije wees hij woensdag iemand even terecht, hoewel we met 3-0 voor stonden. Dat is goed. Hij laat de spelers weten wat zijn maatstaven zijn."

Politiek gestuntel

Staatssecretaris Wijn heeft aangekondigd coulant te zullen zijn met mensen die vanaf 2006 nog prepensioen opbouwen. Hij kon ook niet veel anders omdat het gros van de CAO's nog niet is aangepast, laat staan alle pensioenregelingen die de CAO volgen. En zo gaat het met alle ingrijpende wijzigingen die het kabinet heeft bedacht, het moet allemaal overhaast worden ingevoerd zonder dat op de gevolgen wordt gelet.

Toppunt blijft toch wel het nieuwe zorgstelsel, dat eveneens 1 januari 2006 moet ingaan. Langzaam begint het tot iedereen door te dringen dat deze datum ongewenst is, maar het kabinet met Hoogervorst voorop houdt vrolijk vast aan deze datum. Juist door de groeiende onzekerheid over de financiële consequenties van het zorgstelsel zullen de deze week aangekondigde cadeautjes van het kabinet het vertrouwen van de burger in de economie niet herstellen en zal de hand ferm op de knip blijven.

Met zijn aankondiging geeft staatssecretaris Wijn het kabinet Balkenende eigenlijk gewoon een brevet van onvermogen en zo zullen er nog wel een paar volgen. Hoewel, hopelijk komt het niet eens zo ver en struikelt het kabinet komende week gewoon al over het gestuntel van minister Veerman.

Boeren en koelies doelwit R'damse jeugdbende

Tegen een jeugdbende (13, 14 en 15 jaar oud) uit Rotterdam die het voorzien had op 'boeren' en 'koelies' (respectievelijk blanke en hindoestaanse) leeftijdsgenootjes, zijn straffen geëist tot 9 maanden cel, waarvan 3 voorwaardelijk.

Een 15-jarige jongen die nog in voorarrest zit, zou lang de cel in moeten als het aan de Kinderbescherming ligt. Dat is de enige manier waarop hem duidelijk gemaakt kan worden dat hij foutief bezig is. De anderen zouden naast een korte celstraf met verplichte intensieve begeleiding door de Jeugdreclassering en een training sociale basisvaardigheden, geholpen kunnen worden.

Koelies
De bende opereerde in groepjes van vier en beroofden zo op intimiderende en vaak gewelddadige wijze hun leeftijdgenoten. De 'boeren', de blanke scholieren, waren onderweg naar of van de bussen richting Hoeksche Waard. Zij zaten zonder hulp in de buurt, en dus een makkelijke prooi. En 'koelies', hindoestaanse jongens, waren volgens de bende vooral 'softe' lui, zeker wanneer het op zelfverdediging aankwam.

In totaal zijn tien leden van de bende rondom het Rotterdamse Zuidplein opgepakt. Deze week verschenen de eerste drie voor de rechter. Vijf komen later voor en de rest laat Justitie lopen, omdat hun aandeel minder is. Opvallend is dat de bendeleden (van Turkse, Iraanse en Pakistaanse komaf) op school, op straat en bij de politie zeer bespraakt, grof en brutaal waren. In aanwezigheid van hun ouders en bij de kinderrechter waren ze echter teruggetrokken, timide en spraken ze moeilijk. Het eigen aandeel in de berovingen bagatelliseerden ze steevast. Dat de bedreiging van de hele groep uitging en ze dus allen verantwoordelijk waren, ging er niet in.

'Oostenrijkse spreekt te slecht Duits voor paspoort'

Een 62-jarige vrouw uit Oostenrijk, die haar opleiding heeft genoten in Duitsland, al negen jaar in Stuttgart werkt en daar zelfs een leesclub Duitse literatuur leidt, is gezakt voor haar inburgeringsexamen. De vrouw wilde zich naturaliseren tot Duitser, maar tijdens een gesprek met een inburgeringsambtenaar kreeg ze te horen dat ze de taal niet goed genoeg beheerste.

De gemeente Stuttgart zegt het voorval uit 2004 te betreuren. Ze wijt het gebeuren aan een overijverige collega. Inwoners van Duitstalige landen hoeven bij inburgering overigens niet eens een taaltest te doen. De Oostenrijkse dame weet niet of ze nog wel genaturaliseerd wil worden na het voorval.

Grieken zijn Britse toeristen beu

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Griekenland is toeristen die er een zooitje van maken op vakantie meer dan zat. Griekse politici hebben nu opgeroepen om celstraffen tot drie jaar in te voeren voor uiterst onfatsoenlijk gedrag. Het zijn met name de misdragingen van Britse toeristen, die de Grieken een doorn in het oog zijn. Er gaan zelfs stemmen op om opgepakte vakantiegangers die al weer thuis zijn, terug te laten sturen naar Griekenland voor een proces.

Na de slechte reputatie die de Britten al hadden op de Griekse eilanden Kreta en Rhodos, is daar nu Zakynthos bijgekomen. Enkele disco's zijn daar reeds gesloten vanwege problemen met kotsende en vechtende Britse jongeren op straat. De situatie dreigt daar nu te ontsporen doordat benevelde Britten zich ook te buiten gaan aan seks in bars en andere openbare plaatsen. Een strand waar schildpadden zich 's nachts voortplanten, blijkt sinds twee jaar ook gebruikt te worden door Britten die van bil willen gaan.

Grote vechtpartij in Deventer

Icoon Binnenlands nieuws Bij een uitgaansgelegenheid op De Brink in Deventer is afgelopen nacht een grote vechtpartij uitgebroken. Hierbij werd een 22-jarige man uit Apeldoorn in zijn rug gestoken. Wat de aanleiding was voor de vechtpartij, die rond 04.30 uur ontstond, is nog onduidelijk. In totaal zijn zeven mannen opgepakt.

De gewonde man werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen. De situatie tussen verschillende groepen jongeren op De Brink bleef die nacht gespannen en de politie moest de boel met honden onder controle houden. Vijf mannen tussen de 18 en 22 jaar werden gearresteerd. Een van hen is de verdachte van de steekpartij.

Een uur later braken op de Grote Overstraat nog eens vechtpartijen uit tussen de groepen. Daarbij werden er nog eens twee mannen aangehouden. Rond 06.30 uur was de rust teruggekeerd in de binnenstad. De zeven verdachten zitten nog vast en worden verhoord.

Turkije in EU Duits verkiezingsthema

De mogelijke toetreding van Turkije tot de Europese Unie is de inzet geworden bij de komende verkiezingen bij onze oosterburen. Eerder gebeurde dat al in Frankrijk en Nederland tijdens de referenda over de Europese grondwet.

Eén van de voornaamste kandidaten voor het Bondskanselierschap, Angela Merkel van de CDU (christen-democraten), heeft in een brief aan gelijkgezinde Europese regeringsleiders, onder wie premier Jan Peter Balkenende, gepleit voor een Europa zonder Turkije. ''We zijn er vast van overtuigd, dat een lidmaatschap van Turkije politiek, economisch en sociaal te veel zal vergen van de Europese Unie en het proces van Europese integratie in gevaar zal brengen'', zo schrijft ze. In plaats van een lidmaatschap stelt Merkel 'een bevoorrecht partnerschap' van Turkije voor.

De huidige minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer, lijsttrekker van De Groenen, reageerde fel op Merkels opvatting. Hij noemde die ''gevaarlijk blind, als men de beloftes in aanmerking neemt, die al 43 jaar lang door Duitse regeringen zijn gedaan, van Adenauer tot Kohl.'' Adenauer en Kohl waren net als Merkel christendemocratische leiders. ''De binnenlandse politiek heeft voor Merkel blijkbaar de voorrang'', zo fulmineerde Fischer.

Duitsland telt de grootste Turkse gemeenschap van Europa, ruim twee miljoen. Toch is de Duitse bevolking in meerderheid tegen de toetreding van Turkije. Op 3 oktober moeten de onderhandelingen over het Turkse EU-lidmaatschap beginnen.

Orkaan: Louisiana en Mississippi in noodtoestand

Fester had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsTwee Amerikaanse staten, te weten Mississippi en Louisiana, hebben afgelopen vrijdag de noodtoestand uitgeroepen. Dit is gebeurd vanwege de orkaan Katrina. Deze heeft al minimaal zeven doden op haar geweten in Floria en komt vermoedelijk maandag weer aan land. Dit heeft het Amerikaanse Nationale Orkanencentrum in Miami bekendgemaakt.

Volgens weerkundigen kan Katrina snelheden bereiken van 210 tot 250 kilometer per uur, categorie vier op de schaal van Saffir-Simpson. Metereologen hebben verder gezegd dat waarschijnlijk de kust van Louisiana of Mississippi zal worden getroffen door de orkaan. In Mississippi is overigens al begonnen met de evacuatie van de toeristen.

Komende zondag moeten ook de bewoners van de kuststreek hun huizen hebben verlaten. De andere bedreigde staat, Louisiana, zegt al uitgebreide plannen klaar te hebben liggen, mocht het tot een evacuatie komen. De laatste keer dat een orkaan Louisiana en Mississippi heeft getroffen, was in 1969. Het ging hierbij om de orkaan Camille, die toentertijd 256 levens heeft geëist. Inmiddels heeft Katrina al voor enige honderden miljoenen dollars aan schade aangericht.

Kadijk en Mooren naar finale EK

De Nederlandse beachvolleybalsters Rebekka Kadijk en Merel Mooren hebben zich in Moskou geplaatst voor de finale van de Europese kampioenschappen beachvolleybal. In de halve eindstrijd was het tweetal in twee sets te sterk voor het Zwitserse duo Kuhn/Schwer: 23-21 en 21-19.

In de finale, later vandaag, staan de Nederlandse dames tegen de Grieken Arvanity en Karadassiou, die in hun halve finale met 21-18 en 21-14 afrekende met het Duitse duo Pohl/Rau. Pikant detail is dat beide combinaties in de vierde ronde van het EK ook al tegenover elkaar in de baan stonden. Toen verloor het Nederlandse team nipt in drie sets. Via de herkansing haalde het Nederlandse duo toch nog de halve finales.

[Update]Brothers in Arms: Earned in Blood komt eerder?

Op de website van Ubisoft staat bij Brothers in Arms: Earned in Blood een nieuwe releasedate. Het spel stond in de planning voor oktober 2005, maar lijkt nu vooruit te zijn geschoven naar september. Voor welke platformen en regio's dit geldt is niet bekend.



***Update***
Helaas het blijkt niet zo te zijn dat Brothers in Arms: Earned in Blood eerder in de winkels gaat liggen. Op de website is een nieuwe update verschenen en nu staat de game weer voor oktober. Het is helaas niet anders.

Vijf minuten meppen met NHL 06 demo

EA heeft een demo vrijgegeven van NHL 06. In deze demo kun je een wedstrijd van maximaal vijf minuten spelen tussen Toronto en Tampa bay. Helaas is dit wel enigzins kort voor een download van 273 MB, maar we moeten het er maar mee doen totdat de game uitkomt. Aan de andere kant van de plas ligt deze game op zestien september in de winkels, wanneer hij hierheen komt is niet bekend.



De demo vind je hier.

Collina niet in Serie A door sponsordeal

Pierluigi Collina zal dit seizoen geen wedstrijden mogen fluiten in de Serie A. De arbiter weigert een sponsordeal met Opel te verbreken.

Opel is de shirtsponsor van AC Milan en de Italiaanse bond vreesde belangenverstrengeling. Daarom kreeg Collina de volgende keuze: het sponsorcontract verbreken of niet fluiten in de Serie A. De kale scheidsrechter heeft gekozen voor de laatste optie. Collina mag nog wel fluiten in de Serie B. Overigens had de scheidsrechter eigenlijk al moeten stoppen, omdat hij de leeftijd van 45 heeft overschreden. De Italiaanse bond gaf hem echter een seizoen dispensatie.

Water in dieseltank na tankbeurt

Een vrouw uit het Belgische Oreye heeft een klacht ingediend tegen een tankstationhouder in Crisnée. De vrouw bleek na een tankbeurt water in haar dieseltank te hebben.

De vrouw gooide afgelopen woensdag haar tank vol met diesel, enkele honderden meters verder gaf de wagen echter de geest. Het bleek dat er water door de diesel zat gemengd. De wagen moest weggesleept worden. Er is een onderzoek ingesteld naar het betreffende tankstation, aangezien meerdere klanten hetzelfde probleem ondervonden.

'Legale software voor studenten te duur'

Icoon Digital nieuwsVeel studenten kunnen naar eigen zeggen niet afstuderen zonder gebruik te maken van illegale software. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van softwareleverancier Surfspot.nl. Met name studenten die een technische studie volgen hebben problemen, omdat ze vaak zeer gespecialiseerde software nodig hebben. Deze software is met een studenteninkomen niet te betalen.

Aan het onderzoek werkten achthonderd studenten van hogescholen en universiteiten mee. 91 procent van de ondervraagden zei legale software te duur te vinden. Een groot deel, 89 procent, wil daarbij best wel legale software kopen indien deze voor een redelijke prijs verkrijgbaar is. Ruim tweederde van de studenten (68 procent) zegt echter dat aan veel software gemakkelijk illegaal te komen is. Mannen zijn beter thuis in illegaal downloaden dan vrouwen, bijna één op de vijf mannelijke studenten download vaak illegale software, tegenover één op de tien vrouwen.

Heerenveense dood na zelfverbranding

Blikvanger en nexcro hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Heerenveen is een 36-jarige vrouw overleden nadat ze zichzelf in haar woning in brand had gestoken. Politie-agenten die poolshoogte kwamen nemen waren getuige van de morbide daad, en probeerden tevergeefs het slachtoffer te redden. Ze werden geraakt door rondvliegend glas, en moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De politiemannen arriveerden rond half acht gisteravond bij de woning, nadat er een melding was binnengekomen dat de vrouw haar huis en mogelijk zichzelf in brand dreigde te steken. Ze zagen dat de vrouw in het huis een jerrycan omgooide. Toen één van de dienders een ruit insloeg om bij de vrouw te komen stak ze de vloeistof in de fik, waarna ze vrijwel direct volledig in brand stond. De vrouw overleed ter plekke.

Een aanvankelijk gerucht over een mogelijke tweede persoon in de woning bleek na huiszoeking niet te kloppen. Door de politie wordt een nader onderzoek naar de brand en de aanleiding ingesteld. De vrouw zou al enige tijd in de war zijn geweest, en had volgens buurtbewoners een drankprobleem.

Lyon haalt Braziliaanse topschutter

Olympique Lyon heeft een Braziliaanse topspits aangetrokken. De Franse landskampioen rondde vandaag de transfer van Fred af. De aanvaller komt voor twaalf miljoen euro over van Cruzeiro Belo Horizonte.

Fred scoorde in de Braziliaanse competitie het afgelopen seizoen veertig keer in 43 duels. Verschillende Europese topclubs hadden een oogje op de 24-jarige goalgetter, maar Fred kiest voor Lyon. ”Ik ben erg opgelucht. Ik kreeg verschillende aanbiedingen, maar nooit raakte de deal rond. Lyon is een grote club, waar ik ook Champions League speel,” aldus Fred.

Lyon rondde ook de komst van Tiago af. De Portugees is afkomstig van Chelsea. Al in een eerder stadium trok de Franse kampioen John Carew, Benoit Pedretti en Sylvain Monsoreau aan.

Villarreal doet bod op Henk Timmer

Het Noord Hollands Dagblad meldt zaterdag dat Villarreal serieus interesse heeft in Henk Timmer.

De Spaanse nummer drie van vorig seizoen, die zich deze week wist te kwalificeren voor de Champions League, heeft inmiddels al een bod gedaan op de keeper van AZ.

Eerder maakte rechtsback Jan Kromkamp al de overgang van Alkmaar naar Villarreal. Een vertrek van Timmer zou de club voor grote problemen plaatsen, woensdag sluit namelijk de transfermarkt. Tweede keeper Zwarthoed speelde tot dusverre nauwelijks en het is nog maar de vraag of hij het niveau aankan.

Timmer wil niet reageren op de interesse. Met AZ zit de keeper net in onderhandeling over het openbreken van zijn contract dat nog loopt tot medio 2007. De 33-jarige keeper heeft het naar zijn zin in Alkmaar, waar hij na zijn actieve carrière ook in een andere functie werkzaam kan blijven. De tweede doelman van het Nederlands elftal heeft wel steeds gezegd alleen een vertrek te overwegen naar een topclub.

In april van dit jaar werd Villarreal nog uitgeschakeld door AZ in de strijd om de UEFA-Cup. Hun keeper José Manuel Reina speelt nu voor Liverpool. Over zijn Argentijnse vervanger Mariano Barbosa zijn ze in El Madrigal echter niet te spreken.

Todt: Het is aan Schumacher

Michael Schumacher mag zolang bij Ferrari blijven als hij zelf wil. De keuze is volledig aan hem of hij na 2006 bij een ander team wil rijden.

De laatste dagen is het gerucht op gang gekomen dat Michael Schumacher in 2007 bij McLaren zou gaan rijden. Kimi Räikkönen zou de omgekeerde stap maken en zou zelfs al een voorcontract getekend hebben bij de Scuderia.

Volgens Ferrari-teambaas Jean Todt is en blijft het een gerucht. "Michael heeft aangegeven dat hij niet voor een ander team dan Ferrari zou willen rijden. Toen hij bij ons begon was hij 25 en nu, 11 jaar later, rijdt hij nog steeds bij dit team. Hij heeft vijf wereldtitels bij Ferrari gehaald," aldus de Fransman. "Mocht Michael toch besluiten om na 2006 weg te gaan is hij vrij om te gaan. Als hij wil blijven, dan mag hij blijven. Maar het is pas augustus 2005, 2007 is nog een heel eind weg en dus heeft Michael nog voldoende tijd na te denken wat hij wil."

Over de geruchten dat Räikkönen een voorcontract bij Ferrari heeft is de kleine Fransman ook duidelijk. "Räikkönen is een fantastisch jong talent, maar omdat ik dat vind wil nog niet zeggen dat hij een contract bij Ferrari heeft."

Overigens heeft Schumacher zelf aangegeven volgend jaar te beslissen wat hij wil in 2007. Een overstap naar McLaren of welk ander team sluit hij uit. "Mijn carriere duurt geen eeuwen, ik kan me daarom niet voorstellen nog een overstap te maken. Ik zal vooral moeten kiezen tussen óf stoppen, óf doorgaan bij Ferrari," aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

De vriendjes van Joran

We hadden de laatste tijd maar weinig groot nieuws gehoord over Joran van der Sloot en de verdwijning van Natalee Holloway, maar nu zijn er dan toch weer ontwikkelingen. De broers Satish en Deepak Kalpoe zijn gisteren opnieuw gearresteerd. Daarnaast is Freddie Arambatzis-Zedan gearresteerd. Het is afwachten of dit goed nieuws is voor Joran aangezien onduidelijk is of de drie heren zijn opgepakt in verband met de verdwijning van Natalee Holloway of vanwege een vermeende groepsverkrachting in april. Joran is in ieder geval nog niet vrijgelaten dus dat voorspelt op zich nog weinig goeds voor hem.

Duidelijk is wel dat er op Aruba mensen rondlopen die meer van de verdwijning van Natalee afweten en dat het toch een kwestie van tijd is dat de waarheid boven tafel komt. Laten we voor de ouders van Natalee hopen dat dit nu dan ook snel gebeurt.

Nederlander doodgestoken in Duitsland

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Duitse Elten is een 44-jarige Nederlander doodgestoken. De man is een Arnhemse taxi-ondernemer. Zijn 36-jarige vriendin is aangehouden op verdenking van doodslag.

Volgens de politie was de man dronken en wilde hij seks met zijn vriendin. Zij wilde dat niet waardoor de man woedend werd. Zij pakte daarop een vleesmes en stak die in zijn borst. Hij bloedde ter plekke dood. Tussen de twee waren, volgens de politie, al vaker problemen geweest.

11-jarig jongetje helpt moeder bevallen

In Leeds heeft een Britse jongen van elf jaar oud een onderscheiding gekregen omdat hij zijn moeder geholpen heeft te bevallen van zijn zusje. Hij is onderscheiden door de West Yorkshire Metropolitan Ambulance Service.

De hoogzwangere moeder Donna (30) kreeg plotseling weeën thuis en alleen haar elfjarige zoon Nathan Parker was op dat moment thuis. Donna kon nog net de hulpdiensten bellen. Ze gaf de hoorn aan haar zoon en hij heeft via telefonische aanwijzingen zijn zusje ter wereld gebracht.

"Ik was bang omdat ik zag dat mijn moeder veel pijn had", aldus Nathan, "maar ik probeerde kalm te blijven en was heel blij toen Olivia er uiteindelijk was".

"Hij was fantastisch en ik heb niets dan bewondering voor hem", zei Tracey Fletcher, de vrouw die Nathan telefonisch begeleidde. "De meeste volwassenen zouden in zo'n situatie panikeren, dus het is zeer bewonderenswaardig dat een elfjarige zo kalm heeft kunnen blijven."

Zijn ouders zijn enorm trots op hun zoon, die in september naar de middelbare school gaat.

Zware loting handbalheren

De Nederlandse handbalmannen hebben het niet echt getroffen met de loting voor de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in 2007 in Duitsland.

Oranje zal het in de voorronde moeten gaan opnemen tegen Italië, Bosnië en Griekenland. Vorig jaar eindigden de Grieksen bij de Olympische Spelen in eigen land als zesde. De zes wedstrijden (uit en thuis) zullen in januari worden afgewerkt.

Alleen de nummer één van de groep zal zich voor de play-offs in juni volgend jaar plaatsen. De winnaar van een play-offwedstrijd kwalificeert zich voor de wereldkampioenschappen.

Peiling: Coalitie verliest zetels aan links

Icoon politiek binnenland nieuwsDe positieve berichten van premier Balkenende over economisch betere tijden ten spijt, wil het maar niet vlotten met de zeteltallen van de coalitiepartijen in de peilingen. De coalitie verliest deze week drie zetels, terwijl de PvdA, GroenLinks en SP ieder één zetel erbij krijgen. Gezamenlijk staan CDA, VVD en D66 momenteel op 19 zetels verlies.

Met name de VVD zit opnieuw in de hoek waar de klappen vallen. Na een kortstondige opleving verliezen de liberalen voor de tweede achtereenvolgende week twee zetels, en komen ze uit op 22. Ook D66 moet een stap terug doen, en staat nu op vijf zetels. De SP wint voor het eerst sinds weken weer eens een zetel en heeft in de nieuwste peiling zestien zetels. De PvdA is verreweg de grootste partij, en scoort 53 zetels.

Geert Wilders heeft in de peiling van bureau Interview/NSS nog drie zetels over. In de concurrerende peiling van Maurice de Honds Peil.nl staat het afvallig VVD-Kamerlid nog op zeven. Nieuwkomers Partij voor de Dieren en PRDV halen volgens de Politieke Barometer geen zetels, waar de LPF nog één plekje in het parlement rest.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
19-08-2005
Peiling
26-08-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64420,83220,832
PvdA27,34232,95234,053
VVD17,92815,62414,322
SP6,3910,01510,516
LPF5,781,211,21
GroenLinks5,185,796,210
D664,164,263,55
ChristenUnie2,133,763,56
SGP1,621,821,72
Groep Wilders----2,132,53
Overige partijen0,902,001,80

Douane Australië vindt 'drugsbeelden'

Aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

In Australië heeft de politie 800 standbeelden ontdekt die deels waren gemaakt van efedrine, de stof waarvan de uiterst verslavende drug metamfetamine (speed) gemaakt kan worden. De standbeelden kwamen uit Vietnam. Het efedrine heeft een straatwaarde van 72 miljoen Australische dollar (44 miljoen euro). De politie heeft vier verdachten aangehouden.

De politie sprak tegen Australische media van "een zeer ongewone vorm" waarop de drugs waren verscholen. "Meestal wordt het in andere producten verstopt, maar in dit geval was het onderdeel van het product zelf."

De 400 kilo efedrine die in het standbeeld was verwerkt is goed voor de productie van 1,44 miljoen metamfetaminetabletten. Metamfetamine kan echter ook worden gespoten, gesnoven en gerookt. In de VS is de populaire drugs inmiddels de grootste probleemdrug.

Gemeente jaagt op winnaars Postcodeloterij

janique had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe gemeente Delfzijl waarschuwt winnaars in de Postcodeloterij dat de gewonnen prijzen van invloed kunnen zijn op de hoogte van de uitkeringen. In de Groningse gemeente viel enkele weken geleden een wijkprijs, waarbij 550 personen een geldbedrag wonnen. In Tuikwerd, de wijk in kwestie, wonen volgens een gemeentewoordvoerder de meeste Delfzijlse uitkeringsgerechtigden.

"Een alleenstaande uitkeringsgerechtigde mag ruim 5000 euro vermogen hebben. Gezinnen 10.000. Wanneer het vermogen na het innen van de prijs boven die som uitkomt, vervalt het recht op een uitkering", stelt H. Wijnstok van Sociale Zaken. Winnaars moeten eerst hun prijs 'opeten', voordat ze opnieuw in aanmerking komen voor een uitkering. Daarbij wordt tevens gelet op de besteding van het geld. "Er wordt onderzocht of het geld niet aan onnuttige zaken is besteed. Als dat wel zo is, kan de uitkering lager uitvallen of helemaal uitblijven", aldus Wijnstok.

De gemeente roept prijswinnaars op de consequenties met de Sociale Dienst te bespreken. Volgens Wijnstok kan de gemeente gegevens opvragen bij de Postcodeloterij over adressen van de winnaars, en is er tevens inzicht in belastingafdracht zodat verzwijgen geen zin heeft. Behalve de gemeente kijkt ook de politie begerig naar het prijzengeld. "Ik kan me voorstellen dat er extra attentie is voor mensen met veel onbetaalde boetes", aldus politiewoordvoerder Sjabbo Smedes.

Serviërs zien 'Superman' vliegen

Xlegs had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn de Servische stad Ljubovija zijn bij de politie verschillende meldingen binnengekomen van personen die een Superman of Batman-achtig figuur hebben gezien. Het gaat daarbij niet om een dwaze vader, zoals ze in Nederland en Engeland regelmatig worden gespot, maar om een gestalte die daadwerkelijk over de huizen vloog.

"Het was alsof hij een onzichtbare motor op zijn rug droeg. In de lucht veranderde hij verschillende keren van richting", zo verklaarden verontruste getuigen tegen journalisten van de Servische krant Blic. De politie weigert tot nu toe alle commentaar over de kwestie. Over eventuele goede daden of het oppakken van zware criminelen door de superheld zijn tot dusver geen meldingen binnengekomen.

Superman

Quad Blazen

Afgelopen vakantie had ik voor het eerst op een quad gereden. Ik vond het niet echt makkelijk rijden maar na een half uurtje rondrijden had ik het wel een beetje door hoe het allemaal moest. Het was echt vet om op zo'n ding te blazen maar de quad was niet al te snel. Het kon maximaal 50 ofzo. De Quads in het volgend filmpje gaan heel wat harder en ze volgen een parcours waar hobbels en heuvels in zitten.

Het kan ook fout gaan tijdens zo'n parcours en dat kun je wel in het volgend filmpje zien.

Arbeidsinspectie onderzoekt Big Brother-baby

sias had ons via de nieuws-submit te melden:

Big BrotherDe Arbeidsinspectie dreigt actie te ondernemen tegen het verblijf van een baby in het Big Brother-huis. Op verzoek van minister van Sociale Zaken Aart Jan de Geus onderzoekt de dienst wat het voor een zuigeling betekent om in een tv-programma ter wereld te komen. Daarbij staat de vraag centraal of de aanwezigheid van de baby kan worden opgevat als een vorm van kinderarbeid.

Talpa heeft inmiddels een vergunning aangevraagd om de baby in de uitzendingen te mogen brengen. Het is echter nog niet zeker of het kind direct na de geboorte in het huis van het realityprogramma mag verblijven. De Arbeidsinspectie wil medio volgende week met een besluit hierover komen. In Nederland gelden strenge regels voor het verschijnen van jonge kinderen op de televisie. Het belang van het kind moet voorop staan, en de ontwikkeling mag niet in gevaar komen.

Tanja
Kandidate Tanja (27) is zeven maanden zwanger

Black & White 2 krijgt een datum

Lionhead Studios heeft onlangs bevestigd dat Black & White 2 op 7 oktober in de Europese winkels zal komen te liggen. In de Verenigde Staten verschijnt de game iets eerder, namelijk op 30 september. In dit spel speel je een God die verschillende volkeren moet onderwerpen. Je krijgt daarbij de hulp van een wezen die je moet opvoeden. Het beest eindigt zo in iets goeds of in iets slechts. Uiteraard ben je niet de enige God in het spel en je zult dan ook hevige concurrentie ondervinden.



Mauresmo en Davenport naar finale New Haven

Amélie Mauresmo heeft zich als eerste tennisster geplaatst voor de finale van het toernooi in New Haven. De als tweede geplaatste Française was in de halve finale met 4-6, 7-6(5) en 6-2 te sterk voor de Spaanse Anabel Medina Garrigues.

Medina Garrigues maakte het Mauresmo wel bijzonder lastig. De Spaanse, die eerder de Russische Elena Dementieva had uitgeschakeld, kwam een break voor in de tweede set en mocht bij een 5-4 voorsprong serveren voor de wedstrijd. Mauresmo knokte zich echter terug en trok vervolgens de tiebreak en de derde set naar zich toe.

In de finale moet Mauresmo het opnemen tegen Lindsay Davenport die in de andere halve finale te sterk was voor Anna Chakvetadze, en hierdoor weer de nummer een positie op de wereldranglijst pakte.

CD: Millionaire - Paradisiac

Tim Vanhamel, de frontman van de band Millionaire, is één van de vele muzikale duizendpoten uit Vlaanderen. Vanhamel werkt zoals veel van zijn landgenoten graag samen met mensen buiten zijn band en trok zelfs regelmatig de grens over. Josh Homme, bekend van Kyuss en Queens Of The Stone Age, is één van zijn grootste vrienden. Homme tekende dan ook voor de productie van de langverwachte tweede plaat van Millionaire. Ook zo benieuwd hoe die klinkt?

Basketballers uitgeschakeld voor EK

De Nederlandse basketbalheren zijn vrijdag uitgeschakeld voor deelname aan het Europees kampioenschap. Oranje verloor ook de tweede kwalificatiewedstrijd in Groep B, België was in Groningen Nederland met 62-51 de baas.

De eerste kwalificatiewedstrijd verloor Oranje uit tegen Israël al met 60-89. Hierdoor staat Nederland in de groep onderaan met nul punten uit twee wedstrijden. Ook winst tegen dezelfde tegenstanders in de resterende twee wedstrijden zal Nederland niet aan een ticket naar het EK in Belgrado kunnen helpen.

Zaak Holloway: Broers opnieuw de cel in

Icoon Buitenlands nieuwsDe broers Satish (18) en Deepak (21) Kalpoe zijn op Aruba opnieuw gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van de Amerikaanse studente Natalee Holloway. De twee zaten net als hoofdverdachte Joran van der Sloot al eerder vast, maar werden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Wat de directe aanleiding is voor nieuwe arrestatie is niet duidelijk. De Surinaamse broers zouden samen met de Nederlandse Joran de laatsten zijn geweest die de vermiste Amerikaanse hebben gezien. Holloway verdween eind mei na een avondje stappen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de Amerikaanse. Van der Sloot (18) wordt verdacht van moord, doodslag of ontvoering met de dood van het meisje tot gevolg, en zit sinds 9 juni in een Arubaanse gevangenis. Een officiële aanklacht is nog niet ingediend.

Behalve de broers zou vrijdag nog een persoon zijn vastgezet. FOX News meldt dat het om een 'Freddy' of 'F.A.' gaat, een vriend van Joran. Wat precies zijn betrokkenheid is, en of de arrestatie überhaupt te maken heeft met de Holloway-zaak is niet duidelijk. De familie van de vermiste Amerikaanse reageerde verheugd op de arrestatie van de gebroeders Kalpoe. "We hebben altijd al geweten dat ze iets van doen hebben met de verdwijning van Natalee", zei Robin Holloway, de stiefmoeder van Natalee.

Satish KalpoeDeepak Kalpoe
Satish (links) en Deepak Kalpoe zijn opnieuw gearresteerd

Cissé bezorgt Liverpool Super Cup

Liverpool heeft voor de derde keer in haar geschiedenis de Europese Super Cup gewonnen. Pas in de verlenging namen The Reds afstand van CSKA Moskou: 3-1.

Liverpool moest het doen zonder Steven Gerrard en dat was vooral aan het begin duidelijk merkbaar. Zonder de grote inspirator en leider op het middenveld startte de houder van de Champions League erg timide aan het duel. Na een half uur spelen wist Carvalho hiervan te profiteren en CSKA Moskou op voorsprong te zetten. Aan deze goal ging een briljante pass van Vágner vooraf.

In de tweede helft waren er geen echte uitgespeelde kansen. Liverpool (met Zenden de hele wedstrijd binnen de lijnen) probeerde het een aantal keer met schoten en CSKA Moskou loerde op de beslissende counter. Net toen de Liverpool-fans de naam van Michael Owen begonnen te scanderen scoorde invaller Djibril Cissé. De Fransman had daarbij wel de hulp nodig van zijn hand om de bal te controleren, maar volgens scheidsrechter Temmink was er van opzet geen sprake. In de verlenging zorgden treffers van weer Cissé en Luis Garcia voor de Engelse winst. Liverpool won eerder de Super Cup in 1977 en 2001.

Liverpool - CSKA Moskou 3-1 NV
28. Carvalho 0-1
83. Cissé 1-1
103. Cissé 2-1
109. Luis Garcia 3-1

Wereldrecord Bekele op 10.000 meter

Kenenisa Bekele heeft tijdens de Golden League wedstrijden in Brussel het wereldrecord op de 10.000 meter met drie seconden verbeterd. Verder was er verrassend genoeg geen wereldrecord voor Isinbayeva, bleef Lebedeva in de race voor de jackpot en troefde Gatlin op de 100 meter Greene af.


Het hoogtepunt van de avond was de race van Kenenisa Bekele, die zijn eigen wereldrecord aanscherpte tot 26.17,53. Zijn vorige toptijd liep hij in juni 2004 in Ostrava. De Ethiopiër wilde zijn record al in Hengelo verbeteren, maar de omstandigheden waren toen slecht met veel wind. Gisteren liep alles perfect voor Bekele: het was koel en dankzij zijn broer Tariku lag het tempo aan het begin erg hoog. De 23-jarige Bekele was uiteraard opgetogen na zijn race: ”Het publiek was fantastisch. Zij hielpen me de laatste kilometers door te komen, toen ik alleen kwam te zitten.”

Een wereldrecord was er niet voor Yelena Isinbayeva. De wereldkampioen probeerde het drie keer op 5.02 meter, maar faalde telkens. De Russin brak dit jaar al negen keer het wereldrecord, vaak met één centimeter. Tatiana Lebedeva haalde wel haar doelstelling door in de race te blijven voor de Golden League jackpot van 1 miljoen dollar. De hinkstapspringster kwam bij haar vijfde poging tot 14,94 meter en was daarmee voor de vijfde achtereenvolgende keer ongenaakbaar.

Op de 100 meter was er het interessante duel tussen Maurice Greene en Justin Gatlin. Gatlin liet zien laat in het seizoen nog over uitstekende vorm te beschikken door in 9,99 te winnen, net voor de Fransman Pognon. Greene werd op grote achterstand laatste.

Theo van Gogh werkte aan moslim tv-serie

De Volkskrant meldt vandaag dat de vermoorde filmmaker Theo van Gogh kort voor zijn dood had toegezegd om een tv-serie voor de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) te zullen maken. De serie moest gaan over moslimjongeren die worstelen met hun geloof. Twee weken voor hij vermoord werd, zegde Van Gogh de NMO toe een twaalfdelige dramaserie voor hen te zullen te maken.

Er was ook al een titel voor de tv-serie: 'Duizend en één Dag'. Met het verhaal wilde Van Gogh een brug slaan naar de moslimgemeenschap. Het verhaal zou verteld worden vanuit het perspectief van een 12-jarige Marokkaanse jongen.

Volgens de NMO zou Van Gogh, om de achterban van de omroep van zijn oprechtheid te overtuigen, een brief schrijven waarin hij uitlegde een tegenstander van fundamentalisten te zijn, maar dat hij 'moslims als mens' respecteerde. Nadat hij vermoord was, is op zijn computer nog gezocht naar die brief, maar die bleek hij nog niet te hebben geschreven. Van Gogh was al wel begonnen met het zoeken naar geschikte acteurs. Zijn compagnon Gijs van de Westelaken zou de productie doen.

Volgens de NMO komt de serie die Theo van Gogh voor ogen had er toch, zij het in aangepaste vorm; het verhaal wordt na de moord op Van Gogh harder en heftiger. De bekende cineast Eddy Terstall, een vriend van Theo, heeft de NMO toegezegd de nieuwe versie te zullen begeleiden. Het is nog niet bekend wanneer de tv-serie op de beeldbuis zal verschijnen.

Hulp van boven

Vorige week zag ik Sérgio scoren. Sérgio is een begaafd technicus van Roda JC, geboren in Brazilië. Sérgio is zeer gelovig en wees dus naar de hemel, na het maken van zijn prachtige goal. Alsof hij ons wilde tonen dat hij hiervoor hulp van boven had ontvangen. Vroeger wilde hij nog wel eens een boodschap onder zijn wedstrijdshirt dragen, op een wit shirt geschreven met een viltstift. Soms zelfs echt laten drukken. Dan lazen we een boodschap die er vaak op neer kwam dat Jezus van ons houdt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
©FOK.nl e.a.