Davenport wint in New Haven

Lindsay Davenport heeft het WTA-toernooi van New Haven op haar naam geschreven. De Amerikaanse versloeg in de finale Amélie Mauresmo met 6-4 en 6-4. Het is de 48e toernooizege in Davenports loopbaan.

Mauresmo was wat vermoeid, want gisteren speelde ze nog een marathonpartij tegen de Spaanse Medina. Mede daardoor maakte de Française teveel onnodige fouten, vooral op de belangrijke momenten. Een andere reden voor Mauresmo's nederlaag was de sterke service van Davenport, die in de eerste set zelfs een percentage van 75% op haar eerste opslag scoorde. Nadat de eerste set werd gekenmerkt door wisselende kansen verliep de tweede set meer ‘volgens schema’ met maar één break. Die plaatste Davenport al in de eerste game, dankzij vier winners.

Gisteren na haar zege in de halve finale heroverde Davenport alweer de nummer één positie op de wereldranglijst. Maria Sharapova heeft zodoende slechts één week kunnen genieten van haar topnotering. Niettemin is de Siberische wel als eerste geplaatst op de US Open, het Grand Slam toernooi dat maandag begint.