Mourinho raadt Carvalho IQ-test aan

Michel (Baraja)
Chelsea-trainer José Mourinho is gepikeerd over de wijze waarop Ricardo Carvalho zijn ongenoegen uitte over het feit dat hij zondag werd gepasseerd. Mourinho denkt zelfs dat zijn Portugese verdediger een bezoekje aan de dokter moet brengen.

Mourinho koos tijdens de competitieouverture tegen Wigan Athletic voor het defensieve centrale duo Terry/Gallas. De Portugees Carvalho, vorig seizoen basisspeler, noemde die beslissing ‘onbegrijpelijk’. Mourinho is zeer verbolgen over de reactie van Carvalho: ”Hij schijnt moeite te hebben met dingen te begrijpen, misschien moet hij eens een IQ-test ondergaan. Ik ben niet blij met de dingen die ik gelezen heb in de media. Ricardo heeft nu vier jaar met mij gewerkt en ik snap deze quotes dan ook niet, misschien is het verstandig als hij bij een dokter langs gaat.”

De verwachting is dat Mourinho zijn landgenoot een boete ter waarde van twee weken salaris oplegt. De rel is opvallend, want Carvalho en Mourinho hebben samen de mooiste successen gevierd. In 2003 en 2004 won het duo bij FC Porto de UEFA Cup en de Champions League. Daarop nam Mourinho de centrale verdediger mee naar zijn nieuwe club Chelsea, waar al na één seizoen de landstitel werd veroverd.