Rabobank blij na proloogzege

De Rabobank-ploeg kan het geluk niet op na de proloogzege van Denis Menchov in de Vuelta. Ploegleider Adri van Houwelingen noemt het een gouden start van de Ronde van Spanje.

Na een goede Tour de France staat de Rabobank-ploeg in de Vuelta met een aanzienlijk minder sterk team aan de start. Voor kopman Denis Menchov is er na een slechte tour, onder andere door ziekte, echter nog genoeg te bewijzen en dat liet hij in de proloog meteen zien.

Met de winst van Menchov is de ploegleider Van houwelingen zeer verguld: "Als Denis niet bij de eerste tien zou zijn geëindigd, was ik ontluisterd geweest. Maar een zege, ja, dat had ik eerlijk gezegd ook niet zo een-twee-drie verwacht." Ook Menchov zelf is een beetje verrast: "Ik wilde een goede start hebben in de Vuelta, maar ik heb nooit het gevoel gehad, dat ik de proloog zou winnen."

De Rabobank kiest echter voorlopig wel een voorzichtige tactiek. De leiderstrui zal volgens Van Houwelingen niet al te zwaar verdedigd worden: "Voor ons verandert er niet zoveel. Denis was al kopman, maar het is belangrijker dat Denis straks nog een etappe wint en goed in het klassement blijft staan dan dat hij nu nog twee dagen langer in de gouden trui rondrijdt."

De andere Rus in de Rabobank-ploeg was een stuk ongelukkiger vandaag. Kolobnev had zijn horloge niet goed staan en miste daardoor zijn start met 40 seconden. Hij werd door zijn vertraagde start uiteindelijk 193ste op 1:37 van zijn ploeggenoot.