Politie neemt 25 auto's in beslag bij controle

Icoon Binnenlands nieuws Bij een controle met automatische kentekenplaat herkenning rond de Maastunnel in Rotterdam zijn gisteravond 25 auto's in beslag genomen. De auto's waren eigendom van mensen met een schuld bij de belastingdienst of de sociale dienst. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

Sinds kort voeren diverse Rotterdamse diensten een beleid waarbij mensen met een betalingsachterstand hun auto moeten inleveren. In het geval van de belastingdienst gaat dit vaak om achterstallige onroerendzaakbelasting, en in het geval van de sociale dienst gaat het meestal om het niet voldoen aan de betalingsregeling na bijstandsfraude. In totaal werden er 25 auto's in beslag genomen, en betaalden nog eens vijf mensen hun schuld ter plekke.

De politie nam bovendien een auto in beslag van een bestuurder zonder rijbewijs. Daarnaast werden nog diverse radardetectoren in beslag genomen, en werd er voor 1400 euro aan achterstallige boetes geďnd via een mobiel pinapparaat. In totaal werden er bijna 5200 kentekens gecontroleerd, waarvan er 97 bekend bleken te zijn.