Williams neemt maatregelen voor banden

Hoewel nog onduidelijk is wat het bandenprobleem in Turkije precies heeft veroorzaakt, neemt Williams wel de nodige maatregelen voor de volgende race. Een combinatie van maatregelen op het gebied van bodywork, mechanische set-up en bandenspanning moet problemen op Monza voorkomen.

De hele week is zowel tijdens het testen op Monza, als in de fabriek in Grove, hard gewerkt om de oorzaak te vinden van de bandenproblemen. Zeker omdat de set-up niet veel verschilde van eerdere races is het mysterieus waar het probleem vandaan kwam. Na veel onderzoek is men er nog niet helemaal uit, al wordt gedacht dat een samenloop van afstellingen het probleem heeft veroorzaakt.

Voor de volgende Grand Prix worden daarom enkele restricties opgelegd om nieuwe problemen te voorkomen. Met bodywork, bandenspanning en mechanische afstellingen wordt geen risico genomen. Gedurende de tests op Monza werd tevens alvast gewerkt aan de instellingen voor de komende race. Met een speciale achter- en voorvleugel werd gewerkt aan het vinden van balans in de auto.