Relletje tussen Bridget en Talpa over NSE

pberends en SCH hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bridget MaaslandZes dagen zitten er op voor de nieuwe televisiezender Talpa van John de Mol en het eerste relletje lijkt een feit. Bridget Maasland heeft tot haar ongenoegen nog geen enkele keer het nieuws-, sport- en entertainmentprogramma 'NSE' mogen presenteren en dat blijft ook nog even zo.

Bridget zou afwisselend met Beau van Erven Dorens in 'NSE' optreden als centrale anchor. Tot nu toe presenteerde ze echter alleen nog tijdens de openingsavond van Talpa en in het huizenbouwprogramma 'Je leven in de steigers'. "Blijkbaar vinden ze dat ik het te druk heb", reageert Bridget.

Bridget liet zich door De Mol vooral strikken als presentatrice bij Talpa vanwege de presentatie van 'NSE'. "Mijn keuze om naar Talpa te gaan, was vooral op dát programma gebaseerd. Misschien heb ik het nu druk, maar ik kan het er best bij doen."

Volgens Talpa-programmadirecteur Remko van Westerloo is er niets aan de hand. "Alles loopt volledig volgens planning", aldus Van Westerloo. Alleen: "De agenda van Bridget is erg vol. Ze werkt achttien uur per dag."

Dat is volgens Van Westerloo echter niet de enige reden dat Bridget momenteel nog niet in aanmerking komt om 'NSE' te presenteren. "Ik ben nooit van plan geweest Bridget al in de eerste weken in te zetten. In de opstartfase van zo'n nieuw programma is het zeer belangrijk om eenduidig te zijn. Daarom pakken we de eerste weken uit met Beau als anchor."

Volgens Bridget is dat waar, maar volgens haar was afgesproken dat zij in september zou beginnen. "Ze zeggen de hele tijd: we weten het nog niet. Misschien volgend jaar, zei Remko aan de telefoon. Dat is laat, vind ik. En daarbij: is het waar of niet? Ik weet niet of ik iets aan die toezegging heb. Ik ben niet gewend dat gemaakte afspraken niet worden nagekomen. Bij BNN maakte ik afspraken gewoon mondeling in de gang - en dan was het goed. Bij een commerciële omroep gaat het er kennelijk iets anders aan toe."

Van Westerloo vindt de gang van zaken voor een beginnende televisiezender vrij normaal. "We hebben een paar proefuitzendingen van 'NSE' gemaakt met net zoveel anchors. Je moet een afweging maken: waar is een presentator het best in te zetten? Soms moet een presentator daarbij een stapje naar links of naar rechts zetten."

Maasland vindt het "een beetje raar allemaal". Ze kreeg naar eigen zeggen drie dagen van tevoren te horen dat ze voorlopig niet aan het programma zal meedoen. "En de volgende ochtend hoor ik op de radio dat RTL-correspondent Max Westerman 'het programma van Beau en Bridget' komt versterken. Dan denk ik: hoezo, Beau en Bridget? Bridget is er even niet meer bij."

Beide partijen gaan vandaag om de tafel zitten om de kwestie te bespreken. Bridget is voorlopig te zien in 'Je leven in de steigers' en 'Big Brother' dat eind augustus van start gaat.

'NSE' met Beau van Erven Dorens moet het tot nu toe overigens nog behoorlijk afleggen tegen 'RTL Boulevard', waar Van Erven Dorens vorig jaar nog werkzaam was. Naar 'RTL Boulevard', met Albert Verlinde en de van de NCRV overgekomen Daphne Bunskoek, kijken beduidend meer mensen. De kijkcijfers maandag, dinsdag, woensdag en gisteren waren voor 'NSE' respectievelijk 364.000, 258.000, 135.000 en 182.000 tegenover respectievelijk 1.209.000, 796.000, 741.000 en 737.000 voor 'RTL Boulevard'.