Geschiedvervalsing?

Maarten (Mannee)
Onze Tweede Kamer politici zijn nog steeds vakantie aan het vieren en dat is te merken. Zo stort de PvdA zich, bij het ontbreken van echte politieke onderwerpen, op de openstelling van het Koninklijk Huisarchief. Historicus Cees Fasseur krijgt nu namelijk als enige toegang tot dit archief om mede op basis daarvan een boek te schrijven over de Greet Hofmans-affaire. Iedereen onder de 18 is nu natuurlijk 'los' dus hier even voor de duidelijkheid een kleine toelichting .

Greet Hofmans was een gebedsgenezeres die in de jaren vijftig op verzoek van koningin Juliana haar intrek nam in Paleis Soestdijk. Onder de invloed van Greet verloor Juliana haar verstand en uiteindelijk had dit tot gevolg dat Prins Bernhard naar een ander deel van Paleis Soestdijk verhuisde en dreigde om Juliana af te laten zetten en in een gekkenhuis op te laten nemen. En daarmee stond Greet weer buiten.

Nou buitengewoon boeiend allemaal natuurlijk. De PvdA is bang dat huisvriend Fasseur op verzoek van Beatrix aan geschiedvervalsing gaat doen en de Hofmans-affaire definitief de doofpot in schrijft, maar dat is eigenlijk precies waar dit hele verhaal thuis hoort. Nog beter is in de vuilnisbak, want dit is toch geen geschiedenis, dit was gewoon een huwelijkscrisis op hoog niveau en om die vijftig jaar na dato weer op te rakelen is gewoon nutteloos. Get a life!