Heerenveense dood na zelfverbranding

Gertjan (Kozzmic)
Blikvanger en nexcro hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Heerenveen is een 36-jarige vrouw overleden nadat ze zichzelf in haar woning in brand had gestoken. Politie-agenten die poolshoogte kwamen nemen waren getuige van de morbide daad, en probeerden tevergeefs het slachtoffer te redden. Ze werden geraakt door rondvliegend glas, en moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De politiemannen arriveerden rond half acht gisteravond bij de woning, nadat er een melding was binnengekomen dat de vrouw haar huis en mogelijk zichzelf in brand dreigde te steken. Ze zagen dat de vrouw in het huis een jerrycan omgooide. Toen één van de dienders een ruit insloeg om bij de vrouw te komen stak ze de vloeistof in de fik, waarna ze vrijwel direct volledig in brand stond. De vrouw overleed ter plekke.

Een aanvankelijk gerucht over een mogelijke tweede persoon in de woning bleek na huiszoeking niet te kloppen. Door de politie wordt een nader onderzoek naar de brand en de aanleiding ingesteld. De vrouw zou al enige tijd in de war zijn geweest, en had volgens buurtbewoners een drankprobleem.