Zaak Holloway: Broers opnieuw de cel in

Icoon Buitenlands nieuwsDe broers Satish (18) en Deepak (21) Kalpoe zijn op Aruba opnieuw gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van de Amerikaanse studente Natalee Holloway. De twee zaten net als hoofdverdachte Joran van der Sloot al eerder vast, maar werden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Wat de directe aanleiding is voor nieuwe arrestatie is niet duidelijk. De Surinaamse broers zouden samen met de Nederlandse Joran de laatsten zijn geweest die de vermiste Amerikaanse hebben gezien. Holloway verdween eind mei na een avondje stappen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de Amerikaanse. Van der Sloot (18) wordt verdacht van moord, doodslag of ontvoering met de dood van het meisje tot gevolg, en zit sinds 9 juni in een Arubaanse gevangenis. Een officiŽle aanklacht is nog niet ingediend.

Behalve de broers zou vrijdag nog een persoon zijn vastgezet. FOX News meldt dat het om een 'Freddy' of 'F.A.' gaat, een vriend van Joran. Wat precies zijn betrokkenheid is, en of de arrestatie Łberhaupt te maken heeft met de Holloway-zaak is niet duidelijk. De familie van de vermiste Amerikaanse reageerde verheugd op de arrestatie van de gebroeders Kalpoe. "We hebben altijd al geweten dat ze iets van doen hebben met de verdwijning van Natalee", zei Robin Holloway, de stiefmoeder van Natalee.

Satish KalpoeDeepak Kalpoe
Satish (links) en Deepak Kalpoe zijn opnieuw gearresteerd