FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 januari 2005

Albers presenteert sponsors

Dat Christijan Albers een flink bedrag moet meenemen om te mogen starten bij Minardi is bekend. Vanavond maakte hij tijdens een show bekend welke sponsors dat bedrag ophoesten.

Met een aankomst in een Minardi en een show met als presentator Winston Gerschtanowitz was de sponsorpresentatie een hele happening. Op de Minardi waren als sponsors JVC en Bilderberg Hotels al vermeld en naast deze twee was Lost Boys ook al als sponsor bekend.

Daarnaast werd echter nog een flink aantal nieuwe sponsoren bekend gemaakt. MAN Truck & Bus, Arai, Total, Garcia Jeanswear, Playstation, Scapade, 4net.nl, id&t, Stichting Doe een Wens, SBS Autosport en Paul Pertijs/Audemars Piquet zullen allemaal een plekje op de kleding, helm of auto van Albers krijgen. Daarnaast maakte de website F1racing bekend dat zij Albers ook sponsoren en op zijn helm zullen staan.

Bejaarde man (90) mishandelt ex-vriendin

In Sittard is woensdag een 90-jarige man aangehouden na het plegen van huiselijk geweld. De bejaarde had een raampje van de woning van zijn 81-jarige ex-vriendin ingetikt, en was het huis binnengedrongen. Vervolgens gaf hij haar enkele klappen.

De oude man heeft overigens wel vaker losse handjes tegenover zijn ex. De vrouw kreeg eerder deze maand al twee keer rake klappen van haar exvriendje. Ook achtervolgde hij haar en bleef hij haar brieven sturen. De politie verklaarde dat de man het niet kan verkroppen dat de vrouw de relatie heeft verbroken.

Inmiddels is de man door de officier van justitie in verzekering gesteld.

Karl nieuwe coach Nuggets

De Denver Nuggets hebben een nieuwe coach in de persoon van George Karl.

General Manager van de Nuggets, Kiki Vandeweghe, heeft vandaag de nieuwe coach bekend gemaakt. George Karl, als laatste actief bij de Milwauke Bucks, volgt interim-coach Michael Cooper op. Cooper zal zijn oorspronkelijke rol als assistent weer gaan vervullen.
Karl heeft in zijn 16-jarige loopbaan als coach 1207 wedstrijden op de bank gezeten, waarvan er 708 gewonnen werden (58,7%). Hiermee is hij nummer dertien op de lijst van beste coaches in de NBA-geschiedenis.

Vier duels voor Van Galen


De aanklager van de KNVB heeft Barry van Galen, de middenvelder van AZ, een schikkingsvoorstel van vier duels gedaan.

De middenvelder kreeg een rode kaart in het duel tussen AZ en Feyenoord voor de Amstel Cup. Hij verkocht zijn directe tegenstander, Alex Östlund, een klap voor zijn kop. AZ heeft het voorstel inmiddels geaccepteerd, en zal van Galen ook nog een straf geven. Vermoedelijk wordt dat een flinke boete.

Maar ook anderen hebben een schorsing gekregen. Richal Leitoe, de speler van FC Utrecht heeft een schikkingsvoorstel van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, gekregen. Hij trapte in de verlenging van de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Utrecht voor de Amstel Cup na. Ook hier is het voorstel aangenomen.

Voetbal: Uitslagen achtste finales Amstel Cup

KNVBDe achtste finales van het Amstel Cup toernooi zijn gespeeld. Hierbij de uitslagen van de deze week afgewerkte duels en de loting van de kwartfinales.



Dinsdag
PSV - FC Volendam (4-0)
Go Ahead Eagles - Willem II (0-1)
FC Dordrecht - FC Den Bosch (1-3)

Woensdag
AZ - Feyenoord (1-3)
NAC Breda - FC Utrecht (2-1) nv
ADO Den Haag - FC Twente (1-1) ADO wint 4-3 na strafschoppen
TOP Oss - RKC Waalwijk (1-1) TOP wint 6-5 na strafschoppen

Donderdag
Ajax - sc Heerenveen (2-0)


Loting kwartfinales
Willem II - FC Den Bosch

Feyenoord - NAC Breda

ADO Den Haag - Ajax

PSV - Top Oss

Gespeeld wordt op 1, 2 of 3 maart.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op VoetbalFOK!

Turkse ambtenaar smokkelde heroïne via Schiphol

Simko en RDJ134 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Mönchengladbach, over de grens bij Roermond, is een Turkse ambtenaar opgepakt. De 36-jarige man wordt verdacht van het smokkelen van heroïne vanaf Schiphol naar Mönchengladbach. De ambtenaar kon ongehinderd door controles heen omdat hij de beschikking had over een diplomatiek paspoort. Politie en justitie hebben dit woensdag bekend gemaakt.

De ambtenaar vervoerde de drugs waarschijnlijk in een speciale bandage om zijn buik en benen. Volgens de politie viel de man door de mand na invallen in de grensstreek op 13 januari. Bij de invallen werden drie asielzoekers aangehouden. Bij een van hen lag de heroïne in plastic tassen in de woonkamer, waar ook zes kinderen in de leeftijd van één tot twaalf jaar rondliepen. Totaal werd bij de invallen 7,5 kilo heroïne gevonden. De politie gaat ervan uit dat de ambtenaar zo'n twintig kilo drugs gesmokkeld heeft. Wat het verband is tussen de invallen en de aanhouding van de ambtenaar is niet bekend gemaakt.

De koerier werkte als veiligheidsbeambte voor de Turkse overheid. Om die reden bezat hij een Turks diplomatenpaspoort. Zo kwam de man ongehinderd door de controles op Schiphol en het vliegveld van Düsseldorf. Het onderzoek is overgedragen aan de Turkse politie. In Turkije wordt onderzocht met welke mensen de koerier samenwerkte. "Hij kan dit onmogelijk alleen gedaan hebben", aldus de woordvoerder van de politie in Mönchengladbach. Mogelijk gaat het zelfs om medewerkers van de Turkse politie of veiligheidsdienst.

Ex-premier: monarchie is feitelijk nonsens

Sietze_Vliegen had ons via de nieuws-submit te melden:

Voormalig premier Piet de Jong zegt dat 'goed nadenkende' mensen een monarchie afwijzen. In het 'Tijdschrift voor de ware democraat', een uitgave van de stichting De Republikein, zegt De Jong: ''Ja, vanuit democratisch oogpunt lijkt de monarchie echt nergens naar.''

De Jong was van 1967 tot 1971 minister-president namens het centrum-rechtse kabinet van KVP, CHU, ARP en VVD. De nu 89-jarige De Jong is ook voormalig adjudant van koningin Juliana. De oud-premier en voormalig leider van de christen-democratische KVP (Katholieke Volkspartij) is echter zelf géén tegenstander van de Oranjes: ''Republikeinen vergeten een aantal zaken. Een democratie is geen rekenkunstje. Er leven tradities in een land waar mensen waarde aan hechten. Voor hen maakt het koningshuis onderdeel uit van de geschiedenis van een land.''

Volgens De Jong is onze monarchie een ''gegroeide situatie'', waar een deel van de bevolking zich goed bij voelt. ''Mensen lezen alles wat er over het Huis van Oranje geschreven wordt. Ook over alle affaires van de laatste tijd, ja. Dat doet wel enigszins afbreuk, het volk heeft hoge verwachtingen van de Oranjes. Maar zolang de meeste mensen het koningshuis waarderen, blijft dat bestaan.''

-
In 1980 vormden KVP, CHU en ARP samen het CDA (Christen Democratisch Appèl).

Jantje

Jantje was een jongetje van 7 jaar oud uit Volendam en net zoals andere jongens van zijn leeftijd, erg nieuwsgierig.

Hij had de laatste tijd behoorlijk wat verhalen over vrijen van de andere jongens gehoord en vroeg zich af hoe dat in z'n werk ging.

Op een dag stelde hij de vraag aan z'n moeder en die raakte er volledig door in de war. I.p.v. het aan jantje uit te leggen, gaf ze hem het advies om zich een nacht achter de gordijnen te verschuilen om z'n oudere zus Emma en haar vriendje te bekijken. Jantje deed dit en beschreef de volgende morgen alles aan zijn moeder. "Emma" en haar vriendje zaten eerst wat te praten, waarna hij de meeste lichten uit deed. Toen begon hij haar te kussen en te omhelzen.

Ik denk dat Emma ziek werd, want ze trok een heel gek gezicht. Hij moet waarschijnlijk hetzelfde gedacht hebben, want hij stopte zijn hand in haar blouse om haar hart te voelen net zoals de dokter altijd deed.

Alleen was hij niet zo goed als de dokter, want hij scheen nogal wat problemen te hebben om haar hart te vinden. Hij werd waarschijnlijk ook ziek, want ze begonnen allebei te hijgen en raakten helemaal buiten adem.

Zijn andere hand werd waarschijnlijk koud, want hij stopte hem onder haar rokje.

Op dat moment bereikte Emma de rand van de bank, waarna de koorts begon.

Ik wist dat het koorts was omdat Emma vertelde dat ze erg heet was.

Tenslotte ontdekte ik wat hun zo ziek maakte, er was een paling in zijn broek gekropen. Hij sprong ineens uit zijn broek en ging rechtop staan, wel 20 cm lang.

Eerlijk waar! Met 1 hand greep hij de paling beet om ervoor te zorgen dat hij er niet vandoor zou gaan. Toen Emma dat zag werd ze erg bang; haar ogen werden groot, haar mond viel open en ze begon dinge zoals 'Oh, mijn God' te roepen.

Ik zou haar toch eens moeten vertellen over de veel grotere palingen die ik in het meer heb gezien. Emma werd plotseling heel moedig en probeerde de kop van de paling er af te bijten. Toen maakte ze een geluid en liet de paling gaan, waarschijnlijk beet hij terug. Ze greep hem met twee handen stevig beet, haalde een muilkorf uit haar tasje en schoof die over zijn hoofd om ervoor te zorgen dat hij haar niet meer kon bijten. Emma ging op haar rug liggen en spreidde haar benen, zodat ze de paling in een schaarklem kon nemen, terwijl haar vriendje hielp door op de paling te gaan liggen.

Het werd een vreselijk gevecht. Emma begon te grommen en te schreeuwen, terwijl haar vriendje bijna van de bank viel. Ik denk dat ze de paling dood wilde maken door hem tussen hun lichamen fijn te persen. Na een tijdje hielden ze allebei op met bewegen en zuchtten diep. Haar vriendje ging rechtop zitten, waarschijnlijk had hij de paling gedood. Ik wist dat hij dood was, want hij hing helemaal slap en een gedeelte van zijn ingewanden kwamen naar buiten.

Emma en haar vriendje waren moe van het gevecht,maar gingen gewoon door met vrijen. Hij begon haar weer te kussen en te omhelzen en waarachtig, de paling was nog niet helemaal dood. Hij ging gelijk rechtop staan en begon weer met vechten. Waarschijnlijk zijn palingen net katten; ze hebben 9 levens of zoiets.

Deze keer probeerde Emma de paling te doden door erop te gaan zitten. Na een worsteling van 35 minuten wisten ze eindelijk de paling voorgoed te doden. Ik weet dat hij dood was omdat Emma's vriendje zijn huid eraf stroopte en door het toilet spoelde.

Virtua Tennis naar PSP

Ja, je hoort het goed, Virtua Tennis komt hoogst waarschijnlijk naar de PSP. Het is nog niet officieel bevestigd door Sega, maar erg veel nieuwsbronnen in Europa bevestigen al een release in mei van dit jaar. Sega praatte een tijdje terug op zijn website al over een sportgame voor de PSP, maar toen was nog niet duidelijk of het over Virtua Tennis of een andere sportgame ging. Het is nog onbekend of de PSP-versie een rechtstreekse poort wordt, of dat er nog veranderingen worden aangebracht. Wel wordt er al veel gespeculeerd over een WiFi multiplayer-mode. We houden je natuurlijk op de hoogte.

Mysterieus seks-feromoon werkt ook bij senioren

Icoon Medisch nieuwsOnderzoek heeft aangetoond dat een geheim chemisch stofje afkomstig van vrouwelijk okselzweet ook post-menopausale vrouwen seksueel stimuleert. Joan Friebely van de Harvard Universiteit en Susan Rako hebben 44 post-menopausale vrouwen hierop onderzocht. Ze hebben twee groepen met elkaar vergeleken: een groep met het geheime stofje en een andere groep met een placebo.

Om tot de resultaten te komen hebben onderzoeksters de vrouwen gevraagd om alle intieme activiteiten op te schrijven in een dagboek. Na zes weken bleek dat de vrouwen die het feromoon kregen seksueel actiever waren dan die groep die een placebo kreeg.

De ontdekker van het feromoon, de bioloog Winnifred Cutler, houdt haar ontdekking geheim totdat zij patent krijgt. Friebely en Rako zeggen echter geen financiële interesse te hebben in het feromoon.


Winnifred
Winnifred Cutler wacht op haar patent-aanvraag

Van der Sar wilde liever naar grotere club

Icoon Sport nieuwsEdwin van der Sar tekende dinsdag een nieuw éénjarig contract bij Fulham, maar echt van harte ging dat niet. Liever had de ex-keeper van Ajax en Juventus de stap gemaakt naar een grotere club in Engeland, zoals Arsenal of Manchester United. De geruchten gingen dat beide clubs belangstelling hadden voor Van der Sar, maar concreet werden die geruchten nooit.

Van der Sar verklaarde op Sky Sports: "Ik denk dat als ik een telefoontje van Sir Alex Ferguson of Arsène Wenger had gehad en ze geïnteresseerd in mij waren geweest, ik waarschijnlijk niet hier getekend zou hebben. Ik weet niet of de clubs echt over mij hebben gesproken, ik denk eerder dat de media deze namen hebben verzonnen. Maar ze hebben niet gebeld, dus dat verhaal kan in de prullenbak. Ik ga niet eeuwig wachten en ben hier gelukkig".

In de Volkskrant ging Van der Sar verder."Blijkbaar willen ze mij niet. In het verleden was mijn transferprijs te hoog en nu vinden ze me te oud of ... ik weet het niet".

Van der Sar wil doorgaan tot na het WK 2006. "Dan wil ik de balans opmaken en opnieuw kijken wat de mogelijkheden zijn. Mocht er na het WK geen club op topniveau aanbellen dan stop ik liever, om te gaan voetballen om amateurniveau. Als spits, want doelpunten maken is toch het mooiste wat er is".

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op Voetbal.FOK!

Media Colin McRae 2005 op de PSP

Na eerder al te berichten over DTM Race Driver 2 op de PSP (in Amerika TOCA genaamd) is er vandaag ook een stapel nieuwe media van Colin McRae verschenen.

Colin McRae 2005 op de PSP zal een geporte versie zijn van de PS2. Het zal dus dezelfde wagens en parcoursen bevatten. Ook zal het mogelijk zijn om via WiFi met maximaal 8 spelers online te gaan.

Klik hier voor de trailer van deze game.



Klik hier voor alle foto's.

Details van enorme patch Rome: Total War

Creative Assembly heeft de details van de aankomende patch voor Rome: Total War bekend gemaakt. De lijst met veranderingen is echt enorm, dus hebben we er een paar belangrijke uitgepikt voor je. Alle overige fixes kun je hier vinden. De patch wordt begin februari verwacht.
"[...]
Battles
· Fixed missile collision code to reduce friendly fire casualties
· Reinforcement AI – AI Generals are now less suicidal
· Units with shields can now effectively shield themselves when marching.
· You can now see settlements, wonders, ships on adjacent tiles when
going down to the battlefield
· Fixed path finding not taking constrictions (e.g. bridges) into account when moving to points within the constriction in some cases. (Usually manifested as people running into the river when asked to attack a unit standing on a bridge).

Sieges
· Fixed siege towers colliding (producing a rattling behaviour), when dragged out as close as possible then ordered to move.
· Fixed a crash when a unit tries to pick up ladders in deployment but doesn't have enough men in unit.
· Fixed siege towers creating arrows during deployment when in range and set to fire-at-will, which would all fly forwards in one huge volley when you started the battle.

Interface
· Added 'minimal UI' for battles, set MINIMAL_UI: TRUE in preferences.txt
· Added option to enable/disable unit shaders to graphics options
· Added option to enable/disable gloss maps to graphics options
· Added logical unit selections (ctrl + shift + 1-9 to set, alt + 1-9 to select) as in Medieval. There is no visual representation of this.

Multiplayer
· Added ignore player chat button to filter unwanted chat from players in the lobby
· Players who quit the game now have their armies taken over by AI.
· Desyncs in game state are now reported in the release version of the game. A message will inform players that the game is not synchronized. The host may then kick players who have desync’d from the host game state, by using chat commands.

Editor
· Battle editor enabled – can be accessed by entering command line switch –enable_editor

Campaign Map
· The Campaign Map camera movement has been made considerably smoother with the addition of inertia to remove camera judder. This option can be switched on and off in the preferences.txt file by changing the value of CAMPAIGN_MAP_CAMERA_SMOOTHING between TRUE and FALSE.
· You can now sally out against a besieging army only once per turn
· Heirs are chosen through their influence rather than their
management or command skills
· Decreased movement cost for deep sea, hence an increase in movement per turn
· Brigands now more active - they will move around more often
· Brigands now have the option of attempting to conquer human-controlled settlements on difficulty levels hard and very hard
· Reinforcements will now only be available in a sally battle outside a settlement, if the army that is attacked is the besieging army
· Limited the effect of squalor on public order to 100% max
· Rebalanced elephants and chariots in auto-resolve, they were hugely undervalued
· Battlefield now shows adjacent settlements, forts, wonders, ships and ports
· Can now disband units in enemy territories

Naval
· Navies are now more likely to blockade enemy ports
· Navies will consider moving to reinforce a navy that is transporting troops, as long as the moving navy has not already moved that turn, and can reach the transporting navy within one single turn

Characters/Agents
· Cannot bribe fellow Romans anymore whilst you're allied
· Bribery costs increased to double and also according to the wealth of the briber
· Characters can now be cured of the plague when they are not in a settlement
· Character plague duration has been reduced from 8 to 5 turns
· Command stars will not be assigned in battle when the odds are overwhelming in favor of the winner and vice versa for the loser

Events
· Birthplace, marriages, and adoptions can be at other settlements now, not just capital. New characters will appear in the settlement where their father (or father in law in the case of marriage, and adopted-father in the case of adoption) is garrisoned

AI
· Reinforcement AI – AI Generals are now less suicidal
· Fixed protectorate behavior (Tribute and not attacking)
· Fixed other Romans attacking your protectorates
· Changed campaign AI production behavior to make it more likely that elephants and Artillery are produced

Many more general tweaks and fixes.
[...]"


Jari Litmanen naar Hansa Rostock

De 33-jarige Jari Litmanen lijkt een nieuwe club te hebben gevonden. De ex-Ajacied, die de laatste tijd zijn conditie op peil hield bij het tweede elftal van Ajax, verwacht vandaag een contract te tekenen bij de Duitse club Hansa Rostock.

De 93-voudige Finse international was voor het laatst actief bij FC Lahti in Finland. Vorige maand nog onderhandelde hij met de Italiaanse club Livorno.

Hansa Rostock staat op een schamele 17e plaats in de Duitse Bundesliga. Desondanks verklaarde Litmanen het een grote uitdaging te vinden om met Hansa Rostock tegen de dreigende degradatie te strijden. Dit verklaarde hij tijdens de presentatie bij zijn nieuwe club.

Het verleden van Litmanen staat voor een groot gedeelte in het teken van Ajax. Vanaf 1992 was hij daar actief, en won er verschillende prijzen, waaronder landskampioenschappen (4), de Johan Cruijff Schaal (3), de Champions League en de Wereldbeker. Zijn 26 Europese doelpunten in dienst van Ajax kroont hem tevens tot de meest succesvolle Ajacied op het internationale podium in dienst van de Amsterdamse club. In totaal speelde de Fin voor Ajax 169 competitiewedstrijden, waarin hij 96 maal het net vond.

Na zijn vertrek bij Ajax speelde hij – zij het minder succesvol – bij FC Barcelona en Liverpool. In 2002 keerde hij terug op het oude nest in Amsterdam. De man met de "spieren van glas" was echter meer bezig met de hersteltrainer Bobby Haarms dan in het eerste elftal van Ajax onder trainer Ronald Koeman. Mede door zijn beperkte beschikbaarheid werd zijn contract met Ajax in 2004 in goed overleg ontbonden.

Na FC Lahti vervolgt Jari Litmanen aldus zijn carriere bij onze oosterburen. Ondanks zijn vele blessures houdt hij blijkbaar nog teveel van het spelletje om zijn kicksen voorgoed aan de wilgen te hangen.

Half-Life 2 verkopen boven de 1.5 miljoen

Het spel Half-Life 2 is in minder dan twee maanden tijd bijna 1.7 miljoen keer over de toonbank gegaan. Verwacht wordt dat het spel in dit jaar ook goede verkopen gaat halen. De verkopen zijn bijzonder goed verlopen in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Scandinavië en de Verenigde Staten. Hoeveel keer het spel verkocht is via de online dienst Steam is niet bekend gemaakt door Valve.

Meppen

Aweer een asshole dit, en asshole dat filmpje over meneer Bush

Ik weet niet of die al geweest is maar er is hier een filmpje over een dude die een stuk flossdraad inslikt en het er aan de achterkant weer uit laat komen
Een tijdje terug was er een gozer die op E-bay zijn voorhoofd te koop had gezet. Nou er is zo`n 37.000 dollar voor die kop geboden en loopt ie voor lul. check E-bay.

ik heb ook nog een mooie site voor mensen die van kleine dingen houden. Neem maar eens een kijkje op eye of science
voor degenen die van Monty Python houden kunnen hier een kijkje nemen
****
Dank aan Herhenk voor de mep submit

Have fun.

Presentatie Jordan op Rode Plein

Jordan presenteert haar nieuwe auto op 25 februari op het Rode Plein in Moskou. Op die dag wordt ook uitsluitsel verwacht over de coureurs die dit jaar voor het team zullen rijden. Manager Colin Kolles heeft aangegeven geinteresseerd te zijn in Anthony Davidson.

Rusland als locatie voor de presentatie is niet toevallig gekozen: Alex Shnaider, de nieuwe eigenaar van Jordan, is een in Rusland geboren Canadees. Hij zou zelfs de Russische president Poetin voor de presentatie van de nieuwe wagen hebben uitgenodigd.

Overigens maakte Shnaider ook bekend dat Jordan in 2006 samen met Dallara zal werken aan een nieuwe wagen.

Sharon: "Wereld deed niets voor joden"

Icoon buitenlands nieuwsDe Israëlische premier Ariel Sharon heeft vandaag tijdens een speciale zitting van het Israëlische parlement de Verenigde Staten en Groot-Brittannië verweten dat ze 63 jaar geleden niets hebben gedaan om de vernietiging van joden in de Tweede Wereldoorlog te stoppen.

"Zij wisten het en deden niets. Zij wilden er eenvoudigweg niets aan doen. Alle voorstellen van joodse organisaties om actie te ondernemen werden verworpen", aldus Sharon. "Waarom werden kampen als Auschwitz en Birkenau niet gebombardeerd, waarom werden de spoorwegen niet gebombardeerd", vroeg hij zich af. "De verschrikkelijke conclusie is dat het niemand kon schelen dat de joden werden vermoord." Hiermee doelde Sharon op de Bermudaconferentie van 19 april 1943, waar de vernietiging van Europese joden aan de orde was gekomen. Tevens doelde hij op het schip St. Louis met duizend Duitse joden aan boord, dat niet mocht aanmeren in de havens van Cuba en de Verenigde Staten.

Ook verweet Sharon Groot-Brittannië, dat vóór de stichting van de staat Israël in 1947 het bewind voerde in Palestina, "de deuren voor joodse vluchtelingen die hun toevlucht zochten in de haven van het Land van Israël gesloten te hebben houden". De belangrijkste les van de holocaust is voor Sharon dat "wij joden niemand behalve onszelf kunnen vertrouwen. De staat Israël weet sinds zijn oprichting hoe zich te verdedigen en een veilige haven te zijn voor joden overal ter wereld".

Sharon stelde ook dat vele antisemieten grote moeite hebben met het nieuwe fenomeen dat joden zichzelf verdedigen en terugvechten als ze worden aangevallen. "De legitieme zelfverdediging tegen Palestijnse terreur - maatregelen die iedere soevereine staat verplicht is te nemen om zijn burgers te beschermen - worden door antisemieten afgeschilderd als naziachtige daden van agressie", aldus Sharon. "Vele vormen van antisemitisme zijn niet langer gericht op de individuele jood, maar op de belichaming van joden in het algemeen: de joodse staat Israël". Volgens Sharon zal Israël nooit meer afstand doen van het recht tot zelfverdediging.

Bevrijding Auschwitz vandaag zestig jaar geleden
Vandaag is het precies zestig jaar geleden dat Sovjetsoldaten kamp Auschwitz bevrijdden. Klik hier en hier voor meer informatie over de herdenking.

Slapende toerist wordt aangezien voor lijk

Sietze_Vliegen had ons via de nieuws-submit te melden:

De Bredase politie is gisteren twee maal uitgerukt, nadat zij een melding binnen kregen van een dode man die in een slaapzak op straat lag. Allebei de keren was er echter geen lijk te bekennen. Alleen een Franse toerist, die rustig wilde slapen.

Een 44-jarige man uit Parijs lag lekker een dutje te doen op de begraafplaats in Breda. De gealarmeerde agenten maakten de man wakker, maar deze reageerde kwaad op de onderbreking. Enige tijd later werd de man gesignaleerd in een bos in Zundert. De Fransoos reageerde verontwaardigd op alle aandacht: "Ik kom nooit meer naar Nederland. Je kunt hier niet eens rustig slapen." Vervolgens plakte hij zijn slaapzak en vertrok, waarschijnlijk op zoek naar een rustiger plekje.

Radio-crew geschorst na liedje over tsunami

Reya herschreef en submitte via de nieuws-submit het volgende bericht, waarvoor dank:

Zeven medewerkers van het ochtendprogramma van de Amerikaanse radiozender WQHT-FM Hot 97 zijn geschorst vanwege een gewaagd liedje over de tsunami in Azië. Het liedje, een parodie op We are the World uit 1985, werd door veel luisteraars als schokkend ervaren. Duizenden mensen dienden een klacht in. Daarop besloot de directie van het station de programmamakers te schorsen.

You can hear God laughing, 'Swim you bitches swim', zo luidt één van de passages uit het gewraakte nummer. En in een ander stuk werd gezongen: Go find your mommy/I just saw her float by/a tree went through her head/and now the children will be sold to child slavery. Aanvankelijk kwalificeerde de directie van het radiostation het liedje wel als 'moreel onverantwoord', maar de verantwoordelijken werden vooralsnog niet op non-actief gesteld. Na vele dringende oproepen van luisteraars werd de zevenkoppige crew, waaronder de presentatrice Miss Jones, echter toch geschorst.

Het is niet de eerste keer dat WQHT-FM Hot 97 op omstreden wijze in het nieuws komt. Eerder werden al twee presentatoren geschorst vanwege misplaatste opmerkingen rond het overlijden van de R&B-zangeres Aaliyah. Ook werd een presentator van Sky Sports deze week de laan uitgestuurd na een grap over de tsunami.

Autofabrikanten laten eisen weten

Zonder Ferrari, maar met ook Honda en Toyota hebben autofabrikanten Renault, Mercedes en BMW hun eisen bekend gemaakt. Alleen als daaraan wordt voldaan willen ze een contract voor na 2007 tekenen.

De plannen van Renault, BMW en Mercedes liepen een flinke deuk op toen hun partner in strijd, Ferrari, een nieuw akkoord sloot met de FIA en Formula One Management. Zonder die gebeurtenis te noemen, maar duidelijk in reactie daarop, laten de drie autofabrikanten samen met Honda en Toyota weten wat hun eisen zijn.

Ze stellen de volgende eisen:
1) Het Grand Prix racen moet de hoogste klasse van de autosport blijven;
2) Een nieuwe deal moet de basis leggen voor een lange-termijn plan voor de toekomst van het Grand Prix-racen en alle belanghebbenden zoals teams, circuits en sponsors;
3) Het wereldwijd toeschouwers aantrekken, vermaken en waar voor hun geld bieden;
4) Een open en transparant bestuur op technisch en sportief gebied;
5) Het steunen en aanmoedigen van deelname van onafhankelijke teams door technische ondersteuning en levering van motoren.

De autofabrikanten zullen naar eigen zeggen alleen hun handtekening zetten onder een vervolg van het Concorde-akoord als aan deze eisen wordt voldaan. Anders liggen de plannen van de GPWC voor een eigen Grand Prix-klasse nog steeds op tafel, waarbij de bovenstaande principes daarvoor zullen worden gebruikt.

Verder geven de fabrikanten aan dat alle teams inspraak krijgen bij de totstandkoming van de eventuele regelgeving van de GPWC. Ook werd in de brief gevraag om uitstel van de vergadering die aanstaande vrijdag wordt gehouden tussen de tien Formule 1-teams en Max Mosley. Mosley heeft dit verzoek echter afgewezen.

Eerste screenshots TOCA 2 op PSP

Vandaag heeft Codemasters maar liefst 20 screens vrijgegeven van TOCA Race Driver 2: The Ultimate Racing Simulator. De game krijgt 15 verschillende racemodi, waaronder GT, Streetracing, Rally Cross, Formule Ford, races met trucks en een race op ijs. In totaal zul je tegen 21 tegenstanders kunnen racen en zul je multiplayer met acht mensen via WiFi kunnen racen. Bovendien krijgt de game een uitgebreid schademodel en een, volgens de developer, erg goede AI. Alle screenshots vind je hier.


PSV weer naar Peace Cup

PSV zal in juni weer deelnemen aan het toernooi om de Peace Cup in Zuid-Korea.

Twee jaar geleden was de club uit Eindhoven de winnaar van het lucratieve evenement in Seoul, dat wordt gesteund door de Kerk van Eenmaking van dominee Moon Sun-myung.

Naast PSV zullen er nog zeven andere topclubs meedoen, Olympique Lyon (Frankrijk), Tottenham Hotspur (Engeland), Real Sociedad (Spanje), Boca Juniors (Argentinië), Once Caldas (Colombia), Mamelodi Sundowns (Zuid-Afrika) en Seognam Ilhwa (Zuid-Korea). De winnaar van het toernooi wint een cheque ter waarde van twee miljoen dollar.

Slachtoffer straatroof gered door mobieltje

Sietze_Vliegen en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 39-jarige man uit Amsterdam heeft zijn leven mogelijk te danken aan een mobieltje, dat hij om zijn nek had hangen. De man werd gisteravond overvallen door een straatrover, die hem met een mes probeerde te steken. Het mes ketste echter af tegen het telefoontje.

De Amsterdammer was aan het werk in een parkeergarage aan het Gulden Winckelplantsoen toen hij ineens werd belaagd door een jongeman die geld wilde zien. Het slachtoffer weigerde echter hem dit te geven, waarop de straatrover de man besprong en stak met het mes.

Het mes ketste af waarna er een worsteling ontstond. De dader sloeg vervolgens op de vlucht. Het slachtoffer hield alleen wat kleerscheuren en een zwaarbeschadigd mobieltje over aan de overval.

Nintendo DS details voor Europa

Eindelijk is het dan zover. De Europese launchdetails zijn bekend. We houden jullie niet langer in spanning, lees snel verder.

De prijs voor het apparaat zal 149,99 euro zijn en hij zal op 11 maart te koop zijn! De launchgames: Asphalt Urban GT, Pokémon Dash, Mr. Driller, The Urbz, Rub it (Feel the Magic), Mario 64 DS, Spider-Man 2, Rayman DS en Zoo Keeper.

Bij de Nintendo DS zal net als in Amerika een demo zitten van Metroid Prime: Hunters.

De prijs van de games ligt tussen de 30 en de 40 euro.

Meer nieuws over de Nintendo DS en al het ander game-nieuws vind je op FOK!games.

Vrouw bedreigt agenten met twee messen

Juusjuh, Sietze_Vliegen, Raffel_ en NootjesBV hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een 32-jarige vrouw uit het Friese Stiens heeft gisteravond twee politieagenten achterna gezeten met twee messen. De vrouw was de hele avond al bezig het alarmnummer 112 en het nummer van de politie te bellen. Vandaar dat twee agenten uiteindelijk een kijkje gingen nemen bij het huis.

Het gebel begon woensdagavond rond 18.30 uur. Elke vijf minuten kwam er bij 112 een telefoontje binnen van de vrouw. Daarnaast draaide ze continu het nummer van de Friese politie. Om 22.00 uur was de maat vol en gingen twee agenten naar de betreffende woning toe.

De vrouw weigerde de agenten echter de toegang tot haar woning en begon te schelden. Ze dreigde dat ze zichzelf iets aan zou doen. Vervolgens viel ze de agenten aan met twee messen in haar hand. De politieagenten moesten pepperspray gebruiken om de vrouw te bedaren. Vervolgens werden haar mobieltjes en twee vaste telefoons in beslag genomen. De vrouw zelf is opgepakt wegens bedreiging.

Albers rijdt door Amsterdam

Vanavond zal Christijan Albers als onderdeel van de officiële presentatie van zijn sponsoren een ritje door het centrum van Amsterdam maken in zijn Minardi F1-bolide. Tevens zal daar op een besloten feest de nieuwe opdruk van de bolide getoond worden.

Zijn sponsoren zijn nog grotendeels onbekend, maar aangenomen wordt dat onder andere Bilderberg Hotels, Jumbo supermarkten, Versatel en het ICT bedrijf Lost Boys achter hem staan. Deze groep sponsoren zal vanavond officieel bekend gemaakt worden rond 21.00 uur.

Vlak voor dit gesloten feest begint zal Albers een ritje maken van het Rembrandtplein naar de Cineac op de Reguliersbreestraat. Dit is de eerste keer dat er een F1-bolide door Amsterdam rijdt, eerder al reden er F1-bolides door de straten van Lyon en London.

Eindelijk! Nintendo DS details voor Europa

Eindelijk is het dan zover. De Europese launchdetails zijn bekend. We houden jullie niet langer in spanning, lees snel verder.

De prijs voor het apparaat zal 149,99 euro zijn en hij zal op 11 maart te koop zijn!
De launchgames: Asphalt Urban GT, Pokémon Dash, Mr. Driller, The Urbz, Rub it (Feel the Magic), Mario 64 DS, Spider-Man 2, Rayman DS en Zoo Keeper.

Bij de Nintendo DS zal net als in Amerika een demo zitten van Metroid Prime: Hunters.

De prijs van de games ligt tussen de 30 en de 40 euro

Seven Kingdoms: Conquest aangekondigd

Enlight Software heeft Seven Kingdoms: Conquest aangekondigd. De game is de derde in de serie. Volgens de ontwikkelaar is Seven Kingdoms vrij uniek ten opzichte van andere RTS games vanwege de nadruk op handel, spionage en diplomatie.

Het spel zal een nieuwe 3D-engine gebruiken inclusief een map editor om zelf levels te maken. Alles speelt zich af in een tijdspanne van 6000 jaar op Aarde, beginnend in het oude Egypte tot aan de futuristische toekomst waar mensen en demonen met, maar ook tegen elkaar strijden.

Tenslotte nog enkele features van de game:

"[...]
- Seven human civilizations and seven different races of demons to play
- A full skirmish mode where players can set up battles between various combinations of humans and demons
- Automated resource gathering
- Heroes and greater beings that will join the humans and elemental forces that can be unleashed on Earth by demons
- Magic and technology that can be used by all sides
- Multiplayer support for up to eight-players via Internet and LAN
- A full orchestral-quality soundtrack
[...]"


Safin wint in thriller van Federer

Marat Safin heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Roger Federer. Safin won in een thriller van een partij van de Zwitser in vijf sets.

Het was vooraf al een affiche. Roger Federer vs Marat Safin. Een herhaling van de finale van vorig jaar, waar Federer oppermachtig was en in drie sets de titel binnenhaalde.

De 1e set ging naar Federer met 7-5. In de 2e set maakte hij teveel fouten en verloor de set met 6-4 aan Safin. De 3e set ging lange tijd gelijk op, maar weer aan het eind van de set sloeg Federer toe en won deze met 7-5.

De 4e set eindigde in een tie-break want geen van beide spelers kon de service van de tegenstander breken. Federer liep snel uit en kreeg een matchpoint op 6-5. Safin werkte deze weg en won de tie-break alsnog met 8-6. Er moest een beslissende vijfde set gespeeld worden.

De laatste set was bloedstollend spannend. Beide spelers waren uitgeput en kregen blessurebehandelingen aan het begin van de set.

Safin kreeg zes matchpoints in de 5e set, maar elke keer won Federer het punt. Safin brak vervolgens Federer op 8-7 en haalde de set en de wedstrijd met 9-7 binnen. Een historische partij tennis!

Ook de statistieken bewijzen dat de wedstrijd heel erg close was. Federer won 201 punten, Safin won er 194. Safin maakte daarnaast 60 'unforced errors', tegenover 59 van Federer.

Safin speelt in de finale tegen de winnaar van Lleyton Hewitt en Andy Roddick. Deze partij wordt morgen afgewerkt. Hopelijk net zo'n wedstrijd als vandaag.


Belgische omroepster met ontbloot bovenlichaam op tv

Sietze_Vliegen had ons via de nieuws-submit te melden:

Omroepster Geena Lisa van de Belgische zender één verscheen gisteravond halfnaakt op tv. De stunt was het resultaat van een weddenschap. Als 30.000 Belgen zouden stoppen met roken, wilde ze wel met een ontbloot bovenlichaam gaan presenteren. Deze belofte heeft ze gehouden, maar ze liet haar bovenlichaam wèl bodypainten. "Een beetje onwennig, maar alles voor het goede doel", zei de presentatrice op de Belgische tv. "Vergeet niet waarom ik het gedaan heb, hè. Opdat de mensen zouden stoppen met roken. Aan al die rokers die zich geëngageerd hebben is mijn advies: volhouden jongens!"

Werkstraf voor schrijven Hirsi Ali-diss

Twee rappers van rapgroep Den Haag Connection (DHC) zijn vandaag veroordeeld tot 150 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke celstraf. De twee, H. L. (23) en R. el H. (25) kregen die straf voor de bedreiging van het VVD-Tweede- Kamerlid Ayaan Hirsi Ali in een rapsong.

In de zogenaamde Hirsi Ali-diss staat onder meer dat ze het Kamerlid de nek wilden breken en dat een liquidatie van én een bomaanslag op Hirshi Ali in voorbereiding was. De gewelddadige rap werd via internet verspreid.

Volgens de rechter hebben de rappers de grenzen van de vrijheid van meningsuiting overschreden. De diss bestaat namelijk alleen maar uit ernstige bedreigingen. Dat ze de rap niet zelf zouden hebben verspreid doet niet ter zake, zo meende de rechter. De heren hebben er namelijk ook niet voor gezorgd dat niemand bij de rap kon komen. Bovendien namen ze ook geen afstand van hun uitingen en verschenen ze juist in het openbaar in het tv-programma NOVA om toelichting te geven.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden. De voorwaardelijke celstraf viel lager uit, omdat de twee rappers nog geen strafblad hebben en achteraf hun excuses hebben aangeboden aan het Kamerlid. Het OM vond dat de vrijheid van artistieke expressie geen vrijbrief is om lukraak te beledigen. De advovaat van de twee, Victor Koppe, was het daar toen mee eens maar stelde dat grof taalgebruik en belediging een wezenlijk onderdeel van de rapcultuur is.

Willem II huurt Arvid Smit

Arvid Smit komt de rest van het seizoen uit voor Willem II. De Tilburgers huren de middenvelder van PSV.

Smit kwam dit seizoen nog niet aan spelen toe in Eindhoven, waardoor hij in aanmerking kwam om verhuurd te worden. Eerder werd Smit door PSV al eens verhuurd aan De Graafschap, in het seizoen 2001/2002. Het afgelopen seizoen kwam de 24-jarige Smit, ook op huurbasis, uit voor FC Groningen. Smit heeft bij PSV nog een contract tot 2007.

Veel nieuwe spelers Tottenham

Tottenham Hotspur is deze transferperiode erg actief. De ploeg van trainer Martin Jol maakte gisteren bekend dat het Ahmed Hossam, voetbalnaam Mido, voor de komende anderhalf jaar huurt van AS Roma.

Naast Mido trok Tottenham eerder al Mounir El Hamdaoui van Excelsior aan, gisteren werd duidelijk dat ook Slavia Praag-doelman Radek Cerny aan de selectie zal worden toegevoegd. Ook Fins international Teemu Tainio, afkomstig van AJ Auxerre, is een nieuwe aanwinst voor Martin Jol. Laatsgenoemde zal zich echter pas na het seizoen melden in Londen.

Meest opvallende naam in het rijtje nieuwkomers, is Mido. Voor het 21-jarige enfant terrible wordt Tottenham na AA Gent, Ajax, Celta de Vigo, Olympique Marseille en AS Roma al zijn zesde werkgever. De Egyptenaar verliet elke club, behalve Celta, uit onvrede of met ruzie.

V/d Sar: "Ik wilde naar topclub"

Edwin van der Sar tekende dinsdag een nieuw éénjarig contract bij Fulham, maar echt van harte ging dat niet.

Liever had de ex-keeper van Ajax en Juventus de stap gemaakt naar een grotere club in Engeland, zoals Arsenal of Manchester United. De geruchten gingen dat beide clubs belangstelling hadden voor Van der Sar, maar concreet werden die geruchten nooit.

Van der Sar verklaarde op Sky Sports: "'Ik denk dat als ik een telefoontje van Sir Alex Ferguson of Arsène Wenger had gehad en ze geïnteresseerd in mij waren geweest, ik waarschijnlijk niet hier getekend zou hebben. Ik weet niet of de clubs echt over mij hebben gesproken, ik denk eerder dat de media deze namen hebben verzonnen. Maar ze hebben niet gebeld, dus dat verhaal kan in de prullenbak. Ik ga niet eeuwig wachten en ben hier gelukkig".

In de Volkskrant ging Van der Sar verder. "Blijkbaar willen ze mij niet. In het verleden was mijn transferprijs te hoog en nu vinden ze me te oud of ... ik weet het niet".

Van der Sar wil doorgaan tot na het WK 2006. "Dan wil ik de balans opmaken en opnieuw kijken wat de mogelijkheden zijn. Mocht er na het WK geen club op topniveau aanbellen dan stop ik liever, om te gaan voetballen om amateurniveau. Als spits, want doelpunten maken is toch het mooiste wat er is".

'Dierenbeulen verbieden dieren te hebben'

EerdmansDe gehele Tweede Kamer staat achter een voorstel van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans. Hij wil dat iemand die voor de tweede keer veroordeeld wordt voor dierenmishandeling, een straf opgelegd kan krijgen die de veroordeelde verbiedt gedurende een langere periode dieren te bezitten. Eerdmans heeft de ministers Donner van Justitie en Veerman van Landbouw gevraagd de wet aan te passen.

Vandaag zei Eerdmans in de Kamer dat als de ministers de wet zelf niet willen veranderen, hij met een wetsvoorstel zal komen. Het bevalt de parlementariër allerminst dat justitie een dierenbeul nu enkel een boete of in hele ernstige gevallen een gevangenisstraf kan opleggen. De strafmaat voor dierenmishandeling kan volgens hem vergeleken worden met het bekrassen van een auto. ''Zeker als het om notoire dierenbeulen gaat, moet die straf omhoog en moet hun worden verboden een dier te hebben. Je snijdt ze dan de pas af. Dierenbeulen zijn ongelofelijk zieke mensen'', aldus Eerdmans.

Het verzoek om de wet te wijzigen werd mede ingediend door GroenLinks, SP, D66, PvdA, ChristenUnie en de Groep Wilders. Samen met de LPF goed voor 76 zetels. In de Kamer bleek vandaag overigens dat ook CDA, SGP, VVD en de Groep Lazrak de wet veranderd willen zien.

Provo's versus Nintendo's deel 2

Even resumeren :ik werd links opgevoed in de jaren tachtig. Ik kan niet zeggen dat het me opgedrongen werd maar als kind word je nu eenmaal geprogrammeerd. Je ouders zijn een belangrijke factor als het om politieke vorming gaat. Ik was trots op mijn ouders omdat ze nog een uitgesproken mening hadden en ik was hun ‘wilde’ protestjaren nog lang niet vergeten. Mijn ouders gingen echter steeds minder ver met mij mee. Veel minder vaak verhief vader zijn stem uit politieke verontwaardiging of zag ik moeder huilen als er weer een zwerm vluchtende negers op tv kwam. Wat was er met ze aan de hand? Komt het door het “ idealenverloederende” gedrag van de vorige generatie, dat de jeugd van tegenwoordig niet meer weet hoe ze emoties moeten tonen of dat ze geen idealen meer hebben en dat daardoor het zinloos geweld in Nederland de kop op steekt?

Metroid Prime Hunters: First Hunt

Bij de Noord-Amerikaanse productlancering van de Nintendo DS heeft Nintendo het tegenvallende software-aanbod van de DS aangevuld met een preview, want Metroid Prime Hunters: First Hunt werd daar gratis meegeleverd als voorproefje op het nog uit te brengen Metroid Prime Hunters. Hoewel Metroidtitels altijd goed onthaald worden – en doorgaans verdienen te worden - , kunnen bij deze titel enige vraagtekens gezet worden bij de speelbaarheid. Waarom dat is, lees je in de volgende preview.

Engelse wietkokkin opgepakt

In Groot-Brittannië is in een dorpje nabij New Castle een gepensioneerde kokkin gepakt die een half pond wiet in haar boodschappentas had zitten. Volgens de vrouw, de 66-jarige Patricia Tabram, had ze de cannabis gekocht om te verwerken in soepen, stoofpotjes, curries, pasteitjes en tal van desserts, van chocoladecake tot kwarktaart. Tabran zegt dat dit de pijn verzacht die ze heeft opgelopen na een auto-ongeluk.

Tabrans kookkunst bleef niet onopgemerkt bij vrienden en buren, die vroegen om recepten en om wiet. Daarom ging ze uiteindelijk met een enveloppe met geld naar de kroeg om acht keer meer wiet te kopen dan normaal. Naast de 250 gram cannabis vond de politie bij de vrouw thuis 31 wietplanten in haar souterrain. De grootmoeder kan tot een celstraf veroordeeld worden.

Seks met jongeren in Limburgs Neverland

De 57-jarige C. uit het Limburgse Hegelsom heeft dinsdag voor de rechtbank in Roermond toegegeven ontucht te hebben gepleegd met minderjarigen. De man misbruikte de kinderen in zijn woning, die hij had omgetoverd in een soort Neverland. C. wordt verdacht van mensenhandel, prostitutie van jongens, ontucht met minderjarigen en het maken en bezitten van kinderporno. De man is al twee keer eerder veroordeeld wegens ontucht en stond ook al eens terecht in Duitsland.

Officier van justitie P. van Hilten noemde de woning van C. al het Limburgse Neverland. Hiermee doelde hij op het landgoed van Michael Jackson, die binnenkort eveneens terecht staat voor kindermisbruik. Tot vorig jaar mei had de woning een fitnessruimte, sauna en zonnebanken. Een biljartkamer en een televisiekamer met een levensgrote flatscreen-tv, spelcomputer en grote banken. De kamer werd ook wel de 'blowkamer' genoemd. In de kelder stonden zoveel levensmiddelen dat het op een kleine supermarkt leek en in de tuin stonden een trampoline, scooters en quads (motoren op vier wielen). Waarschijnlijk waren dit allemaal lokmiddelen voor jongeren.

Wekelijks waren er verschillende jongens en meisjes, vooral afkomstig uit Duitsland, die hun weekeinde doorbrachten in de woning van de verdachte. C. of zijn compagnon haalde de kinderen op en bracht ze weer thuis. Af en toe kwamen ze zelfs op eigen houtje met de trein. C. stelde slechts één eis aan de bezoekers: ze moesten minimaal zestien jaar oud zijn.

Seks
Uit verklaringen van verschillende jongeren en C. zelf blijkt dat de bezoekers van alle faciliteiten gebruik mochten maken en ze goed te eten kregen. Ook voorzag de Hegelsommer ze zo nu en dan van wiet. Een ander belangrijk onderdeel van de dag was seks. Overal in de woning hadden de jongeren seks met elkaar. Soms waren er zelfs orgieën. "Ik werd de eerste keer dat ik seks had in de woning van C. helemaal sufgeneukt door vijf jongens", verklaarde een meisje tegenover de politie.

De Hegelsommer keek regelmatig toe als de jongeren seks hadden. Ook deed hij zelf mee aan de sekspartijen. Vooral met de jongens had hij regelmatig seks, erkende C. "Maar één ding. Het gebeurde allemaal puur vrijwillig. Vrijheid, blijheid. Ik heb niemand gedwongen." De verdachte zegt niet te hebben geweten dat de wet een aantal jaren geleden is aangescherpt. Voorheen was seks met jongeren tot zestien jaar strafbaar. Deze leeftijdsgrens opgeschroefd tot achttien jaar.

Inval
C. werd al langere tijd in de gaten gehouden door de politie en marechaussee. Telefoongesprekken werden afgeluisterd en er werd met camera's bij het huis gepost. In mei 2004 deed de politie een inval, na een aantal telefoongesprekken met de Duitse medeverdachte B. Hieruit werd duidelijk dat B. een nieuwe groep 'mooie jongens' zou meenemen naar het huis van C.

De zitting werd afgelopen dinsdag geschorst. Op 15 februari wordt de zaak voortgezet en zal de strafeis bekend worden.

80's idool Debbie Gibson in Playboy

Debbie Gibson Jong De fans hebben er zestien jaar op moeten wachten, maar Debbie Gibson gaat naar verluidt eindelijk naakt in de Playboy. De Amerikaanse zangeres had vele hits in de jaren tachtig, zoals Foolish Beat, Only in My Dreams en Shake Your Love. Het inmiddels 34-jarige multitalent schreef en produceerde al haar nummers zelf. Toch kon ze nooit van haar ietwat truttige imago afkomen.

Debbie Gibson Oud De laatste vijftien jaar is Gibson, die haar voornaam al heeft veranderd naar Deborah, voornamelijk in het theater te zien. Haar CD's verkochten slecht, maar ze maakte furore in diverse musicals, zoals Les Miserables en Grease. Dat ze zou zwichten voor een reportage in de Playboy had ze zelf nooit gedacht. "Ik ben geboren in het verkeerde decennium", vertelde ze nog in 2001. "Ik voel me niet prettig als ik alles aan iedereen laat zien. Maar ik zeg desondanks nooit nooit. Ooit beweerde ik nooit een tatoeage zou nemen en die heb ik nu ook."

Als de geruchten kloppen dan is Gibson in de maarteditie, die op 11 februari in de Amerikaanse kiosken ligt, in volle glorie te bewonderen.

Davidson in race voor stoeltje Midland F1

Midland F1, wat recentelijk Jordan heeft overgenomen, heeft interesse in de coureurs Anthony Davidson en Mario Dominguez.

Anthony Davidson staat momenteel nog onder contract bij BAR, het is echter nog maar de vraag of zijn werkgever hem zal laten gaan. Een test bij het team van Williams voor Davidson werd al tegengehouden door motorenleverancier Honda. Sportief directeur van Midland F1 Trevor Carlin zou de Brit graag weer in zijn team zien. Davidson heeft een aantal jaar geleden voor zijn F3 team gereden. Volgens teambaas Koller is geld in ieder geval geen probleem zoals hij vanochtend liet weten via Reuters.

Ook de Mexicaan Mario Dominguez wordt genoemd als mogelijke rijder voor het team. Momenteel rijdt hij nog in de Champcar series en heeft daar ook al een contract voor het volgende seizoen, hierin staat echter een clausule dat hij mag vertrekken bij serieuze interesse van een F1 team. Dominguez werd al genoemd om voor Midland F1 te gaan rijden in 2006, maar nu dat Jordan is overgenomen probeert hij dit jaar al in F1 terecht te komen. De Mexicaan heeft al diverse geldschieters die hem willen ondersteunen om in de Formule 1 te gaan rijden.

Ook andere coureurs worden nog in verband gebracht met de overgebleven stoeltjes bij het team zoals Timo Glock, Zsolt Baumgartner en Robert Doornbos.

Allochtonen luisteren amper Nederlandse radio

Icoon Media nieuws De Nederlandse radiozenders worden amper beluisterd door allochtonen. Uit onderzoek van Foquz Media blijkt dat zestig procent van de Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen nooit de radio afstemt op een Nederlandse zender. Degenen die dit wel doen, luisteren aanzienlijk korter.

Nederlanders luisteren dagelijks gemiddeld 217 minuten naar de radio, allochtonen die de radio aan hebben staan 97 minuten. Turken luisteren gemiddeld 78 minuten per week, Surinamers ongeveer 113 minuten per week. Vooral naar de publieke radiozenders wordt door allochtonen amper geluisterd. Naar Radio 2 luistert twee procent en bij Radio 4 is dit één procent. Bij Skyradio is dit tien procent.

De speciaal voor allochtone luisteraars gemaakt programma's op 747 AM trekken eveneens weinig luisteraars. Naar die zender luistert gemiddeld zes procent. "De programma's voor allochtonen op de lokale omroepen doen het met acht procent iets beter", concluderen de onderzoekers.

Amerikaanse damesfinale op de Australian Open

De finale bij de dames op de Australian Open gaat tussen Serena Williams en Lindsay Davenport. Zij wonnen allebei hun halve finales in drie sets.

De nummer 1 van de wereld, Lindsay Davenport won in de halve finale van de Française Nathalie Dechy met 2-6, 7-6 en 6-4. Davenport haalde voor het eerst in vijf jaar weer de eindstrijd in een Grand Slam. Ze staat ook samen met haar landgenote Corina Morariu in de finale bij het damesdubbel.

In de finale neemt Davenport het op tegen Serena Williams. Serena, als 7e geplaatst won in de halve finale van de Russin Maria Sharapova. Het werd 2-6, 7-5 en 8-6.

De finale wordt zaterdag gespeeld.

Parlementslid Marokko fraudeert in Utrecht

Kagar, dagunner_NL, Ome.Fleer en Anguisy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Een Marokkaans parlementslid en zijn vrouw blijken jarenlang te hebben gefraudeerd met bijstandsuitkeringen van de gemeente Utrecht. De gemeente Utrecht heeft inmiddels bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan van de fraude, zo maakte de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag bekend.

De fraude zou een periode van tien jaar beslaan, tussen 1992 en 2002. In die periode ontvingen de man en zijn vrouw ten onrechte een uitkering. De gemeente Utrecht schat de ze hierdoor voor ruim 130.000 euro is benadeeld.

Onderzoek van de sociale recherche wees uit dat het echtpaar diverse woningen in Marokko bezit, met een waarde van ruim boven de 400.000 euro. Daarnaast bezitten ze mede een pluimveebedrijf. Al deze eigendommen werden niet gemeld aan de gemeente. De gemeente gaat het teveel betaalde geld terugvorderen.

Microsoft gaat piraterij tegen

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft heeft maatregelen aangekondigd die de illegale versies van Windows moeten bestrijden. Daarvoor zal het voor gebruikers van Windows XP verplicht worden om de echtheid van hun versie aan te tonen voor dat zij updates kunnen downloaden. Dat gebeurt door middel van het invullen van de activatiesleutel voordat men kan upgraden.

De beveiliging zal over een paar maanden wereldwijd moeten zijn, en geldt overigens alleen voor updates van bijvoorbeeld een media player. Belangrijke updates van beveiligingslekken zullen nog wel voor iedereen verkrijgbaar blijven.

Microsoft verklaarde dat de schadepost van piraterij elk jaar miljarden dollars is.

Winkeldieven zetten detectiepoortje uit

De Politie Haaglanden heeft woensdag alle andere politiekorpsen, detailhandel en beveiligingsbedrijven gewaarschuwd voor winkeldieven die detectiepoorten kunnen uitzetten.

Een woordvoerder het korps Haaglanden verklaarde donderdag dat de dieven dat doen met een klein apparaat dat niet opvalt, omdat ze het in een schoudertas met zich meedragen.

De politie geeft deze waarschuwing uit omdat er twee winkeldieven met een dergelijk apparaatje woensdag rondliepen in Leidschendam. Volgens de politie ziet het toestel er professioneel uit en het vermoeden bestaat dat er meer van in omloop zijn.

De politie heeft na de aanhouding van het tweetal het apparaatje meerdere malen getest, en in alle gevallen konden zij zo de winkel uitlopen omdat het alarm niet af ging. Nog onduidelijk is hoe het apparaat precies werkt. De mannen waren ook voorzien van een hulpmiddel waarmee ze labels van kledingstukken konden halen.

Al eerder stuitte de politie Haaglanden op een dergelijk toestel om alarmpoortjes uit te zetten. Dat was afgelopen december. Dat zag er echter niet zo professioneel uit als hetgeen de verdachten van woensdag bij zich hadden.

Hoofdrol voor Carlo Boszhard

Carlo BoszhardCarlo Boszhard gaat een hoofdrol vertolken in de Disney-musical "Beauty and the Beast" van Joop van den Ende Theaterproducties.

Hij neemt de komische rol van Lumière op zich in de voorstelling die gaat over het betoverende liefdesavontuur van de mooie Belle en het afstotelijke Beest. Vorige week werd bekend dat Chantal Janzen de rol van Belle gaat spelen. Carlo en Chantal werkten eerder samen in de musical "Saturday Night Fever".
Sinds kort presenteren zij ook samen het televisieprogramma "Staatsloterij Live".

FOX News

Stel; je bent een domme televisiereporter, en de redactie heeft je verteld dat Judy Bachrach, hoofdredactrice van een roddelblad vanavond gezellig komt kletsen over de inauguratie van George W. Bush.

Kut wordt het dan ook op het moment dat Judy besluit iets anders aan te snijden dan de gebruikelijke society trash-talk...

Update:

Ondertussen heb ik nog een paar interessante mediabits gevonden:

Jeremy Glick zijn vader is omgekomen en is uitgenodigd in het programma "The O'reilly Factor". Het interview verloopt alleen niet volgens plan...

Jon Stewart is bekend van Comedy Central, en toen hij op bezoek mocht bij "CNN Crossfire" veegde hij de vloer aan met de twee republikeinse presentatoren...

ManU en Porto vechten om 9-jarig wonderkind

Een jochie van negen jaar, een beetje miezerig, maar uitzonderlijk vaardig met een bal, is het onderwerp van discussie tussen Manchester United en FC Porto. Beide clubs willen het knaapje stallen in hun jeugdopleiding.

"Ik heb nog nooit iets dergelijks gezien, het is een klein fenomeen", vertelt Adolson Batista Prado, president van Asociación Deportiva Paraná (ADAP), over de ster van zijn club.

Chera, beter bekend als Anderson, speelt sinds 2004 bij ADAP. "Iedereen die hem heeft gezien is gefascineerd en verrast", vervolgt Prado.

Scouts van Manchester United en FC Porto hebben reeds contact gelegd met de familie van Chera om hen over te halen naar Europa te komen, met de bedoeling het uitzonderlijke talent van de kleine Jean Carlo in hun eigen jeugdafdeling te krijgen.

Anderson, 1.37 m lang en 37 kilo licht, is een opvallende spits bij ADAP, waar hij tegen jongens speelt die vier jaar ouder zijn dan hij.

De Argentijnse krant Clarín had een filmpje van vijf minuten geplaatst met de ene na de andere solo, truc en goal van de belofte. Maar vanwege de duizenden downloads is het bestand echter reeds verwijderd, omdat het de site van de krant voortdurend plat legde. Veel plezier voor degenen die het lukt het filmpje te downloaden.

[update] Drinken schadelijk tijdens zwangerschap

Ieder glas alcohol dat de vrouw tijdens de zwangerschap drinkt kan al schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Dat blijkt uit onderzoek van de Gezondheidsraad. Nu krijgen zwangere vrouwen soms nog te horen dat af en toe een wijntje geen kwaad kan. Maar volgens de onderzoekers is op echo's te zien dat de foetus daardoor stil gaat liggen. De kans op groeistoornissen of een miskraam groeit dan.

De Gezondheidsraad waarschuwt ook voor alcoholgebruik vlak voor de bevruchting, door zowel vrouwen als mannen. Ook daardoor wordt de kans op een miskraam groter. De onderzoekers vinden dat de voorlichting over de gevaren van alcohol eenduidiger moet worden.

Update 10:07
Het Nederlands Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) heeft laten weten de voorlichting aan aanstaande ouders te verbeteren naar aanleiding van het rapport. Het NIGZ stuurt nu informatie naar verloskundigen en artsen. Ook komt er een brochure voor aanstaande ouders.

Bekerwinst AC Milan en AS Roma

Ac Milan heeft de eerste wedstrijd in de kwartinales van de Italiaanse beker met 3-2 gewonnen van Udinese. As Roma won met 1-0 van Fiorentina door een kopbal van Daniele De Rossi. De returns zijn op 16 maart.

Man van de wedstrijd bij Milan was Serginho, die in de 84e minuut van de wedstrijd de 3-2 scoorde met een mooie gekrulde vrije trap. Na drie maanden afwezigheid wegens een blessure maakte Filippo Inzaghi zijn rentree, maar de Italiaanse spits kwam niet tot scoren. Massimo Ambrosini scoorde de eerste twee doelpunten van Milan en bij Udinese was David Di Michele tweemaal trefzeker.

De nieuwe trainer van Fiorentina, Dino Zoff, had weinig plezier aan zijn debuut. In de tweede helft van de wedstrijd probeerde zijn team nog met agressief spel de achterstand op Roma, dat zonder Francesco Totti speelde, ongedaan te maken. Het offensief leverde twee grote kansen op, maar aanvaller Fabrizio Miccoli faalde in de afronding.

Van Hintum zet punt achter carrière

Marc van Hintum stopt met voetballen. De linkerverdediger, onderhand 37 jaar oud, vindt het genoeg.

RKC Waalwijk, waar de speler nu speelt, had dit liever niet gezien. Sterker nog, ze hadden liever gezien dat van Hintum bij had getekend bij de Brabantse club. Van Hintum heeft RKC laten weten dat hij toch liever een maatschappelijke loopbaan gaat volgen. Hij kan nu aan het werk bij de voetballersvakbond VVCS, als spelersbegeleider.

"Mooier kan je het niet hebben; stoppen terwijl je club met je verder wil. Bang om in het zwarte gat te vallen ben ik absoluut niet. Ik blijf in mijn nieuwe functie als spelersbegeleider van de VVCS nauw betrokken bij de voetbalwereld.", aldus de speler.

De achtvoudig international speelde in totaal 477 wedstrijden in het betaalde voetbal. Hij kwam onder andere uit voor Vitesse, Willem II en RKC.

Suns winnen derde keer op rij

De Phoenix Suns hebben hun vorm weer terug. Of beter, ze hebben point guard Steve Nash weer terug.

Nash miste in de periode van 14 tot 21 januari vijf wedstrijden op rij door een dijblessure; vijf wedstrijden die verloren werden door de Suns. Maar sinds de terugkeer van Nash kunnen de Suns weer scoren, en bovenal winnen. Werd de wedstrijd tegen de Spurs nog verloren na overtime, de drie wedstrijden daarop werden gewonnen. In deze wedstrijden gaf Nash gemiddeld elf assists.

Ook vannacht had Nash weer een belangrijk aandeel in de winst op de Milwaukee Bucks, de club van onze landgenoot Dan Gadzuric. Nash was de grote man bij de Suns met 17 assists en 21 punten. Ook Shawn Marion deed het weer goed met een zogenaamde double-double; 24 punten en 12 rebounds.

Topscorer van de wedstrijd werd Bucks' guard Michael Redd met 27 punten. Hij had lovende woorden over voor Steve Nash. "Hij is de MVP (most valuable player) van dit jaar, de beste point guard op dit moment. Zonder twijfel."

Dan Gadzuric deed 22 minuten mee bij de Bucks, waarin hij tot acht punten en acht rebounds kwam. Wel schoot hij al zijn schoten vanuit het veld raak.


Shawn Marion (Suns) met een dunk.

Francisco Elson, de andere Nederlander in de NBA, verloor vannacht met de Denver Nuggets van de Pistons; 87-70. Het was het laagst aantal gescoorde punten van de Nuggets dit seizoen. Elson scoorde in 24 minuten acht punten en pakte vijf rebounds. Topscorer van de wedstrijd werd Ben Wallace van Detroit met 14 punten, daarbij pakte hij ook nog eens 12 rebounds.

Nummer één in de Eastern Conference, de Miami Heat, wonnen vannacht met 111-96. Slachtoffer waren dit keer de Toronto Raptors. Letterlijk en figuurlijk was Shaquille O'Neal de grote man. Na de eerste helft stond de teller al op 18 punten, en deze zou eindigen bij 33 punten en 18 rebounds. "Alles ging via Shaq," zei Heat-coach Stan van Gunday. "Hij is groot, sterk en dominant; vooral onder het bord. Hij pakte heel belangrijke rebounds, hij was fantastisch."


O'Neal met 1 van zijn 18 rebounds

Overige uitslagen:

Boston Celtics - Indiana Pacers: 100-86
Washington Wizards - Philadelphia 76ers: 117-107
Cleveland Caveliers - Memphis Grizzlies: 114-111
New Orleans Hornets - Houston Rockets: 77-82
Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks: 104-87
Utah Jazz - Seattle Sonics: 109-100
Portland Blazers - Dallas Mavericks: 88-95
LA Clippers - LA Lakers: 105-89
GoldenState Warriors - New Jersey Nets: 99-113

'Tongzoenen is gezondheidsrisico'

Zweedse onderzoekers die onderzoek deden naar mondhygiëne, hebben eens kritisch gekeken naar de biologische effecten van de tongzoen en komen daarbij tot een schokkende conclusie: het mag dan door veel mensen als plezierig worden gevonden, het is allesbehalve gezond.

Tijdens één enkele toenzoen worden meer dan 40.000 parasieten en zo'n 250 verschillende bacteriesoorten uitgewisseld. Daarnaast verwisselt er 0,7 gram eiwitten, 0,45 gram vet en 0,19 gram overige organische stoffen van eigenaar.

Het onderzoek werd mede uitgevoerd naar aanleiding van een aangekondigde recordpoging om op Valentijnsdag (14 februari) het record van de langstdurende tongzoen te verbeteren. Het huidige record staat op 30 uur 59 minuten en 21 seconden en stamt al weer uit 2001.

Toch zit er ook nog een positief kantje aan het geven van een tongzoen: je verbrandt er een hoop caloriën mee. Zo zullen de winnaars van de gestelde recordpoging, indien zij het record evenaren of verbeteren, elk zo'n 7436 caloriën hebben verbrand.

Christelijk spel Mayabin in ontwikkeling

Binnen de Christelijke gemeenschap blijkt er grote behoefte te zijn aan geweldloze games. Virtue Games neemt de uitdaging aan met Mayabin, een Myst-achtig adventure over het eiland Mayabin. De bewoners zijn constant op zoek naar antwoorden op hun innerlijke vragen en manieren om hun ziel tevreden te stellen. Op een dag spoelt er een boot aan met een boek over het mysterieuze land "Neverla", waar mensen blijkbaar het geheim voor innerlijke bevrediging hebben gevonden, het licht, de innerlijke gids naar vertrouwen en voldoening. De maatschappij heeft niet langer behoefte aan een regering of wetten. De hoofdpersoon wordt op pad gestuurd om de waarheid te ontdekken. Het leven van een jonge man hangt af van het resultaat, enige haast is dus geboden.

Hoewel de verhaallijn nogal zoetsappig en voorspelbaar klinkt, lijkt het spelconcept wel veelbelovend. Het spel bevat geen "dead ends", maar er zijn heel veel verschillende richtingen om uit te kiezen. De moeilijkheidsgraad van het spel hangt af van de keuzes die je maakt. Ieder "pad" leidt naar een ander einde zodat het spel een zeer grote herspeelbaarheid kent.

Mayabin is niet het eerste spel van Virtue Creations. In eigen beheer werden eerder "Derek" en "Nacah" uitgegeven. Op de website van Virtue Creations staat een demo van het spel, maar het is mij nog niet gelukt om hem te downloaden.






Nawijns partij heet 'Hart voor Nederland'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Daags na het opmerkelijke bezoek aan de gelijk gestemden van het Vlaams Belang, heeft Hilbrand Nawijn de naam van z'n nieuwe politieke partij bekend gemaakt: Hart voor Nederland. Met deze naam gaat Nawijn mee doen aan de eerstvolgende landelijke verkiezingen.

Eerder deze week presenteerde het nu nog voor de LPF in de Tweede Kamer zittende politicus zijn partij nog als de 'Lijst Hilbrand Nawijn'. Nawijn heeft zich voorlopig tot doel gesteld in overleg te komen met de groep Wilders, Ayaan Hirsi Ali en verschillende geestverwante leden van de LPF over het mogelijk vormen van één gezamelijke lijst. Of dat ook gaat lukken is maar de vraag, gezien zijn bezoek aan Filip de Winter deze week, waarmee hij als eerste politicus het 'cordon sanitaire' jegens zijn partij feitelijk doorbrak.

Chelsea naar finale League Cup

Chelsea is de tegenstander van Liverpool in de finale van de League Cup.

Chelsea versloegen woensdagavond Manchester United Op Old Trafford met 2-1, nadat de eerste wedstrijd nog in 0-0 eindigde.

Na een klein half uur spelen kwam Chelsea op voorsprong door een doelpunt van Frank Lampard. Halverwege de tweede helft kwam United weer op gelijke hoogte nadat Ryan Giggs vrij kwam voor doelman Petr Cech. Damien Duff werd Man of the Match voor Chelsea, nadat hij vijf minuten voor tijd vanaf de achterlijn uit een vrije trap rechtsreeks scoorde.

Adriaanse kwaad op Van Galen

AZ-trainer Co Adriaanse was na afloop van de bekernederlaag tegen Feyenoord (1-3) laaiend op zijn middenvelder Van Galen.

Adriaanse sprak onomwonden van a-sociaal gedrag van zijn routinier. "Dit heeft zware gevolgen voor hem", aldus Adriaanse, die niet wilde ingaan om welke maatregelen het gaat.

In de 24e minuut van de wedstrijd sloeg van Galen tegenstander Ostlund tegen de vlakte. De speler van de Alkmaarse club werd door arbiter Luinge van het veld gestuurd. Kort daarna moest ook ploeggenoot Perez naar de kleedkamers wegens hands op de doellijn.

"Luinge heeft het gewoon goed gedaan", analyseerde Adriaanse. "Op beide rode kaarten viel reglementair niets aan te merken. Perez neem ik niets kwalijk, Van Galen des te meer."

Adriaanse zei verder dat van Galen zijn ploeg zwaar gedupeerd heeft. " Het was zeer onprofessioneel gedrag van hem. Misschien was hij geïrriteerd door een eerdere overtreding van Ostlund op hem. Maar dan mag je natuurlijk nooit zo revanche nemen. Hij heeft niet alleen deze wedstrijd voor ons verknald, maar ook waarschijnlijk zijn voorselectie voor het Nederlands elftal. Hij zal zeker een flinke schorsing krijgen."

Van Galen zelf toonde na afloop van de bekerwedstrijd begrip voor de kwaadheid van zijn trainer. "Spijt heb ik niet, maar ik begrijp wel dat ik door mijn actie de wedstrijd voor ons heb verziekt. Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Ik kan er niets meer aan doen. Die rode kaart is mijn eigen schuld, maar ook Luinge treft blaam. Hij zag dat ik eerder door die Ostlund werd geraakt, maar deed daar niets tegen. Tussen Luinge en mij komt het nooit meer goed."

"Van Galen kun je nooit veranderen, maar zijn omgeving wel. Ik heb hem ruim twee jaar geleden eens gewaarschuwd voor wangedrag op het veld. Daarna heeft hij zich keurig gedragen. Dat hoort ook bij een fatsoenlijke club als AZ. Maar nu is hij veel te ver gegaan. Jammer voor AZ en jammer voor hem. Maar ik vind niet dat AZ nu moet afzien van een nieuw contract voor hem. Die zaken moet je scheiden," besloot Adriaanse.

Condoleezza Rice ingezworen als minister

Condoleezza Rice is afgelopen nacht in Washington beëdigd als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten. Dat gebeurde enkele uren nadat de Amerikaanse Senaat met haar voordracht akkoord was gegaan. In de Senaat stemden woensdag 85 senatoren voor en dertien tegen Rice. Alle tegenstemmers waren Democraten. Het was het hoogste aantal afkeurende stemmen dat ooit is uitgebracht bij de goedkeuring van een voordracht van een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken.

Rice legde de eed af tijdens een besloten ceremonie in het Witte Huis. Vrijdag is er een uitgebreide ceremonie waarbij ook president Bush aanwezig is. Rice is de opvolger van minister Powell. Ze is de eerste zwarte vrouw die in Amerika minister van Buitenlandse Zaken wordt.

Bevrijding Auschwitz vandaag herdacht

In Polen zal vandaag de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz worden herdacht, precies zestig jaar geleden. Leiders uit naar schatting 44 landen, onder wie koningin Beatrix en premier Balkenende zijn daarbij. Ze herdenken met onder anderen 2000 overlevenden van de volkerenmoord in Auschwitz dat militairen uit de Sovjetunie het kamp op 27 januari 1945 bereikten. Ongeveer vijftig van deze militairen zijn daar vandaag opnieuw.

Ook de Oekraiense president Joesjtsjenko is erbij aangezien zijn vader het kamp overleefde. Auschwitz-herdenkingen in met name Birkenau liggen in Polen doorgaans gevoelig, omdat veel Polen denken dat de wereld volgens hen licht vergeet dat het land in de oorlog ook minstens twee miljoen niet-joodse inwoners heeft verloren.

Bij de herdenkingen van vandaag worden meer dan 10.000 mensen verwacht. De Poolse autoriteiten hebben strenge veiligheidsmaatregelen genomen. 3000 agenten moeten de hoge gasten beschermen. De weg van Oswiecim naar Krakow wordt tijdens de plechtigheden afgesloten.

--
Herdenking bevrijding Auschwitz van start
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.