Cissé bezorgt Liverpool Super Cup

Michel (Baraja)
Liverpool heeft voor de derde keer in haar geschiedenis de Europese Super Cup gewonnen. Pas in de verlenging namen The Reds afstand van CSKA Moskou: 3-1.

Liverpool moest het doen zonder Steven Gerrard en dat was vooral aan het begin duidelijk merkbaar. Zonder de grote inspirator en leider op het middenveld startte de houder van de Champions League erg timide aan het duel. Na een half uur spelen wist Carvalho hiervan te profiteren en CSKA Moskou op voorsprong te zetten. Aan deze goal ging een briljante pass van Vágner vooraf.

In de tweede helft waren er geen echte uitgespeelde kansen. Liverpool (met Zenden de hele wedstrijd binnen de lijnen) probeerde het een aantal keer met schoten en CSKA Moskou loerde op de beslissende counter. Net toen de Liverpool-fans de naam van Michael Owen begonnen te scanderen scoorde invaller Djibril Cissé. De Fransman had daarbij wel de hulp nodig van zijn hand om de bal te controleren, maar volgens scheidsrechter Temmink was er van opzet geen sprake. In de verlenging zorgden treffers van weer Cissé en Luis Garcia voor de Engelse winst. Liverpool won eerder de Super Cup in 1977 en 2001.

Liverpool - CSKA Moskou 3-1 NV
28. Carvalho 0-1
83. Cissé 1-1
103. Cissé 2-1
109. Luis Garcia 3-1