FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 19 augustus 2005

Peuken en drank

Terwijl ik door de straten van mijn woonplaats wandel en onderwijl de zombies aanstaar die mijn pad doorkruisen - een direct gevolg van het wonen in Tholen - bedenk ik me hoe vreselijk ik bezig ben. Peuken en drank kopen voor de verjaardag een van mijn meest geliefde vriendinnen. De muze over wie ik al vaker verhaald heb. Peuken en drank. Ze zal wel denken, dat ik het zat ben haar verjaardag te vieren, net nu het morgen zo'n speciale is.

Uitslag NAC Breda - Willem II

De tweede speelronde van de eredivisie startte vanavond met de beladen Brabantse derby NAC Breda-Willem II. Hieronder vind je de uitslag van het duel.

NAC Breda – Willem II 1-0
87. Vonlanthen 1-0

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 13.000

Rood: Bobson (Willem II) 2x geel
Geel: Diba, Elshot, Van Gessel, Zonneveld (NAC Breda) Smit (Willem II)

Opstellingen:

NAC Breda: Van Zwam, Elshot, Zwaanswijk, Mendes, Vidmar, Jenner ( 46. Petö), Van Gessel, Zonneveld, Diba, Sikora ( 78. Rigters), Van Hooijdonk
( 50. Vonlanthen).

Willem II: Moens, Wau, Kreek, Van der Haar, Van Mosselveld ( 12. Van der Struijk), Victoria, Smit, Caluwé, Ceesay ( 85. Agustien), Reuser ( 71. Dembele), Bobson.

Man woont jaar met overleden vrouw in huis

XeriuM had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Duitse man heeft zijn overleden vrouw meer dan een jaar in hun gezamenlijke woning laten liggen 'omdat hij zoveel van haar hield'. Het inmiddels ontbonden lichaam van de echtgenote lag op de grond bij de bank, waar de man televisie keek.

De politie van de stad Wuppertal, die in actie kwam na een tip van de huisbaas, geeft aan dat de 53-jarige vrouw in april 2004 is overleden, vermoedelijk aan de gevolgen van overmatig drankgebruik. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Tegenover de politie verklaarde de man de gelukkigste momenten met zijn echtgenote te hebben beleefd voor de televisie en dat hij geen afscheid van haar wilde nemen. De man is doorverwezen naar een psychiater.

Parma versterkt zich met Delvecchio

Marco Delvecchio komt het komende seizoen uit voor AC Parma. De 32-jarige aanvaller was transfervrij nadat Brescia het afgelopen seizoen degradeerde.

In januari kocht Delvecchio zijn contract bij AS Roma af, omdat hij in Rome nauwelijks in actie kwam. Bij Brescia had de 22-voudig international echter ook weinig geluk, want hij speelde slechts vijf wedstrijden wegens veel blessureleed. Delvecchio hoopt op revanche bij Parma, dat vorige week Bernardo Corradi al wist te strikken. Delvecchio speelde achtereenvolgens voor Internazionale, Venezia, Udinese, weer Internazionale, AS Roma en Brescia. In 300 competitiewedstrijden kwam de Italiaan tot 70 treffers.

WK ver weg voor volleyballers

Het WK 2006 in Japan is erg ver weg voor de Nederlandse volleyballers na de nederlaag tegen Bulgarije op het WK-kwalificatietoernooi. De ploeg van trainer Harry Brokking verloor onnodig met 3-2 van het gastland.

De setstanden waren 25-15, 18-25, 25-23, 24-26 en 13-15. Nederland kende een daverende start door de eerste set overtuigend te winnen. Vooral routinier en aanvoerder Marco Klok speelde een uitmuntende openingsset. Het daverende begin zorgde echter niet voor rust in de ploeg en Bulgarije won eenvoudig de volgende set. In set drie en vier nam oranje telkens een vroege voorsprong, maar werd die ook weer ingeleverd. In de derde set was dat niet noodlottig, in de vierde echter wel.

Tijdens de beslissende set leek het geluk met Nederland toen Bulgarije op 12-12 een strafpunt kreeg wegens protesteren van Konstantinov. Ondanks dat steuntje in de rug bleek een nederlaag onafwendbaar. Vooral Matej Kazijski was een ware plaag voor Nederland: de Bulgaar maakte liefst 21 punten. Door dit matige begin is kwalificatie voor het WK hoogst onzeker geworden; alleen de winnaar van het vierlandentoernooi gaat immers naar het WK. De andere wedstrijd tussen Portugal en Oekraďne eindigde in een 3-1 overwinning voor de Portugezen.

Winkelcentrum Nijmegen tijdelijk ontruimd

CSI_MIAMI had ons via de nieuws-submit te melden:

Na de vondst van een verdacht koffertje is vanmiddag het winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen een uurtje ontruimd geweest. Het koffertje werd even na 15.00 uur aangetroffen.

Toen het koffertje gevonden werd is, in overleg met de Explosieven Opruimings Dienst (EOD), besloten om het winkelcentrum te ontruimen. De eigenaar van een auto die er in de buurt stond werd opgespoord en opgebeld. Hij dacht dat het koffertje van zijn zus was en even later werd dat door haar zelf bevestigd. Ze was het vergeten. Tegen 16.00 uur werd het winkelcentrum weer vrij gegeven.

Man overleden na botsing met brug

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

In Valkenburg (Zuid-Holland) is vandaag een man uit Oegstgeest om het leven gekomen toen hij met zijn hoofd tegen een brug aan kwam. De man zat op dat moment in een boot. Zo meldt de politie Hollands Midden.

Het tragische ongeval gebeurde bij de brug van de Voorschoterweg nabij het Valkenburgse Meer. De man sloeg overboord en kwam vervolgens niet meer boven water. Na een half uur werd hij gevonden, waarna er nog pogingen ondernomen zijn om hem te reanimeren. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij vervolgens is overleden aan zijn verwondingen.

Hoofdverdachte moord op Hoornse cafébaas opgepakt

IcoonMet de aanhouding van een twintigjarige inwoner van Hoorn denkt de politie de moord op een cafébaas in die stad te hebben opgelost. De verdachte is vandaag aangehouden in een woning aan de Groef in Hoorn en zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. In verband met de zaak zat er sinds 25 juli al een negentienjarige Vlissingenaar vast. De Hoornaar wordt door de politie beschouwd als de hoofdverdachte.

Het 39-jarige slachtoffer, eigenaar van een café aan het Nieuwland in Hoorn, werd op 19 juni 's ochtends vroeg neergeschoten aan het Koepoortsplein. Even daarvoor had hij een groep mannen de toegang tot zijn zaak geweigerd. Op het Koepoortsplein kwam het tot een woordenwisseling tussen de cafébaas en de groep, die abrupt werd beëindigd toen één van de mannen een vuurwapen trok en de cafébaas neerschoot. Die strompelde naar zijn café waar hij uiteindelijk stierf aan zijn verwondingen.

Hockey: Nederland naar finale

De Nederlandse hockeyvrouwen staan morgen in de eindstrijd van het EK in Dublin. De ploeg van Marc Lammers rekende af met Engeland: 2-0.

Nederland had weinig moeite met de Engelsen, alleen halverwege de eerste helft werd oranje enigszins onder druk gezet. In die periode onderscheidde keepster De Roever zich met enkele parate reddingen. Tijdens die fase leidde Nederland al met 1-0 dankzij een goal van Sylvia Karres na zes minuten. Even daarvoor onthield de scheidsrechter Karres een glaszuivere strafbal. Dankzij Naomi van As werd het in de 48e minuut 2-0. Morgen om 18.30 uur is de finale en dan is Duitsland of Spanje de tegenstander. Met de zege is Nederland ook zeker van deelname aan het WK 2006 in Madrid.

Aanvoerster Minke Booij ziet nog punten die voor verbetering vatbaar zijn: ”We hebben veel strafcornervarianten geprobeerd, maar ze lukten steeds net niet. We hebben nog geen Mijntje Donners in de ploeg.”

Televisie jungle, de evaluatie

Naar aanleiding van mijn vorige column televisiejungle, heb ik besloten om de veranderingen eens even onder de loep te nemen en een evaluatie op te maken. Talpa is immers alweer bijna een week in de lucht en de naamsveranderingen van de RTL zenders is voltooid.

Een week Talpa. Je zou er een horror film van kunnen maken. Ten eerste kijk ik niet zo veel naar Talpa en dat is niet in de laatste plaats vanwege het feit dat Talpa bij pas op 14 zit en ik deze traditioneel oversla om sneller bij Discovery Channel te zijn, welke nog steeds gewoon op 16 staat en niet op 9. Een kleine rondvraag in mijn vriendenkring met de vraag op welk kanaal zij Talpa hebben staan wordt beantwoord met getallen die variëren van 24 tot 51. Ik ken nog niemand die Talpa op 10 heeft staan. Daarnaast begint Talpa pas om 18.00 uur met uitzenden. En waar beginnen ze mee? Met het nu al legendarische programma Thuis. Een programma dat zo verschrikkelijk is dat ik er verder geen woorden meer aan vuil wil maken. Eigenlijk het enige dat ik wilde zien op Talpa is het voetbal. Dus ik heb zondag ingeschakeld op Talpa op de Wedstrijden. Ik heb nog nooit zoveel reclame gezien in een programma. Na elke samenvatting kreeg ik weer reclame voor de kiezen en waar iedereen gewend was om meteen naar de klapper van de week te gaan, de topwedstrijd, de Feyenoord – Ajax, heeft Talpa dit idee overboord gegooid. Volledig in spanning van wat mijn club, Feyenoord, voor prestatie had geleverd en verwacht dat de wedstrijd de spits zou afbijten, omdat Ajax niet speelde en PSV een dag eerder al had gespeeld. Nee, de topwedstrijden begonnen pas omstreeks 19.45 uur. Nu waren de samenvattingen acceptabel en het commentaar prima, dus ook een pluspuntje. Maar dan wordt de wedstrijden gevolgd door Jack ‘links lullen, rechts vullen’ Spijkerman en Umberto Tan met Cafe de Sport. Umberto Tan die een intelligente vraag stelt gevolgd door een wat minder intelligent antwoord van een gast. Tot zo ver niets aan de hand, ware het niet dat Jack in dit programma gigantisch door de mand valt. Het onderbreekt op een Barend en van Dorp manier de gasten met nog slechtere grappen dan die van Barend en van Dorp. Verder zendt Talpa alleen films uit, maar die zullen ongetwijfeld ook om de haverklap worden onderbroken voor de reclame.

En dan hebben we nog de vrienden van RTL. Yorin werd RTL 7 en de programma’s werden omgegooid om de zenders een eigen gezicht te geven. Deze omschakeling is voor mij vrij rustig verlopen. Een ander logootje en dat was het wel. Er is genoeg reclame gemaakt over de naamsverandering dus hierover niets dan lof. Of het nut heeft is vraag twee, maar het is gebeurt, dus we moeten er maar mee leven. En gelukkig wordt M*A*S*H nog gewoon uitgezonden, dus dat hoef ik al niet meer te missen.

En tot slotte Discovery Channel en National Geographic. Ik heb alleen nog maar wat oproepen gezien die je moeten aanzetten om DIscovery Channel op 9 te zetten in je zenderindeling, wat de meeste mensen waarschijnlijk ook gewoon aan hun laars lappen.

Wat is dus de conclusie van deze evaluatie? De omzetting van Yorin naar RTL7 ging moeiteloos, Discovery Channel staat nog steeds waar hij altijd stond en NSE met Beau van Erven Dorens wordt nog slechter bekeken dan RTL Boulevard met Daphne Bunskoek en Talpa staat waarschijnlijk alleen bij een paar overijverige Bold en The Beautiful fanaten op 10 en bij de rest van de mensen ergens in de achterhoede van de afstandsbediening. En dan wil John de Mol over een jaar al een tweede zender hebben? Als NPS moet verdwijnen snap ik niet wat Talpa op de televisie moet.

Lichterotische ziekenhuis simulator: Rich & Beautiful

In de game Rich & Beautiful kruip je in de huid van een hoofd-dokter van een schitterend ziekenhuis. Jouw taak zal zijn om het ziekenhuis uit te breiden en de omzet te vergroten. Tijdens deze taak kan bijvoorbeeld even 'relaxen' door wat te flirten met de verpleegsters of een balletje te slaan op de golfbaan. De game zal eind 2006 uitkomen en lichterotische elementen bevatten, al is dat niet te zien aan de artwork die hierbij geleverd was .

Elvis leeft volgens goklustigen niet meer

28 Jaar na zijn dood geloven gokkers er niet meer in dat Elvis Presley nog in leven is. Het afgelopen jaar is er namelijk geen enkele weddenschap meer afgesloten waarin erop gegokt werd dat de King nog in het openbaar zal verschijnen. Bookmaker Rupert Adams spreekt van het einde van een tijdperk nu zelfs "zijn trouwste fans niet meer geloven dat Elvis zo lang verborgen zou kunnen zijn."

De meest opvallende weddenschap betreffende Elvis werd geplaatst door iemand die dacht dat Elvis zou terugkeren door met een UFO in het meer van Loch Ness te landen en Nessie te raken. Als de gokker gelijk zou hebben gekregen, zou hij 14 miljoen dollar rijker zijn geweest.

Elvis Presley overleed op 16 augustus 1977 op zijn landgoed Graceland in de Verenigde Staten. De King of Rock 'n Roll werd 42 jaar oud.

Postma op huurbasis naar Wolves

Stefan Postma heeft dan eindelijk een nieuwe club gevonden. De Utrechter heeft vanmiddag een huurcontract getekend bij de Wolverhampton Wanderers.

Bij de Wolves zal Postma vijf maanden actief zijn. De Nederlandse keeper blijft tot 21 januari bij de club uit het Championship, de Engelse eerste divisie. Momenteel staan de Wolverhampton Wanderers daar als derde genoteerd. Manager Glen Hoddle zocht nog een ervaren kracht voor zijn team, al is Postma nog lang niet zeker van een basisplaats met de talentvolle Matt Murray als rivaal.

Postma wilde al maanden vertrekken bij Aston Villa, waar hij in drie seizoenen slechts dertien keer in actie kwam. Zijn concurrent Thomas Sřrensen kreeg steeds de voorkeur. Postma wilde naar Nederland of Spanje maar hapte een aantal weken geleden toe toen Fulham hem wilde huren. Daar kwam hij echter niet door de medische keuring.

Duurste WC ooit

quote:
The toilet comes with an ashtray, candle holder, and hand painted toilet bowl and plaque.
It even plays a song when the lid is raised.
Het is voor sommige mensen de ultieme wc. Het is wel een waar je een beetje geld voor moet neer tellen en om precies te zijn $9,799.00.
Het is maar waar je je geld aan wilt uitgeven, maar er zijn wel mensen die zulke dingen kopen.

Bekijk de bijna 10.000 $ wc hier.

EA stelt 1.03 patch Battlefield 2 uit tot september

Electronic Arts heeft vanochtend bekend gemaakt dat het verschijnen van de 1.03 patch voor Battlefield 2 wordt uitgesteld naar september. De patch zou eigenlijk eind augustus moeten verschijnen. De reden voor het uitstel is simpelweg het niet kunnen halen van de deadline. Het hele bericht lees je hier:
quote
In this space about a month ago, EA and DICE listed many of the feature tweaks and updates that are pending for the 1.03 Update. In order to address the key issues as quickly as possible, we set an aggressive release date for the end of August. Unfortunately, as we approach the end of this month, it has become apparent that we will not meet this goal, and we wanted to keep you abreast of our progress. We are committed to making the 1.03 Update as comprehensive as possible, so while it is important to us to keep the release date, it is more important that we take the time to do this right. We will avoid committing to another date, but know that our goal is to get 1.03 out as quickly as possible in September, and we are very close to that goal. Keep fighting soldiers, the 1.03 Update is coming!


Uitslag tweede vrije training Istanbul

Ook de tweede vrije training op het Istanbul Otodrom is verreden. Ricardo Zonta is de snelste van de dag geworden.

Pedro de la Rosa, die vanochtend het snelste was, werd vanmiddag tweede achter Zonta. Ook Juan Pablo Montoya en Kimi Räikkönen reden een goede tweede sessie. Renault legde slechts beslag op de zevende en achtste plek. Ferrari moest genoegen nemen met plaats dertien en vijftien.

Beide Nederlanders waren sneller dan vanochtend en wisten nu ook twee Jordans achter zich te laten. Monteiro was nog wel steeds sneller dan Albers en Doornbos.

Uitslag tweede vrije training:

positiecoureurteamtijdaantal ronden
1R. Zonta Toyota 1:25.58332
2P. de la Rosa McLaren 1:26.19633
3JP. Montoya McLaren 1:26.52517
4K. Räikkönen McLaren 1:27.27418
5J. Button BAR 1:27.34628
6V. Liuzzi Red Bull 1:27.57828
7F. Alonso Renault 1:27.57925
8G. Fisichella Renault 1:27.67329
9J. Trulli Toyota 1:27.96422
10T. Sato BAR 1:28.08125
11M. Webber Williams 1:28.12020
12D. Coulthard Red Bull 1:28.23525
13M. Schumacher Ferrari 1:28.29325
14J. Villeneuve Sauber 1:28.40426
15R. Barrichello Ferrari 1:28.46025
16R. Schumacher Toyota 1:28.64122
17F. Massa Sauber 1:28.68127
18C. Klien Red Bull 1:28.82821
19N. Heidfeld Williams 1:28.95921
20T. Monteiro Jordan 1:30.62621
21R. Doornbos Minardi 1:30.62816
22C. Albers Minardi 1:30.73022
23N. Kiesa Jordan 1:30.88418
24N. Karthikeyan Jordan 1:30.89912
25E. Toccacelo Minardi 1:32.81319

Gehandicapte vrouw overleden na te heet bad

Icoon Binnenlands nieuwsEen 31-jarige gehandicapte vrouw uit Terheijden (Noord-Brabant) is gisteravond overleden aan ernstige brandwonden. De vrouw, die in een instelling voor verstandelijk gehandicapten woonde, liep de brandwonden op toen zij door een verzorgster in een te heet bad was gezet.

De vrouw was zowel geestelijk als lichamelijk gehandicapt en woonde al 27 jaar in de instelling, Sovak genaamd. Het ongeluk gebeurde al op 10 augustus, maar werd pas gisteren door Sovak bevestigd. De vrouw verbleef al een week in een Rotterdams ziekenhuis. Zij had tweedegraads brandwonden over meer dan de helft van haar lichaam.

De medewerkster van de instelling die de vrouw in bad deed, was vergeten de temperatuur van het water te controleren. Het is al het tweede ongeval bij het baden in een instelling voor gehandicapten binnen een week. Vorige week werd bekend dat een 10-jarig meisje uit Monster was verdronken in bad.

Met dank aan paddyfrog en scannerrob, die ons dit bericht via de nieuws-submit meldden.

'A'dam moet kritischer zijn voor filmers uit buitenland'

Het promotiebureau van de gemeente Amsterdam vindt dat er minder makkelijk vergunningen moeten worden uitgedeeld aan buitenlandse filmproducenten, die in de stad opnamen willen maken. Volgens 'Amsterdam Partners' kan zo worden voorkomen dat de hoofdstad negatief belicht wordt.

Reden dat het promotiebureau aan de bel trekt, is de premičre van de film 'Deuce Bigalow European Gigolo', die deels in Amsterdam werd opgenomen. In deze comedy wordt volgens het bureau een negatief beeld geschetst van de stad.
Amsterdam Partnersdirecteur Charles van Renesse: ''Als je een vergunning geeft, moet je inhoudelijk kijken wat het doet met de stad. We hebben ook SAIL. Dat is toch Amsterdam. Niet deze flauwe humor.''

In de film brengt voormalig gigolo Deuce Bigalow zijn vriend en ex-pooier T.J. een bezoekje in Amsterdam, net op het moment dat een seriemoordenaar de stad onveilig maakt. De killer heeft het voorzien op mannelijke hoeren, en T.J. is verdachte nummer één. Er rest Deuce niks anders dan als call guy op zoek te gaan naar de ware dader. In de Amerikaanse rolprent doen ook Nederlandse acteurs mee als Jeroen Krabbé, Johnny de Mol, Chantal Janzen en Liesbeth Kamerling, alsmede de Belgisch/Nederlandse Hanna Verboom.

Bennati opnieuw de rapste

Daniele Bennati heeft zijn tweede etappezege beet in de Ronde van Duitsland. De Italiaan was de beste in een massaspurt. Roger Hammond eindigde als tweede, terwijl Baden Cooke als derde finishte. Levi Leipheimer behoudt de gele leiderstrui.

Na de zware rit van gisteren kregen de renners vandaag een lange etappe voor de kiezen. Tussen Sölden en Friedrichshafen moest er 219 kilometer worden afgelegd. Na twee dagen in Oostenrijk zette het peloton om 10.45 uur koers richting Duitsland. Naast de afstand was de Arlbergpass – bekend van de Ronde van Zwitserland - na zo’n 100 kilometer ook een hindernis van betekenis.

Onze landgenoot Bram Tankink (die drie dagen leider was) ging wegens een keelontsteking vanmorgen niet meer van start in Sölden. Zonder Tankink, maar met klassementsaanvoerder Leipheimer, begon de etappe in vliegende vaart. Na één uur koersen was het gemiddelde 51 kilometer. Nadat veel pogingen van vluchters mislukten, kwam er na 60 kilometer wel een kopgroep tot stand. De zes die het beeld van deze rit zouden gaan bepalen waren Cioni, Barredo, Voigt, Bertolini, Moreni en Tschopp.

Het sextet leiders ging samen over de lastige Arlbergpass, Cioni passeerde als eerste de top. In het peloton was het Gerolsteiner dat zijn verantwoordelijkheid nam, ondanks het feit dat geen van de vluchters gevaarlijk was voor de positie van Leipheimer. Door de controle van Gerolsteiner was de voorsprong van de zes nooit groter dan ruim vijf minuten.

Na de afdaling van de Arlbergpass kreeg Gerolsteiner van voren hulp van de sprintersploegen Wiesenhof en Lampre-Caffita. Hierdoor zakte de voorsprong heel snel. Toch was op 30 kilometer van de aankomst het verschil nog altijd ruim twee minuten. De samenwerking vooraan stokte even toen Moreni het in z’n eentje probeerde; hij werd echter al snel weer ingerekend.

Op tien kilometer van de streep leken de vluchters het te gaan redden met nog meer dan één minuut voorsprong. In de hoofdmacht ging echter ook Discovery Channel en Française des Jeux zich bemoeien met het achtervolgingswerk. Mede hierdoor strandde de vlucht van de dag pas in de laatste kilometer. In de massasprint was Bennati met gemak de snelste. Woensdag won hij ook al een pelotonspurt.

Morgen is de kans op een massasprint opnieuw groot, al ligt er vlak voor de finish nog een colletje van de derde categorie. Zondag is er weer een aankomst bergop, waarna maandag de cruciale tijdrit volgt. Dinsdag is de slotrit richting Bonn zeer vlak.

Uitslag 5e etappe Sölden - Friedrichshafen:

Positie:Naam:Ploeg:Land:Tijd:
1D. BennatiLAMITA4.48.02
2R. HammondDISGBR0'00''
3B. CookeFDJAUS0'00''
4S. SiedlerWIEDUI0'00
5V. BilekaDISOEK0'00''

Klassement na 5e etappe:

Positie:Naam:Ploeg:Land:Tijd:
1L. LeipheimerGERUSA24.05.04
2G. TotschnigGEROOS0'18''
3J. UllrichTMODUI0'56''
4C. EvansDAVAUS1'22''
5J. JakscheLIBDUI1'28''

Coyote

Can you find the Coyote?

Dit wordt binnekort echt een rage, iederen zal de bossen in gaan om een coyote te vinden. Veel mensen hebben pech ook de jongeman in dit filmpje. Hij was op zoek naar een coyote maar hij kwam iets veel ergers tegen. Je moet goed kijken waar hij loopt en waar hij naar toe loopt. Je hoort allemaal vreemde geluiden in de bosjes, je hoort ze bijna niet. Ik had mijn speakers driekwart open staan voordat ik het pas hoorde.

Bekijk het filmpje.

Ajax volgt Oostenrijks talent

Afgelopen woensdag heeft een delegatie van Ajax de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Oostenrijk rn Schotland bijgewoond. De Amsterdammers bekeken daarin de 19-jarige Ronald Gercaliu, die al langere tijd in beeld is voor de linksback positie.

De huidige club van de linksbenige verdediger, Sturm Graz, zal het talent echter niet zonder slag of stoot laten gaan. De Oostenrijkse international heeft nog een contract bij Sturm Graz tot medio 2007.

Mocht Ajax de verdediger in willen lijven dan zullen de Amsterdammers snel moeten handelen, er zijn namelijk meer kapers op de kust zijn voor Gercaliu. De verdediger zou zo`n 750.000 euro moeten gaan kosten.

Grootste zeilboot ter wereld in Amsterdam aangekomen

Het Russische schip de Sedov, het grootste nog varende authentieke zeilschip ter wereld, is vanmiddag Amsterdam binnengevaren. Het schip werd aan de kade van de IJ-haven verwelkomd met saluutschoten en het Russische volkslied. Omliggende schepen groetten de nieuwkomer met luid getoeter. De Sedov is nu pas op Sail 2005 gearriveerd, omdat het elders nog verplichtingen had.

De kolossale zeilboot is een viermaster met een lengte van 117,5 meter en een breedte van bijna 15 meter. De hoogte bedraagt ruim 54 meter. Het werd in 1921 in Duitsland gebouwd voor het vervoer van zeevracht van Zuid-Amerika en Australië naar de Duitse havens. Toen heette het schip nog 'Magdalene Vinnen'. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het schip in Russische handen, waar het werd vernoemd naar de Russische Poolreiziger en oceanograaf Georgij Sedov. Tegenwoordig vaart de Sedov tussen de lente en de herfst als trainingsschip over de Noord- en Oostzee.


Sedov, (archieffoto, nu is de romp zwart)

'Peter André meest onaantrekkelijke man'

Peter André is door een Brits tijdschrift verkozen tot meest onaantrekkelijke man ter wereld. Het tijdschrift, Company Magazine, hield een enquęte onder haar lezers. De 32-jarige André bleef Michael Jackson en komiek Chris Evans nipt voor.

De zanger won vorig jaar ook al een Naomi-award voor zijn slechte bijdrage aan de hedendaagse muziek. Het zal André echter waarschijnlijk allemaal worst wezen, aangezien hij volgende maand met bimbo Jordan in het huwelijk zal treden. Afgelopen juni beviel Jordan van een jongetje.

Brad Pitt werd door dezelfde lezers net als vorig jaar tot meest aantrekkelijke man van de wereld gekozen. Hij wordt gevolgd door Orlando Bloom en Johnny Depp.

De top tien onaantrekkelijke mannen
1) Peter André
2) Michael Jackson
3) Chris Evans
4) Wayne Rooney
5) Tony Blair
6) Jonathan Ross
7) Johnny Vegas
8) Chris Martin
9) Craig David
10) Pete Doherty


'Onaantrekkelijk'

Mourning terug in NBA

Basketballer Alonzo Mouring zal aankomend seizoen bij Miami Heat terugkeren in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De 35-jarige speler onderging in 2003 een niertransplantatieen hij voelt zich nu weer fit genoeg om op het hoogste niveau te gaan spelen.

Miami Heat lichtte in juni al de optie in het contract van Mourning, maar de club heeft hem vrij gelaten om zelf te beslissen over zijn terugkeer. "Ik vind het geweldig weer bij de Heat te kunnen spelen dit seizoen. Ik wil er alles aandoen om de titel dit seizoen wel naar Miami te halen", aldus Mourning.

Sportieve Vrijdag

Jaja, het is weer vrijdag en dat betekent dat we onze conditie op peil gaan houden. Dat doen we door lekker (online, dat wel) te sporten!
We beginnen met Trickmaster Funky High, een spelletje waarbij je op je skateboard door een halfpipe manoeuvreert en punten bij elkaar sprokkelt door de mooiste trucs uit te halen.
Ik sta in de highscore met 3715 punten, maar dat kan natuurlijk veel beter.
En we sluiten deze sporty afternoon af met een potje tafeltennis. Je zal wel eerst langs een Duitser moeten, maar dat moet toch geen problemen opleveren?

Have fun!

'Jack Spijkerman best betaalde Talpa-ster'

pberends en KRIBBET hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jack Spijkerman is de bestbetaalde presentator van tv-zender Talpa. Dit zegt Talpa-programmadirecteur Remko van Westerloo vandaag in een interview met Broadcast Magazine. Spijkerman verslaat hiermee dus andere sterren als Linda de Mol, Beau van Erven Dorens en Humberto Tan.

"Ik krijg nu natuurlijk hel en verdoemenis van de anderen over me heen, maar ik denk wel dat Jack met stip bovenaan staat. Dat komt ook omdat het in zijn geval een veelomvattende deal betreft die ook voorziet in een wezenlijke creatieve bijdrage aan de zender. Ik merk nu al dat het heel plezierig is om met hem te werken. Hij is ontketend", aldus Van Westerloo, zoon van RTL-baas Fons van Westerloo. Bedragen noemt Van Westerloo niet, al laat hij zich wel uit over zijn eigen salaris: "Onder de twee ton."

Jack Spijkerman, afgelopen jaar met veel heisa weggegaan bij de VARA, is elke zondagavond te zien in 'Café de Sport', waar hij samen met Humberto Tan de voetbalweek doorneemt. Volgend jaar start zijn satirische programma.


Spijkerman en Tan in Café de Sport

Wildcards Blake, Philippoussis

Mark Philippoussis en James Blake hebben een wildcard gekregen voor de US Open. Het tweetal was het afgelopen jaar geteisterd door blessures en kon zich zodoende niet rechtstreeks kwalificeren voor het laatste Grand Slam van 2005.

Philippoussis – in 1998 finalist op de US Open – speelde dit jaar wegens blessures slechts acht toernooien. Daardoor staat hij niet eens in de top-200 van de ATP-ranking. Op Wimbledon verloor Scud in de tweede ronde van Marat Safin.

Ook James Blake kon rekenen op een ‘gratis’ ticket voor deelname aan de US Open. Blake is in vorm en staat daardoor nu 70e van de wereld, maar hij miste directe kwalificatie omdat hij 107e stond op de datum van de deadline. De pas 16-jarige Young krijgt ook een wildcard. Young, de nummer één bij de junioren, wordt de op zes na jongste speler ooit op de US Open.

Canadese actrice Amerikaans vanwege oorlog

Icoon Showbiz nieuws De Canadese actrice Margot Kidder, vooral bekend van haar rol als Lois Lane in de vier originele Superman-films, is Amerikaans staatsburger geworden om een wel heel bijzondere reden. Ze heeft namelijk de dubbele nationaliteit geaccepteerd zodat ze kan demonstreren tegen de oorlog in Irak. Dat heeft de Canadese omroep CBC gemeld.

Kidder demonstreerde in 1991 ook al tegen de Golfoorlog in Irak, maar daardoor kwam ze in de problemen en dreigde ze het land uitgezet te worden. Om te voorkomen dat ze het land uitgezet wordt als ze opnieuw protesteert, is ze nu Amerikaans staatsburger geworden.


Margot Kidder als Lois Lane in Superman

Virusinfectie doodt 90 kinderen in India

Icoon Medisch nieuws In de Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn deze week al zeker negentig kinderen om het leven gekomen door een infectie met Japanse encefalitis. Nog eens 150 kinderen liggen op dit moment in overheidsziekenhuizen vanwege het virus. Dat is vrijdag bekendgemaakt door Indiase functionarissen. Het aantal slachtoffers zou nog veel hoger zijn, omdat lang niet alle sterfgevallen aan de autoriteiten worden gemeld.

Japanse encefalitis (hersenvliesontsteking) wordt door muggen overgebracht. Vooral kinderen zijn kwetsbaar voor het virus, dat de hersenen aantast. De ziekte uit zich vooral door hoge koorts, overgeven en het opbraken van bloed. Daarna kan er een coma intreden, met de dood tot gevolg. Gelukkig wordt slechts een paar procent van de geďnfecteerde mensen ook daadwerkelijk ziek, omdat de meeste geďnfecteerde mensen voldoende antistoffen kunnen opbouwen.

Tegen de virusinfectie bestaat een goedwerkend vaccin. Volgens Indiase gezondheidsfunctionarissen is dit echter te duur om alle kinderen in het risicogebied in te enten. Alleen al in Uttar Pradesh zijn de afgelopen 25 jaar waarschijnlijk zo'n 3500 mensen omgekomen aan de gevolgen van het virus, wat neerkomt op zo'n 140 per jaar. De infectieziekte komt overigens in heel Azië voor, en wordt jaarlijks zo'n 50.000 keer gesignaleerd.

Website: AIVD verbood column over Verdonk

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Volgens cartoonist Troy Titane (het kunstenaarspseudoniem van de Tilburger Anton Dautzenberg) heeft de AIVD er bij de website Tilburgz.nl op aangedrongen om een column van zijn hand van internet te halen. Het zou gaan om een schrijfsel waarin minister Rita Verdonk seks bedrijft met een Marokkaan. Titel van het gewraakte stuk is 'De Marokkaans gekleurde lul'. Titane zegt dat op aandrang van drs. ing. W.M. (Wil) van Gemert, directeur Democratische Rechtsorde bij de AIVD, het stuk is weggehaald omdat het onder meer een bedreiging zou vormen voor de staat, maar ook voor de schrijver zelf.

De website Comicbase.nl, een site over strips en beeldcultuur, zegt een deel van de column in handen te hebben gekregen: ''.....Rita hijgde. Kom in me! Alsjeblieft! Kom in me met je Marokkaans gekleurde paal! Ik twijfelde. Was niet geil. Vond haar lelijk. En oud. Bovendien. Ik neuk niet met extreem-rechtse vrouwen....''

AIVD ontkent
Volgens Comicbase.nl ontkent de AIVD echter dat het stuk op hun aandrang verwijderd is. De dienst zegt helemaal geen contact te hebben opgenomen met Tilburgz.nl. AIVD-woordvoerder Vincent van Steen: ''Wij hebben geen enkel contact gehad met deze mensen. Of dit een grap van hen is? Ik zou het geen grap willen noemen, maar het lijkt mij wel als zodanig bedoeld.''

Kennelijk ook grappig bedoeld is een gedeelte van een AIVD beleidstekst, die op de site Tilburgz.nl onder de verklaring over de column is geplaatst. Deze tekst klopt niet, want er is aantal keer het woord 'neger' aan toegevoegd. Zoals in deze zin: ''Bij het voorkomen van aanslagen spelen inlichtingen- en veiligheidsdiensten een belangrijke rol. Zij hebben de taak zicht te houden op de personen en negers die zich op het pad van het terrorisme begeven.''

Over Anton Dautzenberg (Troy Titane), valt verder nog te melden dat hij de bedenker en ontwikkelaar was van de spraakmakende beeldvormingscampagne 'Hoe leuk zijn Marokkanen?', die in 2002 van start ging. Het verhaal over zijn gecensureerde column 'De Marokkaans gekleurde lul', zou best dus een soort van publiciteitsstunt voor een of ander 'iets' kunnen zijn.

Van Gaal wil gesprek met Landzaat

Louis van Gaal wil op korte termijn uitleg van zijn speler Denny Landzaat over diens uitspraken eerder deze week in dagblad De Telegraaf.

De trainer van de Alkmaarders wil weten of zijn aanvoerder nog steeds achter zijn kritiek staat, of dat Landzaat verkeerd is geciteerd. Landzaat verklaarde teleurgesteld te zijn over de opstelling van AZ tegenover geďnteresseerde clubs.

"Ik reageer nu niet inhoudelijk op zijn uitspraken. Ik wil eerst van Denny zelf weten of hij dat heeft gezegd. Vorige week heb ik hem nog publiekelijk gecomplimenteerd, omdat hij zich zo professioneel opstelt. Daarom wil ik uit zijn mond horen wat hij heeft gezegd. De media maken wel vaker fouten," aldus Van Gaal in AD Sportwereld.

Landzaat heeft nog een contract bij AZ tot medio 2007 maar hoopt op een lucratieve transfer naar het buitenland. Real Madrid, Fiorentina, Birmingham City en Feyenoord toonden deze zomer al belangstelling, maar AZ wil de middenvelder niet laten gaan.

12-jarige beschuldigd van verkrachting jongetje (8)

Icoon Buitenlands nieuws In Groot-Brittannië is een 12-jarige jongen aangeklaagd voor de verkrachting van een ander 8-jarig jongetje. De jongen, uit de omgeving van Manchester, moet zich vandaag voor de rechtbank verantwoorden. Naast de aanklacht heeft de politie nog niets bekendgemaakt. Dat meldt BBC News vrijdag.

De jongen is aangeklaagd voor twee gevallen van verkrachting en voor zeven andere gevallen van aanranding. Daarnaast moet hij zich verantwoorden voor drie gevallen van het aanzetten van een minderjarige tot seksuele activiteiten. Volgens de aanklager zouden al deze misdrijven de afgelopen zes maanden gepleegd zijn.

Politie neemt 25 auto's in beslag bij controle

Icoon Binnenlands nieuws Bij een controle met automatische kentekenplaat herkenning rond de Maastunnel in Rotterdam zijn gisteravond 25 auto's in beslag genomen. De auto's waren eigendom van mensen met een schuld bij de belastingdienst of de sociale dienst. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

Sinds kort voeren diverse Rotterdamse diensten een beleid waarbij mensen met een betalingsachterstand hun auto moeten inleveren. In het geval van de belastingdienst gaat dit vaak om achterstallige onroerendzaakbelasting, en in het geval van de sociale dienst gaat het meestal om het niet voldoen aan de betalingsregeling na bijstandsfraude. In totaal werden er 25 auto's in beslag genomen, en betaalden nog eens vijf mensen hun schuld ter plekke.

De politie nam bovendien een auto in beslag van een bestuurder zonder rijbewijs. Daarnaast werden nog diverse radardetectoren in beslag genomen, en werd er voor 1400 euro aan achterstallige boetes geďnd via een mobiel pinapparaat. In totaal werden er bijna 5200 kentekens gecontroleerd, waarvan er 97 bekend bleken te zijn.

Eminem in ziekenhuis door verslaving

Icoon Showbiz nieuws Eminem is gisteren opgenomen in een ziekenhuis naar aanleiding van de gevolgen van een verslaving aan slaappillen. "Eminem is nu onder het toezicht van artsen om te herstellen", aldus zijn woordvoerder. Eerder deze week zegde Eminem ook al zijn Europese tour af.

Zijn Europese Anger Management-tour zou op 1 september begonnen zijn in Hamburg. Tot en met 17 september zou de rapper optreden in Duitsland, Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië, Ierland en ook in Nederland. Als officiële reden voor het afzeggen van de tour meldde zijn platenmaatschappij dat Eminem behandeld werd aan uitputtingsverschijnselen, "die worden gecompliceerd door andere medische kwesties".

In de Verenigde Staten had de Anger Management-tour ook al te maken met veel tegenslagen. Zo raakte de tourbus betrokken bij een ernstig ongeluk. Ook werden twee rappers die meewerkten aan de tour opgepakt wegens verboden wapenbezit.


De Europese tour van Eminem zal waarschijnlijk niet ingehaald worden

Jongen bouwt achtbaan in achtertuin

Een 14-jarige Duitse jongen moet een achtbaan die hij in zijn achtertuin gebouwd had, afbreken. De achtbaan was ruim 91 meter lang en bijna 5 meter hoog. De knaap had zelfs een een karretje gebouwd dat snelheden tot zo'n 50 kilometer per uur haalde. De houten constructie werd door de jongen tijdens de zomervakantie gebouwd.

Lokale autoriteiten hebben hem nu te verstaan gegeven het bouwwerk op straffe van een boete af te breken voor half september, omdat hij vooraf geen toestemming gevraagd en gekregen had. Volgens de autoriteiten is de achtbaan te groot en voldoet deze niet aan de veiligheidsstandaard voor achtbanen.

De jongen met zijn zelfgebouwde achtbaan De jongen met zijn zelfgebouwde achtbaan
De jongen met zijn zelfgebouwde achtbaan

Virtuele straatrover gearresteerd

In Japan is een man gearresteerd die ervan verdacht wordt virtueel mensen te hebben overvallen. Hij gebruikte zogenaamde 'bots' in de MMORPG Lineage II om mensen in de game in elkaar te meppen en hun bezittingen te stelen. Deze bezittingen verkocht hij voor echt geld.

Het gaat om een Chinese uitwisselingsstudent. Hij is gearresteerd door de politie uit de regio Kagawa, in het zuiden van Japan.

Verschillende spelers zijn verslagen en beroofd van zeer zeldzame items, zoals de Earring of Wisdom en de Shield of Nightmare. Volgens NCsoft, de maker van Lineage II, zijn al deze items verkocht op een Japanse veilingsite. Doordat de Chinees een onverslaanbare bot had ontwikkeld, kon de bot iedereen op zijn pad verslaan.

Ren Reynolds, een games-consultant uit het Verenigd Koninkrijk en een schrijver van de game-research website Terra Nova, zegt dat dit geval echt niet de enige is. Er zouden nog veel meer bots rondlopen en deze bots zouden de virtuele werelden verpesten.

De bots worden zo geprogrammeerd dat ze vooral simpele taken erg snel uitvoeren. Vaak herhalen ze deze taken ook, wat ze door de snelheid al snel boven de menselijke spelers zet. Er zijn echter al enkele maatregelen genomen om bots te ontdekken. Zo kunnen online spelers vragen stellen aan verdachte personen en kijken wat voor antwoord ze geven.

quote
"There's an ongoing war between people who make bots and games companies," he told New Scientist. "And making real money out of virtual worlds is getting bigger."


Het is eigenlijk al vreemd genoeg dat de grens van virtueel geld en echt geld al verdwenen is. In de MMORPG EverQuest kopen en verkopen spelers ook al items en characters voor echt geld via online trading sites. Volgens Reynolds zal de toename van het aantal mensen in MMO-games ook meer problemen met zich meebrengen, waaronder meer bots. Hij zegt ook dat overal waar geld te verdienen is, de misdaad een graantje meepikt.

Groningen onderzoekt incident rond Verbeek


De veiligheidscommissie van FC Groningen heeft een onderzoek ingesteld naar de coach van SC Heerenveen, Gert-Jan Verbeek. Aanleiding hiervoor is een incident op de parkeerplaats rond de competitiewedstrijd Groningen - RBC van afgelopen zondag. Verbeek zou daarbij problemen hebben veroorzaakt nadat er door een steward gezegd was dat er geen plek meer voor hem was.

Volgens algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen heeft de club uit het besloten om de normale gang van zaken bij een dergelijk incident te volgen. "Dit betekent dat het incident zal worden behandeld door de Veiligheidscommissie van FC Groningen. Die zal met haar bevindingen komen en een advies uitbrengen aan de directie en het management", aldus Nijland.

Er heeft inmiddels ook al een gesprek plaats gevonden tussen Groningen en Verbeek. "Beide partijen betreuren in hoge mate de gebeurtenisssen. Verbeek heeft zijn lezing op het gebeuren gegeven. FC Groningen wacht nu op het advies van de Veiligheidscommissie."

Talloze Majesco titels toch nog naar Europa

Majesco en THQ hebben onlangs een deal gesloten waarin THQ 14 games van Majesco gaat uitgeven in Europa. Of de games Europa zouden bereiken leek een tijdje onzeker, omdat Majesco volgens geruchten in de rode cijfers zat.

Uiteraard zijn beide bedrijven tevreden met de deal, omdat er veel geld mee te verdienen is. Het gaat dan ook niet om de minste games. Onder andere Psychonauts, Jaws Unleashed, Nanostray, Age of Empires 2 (DS), Aeon Flux en Black & White Creatures (DS) zijn titels die nu dankzij de overeenkomst naar Europa zullen komen.

Mourinho raadt Carvalho IQ-test aan

Chelsea-trainer José Mourinho is gepikeerd over de wijze waarop Ricardo Carvalho zijn ongenoegen uitte over het feit dat hij zondag werd gepasseerd. Mourinho denkt zelfs dat zijn Portugese verdediger een bezoekje aan de dokter moet brengen.

Mourinho koos tijdens de competitieouverture tegen Wigan Athletic voor het defensieve centrale duo Terry/Gallas. De Portugees Carvalho, vorig seizoen basisspeler, noemde die beslissing ‘onbegrijpelijk’. Mourinho is zeer verbolgen over de reactie van Carvalho: ”Hij schijnt moeite te hebben met dingen te begrijpen, misschien moet hij eens een IQ-test ondergaan. Ik ben niet blij met de dingen die ik gelezen heb in de media. Ricardo heeft nu vier jaar met mij gewerkt en ik snap deze quotes dan ook niet, misschien is het verstandig als hij bij een dokter langs gaat.”

De verwachting is dat Mourinho zijn landgenoot een boete ter waarde van twee weken salaris oplegt. De rel is opvallend, want Carvalho en Mourinho hebben samen de mooiste successen gevierd. In 2003 en 2004 won het duo bij FC Porto de UEFA Cup en de Champions League. Daarop nam Mourinho de centrale verdediger mee naar zijn nieuwe club Chelsea, waar al na één seizoen de landstitel werd veroverd.

Actie tegen Spermadonorshow

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Logo TalpaTegen het nieuwe programma 'De Spermadonorshow' van Talpa is door jongerenprogramma 'Gospeltime' van Radio Moordrecht een actie gestart. In de donorshow worden potentiële vaders opgeroepen, waar ongehuwde vrouwen uit kunnen kiezen voor haar nog te verwekken kind. Ze willen dat de pilot 'Ik wil een kind van jou....en verder niets' niet uitgezonden wordt volgende week.

Het programma is onderdeel van een competitie tussen vijf producenten die strijden om een programmareeks. Het programma dat het meest bekeken gaat worden en in de smaak valt, mag een hele serie van het programma maken. Het zal dan geproduceerd worden door Eyeworks, de productiemaatschappij van Reinout Oerlemans.

Gospeltime vindt het een belachelijk programma en is dus daarom een actie gestart. Via hun website zijn in nog geen week tijd 350 protest-mailtjes binnengekomen. Die mailtjes zullen worden verstuurd naar staatssecrataris Medy van der Laan (Media) en Talpa.

Uitslag eerste vrije training Istanbul

De eerste vrije training op het Istanbul Otodrom werd gedomineerd door McLaren Mercedes.

Pedro de la Rosa zette vanochtend de snelste tijd neer, gevolgd door Kimi Räikkönen. De Nederlanders in hun Minardi's wistten slechts Minardi-testrijder Toccacelo achter zich te laten en eindigden op de 23e en 24e plaats.

De eerste training was voor iedereen de eerste daadwerkelijke kennismaking met het circuit. Er werden daarom vele rondes gereden en de grens werd opgezocht. Dit betekende voor onder andere beide Ferrari's korte uitstapjes buiten de baan. Ze konden echter hun weg snel weer vervolgen. Alleen De la Rosa kreeg zijn auto niet meer aan de gang na een spin, waardoor de training tijdelijk stil gelegd werd om zijn auto van het circuit te halen. De Spanjaard had zijn snelste tijd toen al geklokt.

Uitslag 1e vrije training:

positiecoureurteamtijdaantal ronden
1 P. de la Rosa McLaren 1:27.88216
2 K. Räikkönen McLaren 1:28.45311
3 M. Webber Williams 1:28.7658
4 R. Zonta Toyota 1:28.81025
5 J. Button BAR 1:28.96812
6 JP. Montoya McLaren 1:29.18310
7 F. Alonso Renault 1:29.28313
8 M. Schumacher Ferrari 1:29.76611
9 T. Sato BAR 1:30.05012
10 G. Fisichella Renault 1:30.1069
11 F. Massa Sauber 1:30.36811
12 R. Schumacher Toyota 1:30.56312
13 J. Trulli Toyota 1:30.78511
14 N. Heidfeld Williams 1:30.84710
15 J. Villeneuve Sauber 1:30.84712
16 C. Klien Red Bull 1:31.00810
17 R. Barrichello Ferrari 1:31.29411
18 D. Coulthard Red Bull 1:31.30611
19 V. Liuzzi Red Bull 1:31.35320
20 T. Monteiro Jordan 1:32.14715
21 N. Kiesa Jordan 1:32.50122
22 N. Karthikeyan Jordan 1:32.88612
23 C. Albers Minardi 1:33.47413
24R. Doornbos Minardi 1:35.36712
25E. Toccacelo Minardi 1:36.41115

'Spurs maakt werk van Kuijt'

Trainer Martin Jol heeft bevestigd dat hij Dirk Kuijt graag naar zijn club Tottenham Hotspur wil halen.

"Er staan meerdere spelers op ons lijstje en Kuijt is er één van. Het is een speler die iedereen in zijn team wil hebben", aldus Jol. Tottenham heeft genoeg geld te besteden, deze week verkocht de Engelse club Frédéric Kanouté aan Sevilla FC voor 6,5 miljoen euro.

Kuijt zou naar verluidt achttien miljoen euro moeten kosten, maar voor dat bedrag deinst Jol niet terug. "We hadden sowieso nog geld over en nu hebben we door de transfer van Kanouté nog meer te besteden. We hebben nu de mogelijkheid om een betere speler dan Kanouté te halen."

Kuijt werd vorig seizoen ook al eens in verband gebracht met Liverpool. In de winterstop legde Feyenoord toen een bod van tien miljoen euro naast zich neer. Deze zomer hebben de Rotterdammers al diverse keren gezegd dat ze de Nederlandse international niet wil verkopen.

Autorijders

Er zijn veel mensen op deze aardbol die echt niet kunnen rijden. Ze zijn bang om de juiste beslissing te nemen op dat moment. Ze zijn onzeker over hun zelf en hun plek in het verkeer. Als dit het geval is, neem nog een paar rijlessen voordat je alleen gaat rijden want je kunt niet met onzekerheid het verkeer in. Je moet durven de juiste beslissingen te maken in het verkeer. Kan ik nu naar rechts of wacht ik nog een uur voordat die auto rechts me voorbij rijdt?

In ieder geval er zijn ook andere dingen die een invloed hebben op het rijgedrag van mensen zoals sneeuw. Als het gesneeuwd heeft dan is het meestal spekglad tenminste het is niet altijd het geval maar wel vaak.

Bekijk dit filmpje met rare incidenten.

Marchegiani stopt na 21 seizoenen

Luca Marchegiani heeft een punt achter zijn loopbaan gezet na 21 jaar profvoetbal. De Italiaanse doelman heeft deze zomer geen nieuwe club gevonden.

Marchegiani kreeg geen nieuw contract meer aangeboden bij Chievo Verona, ondanks het feit dat hij in de afgelopen twee seizoenen liefst 68 keer uitkwam voor de club uit de Serie A. Na stukgelopen onderhandelingen met AS Roma maakt de 39-jarige Marchegiani nu een eind aan zijn lange carričre. Marchegiani kreeg de meeste bekendheid gedurende zijn periode bij Lazio Roma, van 1993 tot en met 2003. Door zijn goede prestaties in Rome deed hij negen keer mee met de nationale ploeg. Marchegiani speelde zijn 488 competitiewedstrijden voor achtereenvolgens Jesi, Brescia, Torino, weer Jesi, Lazio Roma en Chievo Verona.

Speciale trage gsm voor ouderen

Intrepidity had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws Na de Foony, een gsm speciaal voor kleine kinderen, heeft het Japanse bedrijf Fujitsu nu ook een speciale gsm voor ouderen ontworpen. Wanneer iemand te snel praat, kan de spreeksnelheid omlaag worden gezet, zodat de bejaarde het gesprek toch nog goed kan volgen.

Met een knop aan de zijkant kan de spreeksnelheid tot zeventig procent verlaagd worden. Om te voorkomen dat de ouderen een half uur achterlopen op het gesprek, worden de stiltes ingekort. Tevens is het telefoontje, Raku-Raku (vertaald: makkelijk-makkelijk) genaamd, voorzien van alarm, extra grote toetsen en een extra krachtige luidspreker.

Nederlanders willen niet beroemd zijn

Slechts achttien procent van de Nederlanders voelt er wel wat voor om beroemd te zijn. Het geld, de aandacht en de macht van de groten der aarde lijkt hun wel wat, zo blijkt uit een enquęte van TNS NIPO in opdracht van het tijdschrift Quest.

Binnen de bevolking zijn grote verschillen waar te nemen in de wenselijkheid van het beroemd zijn. Een kwart van de mannen zou graag een sterrenstatus hebben, tegenover dertien procent van de vrouwen. Bovendien denkt 15 procent van de mannen met partner dat ze een leukere vriendin of vriend zouden kunnen krijgen als ze beroemd zouden zijn.

Daarnaast hebben jongeren hogere ambities dan ouderen. 29 Procent van de Nederlanders tussen 18 en 35 jaar wil graag beroemd zijn, tegenover 10 procent in de categorie 55+.


Wat zouden koningin Beatrix en DJ Tiësto van hun sterrenstatus vinden?

Slecht begin World League voor waterpolosters

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de eindronde van de World League in het Russische Kirishi niet goed begonnen. Oranje ging met 13-3 onderuit tegen de Verenigde Staten, met de periodestanden 4-1, 2-1, 4-0 en 3-1. Namens Nederland scoorden Marieke van den Ham, Noeki Klein en Lefke van Belkum.

De Verenigde Staten veroverde onlangs op het wereldkampioenschap in het Canadese Montreal nog zilver. Nederland speelt vrijdag tegen Rusland, een dag later is Australië de tegenstander.

Tijger doodt meisje in VS

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws In een privaat dierenopvangcentrum in de Amerikaanse staat Kansas is gisteren een 17-jarig meisje om het leven gekomen, nadat ze werd aangevallen door een Siberische tijger. Het ongeval vond plaats in het Lost Creek Animal Sanctuary, dat in 1994 geopend werd.

Het meisje poseerde voor een foto met het dier op de achtergrond. Ineens viel de tijger haar aan. Hoewel oppassers meteeen te hulp schoten, was het slachtoffer niet meer te redden. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. De tijger zelf werd doodgeschoten toen de opzichters probeerden het meisje te helpen.

Relletje tussen Bridget en Talpa over NSE

pberends en SCH hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bridget MaaslandZes dagen zitten er op voor de nieuwe televisiezender Talpa van John de Mol en het eerste relletje lijkt een feit. Bridget Maasland heeft tot haar ongenoegen nog geen enkele keer het nieuws-, sport- en entertainmentprogramma 'NSE' mogen presenteren en dat blijft ook nog even zo.

Bridget zou afwisselend met Beau van Erven Dorens in 'NSE' optreden als centrale anchor. Tot nu toe presenteerde ze echter alleen nog tijdens de openingsavond van Talpa en in het huizenbouwprogramma 'Je leven in de steigers'. "Blijkbaar vinden ze dat ik het te druk heb", reageert Bridget.

Bridget liet zich door De Mol vooral strikken als presentatrice bij Talpa vanwege de presentatie van 'NSE'. "Mijn keuze om naar Talpa te gaan, was vooral op dát programma gebaseerd. Misschien heb ik het nu druk, maar ik kan het er best bij doen."

Volgens Talpa-programmadirecteur Remko van Westerloo is er niets aan de hand. "Alles loopt volledig volgens planning", aldus Van Westerloo. Alleen: "De agenda van Bridget is erg vol. Ze werkt achttien uur per dag."

Dat is volgens Van Westerloo echter niet de enige reden dat Bridget momenteel nog niet in aanmerking komt om 'NSE' te presenteren. "Ik ben nooit van plan geweest Bridget al in de eerste weken in te zetten. In de opstartfase van zo'n nieuw programma is het zeer belangrijk om eenduidig te zijn. Daarom pakken we de eerste weken uit met Beau als anchor."

Volgens Bridget is dat waar, maar volgens haar was afgesproken dat zij in september zou beginnen. "Ze zeggen de hele tijd: we weten het nog niet. Misschien volgend jaar, zei Remko aan de telefoon. Dat is laat, vind ik. En daarbij: is het waar of niet? Ik weet niet of ik iets aan die toezegging heb. Ik ben niet gewend dat gemaakte afspraken niet worden nagekomen. Bij BNN maakte ik afspraken gewoon mondeling in de gang - en dan was het goed. Bij een commerciële omroep gaat het er kennelijk iets anders aan toe."

Van Westerloo vindt de gang van zaken voor een beginnende televisiezender vrij normaal. "We hebben een paar proefuitzendingen van 'NSE' gemaakt met net zoveel anchors. Je moet een afweging maken: waar is een presentator het best in te zetten? Soms moet een presentator daarbij een stapje naar links of naar rechts zetten."

Maasland vindt het "een beetje raar allemaal". Ze kreeg naar eigen zeggen drie dagen van tevoren te horen dat ze voorlopig niet aan het programma zal meedoen. "En de volgende ochtend hoor ik op de radio dat RTL-correspondent Max Westerman 'het programma van Beau en Bridget' komt versterken. Dan denk ik: hoezo, Beau en Bridget? Bridget is er even niet meer bij."

Beide partijen gaan vandaag om de tafel zitten om de kwestie te bespreken. Bridget is voorlopig te zien in 'Je leven in de steigers' en 'Big Brother' dat eind augustus van start gaat.

'NSE' met Beau van Erven Dorens moet het tot nu toe overigens nog behoorlijk afleggen tegen 'RTL Boulevard', waar Van Erven Dorens vorig jaar nog werkzaam was. Naar 'RTL Boulevard', met Albert Verlinde en de van de NCRV overgekomen Daphne Bunskoek, kijken beduidend meer mensen. De kijkcijfers maandag, dinsdag, woensdag en gisteren waren voor 'NSE' respectievelijk 364.000, 258.000, 135.000 en 182.000 tegenover respectievelijk 1.209.000, 796.000, 741.000 en 737.000 voor 'RTL Boulevard'.

Valencia haalt Miguel

Valencia heeft zich versterkt met Miguel. De Portugese rechtsback komt voor acht miljoen euro over van Benfica.

De 25-jarige Miguel tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Spaanse topclub. Valencia was al maanden op zoek naar een geschikte vervanger voor de langdurig geblesseerde Curro Torres. Namen als Heitinga, Ooijer en Sagnol passeerden de revue, maar tot een transfer kwam het nooit. De aankoop van Jan Kromkamp ketste op het laatste moment af. Valencia kocht eerder deze zomer al onder meer Edu, Kluivert en Villa. Bovendien vertrokken geen spelers van grote naam bij de zesvoudig landskampioen.

Zuid-Afrikanen agressiefst in verkeer

DHFC en KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws Overal ter wereld wordt er gevloekt en getierd achter het stuur, maar de Zuid-Afrikanen steken er hier met kop en schouders bovenuit. Uit een internationaal onderzoek bleek dat tweederde van de Zuid-Afrikanen in het afgelopen jaar wel eens te maken heeft gehad met agressie in het verkeer. Elf procent zegt zelfs bedreigd te zijn door de andere bestuurder die een gevecht aan wilde gaan.

Onderzoeksbureau Synovate ondervroeg vierduizend automobilisten in Brazilië, Frankrijk, Griekenland, Zuid-Korea, Maleisië, Taiwan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De Britten en Grieken eindigden op de tweede en derde plek. Dat er veel agressie is tussen Zuid-Afrikaanse automobilisten, is terug te zien in het aantal verkeersongevallen. Dagelijks sterven er 36 mensen in het verkeer.

Audina, Jie uitgeschakeld op WK

Mia Audina is er niet in geslaagd nogmaals een zilveren medaille te veroveren bij een mondiaal evenement. Op het WK in Anaheim viel al in de derde ronde het doek voor de Nederlandse.

Audina ging onderuit tegen de Chinese Xie Xingfang: 4-11,13-11,8-11. Tijdens de eerste game kon Audina totaal geen grip krijgen op het spel van haar lange tegenstandster. Pas in de tweede game wist Audina haar opponent steeds vaker in de hoek te dringen, al kwam Xingfang nog terug van een grote achterstand. In de beslissende game toonde onze landgenote veerkracht door van 2-7 terug te komen naar 7-7, maar deden onnodige fouten haar de das om.

Ook het WK-avontuur van Yao Jie is na drie rondes ten einde gekomen. Jie dolf met 3-11,13-11,8-11 het onderspit tegen de Japanse Mori. De laatste game was er één van wisselende emoties: Mori kwam eerst op 4-0, daarna maakte Jie zes punten op rij, maar uiteindelijk trok de Japanse de wedstrijd naar zich toe.


Man overleden na ongeval bij Sail

SCH, robinotten en HFC hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 31-jarige Rotterdammer is overleden nadat hij gisteravond bij Sail in Amsterdam een ongelukkige val had gemaakt en in het water terechtkwam. De politie heeft dit bekendgemaakt.

De man wilde op het IJplein in Amsterdam-Noord vanaf de kant met een bordje eten aan boord van een afgemeerde boot stappen maar kwam daarbij ten val. Hij kwam met zijn hoofd op het vaartuig terecht en verdween daarna onder water.

Zijn vriendin en een politieman sprongen hem achterna maar konden het slachtoffer niet vinden. Duikers van de brandweer wisten de man uiteindelijk aan wal te brengen. De man werd gereanimeerd en in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

Volgens de politie waren er gisteren verder geen noemenswaardige incidenten tijdens Sail. Op de tweede dag van het nautische evenement zijn ongeveer 400.000 mensen naar Amsterdam gekomen. De organisatie rekent nog steeds op 2,5 miljoen bezoekers voor het gehele vijfdaagse evenement. Maandag vertrekken de schepen weer uit de hoofdstad.

Monfort nu al ontslagen bij Alavés

Deportivo Alavés heeft ruim een week voor de start van de Primera Division coach Rafael Monfort de laan uitgestuurd.

Monfort was slechts zes weken actief bij de Baskische club. Het ontslag is opmerkelijk, want Alavés kende een degelijke voorbereiding met slechts één verliespartij. Monfort volgde in juli de immens populaire Chuci Cos op. Cos slaagde erin Alavés terug te laten keren naar de Primera Division. Diezelfde Cos wordt nu de opvolger van Monfort. Voorzitter Dmitri Piterman maakte niet duidelijk waarom Monfort nu al z’n congé krijgt. Alavés start de competitie over een week met de thuiswedstrijd tegen landskampioen FC Barcelona.

Toppers verder in Cincinnati

Marat Safin is op zijn eerste toernooi na Wimbledon weer in topvorm. De Rus staat in de kwartfinales van het Masterstoernooi in Cincinnati. Naast Safin verzekerden ook Roddick, Hewitt en Federer zich van een plaats bij de laatste acht.

Safin is helemaal terug na zijn knieblessure. Vannacht had hij geen enkel probleem met Dominik Hrbaty: 6-0, 6-3. Na 68 minuten was de eenzijdige wedstrijd al voorbij. De als vierde geplaatste Rus is erg tevreden over zijn rentree: ”Ik was nerveus in de tweede set, omdat ik té goed speelde. Het is echter nog vroeg om te zeggen dat ik mijn beste vorm benader.” In de kwartfinale neemt de US Open-winnaar van 2000 het op tegen Robby Ginepri.

Twee andere voormalige US Open-winnaars, Lleyton Hewitt en Andy Roddick, zijn ook door in Cincinnati. Roddick had in de eerste set een taaie klant aan Juan Ignacio Chela. De Amerikaan moest een aantal breakpoints wegwerken om tenslotte de tiebreak nipt te winnen. In de tweede set was Chela geen partij voor ‘A-rod’. Hewitt maakte grote indruk door met 6-1, 6-4 Mario Ancic te kloppen. ”Ik word iedere dag beter, vooral mijn service is zich aan het verbeteren”, aldus de Australiër.

Federer haalde de kwartfinales na een tweesetter (6-3, 6-4) tegen Olivier Rochus. De Zwitserse nummer één van de wereld speelde een stuk beter dan in zijn voorgaande partijen. Rochus was vol lof over zijn opponent: ”Toen hij dertien was dubbelde ik vaak met hem. We moesten altijd om hem lachen, nu is het omgekeerd."


Uitslagen Achtste Finales Cincinnati:
R. Federer (Zwi/1) – O. Rochus (Bel) 6-3, 6-4
J. Acasuso (Arg) – L. Horna (Per) 7-6, 7-5
M. Safin (Rus/4) – D. Hrbaty (Slw) 6-0, 6-3
R. Ginepri (USA) – C. Moya (Spa) 6-3, 6-4
N. Davydenko (Rus/6) – F. Gonzalez (Chi) 6-3, 6-4
L. Hewitt (Aus/3) – M. Ancic (Kro) 6-1, 6-4
A. Roddick (USA/5) – J. Chela (Arg) 7-6, 6-2
M. Joezjni (Rus) – G. Monfils (Fra) 4-6, 6-1, 6-1


Geschiedvervalsing?

Onze Tweede Kamer politici zijn nog steeds vakantie aan het vieren en dat is te merken. Zo stort de PvdA zich, bij het ontbreken van echte politieke onderwerpen, op de openstelling van het Koninklijk Huisarchief. Historicus Cees Fasseur krijgt nu namelijk als enige toegang tot dit archief om mede op basis daarvan een boek te schrijven over de Greet Hofmans-affaire. Iedereen onder de 18 is nu natuurlijk 'los' dus hier even voor de duidelijkheid een kleine toelichting .

Greet Hofmans was een gebedsgenezeres die in de jaren vijftig op verzoek van koningin Juliana haar intrek nam in Paleis Soestdijk. Onder de invloed van Greet verloor Juliana haar verstand en uiteindelijk had dit tot gevolg dat Prins Bernhard naar een ander deel van Paleis Soestdijk verhuisde en dreigde om Juliana af te laten zetten en in een gekkenhuis op te laten nemen. En daarmee stond Greet weer buiten.

Nou buitengewoon boeiend allemaal natuurlijk. De PvdA is bang dat huisvriend Fasseur op verzoek van Beatrix aan geschiedvervalsing gaat doen en de Hofmans-affaire definitief de doofpot in schrijft, maar dat is eigenlijk precies waar dit hele verhaal thuis hoort. Nog beter is in de vuilnisbak, want dit is toch geen geschiedenis, dit was gewoon een huwelijkscrisis op hoog niveau en om die vijftig jaar na dato weer op te rakelen is gewoon nutteloos. Get a life!

Politie maakt einde aan gijzeling in Brussel

De politie heeft een einde gemaakt aan de gijzeling van twee vrouwen in het centrum van Brussel. De gijzelnemer is aangehouden. Gewonden vielen er niet. De politie bestormde om 03:30 uur de bovenwoning waar de vrouwen werden vastgehouden. De gijzeling duurde al meer dan dertig uur.

De gijzelnemer is een crimineel die op proefverlof was. Hij nam woensdag aan het begin van de avond zijn ex-schoonmoeder en ex-schoonzus samen met zijn twee dochtertjes in gijzeling. Hij had een wapen en eiste dat hij de kinderen die door de ex-schoonmoeder werden verzorgd, mocht blijven zien. De meisjes liet hij na een paar uur vrij, de vrouwen hield hij vast.

De man is veroordeeld voor een moord, een gewelddadige bankoverval en enkele eerdere gijzelingen. De gijzeling draaide uit op een uitputtingsslag. Terwijl de politie steeds nieuwe agenten inzette, was de gijzelnemer afgelopen nacht bezig aan zijn tweede doorwaakte nacht.

Identificatieplicht zorgt voor klachtenregen

De Nationale Ombudsman start een onderzoek naar de gang van zaken rond de identificatieplicht. Het Meldpunt Misbruik Identificatieplicht krijgt veel klachten binnen over politie die te snel boetes uit zou delen en mensen die zich niet kunnen legitimeren, te snel in de cel stoppen. Uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) blijkt dat sinds de invoering op 1 januari al 40.000 mensen een boete hebben gehad. 12.000 mensen willen de zaak laten voorkomen, omdat ze de boete onterecht vinden.

"Nogal wat gedupeerden vinden dat de politie zich veel te onverzettelijk opstelt bij het controleren van iemands identiteit", aldus de woordvoerster van het Meldpunt Misbruik Identificatieplicht. De politie mag bijvoorbeeld iemand die geen paspoort, rijbewijs of identiteitskaart bij zich heeft, zes uur lang opsluiten in een politiecel. "En dat gebeurt nogal eens", weet het Meldpunt. De korpsen van Rotterdam en Amsterdam bevestigen dit.

De Ombudsman gaat de komende tijd de telefoontjes die ze krijgt over de legitimatieplicht registreren. "We maken ons zorgen. We hebben ontdekt dat getuigen van een ongeluk zich niet melden als ze geen identificatie bij zich hebben. Ze zijn bang dat ze een boete krijgen. Het komt de veiligheid, waarvoor de Identificatiewet toch in het leven is geroepen, niet ten goede."

Eerste screenshots Heroes of Annihilated Empires

Van de RTS/RPG hybride game Heroes of Annihilated Empires, momenteel in ontwikkeling bij het Russische GSC Game World, zijn vandaag de eerste screenshots verschenen. De game zal onder andere veldslagen bieden met tot 64.000 eenheden in beeld en de mogelijkheid om helden te trainen en deze naar hartelust aan te passen.

Heroes of Annihilated Empires zal enkel verschijnen voor de PC, een release datum is nog niet bekend.

De overige screenshots vind je hier.



Suikoden slaat tactische zijweg in

Suikoden, een RPG, krijgt een spin-off die nieuwe tactische elementen toevoegt. De naam van deze spin-off wordt, hoe origineel, Suikoden Tactics.

Suikoden Tactics speelt zich af voor, tijdens en na de gebeurtenissen van Suikoden IV. Kyrill, een nieuwe held, vlucht van de wezens die de eilanden overnemen voordat hij zich aansluit bij een groep helden om te proberen de indringers weg te jagen. Kyril moet hiervoor leren over de mysterieuze Rune Cannons, wapens die mogelijk gebruikt kunnen worden tegen de indringers.

Kyrils quest neemt hem mee door vele verschillende gebieden waar hij meer dan vijftig personages ontmoet waar allemaal mee gesproken kan worden en die soms zelfs gerecruteerd kunnen worden voor de heldengroep. Van deze vijftig personages zijn er ruim twintig nieuw in de Suikoden serie. Door uiteindelijk alle krachten te combineren zal Kyril het op kunnen nemen tegen de kwaadaardige indringers.

De eerste screens van het spel zijn hieronder te bekijken.



The Sword of Etheria aangekondigd

Konami komt in februari 2006 met een nieuwe 3D zwaardvecht actie/adventure game voor de PlayStation 2 met de naam 'The Sword of Etheria'. De hoofdpersonen in dit spel zijn drie helden waarbij je de rol aanneemt van een van de helden. Erg belangrijk in het spel is het werken als een deel van een team. De helden moeten het opnemen tegen een invasie van kwaadaardige goden. Je speelt als Feel, een getalenteerde zwaardvechter. Je wordt hierbij bijgestaan door Armilla, een vampier-achtige die grote afstanden af kan leggen, en Leon, een vechtersbaas die liever zijn vuisten gebruikt dan wapens.

Tegelijk met de aankondiging zijn er ook een aantal screens vrijgegeven die je hieronder kunt bekijken.



Lost in Blue komt in november

Konami zal de DS gaan ondersteunen met het spel Lost in Blue dat goed gebruik zal gaan maken van de mogelijkheden van de DS zoals het touch-screen. In deze RPG speel je een jonge held die op een onbewoond eiland aangespoeld is na een ongeluk op zee. Het doel van het spel is dit onbewoonde eiland te verlaten.

Tijdens het spel zal je een meisje ontmoeten die ook door hetzelfde ongeluk op het eiland gestrand is. Samen moeten jullie zien te overleven door bijvoorbeeld te vissen en te jagen. Het falen van je overlevingsskills heeft een effect op de lop van het verhaal, dat ook meerdere eindes kent. Als je het spel hebt uitgespeeld dan kun je vervolgens het spel nogmaals doorlopen, maar nu als het meisje dat ook is aangespoeld.

Het spel zal in november in de Europese winkels liggen, maar om de tijd door te komen kun je hieronder alvast een aantal screens bekijken. Het spel verschijnt enkel voor de Nintendo DS.


Metal Gear Solid 3: Subsistence gaat online

Er wordt gewerkt aan een nieuwe Metal Gear Solid met voor het eerst in de geschiedenis van de serie ook een online modus. Spelers kunnen zelf een missie en regels kiezen en er zijn verschillende vormen van online spelen waaronder "Team Battle" en "Snake and Enemy", waarbij de ene speler Snake speelt en een andere speler alles moet doen om Snake's missie te laten mislukken.

Hieronder de eerste screens van Metal Gear Solid 3: Subsistence. Een releasedatum voor het spel is nog niet bekend.



14 nieuwe screenshots Rush for Berlin

Van de aankomende RTS Rush for Berlin, dat ontwikkeld wordt door Stormregion (Codename: Panzers Phase One/Two, S.W.I.N.E.) zijn 14 nieuwe high-res screenshots verschenen. Rush for Berlin is, zoals de titel al impliceert, een RTS die zich afspeelt tijdens het laatste jaar van de 2e wereldoorlog in Europa (6 juni '44 t/m 8 mei '45). Het doel is om als Britten/Fransen/Amerikanen of als Sovjets zo spoedig mogelijk Berlijn in te nemen en daarmee (symbolisch) de 2e Wereldoorlog te beeindigen.

Rush for Berlin maakt evenals Codename Panzers: Phase One en Two gebruik van Stormregion's eigen Gepard engine (dit keer met een aantal updates). De game biedt 100 verschillende units waaronder een aantal fictionele, volledig verwoestbare gebouwen, indoor gevechten, weer-effecten en de mogelijkheid om of een historisch accurate campaign te spelen of een fictionele.

Rush for Berlin zal enkel verschijnen voor de PC, een release datum is echter nog niet bekend.

Hier is ook een trailer te downloaden.







Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
©FOK.nl e.a.