Man overleden na ongeval bij Sail

SCH, robinotten en HFC hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 31-jarige Rotterdammer is overleden nadat hij gisteravond bij Sail in Amsterdam een ongelukkige val had gemaakt en in het water terechtkwam. De politie heeft dit bekendgemaakt.

De man wilde op het IJplein in Amsterdam-Noord vanaf de kant met een bordje eten aan boord van een afgemeerde boot stappen maar kwam daarbij ten val. Hij kwam met zijn hoofd op het vaartuig terecht en verdween daarna onder water.

Zijn vriendin en een politieman sprongen hem achterna maar konden het slachtoffer niet vinden. Duikers van de brandweer wisten de man uiteindelijk aan wal te brengen. De man werd gereanimeerd en in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

Volgens de politie waren er gisteren verder geen noemenswaardige incidenten tijdens Sail. Op de tweede dag van het nautische evenement zijn ongeveer 400.000 mensen naar Amsterdam gekomen. De organisatie rekent nog steeds op 2,5 miljoen bezoekers voor het gehele vijfdaagse evenement. Maandag vertrekken de schepen weer uit de hoofdstad.