Hockey: Nederland naar finale

De Nederlandse hockeyvrouwen staan morgen in de eindstrijd van het EK in Dublin. De ploeg van Marc Lammers rekende af met Engeland: 2-0.

Nederland had weinig moeite met de Engelsen, alleen halverwege de eerste helft werd oranje enigszins onder druk gezet. In die periode onderscheidde keepster De Roever zich met enkele parate reddingen. Tijdens die fase leidde Nederland al met 1-0 dankzij een goal van Sylvia Karres na zes minuten. Even daarvoor onthield de scheidsrechter Karres een glaszuivere strafbal. Dankzij Naomi van As werd het in de 48e minuut 2-0. Morgen om 18.30 uur is de finale en dan is Duitsland of Spanje de tegenstander. Met de zege is Nederland ook zeker van deelname aan het WK 2006 in Madrid.

Aanvoerster Minke Booij ziet nog punten die voor verbetering vatbaar zijn: ”We hebben veel strafcornervarianten geprobeerd, maar ze lukten steeds net niet. We hebben nog geen Mijntje Donners in de ploeg.”