'A'dam moet kritischer zijn voor filmers uit buitenland'

Het promotiebureau van de gemeente Amsterdam vindt dat er minder makkelijk vergunningen moeten worden uitgedeeld aan buitenlandse filmproducenten, die in de stad opnamen willen maken. Volgens 'Amsterdam Partners' kan zo worden voorkomen dat de hoofdstad negatief belicht wordt.

Reden dat het promotiebureau aan de bel trekt, is de première van de film 'Deuce Bigalow European Gigolo', die deels in Amsterdam werd opgenomen. In deze comedy wordt volgens het bureau een negatief beeld geschetst van de stad.
Amsterdam Partnersdirecteur Charles van Renesse: ''Als je een vergunning geeft, moet je inhoudelijk kijken wat het doet met de stad. We hebben ook SAIL. Dat is toch Amsterdam. Niet deze flauwe humor.''

In de film brengt voormalig gigolo Deuce Bigalow zijn vriend en ex-pooier T.J. een bezoekje in Amsterdam, net op het moment dat een seriemoordenaar de stad onveilig maakt. De killer heeft het voorzien op mannelijke hoeren, en T.J. is verdachte nummer één. Er rest Deuce niks anders dan als call guy op zoek te gaan naar de ware dader. In de Amerikaanse rolprent doen ook Nederlandse acteurs mee als Jeroen Krabbé, Johnny de Mol, Chantal Janzen en Liesbeth Kamerling, alsmede de Belgisch/Nederlandse Hanna Verboom.