Toppers verder in Cincinnati

Marat Safin is op zijn eerste toernooi na Wimbledon weer in topvorm. De Rus staat in de kwartfinales van het Masterstoernooi in Cincinnati. Naast Safin verzekerden ook Roddick, Hewitt en Federer zich van een plaats bij de laatste acht.

Safin is helemaal terug na zijn knieblessure. Vannacht had hij geen enkel probleem met Dominik Hrbaty: 6-0, 6-3. Na 68 minuten was de eenzijdige wedstrijd al voorbij. De als vierde geplaatste Rus is erg tevreden over zijn rentree: ”Ik was nerveus in de tweede set, omdat ik t goed speelde. Het is echter nog vroeg om te zeggen dat ik mijn beste vorm benader.” In de kwartfinale neemt de US Open-winnaar van 2000 het op tegen Robby Ginepri.

Twee andere voormalige US Open-winnaars, Lleyton Hewitt en Andy Roddick, zijn ook door in Cincinnati. Roddick had in de eerste set een taaie klant aan Juan Ignacio Chela. De Amerikaan moest een aantal breakpoints wegwerken om tenslotte de tiebreak nipt te winnen. In de tweede set was Chela geen partij voor ‘A-rod’. Hewitt maakte grote indruk door met 6-1, 6-4 Mario Ancic te kloppen. ”Ik word iedere dag beter, vooral mijn service is zich aan het verbeteren”, aldus de Australir.

Federer haalde de kwartfinales na een tweesetter (6-3, 6-4) tegen Olivier Rochus. De Zwitserse nummer n van de wereld speelde een stuk beter dan in zijn voorgaande partijen. Rochus was vol lof over zijn opponent: ”Toen hij dertien was dubbelde ik vaak met hem. We moesten altijd om hem lachen, nu is het omgekeerd."


Uitslagen Achtste Finales Cincinnati:
R. Federer (Zwi/1) – O. Rochus (Bel) 6-3, 6-4
J. Acasuso (Arg) – L. Horna (Per) 7-6, 7-5
M. Safin (Rus/4) – D. Hrbaty (Slw) 6-0, 6-3
R. Ginepri (USA) – C. Moya (Spa) 6-3, 6-4
N. Davydenko (Rus/6) – F. Gonzalez (Chi) 6-3, 6-4
L. Hewitt (Aus/3) – M. Ancic (Kro) 6-1, 6-4
A. Roddick (USA/5) – J. Chela (Arg) 7-6, 6-2
M. Joezjni (Rus) – G. Monfils (Fra) 4-6, 6-1, 6-1