WK ver weg voor volleyballers

Het WK 2006 in Japan is erg ver weg voor de Nederlandse volleyballers na de nederlaag tegen Bulgarije op het WK-kwalificatietoernooi. De ploeg van trainer Harry Brokking verloor onnodig met 3-2 van het gastland.

De setstanden waren 25-15, 18-25, 25-23, 24-26 en 13-15. Nederland kende een daverende start door de eerste set overtuigend te winnen. Vooral routinier en aanvoerder Marco Klok speelde een uitmuntende openingsset. Het daverende begin zorgde echter niet voor rust in de ploeg en Bulgarije won eenvoudig de volgende set. In set drie en vier nam oranje telkens een vroege voorsprong, maar werd die ook weer ingeleverd. In de derde set was dat niet noodlottig, in de vierde echter wel.

Tijdens de beslissende set leek het geluk met Nederland toen Bulgarije op 12-12 een strafpunt kreeg wegens protesteren van Konstantinov. Ondanks dat steuntje in de rug bleek een nederlaag onafwendbaar. Vooral Matej Kazijski was een ware plaag voor Nederland: de Bulgaar maakte liefst 21 punten. Door dit matige begin is kwalificatie voor het WK hoogst onzeker geworden; alleen de winnaar van het vierlandentoernooi gaat immers naar het WK. De andere wedstrijd tussen Portugal en Oekraïne eindigde in een 3-1 overwinning voor de Portugezen.